__

Kiropraktorbesök!

Idag kom bästa kiropraktor Kauko ut till oss och kollade igenom ett stort antal hästar! Vi fick även finbesök av några av mina vänner som ville kolla igenom sina hästar så här innan säsongen sätter fart på riktigt!

Valle har varit het senaste två veckorna och även när vi var och hoppade i ridhuset senast så var han lite styv och stum i galoppen trots att sprången var fina. Det kom bara över ett par dagar och man kände även att han var lite spänd över ryggen och länden. Så sant som det är sagt var han rejält trött i muskulaturen efter det fysarbete vi lagt ner över vintern. Han har blivit oerhört mycket starkare men nu kommit till en gräns tar han behöver tid för återhämtning då han är trött i alla stora muskelgrupper och har slaggprodukter i muskulaturen. Han fick många nålar och vi ska på återbesök någon dryg vecka innan SM för att han ska vara så fit i kroppen som möjligt. Slut med hårdträning som vi trappat ner på rejält redan men nu blir det mycket skritt, korta pass och gärna komma igång med hoppningen. Nu går vi från kvantitet till kvalitét i ridningen och passen kommer bli betydligt kortare!

Ramius har dock tagit samma träning mycket bättre i kroppen och var riktigt fin och elastisk, känns inte alls trött i musklerna vilket jag själv redan innan reflekterat över. Det kan ha att göra med att även om de har ungefärligt träningsschema så använder Valle kroppen mycket mer, han är ju mycket mer ambitiös i allt han gör än Ramius och dessutom använder han mycket mer kraft och höjd i sina gångarter!

Callisto fick en klar stjärna och var mycket rörlig och mjuk, behövde inte få någon som helst behandling idag! Härligt!


 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback