__

Rebell felfri i sin 130-debut!

Rebell har hoppat magiskt på framhoppningen idag som var utomhus. Det gör mig bara ännu mer sugen på att få starta i gång utomhussäsongen där han kan få börja använda galoppen ordentligt!

Han rev ett i 120-klassen efter en brytsväng där hindret var ganska skymt av ett annat hinder. Annars en godkänd runda! I 130 var han återigen fantastisk på framhoppningen och inne på banan satte han en ganska säker nolla! Så duktig! Det är mycket jobb mellan hindrena både med galoppen och ridbarheten mellan hindrena. Men det räddas av en väldigt snabb reaktionsförmåga, försiktighet och uppmärksamhet på hinder. Det kommer komma med tiden och går inte att stressa fram. Han har en lovande framtid att möta!

Callisto rev första hindret i 120, hade 4 fel i dagens klass. Även om han gör det enkelt och ett pet så tidigt i säsongen är väldigt bra resultat, så är känslan inte av Callistorang, inte ens nära. Han känns mycket mattare och hans otroligt starka avstamp i sprången finns inte där. Jag tror både att han är i en växtperiod och att våren gör sitt, så nu blir det en lugnare period för honom. Han har tävlingsuppehåll i drygt en månad och det är nog mycket välbehövligt. Han ska inte vara en stjärna förrän om flera år, och en dag kommer han att vara min bästa häst. Nu är han bara ett barn och jag tycker att det är viktigt att lyssna till signalerna unghästarna ger!

Nästa vecka sätter det ÄNTLIGEN i gång på allvar igen med stallets stjärnor Valle och Mius, vilket jag verkligen har längtat efter! Är otroligt tacksam över att ha Rebell i stallet också då han kanske kommer kunna ta Donnas "plats" som en av stallets topp tre som kan gå de lite större klasserna. 140-ambitionen till i sommar känns plötsligt inte alls så långt bort...

 

Kommentarer
isabella säger:

Såg på din hemsida att ramius kanske ska säljas i år, varför? Han har väl mycket mer att ge än de han gjort hittills?

2014-03-24 | 20:02:01
Maria säger:

Vilken prisklass kommer ramius ligga på? Är han helt ua? Han verkar vara en perfekt kompis att utvecklas med, inte tittig utan bara går:)

2014-03-25 | 08:27:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback