__

Motivation

Motivation är något av det viktigaste som finns inom idrott. Utan motivation finns ingen kämparglöd, inget självförtroende, glädje eller träningslust. När det händer mycket i livet, som kan vara stressande, få en att känna sig arg, ledsen eller besviken så brukar ofta motivationen försvinna. Detta har varit ett år där det hänt otroligt mycket saker utanför hästarna, och perioder när jag mått väldigt dåligt, som också gjort att min motivation ibland svikit. Jag brukar då försöka hitta saker som ger mig motivation igen, vilket ofta är att göra en större tävling, kolla på hästhoppning från Världscupen, Global Champions Tour, Mästerskap osv på TV eller titta på sina egna bästa rundor med hästarna. För att kunna prestera och göra det bästa inne på banan måste man ha stor motivation, tro mycket på sig själv samt ha en harmonisk situation kring sig själv, vilket tyvärr för mig inte kunnat vara så som jag kan önska. Det har varit så mycket saker runt omkring att hela tiden tänka på, vara stressad över osv. Men jag har också försökt lära mig att man inte kan vara alla människor till lags, utan måste under dessa perioder stänga av allt runt omkring, fokusera på sina närmaste som vill en väl, sina hästar och framförallt sig själv för att hitta tillbaka. Jag får motivation genom att umgås med mina absolut närmaste vänner, ha lugnt och glatt runtomkring mig samt prata med min tränare som alltid gör mig lugn, som tror på mig och som alltid, alltid finns där och är otroligt engagerad.

Så, när motivationen sviker, försöker jag ta mig tid till mig själv och hästarna, titta på videoklipp på världens bästa ryttare och de rundor jag själv gjort som jag är nöjd med.

Ett videoklipp som precis gav mig mycket inspiration var detta, ett fantastiskt reportage om en otrolig förebild och fantastisk ryttare. Definitivt värt att lyssna, ta till sig och inspireras av.

http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=909354

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback