__

Utan några som helst hämningar

Läste en artikel som var länkad från Hästmagsinet där förbundskapten för svenska seniorlandslaget uttrycker sig om alla de svenska ryttarnas prestationer i Globen i år. För mig blev det hela ganska chockerande att läsa faktiskt, känns väldigt onödigt och naivt att skriva ut det så offentligt på nätet på det sättet de gjorde. Inte proffsigt överhuvudtaget. Jag har dock varit mycket nyfiken på att träna för Sylve och tanken är att jag ska prova på det i januari, jag vet att han är hård och rak på sak, med det gillar jag. Dock kändes det här väldigt fel för mig, det ger liksom ingenting vettigt till ryttarna överhuvudtaget.

Det skrevs bland annat så här om Jens, Douglas och Angelica:

JENS FREDRICSON

"Hans fokusering var inte på topp. På Lunatic blev det stressigt och forcerat. Han har gjort så mycket bra under så lång tid. Hans fokus ligger på världscupen nu."

DOUGLAS LINDELÖW

"Han hade en dålig helg. Det händer alla. Tråkigt att det hände just nu, på hemmaplan. Udermus har varit en het häst, nu gick han inte fram alls. Det är en egensinnig häst och nu måste Douglas nog ställa krav på den. Han har varit underbarnet som nu fyller 22 år och måste lära sig den hårda vägen, upptäcka vissa saker själv. Som hur man jobbar igenom hästarna på marken."

ANGELICA AUGUSTSSON

"Hon hade bara en häst med sig och fick ta de klasser som Daniel inte red. Svårt att säga så mycket om hennes helg. Hon red i alla fall fort, som hon brukar."

Jag tror att Jens som är så extremt skicklig ryttare själv kan bedöma sin runda och kritiken i sig ger honom nog inte ett dugg positivt inför framtiden. Douglas har gjort fantastiska resultat och jobbar nog utifrån sitt absolut yttersta för att fortsätta utvecklas mot toppen. Och Angelicas omdöme känns bara fruktansvärt naivt och onödigt i min värld.


Här kan ni själva läsa artikeln


Kommentarer
Helena Barth säger:

Sen vet man ju aldrig om det stämmer och det verkligen var exakt så han sa, det blir ofta fel i intervjuer tyvärr.. Jag tycker Sylve är skitbra att rida för, han är noggrann och tuff utan att vara för hård i orden :) Har bara ridit för honom en gång men skulle gärna göra det igen!

2012-12-05 | 21:50:49
Bloggadress: http://helenabarth.blogg.se/
Christina säger:

Sylve är inte rädd för att säga vad han tycker. Det där ör nog en ganska korrekt avbild av det han sa. Nån får tänks på att frågorna inte fanns med och hon blev ombedes att uttala sig. Tyckte inte det Carat så farligt, i Douglas fall är det välkänt att Sylve tycker satt hon måste lära sig rida bättre på marken

2012-12-07 | 07:04:08
Emmeline säger:

Jag förstår inte alls vad som är så farligt med de kommentarerna? Kolla hur t.ex. fotbollslandslaget bedöms efter varje match, det är ju samma grej. Kanske inte givande för ryttarna men intressant som lekman att höra ett proffs bedömning av det.

2012-12-08 | 14:14:36
Bloggadress: http://emmelinesaventyr.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback