__

Lord Greystoke <3

Nu har bloggen legat på is några dagar. Vill tacka alla er som svarade på min fråga här på bloggen! Otroligt roligt att läsa och ni är så gulliga!

Idag har det varit en otroligt intressant dag. Har hållt tyst kring allt runt Lorden. Han klinikbesiktades för precis en vecka sedan, och var då klockren på böjprov, longering, i ryggen osv. HUR FIN SOM HELST HELT ENKELT! Sedan var det dags för röntgen och han var lika fin där, tills sista bilden kom. Då syntes en minimal, minimal lös benbit i andra fram som aldrig blivit röntgat förut. Veterinärerna var till och med tveksamma på om det verkligen var en lös benbit, men den syntes på en av tre bilder på samma kota. Veterinärerna vi rådfrågat om detta sa att de själva aldrig skulle operera bort den då de sa att en häst som är klockren på böjprov besväras inte och dessutom var benbiten så liten och satt på ett väldigt bra ställe där den inte skadade eller irriterade leden. Gunnar (som opererar) var till och med tveksam på om han kunde få ut den eftersom den var så liten och satt där den satt. Den enda gången detta orsakar problem är just vid en försäljning. Hur som helst så blev det massor med diskussion kring priset på en häst som jag tycker redan låg alldeles för lågt i pris, vilket endast berodde på att jag inte hunnit tävla igång honom på riktigt än. Köparna på Lorden hoppade till slut av och jag kände att jag hellre behåller min fina kille än att så gott som ge bort honom endast på grund av detta, han är ju en frisk häst och operationen var en enkel sak. Vi skulle dessutom få reducerat pris eftersom att detta missades förra gången.

Idag opererade vi ut denna minimala benbit vilket gick toppen, han hade ingen ledinflammation och benbiten har inte påverkat honom alls, så egentligen var det ju onödigt att ens ta bort den överhuvudtaget, men nu är han hur som helst UA på röntgen! Han behöver inte äta någon medicin eller någonting sånt, och om 5-6 veckor hoppar vi som vanligt igen! :) Nu har jag en häst som är så hoppsugen som det bara går, fullt igång, som är frisk som en nötkärna och som är en helt fantastisk kille som helst!

Anledningen till att jag skulle sälja honom nu var att så mycket kokar och att få ut pengarna för Lorden kommer bli som en start för mig på andra plan. Men tills rätt köpare dyker upp kommer jag tävla honom under våren och sommaren upp i 130-140-klasser och sedan sälja. Detta är just för att jag bara ska ha tre egna hästar och då blir det Valle, Caruso och Kulan som får stanna. Hade Lorden varit två år yngre hade jag förmodligen valt att behålla honom istället. Han har enorma språng i sig, är sjukt försiktig som att han har ett öga i varje hov och älskar att hoppa - alla typer av hinder. Det är bara så synd att han inte fick börja ridas förrän vid 6,5 års ålder när vi köpte honom, och det är synd att den benbit vi opererade bort förra sommaren som han haft ont av har suttit där och satt käppar i hjulet för oss. Ändå har han tävlats upp till och med 140 med många felfria rundor och placeringar i 130. Vi har egentligen aldrig fått en ärlig chans, jag är nämligen övertygad om att om han inte haft benbiten som irriterade skulle han ha varit en stadig 140-145 häst vid det här laget. Vi har aldrig fått en ärlig chans att ta oss så långt vi är kapabla till, men nu har vi det och sen när rätt köpare dyker upp och han säljs så kommer han glädja sin nya ryttare oerhört mycket! Och så kommer jag förhoppningsvis kunna få följa honom och hans ryttare och kanske finnas till hjälp om det önskas. Lorden kommer då vara med mig på sitt sätt eftersom han hjälper mig att påbörja min framtid lite mer på riktigt, nu får de planerna ligga på is så länge och jag får tillbringa några månader till under den allra bästa tävlingssäsongen med denna underbara häst.

Nu är han ju dessutom helt igång och tränad, han var ju felfri både i 120 och 130 i slutet av januari. Nu börjar vi med en mjukstart i en 110- och 120-klass om 6 veckor! Därefter hoppas jag att vi kan gå upp i 140-klass i slutet av juni. Jag kan helt enkelt inte beskriva hur glad jag är och hur rätt det känns!






Kommentarer
Melinda säger:

Gud vad dumt av köparna att inte köpa honom om han går böjprovet utan anmärkning. En häst med besvär av lösa benbitar har alltid reaktioner på böjprov som provocerar leden. Detnfinns tusentals hästar som tävlar på toppnivån som har lösa benbitar som aldrig stör. Lycka till, detta är min favorit av dina hästar, tror han kan gå riktigt långt!

2012-03-12 | 15:50:31
Helene säger:

Åh vad kul för dig att han är kvar (fast på ett sett ändå inte) men jag tycker det är så otroligt bra hur långt du kommit med honom på så kort tid! Ska bli kul att se vad ni gör under tiden ni har tillsammans nu!

2012-03-12 | 16:22:06
Bloggadress: http://Helenececilia.wordpress.com
Anonym säger:

Okunniga köpare! En lös benbit som inte ger hästen besvär överhuvudtaget är inget att bry sig om. Var och varannan häst har det även de på toppnivå. Var nog lika bra för dig att inte så okunniga köpte. Varför skulle en sänkning av priset påverka det faktum att han har en lös benbit? Förstår inte hur folk tänker.

2012-03-12 | 22:58:26
Erika säger:

Det är så synd det där med att det ska röntgas för att leta fel. Är hästen fräsch utan problem, och dessutom går igenom besiktning med böjprov så känns det som att den inte är påverkad av en ev lös benbit i vilket fall! Själv köpte jag min häst utan att röntga. Det dumma med det är väl bara att om jag ska sälja så ska väl köparna promt röntga för att leta ev fel som inte hästen besväras av... Dumma dom var som inte köpte en så fin häst! Kolla in intressant artikel: http://www.hippson.se/blogs/VeterinarStudenterna/rontgen-med-dess-svarigheter-och-ridningen.htm#comments

2012-03-13 | 13:22:07
Moa säger:

Vad tråkigt men ändå roligt på ett vis. Tycker att du gjorde rätt som inte sålde för en billigare peng. Är en kapabel häst som är väl värd sina pengar! En häst som fungerar trots benbiten och är fräsch behöver ju aldrig få problem och skulle den få det plockar man ut biten och sen är det i många fall inget mer ju. Du kommer ju i vilket fall ha kul ett tag till med firningen

2012-03-14 | 23:22:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback