__

Ska det vara omöjligt att ta sig fram i ridsporten om man inte har extremt mycket pengar?

"I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som voljlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget.

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012.

För ryttare och kuskar som har särskilda sponsoravtal gäller andra bestämmelser. Till exempel får det vara ett märke som är 10x20 centimeter stort på varje sida av vojlocken."

Jag blir riktigt upprörd. Hästsporten i sig är en väldigt svår sport att ta sig fram i om man inte har det väldigt starkt ekonomiskt, och det är en sport där de som har väldigt mycket pengar kan, i väldigt många fall, ta sig betydligt mycket längre än de som inte har det. En sport som inte kan jämföra sig mot någon annan, där man faktiskt kan köpa sig framgång, iallafall för ett tag framåt. I fotboll spelar det ingen roll om du har de allra dyraste skorna eller träningsoverallen, du kommer inte vinna mer för det. Där är det talang, hårt slit och mycket träning som ligger bakom framgångarna.

Att förbjuda loggor på kläder gör det ännu svårare för oss normala att ta sig fram inom sporten, eftersom att vi då heller inte kan få samma hjälp från företag osv ekonomiskt för att ta oss fram.

Det är både löjligt, och förstör så mycket. Tanken angående de vinsttäcken som delas ut på tävlingar som alla möjliga, även små företag sponsrar med. Nu får de inte ha någon logga på täckena de sponsrar, vilket i sin tur leder till att det kommer bli betydligt mindre, om ens några, vinnartäcken i klasserna längre?

Jag har massor med kläder bland annat min favoritjacka från Equiline, som jag inte längre kan använda? Heller inte min nyaste tävlingskavaj med Runstens logga på? Ska jag då köpa nya kläder TILL FÖRSTA JANUARI för väldigt många tusenlappar. Samma sak med alla täcken, som inte får ha någon text alls?! Jag kommer inte kunna vistas på tävling förrän jag köpt nytt av allt detta. Och tänk all utrustning som nu istället blir helt oanvändbart.

Helt seriöst, kan inte beskriva hur arg jag är just nu. Hoppas att det blir så mycket klagomål och skriverier om detta så att Svenska Ridsportförbundet får en tankeställare och kan ändra sitt beslut. Detta gynnar ENDAST de som redan har det ekonomiska för att ta sig fram i sporten, och missgynnar andra. Se och lär från alla andra sporter på elitnivå där reklam på kläder ALLTID finns.


Kommentarer
Josefine säger:

2011-12-24 | 09:10:30
Josefine säger:

Håller helt med dig!

2011-12-24 | 09:11:07
sandra säger:

klubbemblem faller inte under samma bestämmelser

2011-12-24 | 09:36:29
Anonym säger:

Klubbemblem kan du fortfarande ha, och all utrustning får användas om loggan täcks med tejp tex. Sponsortäcken får finnas men ej användas på tävling (därför kommer ingen vilja sponsra med det ändå, men reglerna säger åtminstone inget om det). Reglerna är skit, men inte så illa som du uppfattat dom.

Sedan är det ju så att i princip alla andra sporter har dessa regler, bara att det är lättare för tex lag att få sponsorer. Ex. friidrott som är en enorm sport har totalförbud mot reklam som inte är sponsring. Känner flera som deltagit i tex OS, som fått tejpa över bla vattenflaskas loggo osv. Dock är sponsringen på en helt annan nivå i dessa sporter. Själva tanken att göra ridsporten lik andra sporter är ju god men det är för sent!! Nu har vi alla reklamfylld utrustning, och vi har inte råd att byta ut den. Dessutom innefattar ridning så otroligt mycket utrustning.

Dock kommer dessa regler inte fungera utan behöva omarbetas, lovar dig.

2011-12-24 | 12:03:48
Caroline säger:

Ja jag hoppas verkligen att de ändrar denna regel, 3x1cm är inte en stor yta och nästan all utrustning man har till både sig själv och hästen har ju en logga... Salel, träns, benskydd, kavaj osv osv...

2011-12-24 | 14:23:47
Bloggadress: http://littleworldof.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback