__

Grevagården närmar sig med stormsteg!

På torsdag bär det av mot Grevagårdens elittävlingar med Valence, Caruso och Madonna. Det ska bli riktigt kul och jag älskar verkligen Grevagården som tävlingsplats.

Inför en så här stor tävling över flera dagar och med så lång resa är det så himla mycket förberedelser och jobb att göra. Allt här hemma ska ju också fungera när jag är borta, och hästarna som ska med måste förberedas så väl som möjligt.

Jag tycker att det är viktigt att man matchar hästarna så väl som möjligt efter hur de fungerar och detta är något man lär sig och förbättrar hela tiden med mer rutin och erfarenhet. Jag kommer rida Valence hyffsat mycket de här dagarna innan vi åker, kommer försöka ta mig till ridhuset en till två gånger och träna teknik över väldigt små hinder. Han blir lugnare av det och hans överhettning när han ser hinder på tävling då blir inte lika stor. Madonna kommer jag fokusera mest på att rida henne ute och en dag i ridhuset, bara i låg form och ganska korta pass men att hon får komma ner, jobba avspänt och vara lugn och harmonisk. Caruso vill jag mest hålla på gott humör och kommer därför rida honom ute på kortare rundor dagarna innan. Har hästarna väldigt mycket energi så tror jag det är bra om man rider dem ordentligt dagarna innan för har de för mycket överskottsenergi så har de svårare att fokusera inne på banan. Ted var med mig på utomhus SM förra året och vi hade ett rejält dressyrpass på morgonen innan kval 2 i 145, jag red honom intensivt i 1,5 h och sen när jag väl skulle rida kvalet hade han fortfarande mycket energi men var otroligt fin att rida jämfört med första dagen då jag bara promenerat med honom för hand, då var han så het att jag knappt kunde sitta på honom!

Alla hästar är olika och jag tror det är jätteviktigt att försöka hitta ett system som man givetvis hela tiden kan förbättra, men som passar hästen i sig som individ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback