__

Lite ledsen och besviken

Valence hade ett ner i dagens 140-klass men tog sig igenom banan med fruktansvärt hetta och stress. Usch vad jobbigt det var att rida honom idag. Detta kändes redan på framhoppningen, dock mycket lydig och fin under framridningen.

Han har verkligen gått som en klocka hela året och varit väldigt lugn sedan februari. Nu sedan två veckor tillbaka har vi köpt vårt riktigt bra hösilage, men tyvärr misstänker vi starkt att detta är för näringskraftigt och med för höga energivärden för att Valence ska kunna äta det. Vi blev tvungna att byta hösilage tidigare i år för att vår vanliga leverantör som har fantastisk kvalité på sitt hö fick slut. Vi har sedan dess jagat höleverantörer och fick till slut tag på ett bra hö som hästarna åt, men av väldigt låga värden. Alla hästarna förutom Valence tappade lite vikt sakta under tiden och ser redan mycket finare ut i hullet nu med vårt nya hösilage. Men tyvärr måste vi nu hitta ett mer näringsfattigt och med mindre energi just till Valence för det här fungerar inte. Han blir helt vild att rida, då är det inte roligt! Om två veckor ska vi hoppa Tierps GP, om han känns som han ska innan dess. Blir ut att bränna energi nu i dagarna och pappa ska åka och hämta vanlig höbal bara för Valence redan imorgon... Det lär ju ta några dagar men jag hoppas att jag får tillbaka min fantastiskt harmoniska och fina Valence igen snarast. Kändes som att vi var tillbaka i tiden flera år tillbaka med skenande superhet häst idag. Suck.
 
Lady Madonna var dock helt makalöst fin idag. Seglade runt den ganska stora och svåra 140 med ett pet som var av ryttarmiss. Hoppade många språng med ordentlig marginal idag och seglade över den stora vattengraven! Film kommer på finaste tjejen! Hon förtjänade en nolla idag så som hon hoppade!
 
 
 
 

Kommentarer
Sara säger:

Hej! Fin blogg. Det jag undrar över är varför startar du om det inte känns bra? Är du så fixerad över tävlingsresultatem, mera än hästarnas välbefinnande? Är det inte roligare att istället lägga ner mera tid och fokus hemma på träning eller över hur hästen fungerar på plats, så den håller i längden och ni får ett bättre resultat. Än att åka till tävling väldigt ofta, fet känns konstigt och får ett halvdant resultat. Vad jag förstått det som så tävlas dina hästar väldigt mycket. Är det inte då viktigt att hålla ännu större koll om man vill komma högt? Du kanske har bråttom, men det är dina hästar som slits i slutändan.

2013-08-04 | 07:47:08
Anonym säger:

Sara det var de dummaste jag läst!!!

2013-08-04 | 08:38:27
sara2 säger:

Sara - HAHA halvdanna resultat? Skämtar du eller? Amanda och hennes hästar har ju gjort helt fantastiskt ifrån sig i år. Amanda om någon verkar alltid sätta hästarnas välbefinnande i första hand.

Vilka troll det finns.

2013-08-04 | 15:41:36
Monika säger:

Sara, du kan inte vara någon som läser Amandas blogg särsilkt ofta. För då skulle du veta att hon är väldigt mån om sina hästar och startar definitivt inte i alla lägen för att få resultat. Skrev senast häromdagen att hon backade ner i höjderna med Ramius för att komma till bättre ridning, för att inte slita på honom i onödan.
Fruktansvärt dumt inlägg av dig!

2013-08-04 | 16:21:00
k säger:

Övre kommentaren var det dummaste jag hört. Amanda är en riktig förebild som visar att det går att vara på elitnivå med hästar som får vara hästar. Vi har en av sveriges bästa 6-åringar i stallet och ägarna har fått alla möjliga "ohhanden och aahanden" av förskräckelse när de berättade att de slängde ut henne på bete dygnet runt i 4 veckor efter falsterbo.. Jag tycker också det är så skönt att läsa i en "elitblogg" att värdena på hösilage spelar in om hästen har mkt energi eller inte. Jag har fått stå till svars för varför min hobbyhäst (6-åring som tävlas på lokal nivå i alla grenar) inte äter mer än 1 kg krafft/dag medn 13 kg silage. Samtidigt är de förundrade över att deras hästar som äter 7 kg silage (med höga energivärden) + några kilo kraftfoder är tickande bomber.. Tack Amanda! Och keep up the good work!

2013-08-10 | 17:17:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback