__

Ridpass som givit resultat

Hoppade Ramius över små hinder på ca 1m idag och verkligen jobbade honom som Ted sagt att jag ska göra. Jag började redan på uppvärmningen att jobba honom i lägre form, flytta honom sidvärts och göra övergångar på rakt spår. I början var det verkligen riktigt jobbigt och han tyckte nog att jag var "pain in the ass" också. Även när vi började med att hoppa de små hindrena så kändes det ibland som om detta skulle vara så gott som omöjligt att ta igenom. Men ack den som ger sig! I slutet kändes han extremt mycket mer lösgjord än tidigare, jag kunde hoppa honom på en rak linje där jag la in tre galoppsprång extra, han väntade och var helt rak. Han kom till arbete fortare och jag kn ju säga att det gav rejält resultat i hans språng! Så runda språng, så snabb i fram och öppna upp så mycket i bak har han aldrig gjort på det sättet förut. Hårt arbete ger resultat! Finaste älskling!

Madonna fick hoppa lite inför tävlingarna i helgen. Red henne på bett idag igen.redan på uppvärmningen gav hon en superfin känsla, och den blev definitivt inte sämre när vi började hoppa. Vi hoppade en bana som låga runt 1m också, men där B-hindret i trekombinationen låg betydligt högre. Hon hoppade grymt fina språng och seglade över B-hindret med stor marginal. B-hindret låg i slutet på ca 145. Vi avslutade därefter med att hoppa både a- och b på 135, där c fortfarande var lågt. Jag har fått tipset av min klubbkamrat John Hickey som i sin tur fick det av Whitakers. Att höja det hindret i en trekombination där man har problem, och behålla det/de andra på låg höjd. Övningen fick åtminstone Madonna att hoppa otroligt väl och med stort förtroende!

Det är också fina Cardentohästarna som åker med på meeting i helgen, så detta känns som ett bra genrep inför helgen med båda! :)


Kommentarer
Lina säger:

hej amanda. jag har en fråga till dig,

i vilket läger tycker du man ska sätta ett hackamore? Jag hör olika åsikter varje dag så tänkte höra med dig som är mer rutinerad :)

2012-08-01 | 18:17:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback