__

Fruktansvärda dagar

Ja, det här året alltså. Som det har börjat. Moster dog, en av mina finaste vänner har varit med om en fruktansvärd tragedi inom familjen, min vän flyttade från stallet och så många andra saker som har hänt som bara suger ur all energi. Och så de här två sista dagarna...

Skulle ju egentligen inte skriva om detta på bloggen. Men jag har holländsk köpare på Caruso. Och jag känner ångest, en känsla som jag dessutom delar med mina föräldrar. Caruso, som varit hos oss så många år sedan han var tre år och bebis. Han blir i så fall såld till ett känt stall som i sin tur ofta säljes vidare hästarna till bland annat USA.

Hjärnan går på högvarv. Vet inte hur jag ska göra och ett beslut skulle behöva göras inom några dagar. Jag vill egentligen behålla honom, och så blir han såld när rätt köpare (i Sverige!) dyker upp. Han gjorde en fantastisk 150 debut förra året där hans ryttare dock klantade till sig, men med vilket mod och med en sån lätthet. Skulle vilja tävla honom ganska flititgt och försöka befästa 150-klasserna genom att nöta på i dem under våren. Han har så bra mentalitet och kan ge mig rutin i dessa klasser. Jag ser så gärna att han stannar i Sverige, helst hos en yngre ryttare och gärna där jag fortfarande på mitt hörn kan hjälpa till och komma med lite tips när det behövs. Men nu har jag ett angenämnt problem egentligen, men dock ett problem. Har egentligen för många hästar på så pass hög nivå att jag inte har tiden och ekonomin att tävla så stora tävlingar var och varannan helg... Och skulle vilja lägga krutet på Ramius och Valence, utöver mina försäljningshästar som alltid kommer i första prioritering eftersom deras ägare betalar mig varje månad för deras utbildning. Blir Madonna kvar ett tag till så vill jag verkligen få med henne ut på de större tävlingarna och etablera henne i svår klass också.

Nu har jag en köpare på Caruso, och ingen som krånglar. Men tanken på alla dessa resor, ingen hagvistelse och att han blir lite av en "hoppmaskin" ger mig ångest. Han betyder så oerhört mycket för hela familjen efter alla dessa år tillsammans...

Har några dagar på mig att fatta ett beslut... Får se hur det blir med allt.



Kommentarer
Emma Willgård säger:

åh jag förstår hur jobbigt det är, jag blev verkligen fast vid honom när jag provred och han är en drömhäst i mina ögon... är så ledsen att jag inte kan köpa honom!! :(

2013-01-17 | 20:08:05
Bloggadress: http://emmawillgards.blogg.se
Anonym säger:

Det e dina beslut, men när du brukar följa ditt hjärta och din egen känsla oavsett om det gäller ridning el andra saker brukar det bli rätt...

2013-01-17 | 20:26:14
Ida säger:

Förstår precis hur du känner. Jag tror inte att jag skulle ha hjärta att utsätta en häst för ett sånt liv. Speciellt inte när han är van vid att vara ute och just det som är så himla fint, få vara häst! Inga pengar i världen är mer värt än ett djurs välmående om du frågar mig.

2013-01-17 | 21:09:24
Anonym säger:

Tycker du att 16 fel är en fantastisk debut? Eller klantade du dig totalt 4 ggr under samma runda? Tycket du överdrivet hans resultat väldigt.. Kollar man tdb har van flera 8, 12 och 16 felsrundor, plus ngr uteslutningar...

2013-01-17 | 21:12:13
Hanna säger:

Jag skulle nog inte, precis som Ida, ha hjärta att utsätta honom för ett sånt liv! Sälj honom inom sverige istället! & lyssna inte på den anonyma som kommentera!

2013-01-17 | 21:15:52
Malin säger:

Men hallå "anonym"! Amanda är ledsen över att ev sälja sin fina häst utomlands och du sitter och klankar ner på hans resultat! Vad är du för människa?

Amanda, fyfan vad svårt beslut :/ kram till dig!

2013-01-17 | 21:47:03
sara säger:

Även om det är ett tungt beslut så hade jag i din sits sålt, alla gånger, han får det säkert jättebra där nere också. Kram!

2013-01-17 | 21:47:57
Emmie säger:

Jag skulle sälja, även om det är grymt tungt så kommer han "vänja" sig med allt och det är inte så hemskt som det låter..
Tänk ist hur kul det skulle vara att kolla på hans resultat å tänka att du hade han först.
Är tyvärr rätt säker på att ingen i Sverige kan lägga pengarna som han är värd... :(

2013-01-17 | 21:54:31
Bloggadress: http://lsgroom.blogg.se
Helena säger:

Baksidan med att äga djur. Man älskar dom så sjukt mkt! Men trots allt så hade jag nog sålt. Det är säkert mkt pengar som du kan ha användning för i din satsning och han kommer säkert få det hur bra som helst. Dom flesta som tävlar på den nivån är ju kunniga duktiga människor som är måna om sina djur. Hästarna är också väldigt duktiga på att anpassa sig efter nya miljöer, det är nog vi som tycker det är svårare med förändringar :)

2013-01-17 | 22:24:43
rebecka säger:

Tycker personligen inte du ska sälja. För mig står du för just det; att tävla hästar på hög nivå och samtidigt låta dom leva ett naturligt liv. Så det skulle förstöra det du står för om du frågar mig men det är precis så jag uppfattar att du tänker på med. Överväg det inte,sälj honom dyrt i sverige och köp några andra hästar billigt och sälj dom hyfsat fort,med din känsla så kan du få hästar att stiga fort i pris. Ang hans resultat så kvittar det om han har 16 fel anser jag,en kunnig ryttare ser bortom sådant och kollar på kapaciteten och modet anser jag. Men alla tycker vi olika:-) men ditt hjärta säger nej så lyssna på det. du är grym!

2013-01-17 | 22:44:07
Bloggadress: http://www.teamjr.se
Anonym säger:

Hade personligen aldrig mer sånt på det viset. Har gjort det och har ångest fortfarande.
Min häst har under två år bytt stall och ryttare åtskilliga gånger och börjat krångla. Inte konstigt säger jag då hon behöver jag utevistelse och tilliten till ryttaren försvinner ju när det byter hela tiden. Nej nej nej jag gör aldrig om!

2013-01-18 | 11:08:21
Anonym säger:

Sälj sälj sälj! Hästen kan ju ändå hamna där om en köpare i Sverige sedan säljer honom. Om du ska tjäna några pengar o kunna leva på det så måste man sälja även fast att du tycker om hästen. SÄLJ!

2013-01-18 | 19:07:59
sara säger:

Alla hästar som kommer till topp ryttare får det riktigt bra, även om dom inte går i hage. Hästskötarna älskar sina hästar och gullar och duttar som tusan. Så den biten behöver man inte oroa sig för :) pluss att dom får ju ofta gå ut och beta...livet dom porslibs häst är inte så farligt som det låter, han har ju gått ha en fantastisk uppcväxt, men omhan har kapaciteten för att bli en av de bästa skulle du neka honom den chansen?

2013-01-18 | 22:47:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback