__

VALENCE OCH RAMIUS TILL FINAL IMORGON!

Valence har varit så fantastisk idag, han hoppade så otroligt fina språng och var mentalt avspänd och en härlig ridkänsla. Han var dubbelnolla och placerad i kvalet, går finalen i ungdoms grand prix imorgon och har ett sent startnummer! Min finaste älskade Valence.

Caruso var kanon på framhoppningen i båda klasserna. Blev väldigt spänd inne på banan i första klassen och rev tvåans och treans räcke. Därefter hoppade han superfint resten av banan. Han fick därefter gå in i GP kvalet. Vi fick fyra nedslag, och det resultatet är ju bara sjukt dåligt, men alla dessa fel kom innan banans sjätte hinder. Därefter hoppade han strålande, hoppade vattengraven så bra, hela trekombinationen med linjen efter fram till en stor oxer och sista linjen. Vi är nu så fundersamma kring Caruso, jag tror att han kommer bli hur bra som helst och att dessa pet beror på orutin och att han måste lära sig att öppna upp lite tidigare bak än han gör. Jag tror också att jag måste rida honom lite annorlunda och flytta ut avsprångspunkten på hinderna ett par decimeter för att han ska få mer plats innan hindret. Men jag verkar i nuläget vara ganska ensam men den känsla jag har för honom. Ska lägga ut min analys jag har och filmen så vore det spännande att höra era åsikter iallafall! Jag ska också ta med honom till Piets träning och förklara problemet jag har, för han kommer upp så fint i luften och river extremt sällan med fram, och är egentligen väldigt angelägen om att inte riva, som jag upplever det, men får touchar bak på vägen upp där han egentligen måste vinkla ut bakbenen lite tidigare. Jag tror egentligen bara att jag behöver ändra något i min teknik som gör att jag kan slippa få de där peten med honom, för höjden och kapaciteten vet jag finns. Jag tror också att hans ringa ålder och rutin skapar dessa nedslag, förra året gick han ganska ofta ner på bakbommarna på oxrarna vilket han iprincip aldrig gör längre.

Ramius gick vidare till finalen i lilla rundan imorgon, vilket är en 120-klass bedömning A1:a på stora gräsbanan. Ska bli jätteroligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback