__

Mental träning

Igår var jag på möte igen hos min grymma mentala coach och det är verkligen lika intressant och givande varje gång! För varje samtal blir det viktigare och viktigare dialoger och jag är väldigt nöjd med beslutet jag tog om att börja ta hjälp av en mental coach.

Jag upplever att jag är ganska stark i mitt psyke och känner mig i rätt fokus inne på tävlingsbanan så just det låter vi egentligen få vara. Jag tycker snarare att det går bättre för mig när jag är lite nervös och jag kopplar alltid bort alla yttre faktorer från det att jag kommer in på tävlingsbanan och känner mig väldigt bekväm i mitt mentala fokus inne på banan. Jag har tillexempel aldrig påverkats av hur mycket publik det är, om just DEN personen tittar, om det är mycket yttre press eller om det är extremt viktig klass och jag blir så nervös att jag förlorar fokus. Även om jag känner det innan eller är nervös så har det alltid från att jag går in på tävlingsbanan runnit av mig och jag kommer bara in i ett härligt fokus. Däremot har jag väldigt mycket att jobba med runt omkring som kommer hjälpa mig oerhört mycket och även känslan innan och efter tillexempel en tävling. Nu har jag fått en enormt viktig läxa för framtiden till nästa samtal.
 
Det är fascinerande hur man kan prata med en människa som man egentligen inte har träffat många gånger i sitt liv men den personen känner mig som person och hur jag fungerar, känner och tänker bättre än nästan vem som helst i min omgivning. Man blir verkligen förstådd till hundra procent, det är en häftigt och otroligt befriande känsla. 
 
 
 

Kommentarer
Malin säger:

Jag har läst en bok om hur man förvaltar sin energi på bästa sätt, vilket även innefattade bland annat idrottsprestationer. Där stod det att människan i stor grad styrs av inbyggda beteenden och att endast 10% av vårt handlande sker medvetet. Därför poängterade de vikten av att ha "ritualer" för att så mycket av vårt handlande ska läras in och ske "omedvetet" för att allt fokus ska kunna läggas på den prestation som vi precis ska utföra. Sådana ritualer skulle kunna vara att t.ex. gå igenom banan i huvudet, alltid fatta galopp ifrån skritt, alltid lägga en volt innan man rider igenom startlinjen eller att dricka något innan man ska in på banan. Min fråga är helt enkelt; använder du dig av några sådana "ritualer" vid tävling eller "tar du det som det kommer"?

2014-01-23 | 14:29:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback