__

Svar på NÅGRA av era frågor!

Lycka till så mycket i helgen! :D
Men vad jobbar du med? Eller är hästarna ditt jobb? Och bor du ensam eller med dina föräldrar?
Vill också säga att du rider hemskt bra, och är en förebild för mig och min lilla ponny!

Just nu är mitt jobb bara hästarna och att hålla träningar. Jag håller på att försöka bygga upp min egen verksamhet där jag kan ta emot fler hästar för in- och tillridning och försäljning. Jag vill jobba med att utveckla unghästar och samtidigt kunna behålla mina allra bästa för att kunna nå så långt jag vill på tävlingsbanorna i framtiden. Jag bor hemma eftersom att vi har stallet och allt hemma. Men vi har en lägenhet på gården som jag förhoppningsvis flyttar till nästa år så bor jag hemma men ändå själv! J Tack så jättemycket, vad roligt att höra!

Jisses vilken resa! Tur att det gick så bra som det gjorde:) Såg första rundan och det såg jättefint ut! Får man fråga vad du tyckte om Billdal?

Ja det var tur att vi klarade oss! Tack! Jag tycker Billdal var jättebra, riktigt bra underlag både på banan och framhoppningen, super service, bra mat och cafeteria! Jättebra helt enkelt, kommer absolut åka tillbaka dit!

Har du provat att rida han på kandar, jag har en liknande kuse som fungerar superduper på det, inget annat fungerar så bra som det, såklart kan jag rida han på valigt bett med och gör det på träning och hemma men på tävling är de ten annan sak och han taggar mer och man behöver få en mer direkt verkan ibland.

Jag har funderat på det men tror att det skulle bli för mycket. Han vill nog helst ha så lite som möjligt i munnen. Jag rider honom nu på vanligt tränsbett och måste bara tänka lite annorlunda på banan och samla honom tidigare för att få igenom förhållningarna. Men ju bättre han blir på marken ju bättre fungerar bettet i hoppningen. Så i vinter blir det hårt jobb med dressyrarbetet och jag har nu förstått hur jag måste rida honom på banan för att han inte ska bli för het och stark. Men tack för tipset ändå! J Fungerar inte detta så måste jag prova något annat, men jag tror att tränsbett är det bästa konceptet långsiktigt!

Vem är Amis? Har helt glömt bort! Krya på dig :)

Hon är ett sto född 2005 som jag hoppade in åt ägaren som fyraåring. Hon har tävlat upp till och med 110, fick 9-9 på kvalitén i Strömsholm som fyraåring. Hon ägs av en vän till familjen.


Kan du inte berätta lite mer om den, varför ni inte ska satsa på den osv? :)

Amoremi är ett fantastiskt sto. Hon är lite egensinnig, otroligt tittig på hinder men väldigt stort hopp och kapacitet. En del språng hon gjort är bara så man vill börja gråta av lycka, hon har en otrolig kraft och spänst i sitt hopp och är väldigt försiktig. Tittigheten är egentligen inget hinder som skulle sätta något stopp för henne för framtiden, men hon är en häst som måste hoppa små och tittiga hinder ofta. Hon hade ett tag stora vattenproblem och vägrade hoppa även om det var minimala vattenmattor. Jag tog då hem henne en månad till mitt stall och efter det har hon inte haft problem med varken vattenmattor eller stort vatten, så hon har egentligen alla kvalitéer man kan önska. Tyvärr har hon haft problem med en framhov sedan hon var unghäst och nu kommer hon istället betäckas med Stakkato i vår. Amis ägare och jag har haft samarbete med Amoremi, och hon ägde även hälften av Calyspo boy som såldes i september. Amoremis föl kommer då bli min framtida hopphäst och vi kanske kommer köpa ännu en unghäst ihop såsmåningom. Kicki har även en valack som är född 2010 efter Cartier som ska ridas- och hoppas in när han blivit tillräckligt gammal!


Kickis sjukt söta unghäst e Cartier som föl


Aaw :) Sicken liten ludenboll!

Får man fråga vad dina två svårklasshästar kunde när du köpte dom? Hur gamla dom va och hur mycket dom kostade? :) Tänkte ifall man själv hade råd att köpa en häst med hoppkapacitet i 5 års åldern :) Helt okej om du inte vill säga heller :)

Valence hade nog hoppat en liten bana på små hinder när jag köpte honom. Men han kom från ett försäljningsstall där han varit inbytt från ett annat försäljningsstall. Det försäljningsstallet hade i sin tur köpt honom från ett annat försäljningsstall som importerade Valence från en auktion i Holland. Så under ca 10 månader hade Valence alltså bott på tre olika försäljningsstall utan att ha blivit såld. Därifrån jag köpte honom hade haft honom i över fyra månader, vilket var väldigt lång tid för henne att ha en häst då rulliansen normalt sätt var på några veckor. Det var helt enkelt ingen som fastnade för honom, han var nog lite för galen tror jag… ;) Men för oss var det kärlek vid första ögonkastet! Caruso var precis inriden, jag provred honom när han fortfarande var tre år. Han hade precis hoppat ett par enkelhinder under ryttare när jag köpte honom! Caruso och Valence kostade ca 80 000 kr, Valence var billigare än Caruso. Så om man har lite tur och vill lägga ner det arbete som krävs så kan man hitta riktigt bra hästar utan att behöva betala enorma summor. Men det är också viktigt att komma ihåg hur många år som ligger bakom. Skulle jag sälja Valence eller Caruso nu och köpa en ny unghäst så kommer det ta ca fyra år innan jag har en häst på samma nivå igen, och då är det bara att hoppas på att den hästen har kapaciteten som krävs. Det är nog både lite tur och hårt arbete som ligger bakom, för att mina två första storhästar har kapacitet för 150-hoppning.  Det är jag väldigt glad över att vi lyckats med!



Kan du inte skriva vilka andra ryttare som du tycker är bäst i Sverige?
Ponnyryttare?
Junior?
Young rider?
Senior?

Och vilken ponny som du tycker är finast, samt vilken juniorhäst, yrhäst och seniorhäst?

Hade varit jätte roligt om du velat göra detta. Du behöver ju inte välja endast en häst eller ryttare, utan kanske flera som du tycker utmärker sig extra mycket i svenska ridsporten :)



Ponnyryttare: Eh, jag har sjukt dålig koll på ponny över lag. Så jag vet faktiskt inte… :/

Junior:  Fredrika Netterberg, Wilma Hellström och Alma Ranebo tycker jag är jätteduktiga!

Young rider: Douglas Lindelöw förstås, och Stephanie Holmén tycker jag också är en fantastisk ryttare.

Senior: Rolf-Göran Bengtsson är enligt min åsikt världens absolut bästa ryttare. Andra ryttare som jag tycker utmärker sig extra och som jag ser upp till är Marcus Ehning, Carsten-Otto Nagel, Penelope Leprevost, Meredith Michaels Beerbaum och Angelica Augustsson!


Hästar då? Det är ju så svårt. Men skulle nog nästan säga att juniorerna i Sverige har de finaste hästarna när man är ute på elittävlingar! Om jag fick välja en av juniorernas hästar skulle det vara Lento 6, Cafino, Come Soon eller Lissabon! :)

Och i världseliten så finns det ju så många hästar så man inte ens förstår hur det kan finnas så enormt kapabla och begåvade hoppindivider! Mina största favoriter har alltid varit Hickstead, Okidoki och Libertina. Men de är ju borta nu och Libertina i avel. Men Lantinus, Casall, Ninja, Mic Mac, Corradina, Carlina och Eurocommerce London ger en rysningar över hela kroppen!!

Vad är det högsta du hoppat på varje häst hemma, tävling o träning?

Valence

Tävling: 150 Placerad: 150
Träning bana: 150
Enkelhinder: 160

Caruso

Tävling: 145 Placerad: 140
Träning bana: 145
Enkelhinder: 160

Lord Greystoke

Tävling 140. Placerad: 130.
Träning bana: 140
Enkelhinder: 155

Lady Madonna

Tävling: 135 Placerad: 135
Träning bana: 135-140
Enkelhinder: 150

Silver Bullet

Tävling: 120 Placerad: 120
Träning bana: 120
Enkelhinder: 150




kan du inte skriva om hur du började rida och vilka hästar du haft och så? :D

Jag kan göra ett separat inlägg om det! Har en annan fråga om utrustning också så kan göra ett ordentligt inlägg om det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback