__

Min mest lojala och bästa vän

Idag var vi hos kiropraktorn med Valence. Han har dragit till sig ordentligt i ländryggen och fått som små blödningar i de fyra största muskelfästerna i länden. Han var rejält spänd, framförallt på höger sida. Han behandlades och nu ska han skrittas 1 h 5-6 dagar och sedan ridas igång igen.

Även om det känns så förjävligt att det här hände honom precis innan SM när han var i sån fantastisk toppform i 6 veckor innan så känns det ändå skönt att få en förklaring på varför han inte fick med sig bakbenen i sina språng under SM helgen. Jag kände ju att det var någonting som jag inte riktigt kunde påverka. Han liksom knep nästan och rev samtliga hinder under helgen med sina bakben. Enligt min kiropraktor har det gjort väldigt ont för honom och att han inte kan få någon kraft från backen när han har dragit till muskelfästerna på det sätter. Han blir istället stel och försöker skydda genom att röra så lite som möjligt. Inte konstigt att jag upplevde bakdelen som oelastisk. Det var första gången någonsin som Valence kändes begränsad i sin hoppning, att han verkligen får kämpa för att ta sig över 145-hinder, nu tycker jag bara att han var så jäkla tapper som ens tog sig runt så långa och stora banor. Min kiroprakor misstänker att Valle har satt sig lite på rumpan vid en tvärt vändning eller avbrott i hagen nu när det varit lerigt och dant. Det är så synd att han inte stannar istället på hinderna, då skulle jag direkt förstå att någonting inte stämde... Kommer iallafall få tillbaka min riktiga Vallis med sina fantastiska språng snart, och då blir det satsning på inomhussäsongen. Mitt stora hjärta <3


Till och med på vattengraven ser man hur annorlunda han hoppar med sina bakben mot hur han brukar...


Kommentarer
Ewe säger:

Vad skönt att få en vettig förklaring på det !! Och att det var någonting som kommer gå över synd bara att det drabbade just erat SM :/
Men ni kommer tillbaka :)

2012-09-07 | 07:27:54
Bloggadress: http://evi0637.blogg.se
Monika säger:

Visst är det underbart med kiropraktor som kan hjälpa till! Och bra att du som ryttare känner när något förändrats till det sämre. Lycka till i vinter nu ;-)

2012-09-07 | 09:36:25
desiree säger:

Hej.
Skönt att ni hitta felet. :-)
Vilken kiropraktor använder du?

2012-09-07 | 10:21:24
Bloggadress: http://desireegustafsson.n.nu
Frida säger:

Blir nästan lite tårögd, vilken kämpe han är!!

2012-09-07 | 13:05:01
Lindish säger:

Visst är det skönt när man får veta att man verkligen känner sin häst? Så fort något är fel så känner man det och slutar bråka med dem :)

2012-09-07 | 15:52:46
Bloggadress: http://lvsblogg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback