__

Tröööööött i kroppen

Nyss jobbat Ramius ordentligt på banan utan en bom på marken, ett rent dressyrpass. Inte svära men fy fan vad jobbigt. Ibland känns det som att han är en omöjlig nöt att knäcka, jag känner redan att Ville har börjat gå om honom i markarbetet... Helena sa på senaste träningen att många Cardentohästar har riktigt svår mun, för det är så av eller på, jättesvårt att hitta ett jämnt bra stöd. Ramius är ruskigt svår att få dit man vill i markarbetet, men i slutet var han där jag ville ha honom i alla gångarter. Dock lär ju samma långa väg dit komma imorgon igen, tror att det är mycket svårare att "rida om" en redan så felriden häst under många år än att ta en grön häst och forma från början.

Men känner små, små framsteg med Ramius hela tiden. Ska bli intressant att få hjälp av min dressyrtränare också, hon är magisk ibland. Allt jobb i världen är jag beredd att lägga på den här hästen, för när han är skolad på backen, stark , elstisk och lydig så kommer han definitivt klättra till stallets nummer ett!

Nu ska jag ut och rida Caruso som kommer kännas som en dröm i jämförelse... :)

Ramius 140

Kommentarer
Lovisa säger:

Hej! Jag har nyss hittat till din blogg och gillar den jätte mycket :) Älskar speciellt ett långt inlägg från en Piet-träning som du skrev i början av detta år som jag slumpmässigt hittade. Hans tankesätt runt avstånd mellan hindren är så avslappnat!

Jag har lyssnat på för många andra tränare och slutat känna min egen känsla, gått in i väggen och slutat rida. Nu sa jag ta upp det igen och jag känner min ångest komma för att jag är rädd att min press ska bli så jobbig igen. Så jag har bara en enda fråga som jag alltid fastnar vid fast jag egentligen vet svaret på... När du rider hemma, tänker du mycket på formen på hästen eller går du mest på känsla och får den lyhörd och sen får formen komma i andra hand?

Snälla, är så tacksam för svar! (svara i min blogg för annars ser jag inte svaret)

2012-11-15 | 23:49:24
Bloggadress: http://melankolia.devote.se
Tina säger:

Det är kanske dax att fokusera lite mer på dressyren så du får ordning på honom,jag tycker att det är lite taskigt att du ofta kritiserar om hur"dåligt" riden han har varit. Själv satsade jag mer på dressyr än hoppning. Jag har också hört att cardentoavkommor har ganska mycket trassel i munnen. hackamore...är det nåt du tävlar honom på??

2012-11-16 | 13:47:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback