__

FILMER

Valence 140-runda i Strömsholm. Jag tror aldrig att han har nuddat en bakbom på en oxer förut, han har aldrig problem att räcka i längd. Men den här rundan gjorde han det i trekombinationen, förmodligen för att jag rätade upp mig så mycket för att få in två (korta galoppsprång till c-hindret). Det sitter lite i huvudet att han vid några tillfället gått på ett. Till c-hann jag inte riktigt mjukna och då fick han en liten touch med fram istället. Rivningen beror helt och håller på min ridning, jag hinner aldrig blir klar ur sväng. Det här är första gången han hoppar högre bana sedan i mitten på augusti, så vi är lite ringrostiga ihop fortfarande. Vi har inte hunnit hoppa några större klasser eller en träning innan heller. Men rundan kändes överlag bra och underbart att min prins är tillbaka igen. Nu hoppas jag att det sista fina bakbenstekniken kommer komma ju mer han hoppar och känner att det inte gör ont när han trycker av. Fantastiska häst som hoppade hela SM-helgen i somras ändå!



Ramius rundor i Södertälje. När jag kom in till första klassen 125 så blev han fullkomligt livrädd för speglarna, och tittade till på vattenmattan som låg i framkant på plankhindret i 135-klassen. Då inser man verkligen hur lite rutin han har och hur nytt allt fortfarande är för honom. Jag har gått in i lite för stora och spektakulära klasser med honom för tidigt pga att jag litar så otroligt mycket på honom och känner all kapacitet. Men han behöver få mer rutin innan det kommer visa sig. Jag tror att många kommer inse och förstå vad jag tror om den här hästen först under mitten, slutet av nästa år. Jag älskar den här hästen och tror enormt på honom även om det är MASSOR med jobb. Däremot är jag glad för det här var första tävlingen han kom ur svängarna och var rak på hinderna och inte gick på sniskan som han gjort hittills. En stor, viktig pusselbit som fallit på plats!






Kommentarer
Sandy säger:

Amanda ! Va duktig du är! Du får de se så enkelt ut! Och med så många olika hästar :) Kram

2012-10-16 | 21:22:12
emma säger:

Varför har du valt att inte ha martingal på Ramius?

2012-10-16 | 22:41:15
Alva säger:

%#£$€@"%* vad Ramius hoppar fantastiskt! Satt bara och njöt av att kolla på hans fina bakben:) Men vad sant det var att han kikade till på planket i 135 och att hela tekniken försämrades = bra jobb av dig som kan rida honom så fin och avspänd hela resten av rundan. Grattis till kanonrundor med båda hästarna!!

2012-10-17 | 07:10:00
S. säger:

Valle ser ut att vara Back-On-Track! =)

2012-10-17 | 09:29:03
Anonym säger:

Sen du tog av martingallen hoppa han mkt sämre , då han går med huvudet så högt hoppar han dåligt fram och dåligt med ryggen ! Dock alltid bra i bak, och när du är ca 3 galoppsprång kvar lutar du det jätte mkt fram vilket gör att höstarna måste få mera kraft at hoppa med fram och komma upp! Räta upp dig mera och släpp inte taget så mkt du gör!

2012-10-17 | 10:01:53
Jennifer säger:

Är Caruso såld nu, har han åkt? Han har inte nämnts så mycket i bloggen på sista tiden får jag för mig :)

2012-10-17 | 10:48:43
tina säger:

Jag tycker du är jättenduktig!

2012-10-17 | 21:12:24
Karin säger:

Fina rundor, han gör det så enkelt! Verkligen en oslipad diamant du fått tag på, ska bli spännande att följa!

2012-10-17 | 23:56:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback