__

Svar på frågor

Kan inte du lägga upp en tävlingsplanering över tävlingssäsongen?

Jag försöker lägga upp kortare planeringar regelbundet här på bloggen. Jag har en planering över hela året men ibland kommer det upp ändringar, nya hästar osv. så jag uppdaterar lite oftare med kortare planeringar här på bloggen istället!

Är ramius till salu? Eller rättare sagt hade du kunnat tänka dig att sälja honom, det står inte på din hemsida att "han inte är till salu"

Ramius kommer stanna hos oss till slutet av sommaren sen ska vi ta en diskussion på hur vi går vidare. Min förhoppning är att behålla honom flera år till. Han har en obegränsad kapacitet på hinder men är svår mellan hindrena. En försäljning skulle i så fall bara ske pga att jag måste få en ekonomisk plattform till att köpa in nya lovande hästar att utbilda upp i klasserna. Tyvärr har man ju inte råd att behålla alla hästar. Men vi kommer inte ta en diskussion kring detta förrän i slutet av sommaren.

 




Kan inte du göra en film på eran gård? :)

Jo det kanske jag kan göra så småningom!

 


Hej! Jag är en trogen läsare och har ett par frågor.
Hur stor är Ville i mkh?
Har du något tips att få en häst att sluta tjura, stegra och bråka så fort han inte vill ta skänklen ordentligt. Det svåra är att man inte kan bli arg på honom heller för då blir han ännu argare och ännu tjurigare... Jag har minst flugit av 4 gånger igenom hans dumheter när han stegrar m.m. Vilket är både risk för skador och vem vill sitta på en häst och veta att vilken sekund som helst kommer han att stegra.. Tänkte att du kanske har något tips :)

Han är ca 160 cm i mankhöjd. För att uppmuntra framåtbjudningen skulle jag försöka rida mycket utomhus, antingen i naturen eller på stora utomhusbanor. Om hästen inte tar skänkeln är det bättre att kicka till hårdare en gång än att sitta och skänkla hela tiden så att hästen svarar och respekterar skänkeln. Det är då viktigt att inte hålla hästen i munnen samtidigt. Då ger man dubbla budskap och en reaktion på detta kan bli att hästen på ett eller annat sätt hoppar rakt upp i stället, eftersom den inte vet var den ska ta vägen. Förstår att det inte är ett roligt problem men det mesta går att lösa. Kanske kan du ta hjälp av en rutinerad ryttare? Lycka till!

Hur höga är hästarna i mankhöjd?

Valence är 164, Callisto ca 167, Ramius ca 169, Nino 162, Rebell 184, Ville 160 och Tobbe 162.

 


Hej.
Du tar ju emot hästar till tillridning och försäljning?
Tar du emot lite "problemhästar" då också?

Hur gör du med sadlarna på alla hästarna? Tar du ut Sadelutprovare till alla?

Kan du inte berätta lite hur hästarna är att hantera?

Jag har tagit emot många olika typer av hästar, både oinridna, tävlade och hästar som ägarna kanske inte har tid eller fungerar tillsammans med. Ofta har hästarna med sig sina egna sadlar.

Skrev ett separat inlägg om mina egna hästar och deras personligheter för några veckor sedan här på bloggen! Kan göra ytterligare ett inlägg med hästarna som står i stallet just nu.

Kan du inte skriva om hir du lägger upp ridningen på unghästarna och hoppningen :)

Jag kan göra ett separat inlägg om mina tankar kring inridning och inhoppning av unga hästar.

Jag undrar hur ni gör med fodringar/in och utsläpp osv. Sköter du allt själv? Har för mig att du sagt att du inte mockar själv, har du en anställd som gör det eller ngn överenskommelse med hästägare som hjälper dig? Älskar din blogg! Gott nytt år

Generellt sätt tar jag alla uttag och inttag själv. Jag har underlättat fodringarna lite med att ha så gott som fri tillgång på hösilage till hästarna så att jag kunde spara den tiden. Har stora vattenbaljor i hagarna som räcker hela dagarna. Jag mockar själv men får mycket hjälp i stallet av min vän Amanda som både mockar en del och hjälper till mycket med allt hon kan. När jag är på meeting och tävlingar hjälper mina föräldrar till.

Kul att du följer min blogg!

Hej Amanda! Jag undrar om du brukar smörja hästarnas ben med liniment, arnika eller kanske linda med Back on track efter lite hårdare träningar/ tävling? Ha det så bra!!

Hej!

Nej det gör jag faktiskt inte. Jag masserar med arnika men använder sällan det på hästarnas ben. Jag tror att rörelsecirkulationen är a och o för hästarnas ben och ser till att de får vara ute väldigt många timmar per dag och att jag promenerar mycket med dem på meeting etc.

Är Rebell till salu?

Ja det är han.

 

 

Hur gör man för att träna bort bomrädsla hos hästar ?

Det är nog bara övning som gäller. Med en bomrädd häst gäller det väl att ha bommar som vardag. Ha bommar liggandes varje pass, även om du inte rider över dem. När du väl kan komma över dem kanske du får vara beredd på att hästen tar en språng över, då gäller det att vara med och inte rycka hästen i munnen eller komma ur balans för då kan hästen uppfatta det som bestraffning och förknippa bommen med obehag.

Jag hade en väldigt tittig häst som alltid stannade på vattenmattor hemma för ett par år sedan. Då hade jag en vattenmatta liggandes så att hon fick hoppa över den i början och slutet av varje ridpass även om vi red ut eller bara markarbetade. Efter några veckor hoppade hon alla sorters vattenmattor, stora som små!

Himla fin han är :) Är han din egna eller rider du den åt någon annan? Kram

Tack så mycket, jag är väldigt förtjust i honom. Han är min egen häst. Kram!

 
 



Vilken prisklass kommer ramius ligga på? Är han helt ua? Han verkar vara en perfekt kompis att utvecklas med, inte tittig utan bara går:)

I dagsläget är han inte till salu. Ja han är frisk som en nötkärna och röntgad UA.

Härligt! :) Hur är ridbarheten hos Callisto? alltså hur är han jämfört med t.ex Caruso som jag vill minnas att du skrivit har en väldigt hög ridbarhet jämfört med Valence och Ramius.

Han har en väldigt hög ridbarhet men ibland lite för mycket egen vilja! Kommer nog vara minst lika fin som Caruso att rida när han har blivit lite äldre. :)

 



Om du vill ta tillbaka tre av hästarna du har sålt, vilka tre skulle det vara?

Oj vad svårt… Jag tycker att jag har haft så himla många fina hästar i stallet genom åren… Hm… Kanske Elmshorn, Caruso och Monalisa? Tre hästar jag verkligen älskade att rida och som alla har enorm potential.


Hur många elever har du totalt och i vilken åldesgrupp?

Oj, typ 20-25? Alltifrån 10-11 år och upp mot 50!


Tröttnar du aldrig på att alltid ha så mycket att göra? Dina dagar verkar vara fullproppade med aktiviteter?

Att rida är alltid roligt. Självklart kan jag känna mig trött och att motivationen ibland kan vara lite lägre än vanligt. Men det är mer på allt runt omkring. När jag väl sitter upp på hästen är det verkligen ALLTID roligt.

Vad är det högsta du har hoppat barbacka? Och hur kommer det sig att du kan det så bra?

Det är 170 cm på Ramius i somras. Det är också det högsta jag har hoppat överhuvudtaget. När jag var liten fick jag chansen att rida en äldre dams två shetlandsponnyer i ett litet stall mitt ute i skogen. Hon hade inga sadlar till sina två shettisar så jag och min kompis red alltid barbacka. Vi red där i flera år och åkte av många gånger men vi lärde oss nog mer än vi skulle kunna tro under de här åren. Balansen fick vi öva på i alla fall! ;) Jag älskar att rida barbacka och gör det åtminstone ett par gånger i veckan.

 


Kan inte du berätta om hur du började rida och hur din ”ridresa” sett ut?

Jo jag kan göra ett separat inlägg om detta.

Hur ofta skos dina hästar?

Var 6-7 vecka.

Hur hittade du Valence?

Vi hittade ett försäljningstall med en hel del unghästar. Valence fanns inte med på hemsidan men vi fick prova honom när vi kom dit. Jag red nio unghästar den dagen. Det fanns ingen annan än Valle i tankarna när vi åkte därifrån!

 


Såg på din hemsida att ramius kanske ska säljas, varför? Han har väl mycket mer att ge än de han gjort hittills?

Det är då endast pga det jag skrev ovan. Han är inte till salu i dagsläget. Det har han verkligen. Han har enorm kapacitet och jag tror att han kommer blomma ut på riktigt när utomhussäsongen sätter fart.

Vad är det som gör att du tror extra på Callisto? Han är så fin.

When you know, you know. Nej, skämt åsido. Han ger den bästa känslan jag har haft någonsin på en yngre, lovande häst. Superförsiktigt, intelligent, stor kapacitet, bra galopp. Jag är helt övertygad om att han är min framidshäst. Men är lite valpig forfarande och kommer nog vara det ett par år till. Tack!
 

Vad är dina tips för att utvecklas som ryttare?

Ta alla tillfällen du kan till att rida, gärna så många olika typer av hästar som möjligt. Sätt upp mål både långsiktigt och kortsiktigt. Kämpa på i vått och torrt! Försök analysera träningar och tävlingar, jobba med dina och hästens svagheter för att bli bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback