__

Hästarna har varit fina!

Dagens hoppning i Södertälje var verkligen nyttig för Caramelle. Ska försöka komma iväg mycket och träna på nya ställen då hon verkligen behöver få de erfarenheterna. Hon blir betydligt vingligare och ger en känsla av att vara "överallt och ingenstans" på samma gång. Tror att hon bara har ett öga och en väldigt stor kropp gör hela processen lite längre också. Det finns massor med hopp och kvalitéer att ta fram och det får ta den tid det tar. Övade olika linjer idag och avslutade med ett par språng på ett räcke på 130 i slutet, mest för att hon ibland ska få komma upp och känna av lite större hinder. Linjerna låg på 1m-110 höjd. Tycker hon slappnade av mer och mer under tiden som gick under träningen idag.

Liten film från dagens hoppning.


Kulan var fantastisk idag. Vilken jäkla häst rent ut sagt! Amanda fick återigen äran att hoppa honom när jag hoppade Caramelle. Amanda är en av mina närmaste vänner och den som hjälper mig allra mest med allt såsom hästskötare på tävling, stalljobb, ridning av hästarna osv. Dessutom har hon tagit sig an Kulan nu när jag lagt lite mer fokus på andra hästar och ridit honom en hel del och även gjort några programridningar i dressyr och ska tävla lite i dressyr nu också under våren. Hon är inte så jätteerfaren hoppryttare än, även om hon numera har mycket mer kött på benen. Kulan är däremot en häst som har ett otroligt starkt hoppsyke och Amanda och Kulan känner varandra jätteväl nu! De hoppade en svårare bana än mig och Caramelle och på ca 130 bana först och de fyra avslutande hinderna ligger på 145, 140, 130 och 140. Distanserna blir ibland lite stora eller lite för nära, men en stor eloge till Amanda som ändå supportar honom och en enorm guldstjärna till hästen som trots sina knappt 7 år har ett hjärta och mod stort nog att räcka till fler hästar, och dessutom en enorm kapacitet. En fröjd att se honom från marken idag.

Anledningen till att jag låter helt galen på videon är för att Amanda gärna vill ha hjälp från marken. Ibland blir det mycket "backatendens" och att rytmen försvinner vilken blir fel på hinderna, så jag skriker lite halvrabiat för att Amanda bara ska fortsätta rida i rytmen och lösa uppgiften på det enklaste sättet som går. Amanda hade ett stort leende på läpparna efter dagens hoppning och Kulan var väldigt nöjd med sig själv tror jag! Och jag är väldigt lyckligt lottad som har honom.

Men som sagt, jag låter helt galen på videon. Men är lite smånervös, vill att det ska bli bra för både min väns och hästs skull. :) Helt fascinerande egentligen att en så ung och ändå fortfarande ganska orutinerad och grön häst kan fungera som en läromästare för en ryttare med mindre hopperfarenhet på större hinder. Men hopphuvudet hos honom är otroligt starkt. Ungefär som Valence har varit min läromästare lika mycket som jag har varit hans under åren som varit.

Kommentarer
Camilla Robertsson säger:

vilekn häst kulan är! och vad trevligt amanda rider honom :)

2013-02-19 | 18:46:04
Bloggadress: http://unafraid.blogg.se/
Anonym säger:

Kulan Kulan Kulan, vilken häst så otroligt fiin! :)

2013-02-19 | 19:03:22
Melina säger:

Ja! Kulan verkar vara en helt fantastisk häst! <3 Som en gummiboll uppåt, neråt, framåt och bakåt! Coolt. Med ett bra huvud dessutom.

2013-02-19 | 19:04:03
Anonym säger:

Jäklar va fin han är kulan. Har nog inte riktigt sett hans riktiga kapacitet på någon av filmerna du lagt ut men här ser han riktigt fin ut :) han kan du ju bara inte sälja ;)

2013-02-19 | 20:08:39
Anonym säger:

Vilken häst han är Kulan!!! Du har otroligt fina hästar men han är helt klart favoriten! Och din kompis rider honom jättefint med:) PS sluta aldrig blogga, du har absolut den bästa och mest inspirerande hästbloggen:)

2013-02-19 | 22:34:58
Amanda säger:

Världens finaste Bul. Tack <3

2013-02-19 | 22:44:06
Rebecka Fredriksson säger:

Han är så otroligt fin! Amanda rider honom riktigt bra också, kul att se :)

2013-02-20 | 22:47:32
Bloggadress: http://rebeckabinkle.blogg.se/
Anonym säger:

Silver Bullet ska man lägga på minnet, fantastisk häst! Förstår inte riktigt hur du tänker när du låter en orutinerad kompis hoppa så höga hinder på än så lovande häst? Tråkiga saker kan ju hända... Förstår att du behöver hjälp att rida hästarna, men hoppningen? Lite besviken och undrar Varför? :/

2013-02-21 | 09:31:11
Emmeline säger:

Jag är liten nyfiken på varför hon hoppar så högt om hon inte är så rutinerad? Tycker det ser väldigt fint ut för att vara en ryttare som inte är superrutinerad och inte farligt eller hafsigt trots att det är högt, men undrar om du har nån tanke med det? Är det för att du vill att han ska känna på de höjderna hela tiden?

2013-02-21 | 09:44:56
Anonym säger:

Med tanke på tävlingsresultaten hon har på Silver Bullet med utvägringar kanske du bör hoppa honom själv? När han är så lovande?

2013-02-21 | 14:06:02
Amelia säger:

Vilka tråkiga och otrevliga kommentarer i detta inlägg. Visst är man bortskämd med din ridning men jag blir endå imponerad av att hon är lugn och ganska stadig i sin ridning även på så höga hinder.

2013-02-21 | 14:18:35
Anonym säger:

Tycker hon gör det bra! Är såld i Kulan

2013-02-21 | 20:20:25
Rosanna säger:

Vad jäkla fin han har blivit! Har följt honom ända sen du köpte honom och oj, vad han har blommat ut. Kul att han är så fin i dressyren också - riktigt allroundhäst :)

Tycker din vän rider honom riktigt bra, även på dessa större hinder. Hade inte trott att hon var 'ny' på dessa höjder ifall du inte nämnt det :)

Är också lite nyfiken på varför du inte hoppar och tävlar honom själv? :)

2013-02-22 | 21:15:42
Bloggadress: http://kattmedpistol.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback