__

En träningsdag!

En riktigt lång men rolig dag. Åkte hemifrån vid elva och kom hem runt halv sju. Hoppträningar för olika grupper hela dagen, men kul har det varit!

Det känns som att jag själv utvecklas när jag håller träningar, att jag utvecklas av att se mina elever träna, att ändra på saker som i sin tur löser problem. Det är också intressant att se hur olika tar instruktioner, och hur hästarna svarar på ryttarnas hjälper. Det är så olika hästar och ryttare som tränar för mig också, på alla möjliga nivåer, men väldigt olika ridstil, svagheter och styrkor och framförallt väldigt olika hästar. Det är tillexempel en D-ponny som är extremt het, och en som kan bli lite i två delar, någon som är otroligt tittig och så vidare. Där känner jag att det är tur att jag haft, ridit och tränat så otroligt många typer av hästar, det hjälper mig att kunna hjälpa mina elever. Det är verkligen mer inspirerande och utvecklande att hålla träningar än vad man tror, man reflekterar och ser allting mycket tydligare, och dialogerna med alla ger också mig ännu fler synvinklar på saker och ting.

Idag var faktiskt Amoremi med och hoppade med en ny ryttare. Hon har knappt blivit hoppad på en hel bana med någon annan ryttare än mig förut. Jag fick reda på att hon skulle vara med och hoppa för mig på morgonen och blev förstås lite spänd på hur det skulle gå! Hennes ägare tycker numera att jag har så himla mycket för mig och tror att hon bara sätter tidspress på mig om hon ber mig komma och hoppa henne eftersom det ändå inte blir så mycket tävlingar med henne framöver. Men känslan i hennes språng är faktiskt emellanåt helt magisk så det är något jag kommer sakna! Men idag insåg jag verkligen HUR svår hon är, har alltid vetat att det är en häst som inte är helt lättlöst och kräver sin ryttare, och ibland har axlarna hängt långt ner efter en träning eller tävling när jag verkligen inte känt mig bra som ryttare. Idag blev nog både hennes nya ryttare och Amoremi själv väldigt konfunderade och fick stöta på en hel del problem och tappade förtroendet för varandra. Svårigheterna med Amis är att hon är extremt försiktig och vill inte riskera att slå sig, hoppar ofta enormt stora språng där hon ofta skickar ut bakbenen samtidigt som hon är fruktansvärt tittig på hinder. Lägg också då på att hon har en stor galopp som är lite svår att reglera, och att hon är väldigt känslig i sin mun! Allt detta blir dessutom mycket värre när hon är spänd. Hennes nya ryttare frågade mig hur hon skulle rida och göra och jag försökte verkligen förklara hur jag tänkte men det går inte att föra över en exakt känsla på hur man själv rider och vad man gör själv där uppe i sadeln. Sista banan på träningen gjorde de ändå bra ihop och jag hoppas att det kommer fungera framöver för dem. Både ryttare och häst tycker jag väldigt mycket om. Kicki ville att jag skulle fortsätta hoppa henne när jag har tid, så Amoremi får variera mellan oss och så får hon hoppa lite oftare, det blir nog bra. Jag kommer sakna henne och känslan på tok för mycket om jag måste släppa henne helt och hållet. Hon är en fantastisk häst och det är tufft att inse att jag inte har tiden och att hon inte håller för de ambitionerna jag har pga sin hov. Förhoppningsvis kan hon göra en del tävlingar och Tedträningar med sin nya ryttare framöver också beroende på om hon blir betäckt eller inte.

En annan spännande sak var att två av mina hästar faktiskt var med och tränade med min vän Amanda som nu står med skadad häst, och med tanke på hur pass mycket hon ridit mina hästar, ställt upp och hjälpt till med alltifrån träning och hästskötare på tävlingar i ur och skur så tyckte jag att hon kunde få vara med på mina hästar nu när de två hon skulle ha tränat inte var helt fräscha. Kulan och Lorden fick det bli eftersom de båda behövde hoppa igenom en bana inför nästa helg och har gått minst. Amanda gjorde ett fantastiskt jobb och red båda hästarna kanonbra. Hon har också lärt sig den teknik som jag har i min ridning att "bli klar" i sista galoppsprånget, mjukna och lägga ner handen. Galoppen, rytmen och distanserna var också väldigt bra, så hästarna gick klockrent! Måste också säga att det var riktigt kul att se båda från backen, så stolt över mina fina killar!

Det var iallafall väldigt kul idag och det gick väldigt bra för de flesta ekipagen! Varje gång jag kommer hem från en dag med så mycket träningar bubblar det i huvudet på mig av olika tankar! Mycket intressant och motiverande!

Tusen tack till mamma och pappa som hjälpt till med allt hemma när jag var borta nästan hela dagen!


Amoremi för två år sedan


Amoremi ett språng på träning i vintras

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback