__

A och O är framåtbjudning

När jag arbetar med de yngre hästarna är framåtbjudning alltid det första jag ser till fungerar. Att de svarar fram direkt för skänkeln. Nästan alla unghästar är som jag brukar säga unghästsega för att de ännu inte förstått vad det hela går ut på. Så fort det går försöker jag få ut unghästarna på uteritter,  för att skapa gratis motivation och mod redan från början. Om hästarna inte svarar för skänkeln ger jag en starkare och kvickare signal för att skapa en reaktion. De måste från början lära sig att en signal från ryttaren måste få hästen att reagera , acceptera och svara upp direkt. Är man tillräckligt tydlig blir hästarna snabbt väldigt uppmärksamma och du behöver inte nöta och be om samma sak flera gånger för att få gensvar på dina hjälper. 

Jag brukar också tidigt låta mina unghästar hoppa små diken etc i naturen för att inte göra någon stor sak utav det. Det skapar en modig individ som ger sitt förtroende till ryttaren. Då är det också viktigt att vi som ryttare inte utsätter den yngre hästen för något den inte klarar av att utföra.


Kommentarer
Anonym säger:

Tycker att du har ett sådant förnuftigt hästtänk! :) Så kul att vi faktiskt får möjligheten att följa dig! :D

2015-06-18 | 11:08:26
Anonym säger:

Åh jag hade så gärna velat se dig på min 5åring! Otroligt speciell som man aldrig riktigt förstår sig på.. Du är inte neråt västra götaland någon gång? 😊

2015-06-18 | 21:25:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback