__

Hoppträning ikväll

Vädret är fantastiskt, verkligen FANTASTISKT!

Jag ska ut och fixa hela stallet nu, rida Kulan sen åker jag med Valence till träningen för Ted. Min underbara vän ELIN följer med och hjälper till och hon har sagt att hon kan filma lite också! :D

Därefter hem och byta häst så rider jag även i sista gruppen med Caruso, kommer bli jättekul! ")


Några frågor

Vilka klasser har du tävlat i år?

Alltifrån 90 cm klasser till 150 cm  beroende på vilken häst du menar :)

hej, hur lång är du? vilka är dina bästa meriter på ponny? väldigt tacksam för svar! :)

Jag är 173. Jag hade en arab som D-ponny som endast gått två klubbtävlingar innan vi köpte honom. Jag hade många placeringar i LA hoppning med honom de sista åren och vann även en tävling som hette Arab SM i 120 mot alla de bästa svenska hopparaberna. Han lärde mig mycket och framförallt att rida en så känslig häst med mycket energi. Det var nog tack vare honom jag kunde köpa Valence. Jag tävlade inga större klasser på ponny dels pga att de ambitionerna inte fanns inom familjen och dels för att jag aldrig hade någon utpräglad hopp/tävlingsponny. Jag lärde mig däremot rida på de ponnyer jag hade och tack vare att Valence hade den potential han hade, vilket ingen kunde tro från början så har alla mål och ambitioner skapats genom honom. Hade han varit en mer "vanlig" häst för ca 120-klasser hade inte jag varit där jag är idag. Mdet är honom jag får tacka för att jag har alla de mål och ambitioner som jag har idag.

Hur ser ditt träningsupplägg ut för varje häst?

Försöker tänka på vad varje häst måste utveckla för att kunna bli bättre och bättre hela tiden. Och utifrån det göra ett träningsschema anpassat till känslan och på vilket sätt hästen måste arbeta, stärka sig mm för att fortsätta utvecklas. Kan visa en form av en veckas träningsplanering på bloggen framöver!

Fick en liknande fråga om vecka- månads- och årsträningsplanering som jag kan skriva om i ett eget inlägg så fort jag får tid! :)


Besök

Har nyligen kommit hem med Madonna från kiropraktorn vilket var ett fantastiskt bra för det behövdes verkligen. Återbesök på måndag och därefter rids hon ganska snart igång som vanligt och kommer nog kännas som en ny häst då hon ska justeras i korset som hamnat snett. Flickan kommer må SÅ mycket bättre! Känns hur härligt som helst!

Ser fram emot att ta med henne på de större tävlingarna nu, trivs så himla bra med lilla Donna. Har bara haft henne några veckor hemma och trots att hon suttit fast i korset så har hon varit felfri och placerad i de fyra starter vi gjort hittills. Ska bli otroligt spännande att ta upp henne i klasserna under hösten och våren. Och jag känner mig lyckligt lottad som fått så stort förtroende av ägarna att rida och tävla henne inför en senare försäljning. De är både helt fantastiska som människor och hästägare.Klippning

Caruso klar...


... och ValenceSen ville Caruso ha ÄNNU mer morötter, och då ska man göra sig till så mycket man kan - genom att lägga huvudet sådär gulligt på sne som Caruso ALLTID gör... Tänk att han också ALLTID lyckas få en godisbit extra...
Sen torsdagskväll

Ska ut och klippa Valence och Caruso nu, inte jätteentusiastisk måste jag nog erkänna. Kommer inte vara klar förrän om nästan 1,5 timme så det blir ganska sent. Bara att sova efter... Men det måste göras!

Imorgon är det hoppträning med Valence och Caruso! Hoppas jag lyckas få någon att filma, då lägger jag upp det här för er som vill se!

Gårdagens ridpass med Valence

Igår hade jag ett helt fantastiskt pass på banan med Valence. Hade lite små övningar som vi jobbade med, kan visa en bild senare. Travhoppade lite med bom framför samt jobbade på en linje med böjda spår och tre hinder på väldigt låg höjd. Han var helt fantastiskt och under travhoppningen, väntade han verkligen in hindret och hoppade verkligen genom hela kroppen med fantastiska språng. Ska bli så roligt att träna med honom för Ted imorgon.

Nu är jag förstås ännu sjukare än igår, så det är inte så kul. Måste ändå rida Valence och Caruso idag, hoppas att det inte blir ännu värre av det. Har varit tvungen att ställa in hoppträningen idag för mina elever, så himla tråkigt :( Menmen, måste vara rädd om mig själv när jag är sjuk för en gångs skull, annars tar det flera veckor innan jag tillfrisknar!

Nu ska jag åka med mamma till sjukhuset, hon bröt fotleden för tre veckor sedan. Igår bröt en av mina närmaste vänner foten på två ställen, och har legat kvar på sjukhuset över natten och ska opereras idag. Stackars vännen :'( Ska hälsa på henne idag på sjukhuset också!


Uppdaterar mer ikväll! Har ni några frågor får ni gärna ställa dem så svarar jag så fort jag hinner!

Kram sålänge!

Tävlingar i höst

Jag är verkligen jättetävlingssugen nu. Några tävlingsfria helger och jag får sån otrolig längtan! Det ska bli så roligt att komma igång med kvalen till Scandinavium, jag bara SKA dit i februari. Vi snubblade verkligen på mållinjen i år men nu ska vi nå hela vägen fram.

De tävlingarna som är inplanerade än så länge är Södertälje nationell om två veckor. Valence och Caruso går då 135 på lördagen som första inomhusstart för säsongen. Kulan går 120 på fredagen i Södertälje. Veckan därpå är det Strömsholms elit och Valence och Caruso kommer då båda gå kvalet till YR GHS Cup som det numera heter i 140-hoppning. Caruso går förmodligen även kval till lilla Grand Prix 140 samma dag. Valence hoppas jag förstås på till delfinalen 145 på söndagen. Det är honom jag helst vill satsa på i alla kval till Scandinavium. Han har mycket mer rutin och dessutom blir han bara bättre ju mer spektakulära banor det är, då stortrivs han! Jag är säker på att han skulle trivas alldeles utmärkt i Scandinavium :D Hihi...

Därefter följer fler stora elittävlingar under hösten, kommer bli riktigt kul. Vilka tävlingar Donna ska följa med på bestämmer hennes ägare, hon har precis kommit hit och ska kollas hos kiropraktor så vi får se vilka hon följer med på. Kulan ska få gå de större tävlingarna som går i närheten och mest förberedas för nästa år som 6-åring. Lorden kommer kunna följa med i början av nästa år på de stora tävlingarna igen.

Så det är så planeringen ser ut just nu! :)

Mitt hjärta <3


Att låta hästar vara hästar...

Har fått några frågor tidigare om hur mycket mina hästar går i hage och om jag vågar ha mina tävlingshästar tillsammans. Och jag har faktiskt mina hästar tillsammans i hagen! Valence, Caruso, Lorden och Kulan går alla tillsammans alla årstider utom vintern då de går två och två i mindre hagar än resten av året när de går i väldigt stora hagar. I och med att alla är valacker och det är lugnt och harmoniskt så trivs de väldigt bra ihop. Våra hästar går ute från morgonen vid åtta till sent på sommarkvällarna och till sju, åtta på våren och hösten. På vintern kommer de in vid sex ungefär. Jag tror på att låta hästar vara hästar, jag har *peppar, peppar* haft extremt lite skador på mina hästar, och tror att de håller sig friska och glada av sällskap och mycket utevistelse och rörelse. Det är klart att det kan vara ett riskmoment att ha dem tillsammans, men tycker att jag är skyldiga dem att få vara häst efter allt de gör för mig!


En dag utan ridning

Idag har inte jag ridit någon häst alls, vilket är jättejobbigt, jag får ridabstinens bara efter en dag. Tyvärr har jag blivit sjuk, har väldigt ont i halsen och känner mig febrig. Hoppas det går över så snabbt som möjligt.

Det enda som händer den här veckan är att jag ska hoppträna för Ted med Valence, Caruso och Kulan på fredag. Madonna ska till kriopraktorn på fredag så det blir Kulan som får träna istället. Ska verkligen försöka få så mycket som möjligt filmat, och lägga upp det här på bloggen om ni vill se.

Ska skriva lite om de önskemål ni hade samt svara på de frågor som fortfarande är obesvarade också!

Kram på er så länge!

En bild från Kulans fantastiska löshoppningssprång i våras, oxern ligger på 160 i bakkant. Tur att föregående ägare inte hade löshoppat honom, då hade vi nog inte kunnat köpa honom, hihi :)


Några frågor

Det bettet med två bettringar på var sida, hur funkar det? Är det bra och vet du vart man kan hitta det?

Jag tycker att det bettet har fungerat väldigt bra på framförallt Lorden. Hästarna blir lite lättare i handen och det finns flera som tycker att hästar som blir lite framtunga fungerar väldigt bra på det bettet. Det är inte heller så fasligt dyrt som många bett är, så kan vara värt att prova. Jag köpte mitt genom Skara Hästsport, men det finns säkert ganska många butiken som har det bettet.


Måste bara börja med att säga att du är så himla duktig Amanda! Sedan undrar jag om du inte är sugen på att bygga ut stallet hemma hos er och ta emot flera hästar?

Tack så jättemycket, vad glad jag blir! Både ja och nej, tanken är att jag ska ha tre egna hästar hemma och kunna ta emot tre för tillrining och försäljning. I och med att jag nu sålde Calypso boy så kommer jag nu ta emot en till. Men att ha fler än sex hästar hemma som ska tas omhand, tränas på ett bra sätt, tävlas samt allt jobb i stalllet med mockning och in- och uttag, fodringar osv så är jag rädd att jag inte skulle hinna med att träna hästarna och ge varje häst den tid som jag kan göra nu. Vill inte hamna i att behöva skynda och rida hästarna snabbt för att hinna med. Försöker alltid göra ett träningsupplägg för vad varje häst behöver för typ av träning för att kunna utvecklas och ta steg framåt i utbildningen. Men som sagt, nästa år kommer jag sälja en av mina hästar och då kommer jag kunna ha tre egna, och tre andras att träna och tävla!

Hur rankar du hästarna du rider o tävlar som1:a, 2:a häst osv :)

Valence är ju helt klart förstahäst i stallet fortfarande. Även om han bara är 9 år så har han mest rutin och vi har gjort så mycket tillsammans. Caruso är min andrahäst och håller på att ta sig upp till samma nivå som Valence, men kommer nog under nästa år kunna gå upp till och med 150 som Valle gör. Han har så lätt för sig och i och med att jag fått så mycket rutin genom Valence så har jag stor användning av det genom utbildningen av Caruso.

Tredjehäst i stallet är ju förstås Lorden, men i dagsläget nu när han vilar så har förstås Madonna den platsen. Jag är väldigt glad att ha henne hemma nu för tillridning och tävling, så får hon följa med på tävlingarna i höst nu när Lorden är borta. Kulan är ju så ung fortfarande och honom ger jag den tid, träning och vila som han behöver för att förhoppningsvis utvecklas till någonting riktigt bra. Han är ju bara 5 år och tävlar upp till och med 120 felfritt.

har följt dig ända sedan din första nogg. Undrar vilken jäkla idiot som förstörde så mycket fördig. Men nu till frågan, hade inte ni planer på att flytta till skåne? Jag har nyss flyttat ner och älskar det. Nära & bra till lite större tävlingar och framförallt internationella ;)

Ja det var inte så kul, mail, facebook, blogg och nogg blev kapad, riktigt jobbigt. Vi har faktiskt funderar ganska mycket på det, men vi trivs så himla bra på den gården vi har i Mariefred. Men jag håller helt och hållet med om att det finns många fler bra tävlingar och mycket närmare till internationella tävlingar om man bor i Skåne. Förhoppningsvis kommer den dagen vi bestämmer oss för att flytta ner dit! Nu skulle jag verkligen behöva en lastbil så vi själva kan köra mer än en häst till de större tävlingarna!

Ekonomiskt...

För er som undrade så är skolan avslutad och jag satsar nu på hästarna fullt utt. Jag har ganska många elever som tränar för mig regelbundet samt har en försäljningshäst hemma. Jag utbildade och sålde min fyraåring och tanken är att jag ska sälja en av mina andra hästar också under nästa år. Jag har haft tur genom sponsring för ett par år sedan som köpte en av mina hästar, och genom att vi köpt väldigt outbildade hästar för inga större summor har vi kunnat jobba oss fram till den nivån vi ligger på idag. Jag har fått bud på min bästa häst Valence som skulle kunna hjälpa mig väldigt mycket ekonomiskt men har tackat nej då han betyder alldeles för mycket både som individ och som tävlingskamrat, utan honom skulle jag inte kunna tävla i de klasserna jag kan nu. Hellre jobba hårt och inte ha de lyxigaste sakerna, transporterna och lastbil men kunna behålla mina bästa hästar som jag själv utbildat. Hoppas att jag kommer kunna ta mig framåt och hela tiden utvecklas ändå!

Varför valde du just att sälja Calle?

Jag och en vän till familjen köpte Calle när han var nyligen inriden och så hoppade jag in honom och såsmåningom började vi tävla. Han var en helt fantastisk och väldigt lovande unghäst, men i och med att Lorden inte kunde säljas så bestämde vi oss för att vi måste sälja Calle tidigare än vi från början hade tänkt (hade så gärna velat satsa på Falsterbos 5-årschampionat med honom nästa år). Jag provade att lägga ut en annons då det sägs vara väldigt svårt att sälja hästar just nu, och redan dagen efter var det en som kom och provred som bestämde sig för att hon ville ha honom samma dag. Så fem dagar efter jag lagt ut annonsen läämnade Calle gården för sitt nya hem och sin nya ryttare. Det är förstås jättesorgligt att sälja en häst som man tror så mycket på, men man kan inte behålla alla. Jag hoppas att Calle kommer fortsätta utveckla sin stora potential och jag vet att hans nya ägare tycker otroligt mycket om honom! Att det just blev Calle är för att jag verkligen inte vill sälja Valence, Caruso och Kulan som vi äger själva inom familjen, då det är dem jag vill satsa på för framtiden.

GRYMT :D

SVERIGE ÄR I SUPERLIGAN IGEN!

http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=882344

Förslag och tips

En helg utan tävlingar är inte roligt. Det är förstås supersuperkul att träffa vännerna men det finns inget bättre än en tävlingshelg med mycket starter, så himla roligt.

Imorgon kommer veterinären hit och vaccinerar alla hästarna och kollar tänderna på Caruso. Så det blir lite lugnt med ridning några dagar framåt. På fredag är det som sagt hoppträning, ska försöka filma allt så jag kan lägga upp det här på bloggen.

Ni får jättegärna komma med förslag på vad ni vill att jag ska skriva om!

Hörs imorgon igen!

/A


Att bli så reglerbar som möjligt...

Det är egentligen var hoppning går ut på... Att enkelt kunna korta och länga galoppen på olika distanser. Så det är värt att lägga ner mycket jobb på, och olika typer av bombanor är perfekt att jobba med.

Caruso var helt fantastisk under ridpasset idag, han är så härlig att rida. Vi jobbade på en bombana med linjer med galoppsprång framåt och tillbaka och lite brytsvängar och raka linjer. Jag växlade antalet galoppsprång där jag utgick från ett normalt arbetstempo till att lägga in ett par extra samt ta bort ett eller två galoppsprång. Han var så lydig, så balanserad och jag kunde genom väldigt små hjälper reglera galoppen precis som jag ville. Jag älskar att sitta på kvällen nere på banan själv med lysen på och så svalt och skönt i luften. Det är alldeles tyst runt omkring och man kan lägga allt fokus på känslan och övningarna.


Lord Greystoke

Lorden är opererad för en lös benbit för lite drygt en månad sedan. Nästa måndag ska han börja skrittas igen för att sättas igång under hösten och börja hoppa igen i vinter. Han kommer återigen vara tillbaka på tävlingsbanorna i februari vilket jag ser fram emot otroligt mycket. Lorden blev egentligen såld till en satsande YR ryttare, men under röntgen upptäckte vi hans lösa benbit i framkotan. Veterinären som behandlat honom efter operationen sa till mig att hon trodde att han med största sannolikhet skulle bli väldigt mycket bättre som hopphäst efter en sån operation då den lilla benbiten hela tiden legat och skavt och irriterat honom. Att han kämpat och varit så duktig hela tiden är så rörande, han har gått så många riktigt bra 130 klasser och hoppat enkelhinder på 150 ledigt på träningar. Jag är så otroligt nyfiken på att sätta igång honom igen, ska bli så roligt! Tyvärr kommer han ju inte gå elittävlingarna i höst, men det får Donna följa med på istället för Lorden. Vill vara supernoggrann med konvalicenstiden och ta hela vintern på mig att styrketräna och få tillbaka honom i tävlingskondition igen. Min fina kille <3

Lorden i en 130-klass i Runsten våren 2011

Underbar lördag

Idag har det varit en helt underbar dag! Städat hela stallet och haft ett långt och superbra pass med Valence på en stor äng mitt ute i skogen. Han var superfin, jobbade mycket med övergångar från galopp till skritt - skritt till galopp samt att samla och länga galoppen. Har en annan sadel på honom nu som känns riktigt bra. Han har väldigt speciell rygg och hög manke så denna sadel ligger bättre på honom.

Donna och Kulan och också gått idag, båda gick ganska tufft pass igår så idag red jag ut barbacka och klättrade på båda. Caruso ska jag nu ner och rida på banan, kommer jobba med en längre bombana med olika distanser - tycker det är en fantastisk övning där man både tränar att få hästen otroligt reglerbar samtidigt som man tränar ögat!

I helgen är det inga tävlingar, vilket är ganska ovanligt då jag så gått som varje helg har någon tävling med någon häst. Men ikväll är det istället utgång med vännerna som gäller. Imorgon ska alla hästarna jobbas ganska ordentligt då de ska vaccineras på måndag och får ta det lugnt några dagar efter det. Nästa fredag är det hoppträning för Ted med Valence, Caruso och Madonna. Det ska bli riktigt kul. Sen sätter tävlingarna igång inför hösten. Har anmält tre hästar till Strömsholms elit i oktober nu, ska bli så roligt! GHS YR cup heter det numera - och både Valence och Caruso ska gå kvalet så hoppas jag på finalen på söndagen i 145.

Här är Valence och jag förra året i Strömsholm i delfinalen 145, vi slutade 5:a

Kontakt

Vill du kontakta mig eller har någon fråga?

Ring 0707873099 eller maila till amandavcl@hotmail.com

Du får också gärna besöka min hemsida www.amandagullstrom.n.nu


RUNSTEN EQUESTRIAN - PROMOTING TALENT.
En träningsanläggning i världsklass.
www.runsten.com


Ta chansen att påverka!

Erika är mitt namn och jag sitter just nu vid datorn och försöker få till bloggens utseende, och jag skulle uppskatta lite hjälp. Målet är att få det stilrent utan att det blir tråkigt, men det är ockå ni som ska gå in här dagligen och läsa bloggen. Därför är det viktigt att ni gillar hur det ser ut.

Lämna gärna en kommentar om detta, så ska jag beakta era åsikter!

Amanda & Lord Greystoke


Ridpass i regnet

Idag har jag ridit alla hästarna. När det har regnat så mycket som det gjort idag är grusvägarna verkligen perfekta att konditionsträna på. Så det blev vad Valence, Caruso och Donna fick göra idag! Alla var väldigt pigga och hade massor av energi även i slutet av passet, framförallt Caruso. Donna var ganska spänd över saker runtomkring, blev jätterädd när vi passerade fårhagen då fåren stod väldigt nära staketet när vi red förbi. Annars kändes alla tre jättefina.

Kulan fick gå en kortare tur än alla andra, bara en sväng ute i skogen barbacka. Var och hoppade en lång studsserie med honom igår och han kände säkert av det i kroppen idag.

Insåg idag att hästarna och jag gjort vår sista utomhustävling för i år. Det känns faktiskt lite sorgligt. Nästa tävling blir i Södertälje nationellt med Valle, Caruso, Donna och Kulan om tre veckor. Därefter börjar de större tävlingarna och kvalen till scandinavium, vet fortfarande inte vem som gått in som sponsor nu när Krafft dragit sig ur?

Caruso när vi vattentränade i våras <3

 


Första inlägget i bloggen

Hej alla!

Kul att ni har hittat hit. Jag tänkte nu göra ett försök med att börja blogga. En del av er kanske känner igen mig från min tidigare nogg (www.nogg.se/amandag), som var lite mer som en liten blogg/hemsida/krypin. Nu har jag valt att byta till blogg.se istället då det är lättare med uppdatering och att hitta till bloggen.

Vill tacka min underbara vän Erika (ettahnia.blogg.se) för hjälp med att bygga upp och designa min blogg. Den är fortfarande inte helt klar, men tillräckligt för att börja skriva lite... :)

Den här bloggen kommer handla om mig och mina hästar, hur vi tränar för att nå de kortsiktiga och långsiktiga målen vi har. Min dröm är att ta mig hela vägen till den absoluta toppen, och jag kommer göra mitt allra bästa för att nå dit. Min väg blir lång då jag får jobba med mina hästar från början, vilket också kan, för vissa, vara en rolig resa att följa. Ni får gärna kommentera och ställa frågor som jag kommer besvara efter bästa förmåga.

Ni kan läsa om mina hästar under menyn. Jag har också en hemsida sedan tidigare ni kan gå in på om ni vill. www.amandagullstrom.n.nu

/A

Calypso Boy

Valack född 2007
Lucky boy –Triton

”Calle” köpte jag och en vän till familjen under våren som nyligen inriden fyraåring. Jag hoppade in honom och han var felfri i sin första start. Calle kvalade enkelt till fyraårschampionatet där han gick vidare till dag två och fick fina omdömen för sin höga ridbarhet och teknik. Calypso boy hade underbar galopp och inställning till hinder, försiktig med fin teknik både fram och bak. Calle blev såld efter championatet i september 2011. En fantastisk häst som gav mig mycket glädje under de månaderna han fanns hos mig.
Videoklipp:


Lady Madonna

Sto född 2002
Cardento – Tasano

”Donna” är ett litet sto som står hos mig för tillridning, tävling och senare försäljning. Hon har tidigare startat 140 men har under två år tävlats i lägre klasser. Nu är tanken att hon ska följa med på de större tävlingarna och klättra i klasserna igen. Hon har en underbar personlighet, och är helt otittig och mycket försiktig på hinder. Har varit felfri i alla starter med mig än så länge. Stor glädje att ha henne i stallet. Ska bli väldigt spännande att se hur hon utvecklas!


dsc-1880.jpgLord Greystoke

Valack född 2002
Landlord – Farmer (Voltaire)

“Lorden” är en den hästen som jag haft häftigast resa med. Vi köpte honom som insutten sexåring av uppfödaren. Ingenting var enkelt det första året och humöret rusade mellan skratt och gråt, hopp och förtvivlad. Han var svårlastad, rädd för allting och hade svårt att galoppera och dessutom otroligt envis och egensinnig. Lorden har idag placeringar i 130-hoppning, felfri nationella 130 och startat 140. En häst med stort hjärta, otroligt försiktig och stort hopp!Videoklipp:


Silver Bullet

Valack född 2006
Cassiano – Lasino

”Kulan” är förhoppningsvis min häst för framtiden. Vi köpte honom i januari som fyraåring.  Han är större än mina andra hästar och är fortfarande ganska tunn och gänglig. Han har ett otroligt hopphuvud, mod, teknik och scope men fortfarande ganska svag. Löshoppar helt fantastiskt. ”Kulan” har felfria rundor till och med 120 och är en häst jag hoppas väldigt mycket på.Videoklipp:


Caruso

Valack född 2004
Indoctro – Calido I

Caruso är en otroligt lovande häst som har väldigt lätt för sig. Underbar att rida, energisk med hög ridbarhet. Vi köpte Caruso från ett försäljningsstall i januari det år han blev fyra. Caruso har sedan unghäståren varit väl framme för sin ålder, var felfri i 130 redan som femåring. Under 2011 har Caruso vunnit 140-hoppning samt debuterat svår hoppning 145. Han är en fantastisk häst för framtiden.


Videoklipp:


Valence

Valack född 2002
Athletico – Quito de Baussy

”Valle” är den häst som ligger mig allra varmast om hjärtat. Han är min första egna storhäst som vi köpte när han var fyra år. Han var då importerad från Holland och hade varit på tre olika försäljningsstall i Sverige  under ett år, men blev inte såld. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet när vi såg honom. Valence är en het, väldigt känslig och svårriden häst med mycket nerv, men med ett enormt hjärta för hoppning. I stallet och i hantering är han en riktig gentleman och väldigt kelig.

Valence och jag har placeringar i svår hoppning till och med 150, var 7:e placerade på YRSM inomhus i Helsingborg 2011 och har ridit nationshoppning för YR i Drammen, Norge 2011.


6134-100669246613609-100000116026131-15790-845455-n.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=AWxKdcWm05Y


Videoklipp: