__

Gårdagens tävling

Scrållan var supersuperduktig igår! Hennes första tävling utomhus och andra riktiga tävling i hennes liv! Hon var nolla i första 1m klassen och hade ett snöpligt nedslag på sista hindret i den andra 1m klassen. Nedslaget berodde på att vi kom lite för nära, det var en linje på fem galoppsprång efter en tvåkombination och hon bjöd så himla väl att hon enkelt räckte fram och till och med fick lite trångt. Det är en ny häst varje gång jag rider henne och utvecklingen går verkligen framåt med stormsteg, så roligt!

Calle gick riktigt dåligt igår, två ner i 1m och tre ner i 110. I andra klassen var ridningen mellan hinderna dock tusen gånger bättre än i första, men han sitter fortfarande inte på bak och hoppar inte upp sig i fram så som jag vill och vet att han kan. Jag är nu osäker på om jag faktiskt borde fortsätta tävla Calle eftersom det i nuläget inte blir en positiv bild för någon av oss. Jag kan längre inte ge honom en trevlig runda inne på banan eftersom han är så himla olik att rida och jag inte kan forma om detta under en halvtimmes framridning och framhoppning på en tävling varannan månad. Det går att ha ett sånt samarbete om man rider på liknande sätt och att jag kan ha hästen där mellan hand och skänkel, lydig och på bakbenen när jag rider. Jag upplever nu att han går lite på bogarna och han blir för min smak alldeles för olydig och drar iväg mot hinderna istället för att ha bjudningen fram till bettet och vänta. Jag måste fundera men det känns verkligen inte bra just nu för min del, det är en häst som egentligen är väldigt felfri på hinder, han ska absolut inte ha så många nedslag i dem klasserna inne på banan.

Jag hoppade en annans häst igår också efter att klassen innan för ryttaren inte gått bra. Jag har suttit på henne en gång innan för ett år sedan, men har alltid tyckt mycket om hästen och det finns stora språng i henne! Hon fick ett stopp på tvåans oxer och därefter fanns det ett vattenhinder och ett alternativhinder som nummer fem. Jag frågade ägaren vilket jag skulle välja och de ville att jag skulle prova vattenhindret vilket jag gjorde men det var hästen inte alls tränad nog för att hoppa. Vi fick därför ett stopp till där, så jag tog alternativhindret efter och hoppade resten av banan strålande. Jag visste dock uinte att man fick 4 fel för försa stoppet och 8 fel för andra stoppet på tävling!? Hur länge har det varit så? Vi drog på oss en massa fel och tidsfel igår på en runda som jag ändå än nöjd med, hästen var inte nära en bom! Efter klassen fick jag också höra att det var hästens debut i 110, kanske var bra att jag inte fick höra det innan... Jag ska evenutellt fortsätta tävla det här stoet då de vill att hon ska upp lite i klasserna, så det kan bli roligt. Det är en häst med mycket stora språng i sig.

När vi kom hem från tävlingen åkte jag iväg för att hålla träning för fem stycken. Efter det hoppade jag Amis när hennes ägare var med och hon var jättefin verkligen! Erika var med och tog några bilder, en nedanför på fina flickan!

Kommentarer
Johanna säger:

Ni är världsbäst!=)

2012-05-02 | 14:01:55
Elin säger:

Så har det väl varit läääänge, tror jag. Iaf de senast 5-10 åren :P

2012-05-02 | 14:42:29
Bloggadress: http://ljungeln.blogg.se/
Carro säger:

Så är de väl inte? :O

Däremot får man 4 fel om man korsar sin egen väg när man lägger en volt för att komma tillbaka till hindret igen, men jag har aldrig varit med om att man får 8 fel för andra stoppet? (Kanske på regionalt?)

2012-05-02 | 16:22:32
Jenny säger:

Stämmer som Elin skriver att det varit så länge, 4 fel för första stoppet och sedan 8 för andra =12 tillsammans. Gäller på lokal samt för unghästar :)

2012-05-02 | 17:42:01
Cecilia säger:

Så har det varit ända sedan jag började tävla 1989 (men då var det 3 fel för första stoppet, och 6 fel för det andra).

2012-05-02 | 20:47:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback