__

Ramius har saknat stunds i hoppet i helgen

Ramius hade ett nedslag i 130 och två i 140. Kändes betydligt bättre i 140 och vi får ta på oss ett var av dem nedslagen. Dock har inte sprången varit i Ramiusklass alls i helgen, bara något enstaka då och då. Jag tror det är perfekt med ett tävlingsbreak nu då han gått många stora klasser under sommaren och har väldigt många nya intryck att smälta.

Ramius och jag är fortfarande ganska nya för varandra. Jag känner verkligen tyvärr att det är en stor nackdel att ha köpt en häst som redan är utbildad och tävlad tidigare och ändå så grön. Eller jag vill inte på något sätt påstå att jag börjar tappa hoppet om vår utveckling, inte alls, men vill ändå poängtera att jag i framtiden kommer vilja göra precis så som jag gjort med Valence och Caruso, utbilda från väldigt ung ålder så man får forma dem efter sig själv.

Nu tappade jag tråden lite, men det jag vill säga är att jag måste hitta ett annat system och upplägg inför tävling med Ramius. Ett upplägg som jag håller hela vägen och är konsekvent med. Jag har nu förstått att jag måste hoppa honom i veckan innan tävling, det går inte att helt vila från det med honom utan han behöver hoppa igenom ordentligt några dagar innan, gärna mycket kombinationer, kortare avstånd och travhoppning. Jag kommer också att longera honom ordentligt på mornarna med pessoasele innan start, som även min equiterapeut tycker jag ska göra ganska ofta och byta ut mot dressyrjobbet uppsuttet ibland. Jag måste försöka hitta en form som jag gjort med Valence och alltid följa det. Göra små justeringar men verkligen försöka hitta ett upplägg för att hitta hans formtopp på tävling. Hittills har jag experimenterat lite och fått lite för otydliga svar av honom eftersom att han fortfarande är så pass orutinerad. Med Valence har jag verkligen hittat ett system med bla att jag alltid rider honom ordentligt på morgonen varje tävlingsdag där jag alltid stämmer av och rider på väldigt lika sätt som visat sig fungera otroligt bra.

Jag kommer också lägga in betydligt mycket mer hoppning i vardagen på honom. Han börjar bli alltmer ridbar när jag bara sitter och jobbar på backen, men så fort hindrena kommer fram känns det ibland svårt att svänga, bromsa och få honom att jobba med mig.

Bettbyte blev det också till helgens sista klass med honom. Bytt från det raka till ett tvådelat, blev betydligt lättare att få med mig honom i svängarna och på böjda linjer.

Skönt att komma in i en träningsperiod nu så att vi kommer igen starkare än tidigare på höstsäsongen. Vi ska också göra check hos kiropraktor och som sagt, jobba mycket på backen med inslag av en hel del hoppövningar, bara på låga hinder.

Kapaciteten finns i honom, enormt mycket språng. Vi behöver hitta varandra och han behöver bli starkare och mer lyhörd. En dag kommer det smälla till både i resultat och jämnhet. Men resan dit kommer vara ganska lång och vi kommer få många sämre rundor som i helgen på vägen. Men hur tråkigt det än är med dåliga resultat så är det faktiskt, så sant som det är sagt, motgångar man lär sig mest av.

Tror också att hans kropp behöver lite återhämtning från alla dessa stora språng han gjort sista två helgerna. För hans riktiga Power i sprången fanns inte i helgen tyvärr. Jag får ta på mig ansvaret att inte ha min häst i rätt form på tävling, det är helt min uppgift som jag tyvärr misslyckades med den här gången. Tror ändå vi fått med oss mycket lärdom efter den här helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback