__

Valence 2:a i årets första inomhusstart 135

Valence var jättefin idag på hans första start för inomhussäsongen. Dubbelnolla och en andra placering i 135. Omhoppningen kändes mycket bättre än grundomgången, fick totalt hjärnsläpp och red på fem galoppsprång istället för fyra på sista linjen, annars kändes det ovant, men ändå bra på vanligt tränsbett. En annorlunda känsla men han trivs betydligt bättre. I omhoppningen fick jag tillbaka känslan av vårt vanliga flyt och rytm, vilket kändes underbart. Finns ingen bättre häst än Valence när allt stämmer. Ser verkligen fram emot Strömsholm nästa helg.

Caruso var bara otrolig loj, svår att få med i svängarna, tittig och helt utan bjudning. Tre jättetråkiga nedslag, kändes otroligt tråkigt. Imorgon får han absolut gå en till klass, kan inte ha den här känslan med mig till Strömsholm nästa helg. Kommer rida på vanligt tränsbett imorgon och sätta mycket mer tryck i hans galopp, så hoppas jag att han taggar till och anstränger sig lite mer. Detta var hans första start inomhus i år och första inomhus förra året var han precis likadan. Så han behöver definitivt en till runda. Han hoppar fortafarande inte igenom sprången i bak, det som jag kände på senaste träningen för Ted också. Men nu har vi kollat honom både med böjprov och hos kiropraktor och han är jättefin. Så tror bara han behöver några rundor inomhus, han har gjort en väldigt fin säsong utomhus i år. Så Caruso får alltså gå 130 imorgon och bebisen Kulis får vänta till nästa tävling inomhus, det är ju ingen brådska alls med honom.

Hade varit så roligt att ha med Madonna i helgen också, men hon kommer snart kunna följa med. Blir glad av att rida henne, och är så otroligt nyfiken på att komma ut och tävla mer. Samma sak med Lorden, men det blir först i februari.

Ska försöka lägga in film från idag också... Kram sålänge!

Kommentarer
Maja säger:

Grattis till första rundan o lycka till med C i morgon! Det är ju ganska vanligt att hästarna tycker att det är lite 'tråkigt' att hoppa inomhus efter utesäsongen, vilket man ju kan förstå =)

2011-10-16 | 10:07:26
Bloggadress: http://majagoesirish.blogg.se/
alexandra säger:

Grattis! :D

2011-10-16 | 11:01:51
Bloggadress: http://alexandrasjosten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback