__

Valence 5:e placerad i 140

Idag var resultatet inte det bästa med någon av hästarna, men ändå var känslan med båda riktigt bra. Det har varit en riktigt stressig tävlingsdag i och med att Fredrika och jag red hennes hästar på Runsten på morgonen innanvi skulle åka till tävlingen. Sen hade jag bara åtta hästar mellan Caruso och Valence, och när man har samma sadel på hästarna blir det ganska ont om tid.

Nog talat om det. Caruso var först till start, och han var riktigt fin på framhoppningen idag. Inne på banan var han också fin, hade mycket mer egen bjudning än i Strömsholm och hoppade väldigt fina språng, mycket mer avspänd! Hade två pet med honom, och vi får nog ta på oss ett var av dem. Första kom på hinder nummer sju, ett räcke där han rev med bakbenen. Det andra kom på näst sista hindret, ett mycket mer grovt fel på en bakbom på trippelbarren som kom direkt ur sväng. Hade för lite galopp med mig genom svängen och han hoppar fortfarande lite för runda språng på trippelbarrar istället för att hoppa fram och ut istället. Men trots ett lite sämre resultat är känslan betydligt bättre än de andra inomhusstarterna och det ska bli roligt att han ska med till Flyinge om två veckor. Där får han gå en 130 som meetingets första klass, skönt nu när han gått fem 140 i rad.

Valence hoppade kanonbra idag, känslan var jättebra med honom. Vi fick ett pet men hade bra tid i grundomgången så vi gick vidare till Winninground. Dessvärre rev vi samma räcke i omhoppningen så vi slutade på en 5:e placering. Jag tar på mig felen själv, han hoppade riktigt bra men eftersom att han blir hetare och hetare på banan så jag måste utnyttja svängarna till att "börja om". Detta glömde jag bort inför räcket i grunden som vi rev, så vi rann iväg lite där. Men känslan var som sagt riktigt bra, utrustningen känns toppen och detta var bara en mellantävling inför Flyinge elit om två veckor.

Så sammanfattningsvis, kKul med en placering, missnöjd med resultatet, men jättenöjd med hästarna och deras hoppning idag!

Lägger upp båda grundomgångarna eftersom att film verkar vara uppskattat! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback