__

I just miss the feeling


Nu är det dags för Caramelle som ska ut och konditionsjobba på grusvägarna!


Nu ska jag ut och rida min fina pärla!


Förstod nästan ingenting

Det var en dansk som ringde på Lady Madonna som sett annonsen på Hästnet. Fy tusan, vissa ord var bara sjukt svåra att tyda. Fick gissa mig till en del av hans frågor. Det var iallafall en ponnyryttare som ska ta steget upp till junioråren. Och då är ju Donna en helt fantastisk häst, dessutom har hon mer kapacitet i sig, vet att den där flickan kommer kunna gå 150 med lite mer tid och rutin. Blir lite tårögd av tanken den dagen hon flyttar. Hon har varit min överlägset bästa "försäljnings-tillridningshäst" i stallet och snarare en väldigt stor tillgång för mig i och med att hon gått så stora klasser för att komma hit som tillridningshäst. Hon ger mig så mycket glädje!! Är evigt tacksam till hennes ägare som låtit mig ha henne så länge!
I någon form av depression

Jag har varit nere i mörka tider de senaste dagarna men känner att jag är på väg tillbaka nu. Jag övervägde att kanske faktiskt lägga det här på hyllan och söka till polishögskolan istället. Jag är en tävlingsmänniska ut i fingertopparna och har så enormt stora ambtioner med det här, det är liksom OS som är stora målet. Men när man kämpar så hårt varje dag för att få runt allting med ekonomi, utbildning av hästarna och all tid och hårt arbete så tappar man liksom sugen efter en så fruktansvärt dålig prestation på så stor tävling. Framförallt när jag inte ens vet varför och att det är långt under vår vanliga lägstanivå. Valence ska däremot till kiropraktorn i veckan för han är spänd bak i ländryggen.
 
Tankarna kring vad Ted och andra sagt och vad man har hört har också cirkulerat runt i huvudet. "Man ska inte säga att det yttersta internationella nivån håller på med djurplågeri, men gränset där emellan är väldigt liten". Jag som person tycker att det är fruktansvärt att hästar används som maskiner och att det finns så hårda, rent av elaka metoder som används för att få hästarna att hoppa felfritt i de högsta klasserna. Jag kommer heller aldirg, aldrig förstå mig på de människor som har sina hästar i boxar 23 timmar om dygnet och tycka att det är okej. Jag kommer aldrig att tycka att de människor förstår sig på vad det är för djur de håller på med. Men hästvärlden är på det sättet många gånger, och värre ju högre nivå vi tittar på. Detta är också det som gör att jag inte vill ta mig två hästar och flytta utomlands. Jag tror att jag skulle må så dåligt av att se allt det. Men det är förmodligen den bästa vägen för att få rida och tävla internationellt. Men jag vill helst stanna i Sverige och ge mig på min egen väg och försöka ta mig fram ändå. även om det tar många fler år än på annat sätt.
 
Hur som helst, nu har jag bestämt mig. Två år med fullt fokus och arbete. Två år med tävling, utveckling och glädje. Två år där jag ändå måste tvinga mig själv att våga släppa taget om vissa hästar och sälja för att kunna klara mig ekonomiskt och kunna köpa yngre lovande hästar, utbilda dem och ha mer tid och fokus till de allra bästa hästarna i stallet. Därefter ska jag ta ett beslut om hur jag fortsätter. Jag vill försöka gå hela vägen om jag ska fortsätta med det här. Hela tiden utveckla min ridning och få tag på så bra hästar som möjligt som kan hävda sig på hög nivå. Jag hoppas och tror att Ramius kommer kunna ta mig ett steg längre!
 

På väg hem

Caruso kändes återigen som vanligt och var mycket mer avspänd idag. Han fick bara gå en klass idag för att den andra började så sent. Jag red väldigt korta vägar i omhoppningen för ville ha lite premier med mig hem. Han hoppade väldigt väl och slutade 3:a.

Valence kändes betydligt bättre men långt ifrån så som han ska och kan vara. Men jag kan ändå åka härifrån och vara helt okej med rundan ridmässigt. Vill såklart veta varför han inte hoppar som han borde och inte känns lika elastisk i sina bakben. Om det beror på att han gick från att hoppa fram på toppunderlag, fibersand, till gräs som blir lite stumt i kämförelse eller om det är något annat i hans kroppp just nu.

Nu måste jag ta en allvarlig funderare på hur jag ska gå vidare och tänka för att hitta min bästa väg mot senioråren.Vilka hästar jag vill behålla, vilka som ska säljas och vilka jag vill verkligen fokusera på. Jättetråkigt att göra mitt absolut sämsta SM någonsin förstås. Men är det något jag lärt mig så är det att motgång måste man hantera för det kommer man få hela tiden. Lägga resultaten bakom sig och ta med det viktiga. Valence är iallafall tapper som kämpar på så väl, han är min livs kärlek hur som helst. Vi hade en usel helg tillsammans bara. Nu blir det fokus på inomhussäsongen istället!

Fredag

Caruso går lägre klasser idag 120+130 på den andra gräsbanan. Han är så ung och jag vill inte riskera något bakslag. Valence går SM kval 2 i 145 idag och jag ska fokusera och ha roligt! Vet inte varför jag känner mig så otaggad inför den här helgen eller varför jag saknar motivation. Kanske har haft för mycket annat att tänka på ett tag. Men vill göra det bästa av dagen nu iallafall!

Katastrof

Så kan man nog beskriva första kvalet. Caruso visste jag visserligen att han kunde bli så här spänd, och då hoppar han verkligen inte genom kroppen alls och blir bara som en fiolsträng. Han hoppade bättre i slutet på banan men rundan i sig var fruktansvärt dålig.

Valence däremot hade jag ju då förstås mycket högre förväntningar med. Och han kändes så himla fin när jag red i morse, på framridningen och framhoppningen. Inne på banan fick jag inte till ridningen på honom alls utan det blev bara backen i och då springer han ju på ännu mer. Tycker inte att han hoppade som han brukar med sina bakben, så är lite orolig över det. Han öppnar inte upp på samma sätt och känns lite stel. Får gå ut och rida imorgom bitti och hoppas att ridningen imorgon gör att han hoppar bättre. Caruso får eventuellt hoppa en kringklass istället för kval 2 imorgon. Jag får se. Min magkänsla sa att jag skulle skippa det här SMet, och borde nog ha lyssnat på den. Men livet är för kort för att gräva ner sig i dåliga resuötat. Bara glömma och ladda om för nya rundor imorgon.

En fråga

Så fina alla är! Men en fråga, varför löshoppar du dem så högt? Det sliter på hästarna! Om du (och vi) redan vet att de kan hoppa stora hinder, varför låter du dem göra det under löshoppning? Det finns väl ingen mening med det, bara en skaderisk?

Vi löshoppar våra hästar MAX en gång per år, de är helt fria och rör sig naturligt under löshoppning samt att underlaget är bra. De är friska och sunda och det finns tusen andra saker som skulle kunna slita mycket värre på hästarna. Dessutom tycker de att löshoppning är superkul! De har mycket kapacitet och klarar att hoppa stora hinder utan ryttare utan att nämnvärt behöva anstränga sig så mycket. Det är också nyttigt för dem att försöka hitta sin egen teknik och balans på större hinder. Och just glädjen för löshoppning är så rolig att se!


On the road

Nu är vi på väg ner mot Skåne, Heriksdal och årets utomhus SM! Imorgon går första kvalet, en tisdhoppning på 140 cm. På fredag går kval 2 145 cm. På söndag är det final i 150 cm.


He told me once

Ted sa en gång till oss att det sliter betydligt mýcket mer på hästar som hoppar lägre hinder där ryttarna lägger dem fel så de får hoppa sämre språng med både konstiga avsprång och landningar än att hoppa större hinder där ryttaren kan matcha hästen till en god avsprångspunkt! Tänkvärt!

Filmer löshoppning igår!

Erika och jag löshoppade hennes häst Paul, Kulan, Ramius och Madonna igår nere på grusbanan. Ramius hoppade helt fantastiskt, han lekte över hinderna. Asvlutade med två 170-språng, och det såg inte ens ut som att han tog i! Min älskling! Kulan var lite mattare än vanligt eftersom han har tränats ganska hårt senaste veckorna. Men han är ju fortfarande lite gummitarzan i sina bakben och hoppade många helt otroliga språng! Över ett 170-språng var bakbenen HÖÖÖÖGT över! Lady Madonna tyckte löshoppningen var hysteriskt rolig och laddade på som tusan! Hon ville inte vara sämre än grabbarna och hoppade en oxer på 160/165 som högst men satte då en otrolig höjd i sprången, grym tjej!!


Kulan oxer bakkant ligger på 170 cm!!Uppladdning

Imorgon rullar lastbilen mot Henriksdal och utomshus SM med Valence och Caruso. Det har varit helt hysteriskt mycket att göra så jag har ännu inte hunnit ladda upp eller tänka så mycket på SM. Mentalt sett känner jag redan att jag gått över till senior och börjat tänka i de banorna, på verksamheten och hästarnas matchning mot 150. Men nu ska jag avsluta min young rider tid med ett sista SM. Valence är mitt mål att komma till finalen med, Caruso följer mest med för att få viktig rutin. Sm går på gräs i år och det ska vara en väldigt spektakulä vattengrav där tydligen, så det blir spännande. Valence gör däremot sitt sjätte svenska mästerskap, så om jag kommer in i rätt Vallemood nu så kan han gå väldigt bra. Phu, andas, ladda, fokusera och ha roligt! Hästarna hemma får en minisemester så länge! De kommer igång på riktigt i september!


Om varör jag sålde Lord Greystoke

kommentar på bloggen;
 
"Jag tycker verkligen inte att du skulle sålt honom,han hade sånt enormt hopp och verkade så försiktig..."

Lorden var eller är en fantastisk häst. Det jag älskade mest med honom var att han verkligen älskade hinder, helt otittig men ändå så himla rädd om sig, ibland kändes det som att han hade ett öga i varje hov. Men jag måste sälja några hästar för att få runt allt, precis som jag sålde Calle förra året som var en otroligt lovande häst. Jag kommer sälja yttligare en av de hästar jag har nu såsmåningom, av mina egna alltså. Det är otroligt jobbigt, jag tycker även att det känns tufft med försäljningshästarna som jag ändå vet kommer hit för att såsmåningom säljas.

Det är också roligt att kunna sälja hästar som man själv tror på och som har kommit en bit i sin utbildning.


And I think he's the best

Film på Ramius runda i helgens huvudklass 140 i Eksjö. Han leker runt höjden egentligen, men ja, det ser ju ut som vi är ett litet halvgalet ponnyekipage med noll koll på grejerna. Han bjuder som tusan och drar i väg lite mot hinderna, jag försöker samla men får inte igenom mina förhållningar utan snarare bara en häst som springer ännu högre med huvudet och snabbare... Blev lite förvånad att vi klarade linjen precis vid staketet där det är filmat ifrån som var lite teknisk med en oxer in, fyra superkorta galoppsprång, räcke med vattenmatta i bakkant, fem korta galoppsprång till en oxer för att sedan fortsätta linjen på böjt spår till ett räcke, men, we made it!

Rev b-hindret i trekombinationen, han fick väldigt trångt där. Det var vår fjärde 140-start. Ja, som jag sagt förut. Det tar nog 6 månader innan vi får se på riktigt hur bra han är. Men min känsla från hans rygg är helt makalös. Han är den bästa hästen jag suttit på!


En fråga

Såg dig i Tierp när du tävlade och du rider verkligen helt sjukt bra, så inspirerande att titta på. Men såg att du rider med ridhanskar på dom andra hästarne men inte på Ramius, varför då? Har du nån speciell orsak till det?

Får börja med att tacka så mycket, vad gulligt skrivet, tack! Jag rider numera utan just på Ramius på tävling för att han har än så länge en mun där han ligger på mycket i handen men ändå är extremt känslig och hamnar lätt med huvudet väldigt högt. Jag rider utan handskar för att få en ännu närmare känsla med hans mun och rida med ännu känsligare hjälper för att få så "odramatiska" förhållningar som möjligt!

Åh jag blir ju så glad!

Rebecca och Lorden gjorde sin första tävling tillsammans idag på Stocksholms fältrittklubbs stora gräsbana! :) De var placerade i båda klasserna :D


Lorden och hans nya ryttare och ägare Rebecca! :D

Söndag

Dagen började med en privatlektion nere på banan. Red sedan ut tillsammans med Erika på en barbackatur, hur mysigt som helst. Därefter red vi ut på långritt, Erika lånade Madonna som var superglad och jag satt på Ramius rygg. Båda var otroligt fina!!

Nu ska jag snart rida ut på Valence till en äng och dressyrjobba honom lite inför SM. Caramelle ska få gå på grusbanan och jobba med bommar. De andra vilar, har en privatlektion till ikväll också!


TACK FÖR ATT DU RIDER OCH TAR HAND OM MIN ÄLSKLING SÅ HIMLA BRA! <3


Hade nog inte kunnat hitta en ryttare som passar honom så bra och samtidigt är så himla gullig och lägger ner så mycket tid för honom. Han är lycklig med sin nya ägare och ryttare! "Min" älskade Lorden <3


Var har Scrållan (Scandinavia WCT) tagit vägen?

Rider eller tävlar du aldrig den fyraåriga fuxen längre? Har varken sett eller läst något på bloggen om henne på jättelänge? Tacksam för svar :) /Mathilda

Nej, det gör jag faktiskt inte längre. Det beror på att jag och hennes ägare hade ett samarbete där jag skulle hjälpa henne att hoppa in och tävla Scrållan. Jag hoppade in henne under hösten som 3-åring, tävlingsdebuterade henne tidigt på året som 4-åring och kvalade sedan henne till 4-årschampionatet med tre felfria 1m-rundor på pappret. Vi slutade därefter samarbetet pga att jag fick problem med att hinna med allt och ville lägga mer fokus på de tävlingshästar jag har hemma i stallet där ägarna står med månadskostnader och så. Nu är det en annan tjej som tränar och tävlar henne. De tränar för mig och jag hjälper till från marken istället. Nya ryttaren ska också tävla 4-årschampionatet på henne i höst! :)

Hur roligt som helst!

Nu har jag mest fokuserat på mina bästa hästar i stallet, de som går de största klasserna i några månader. Valence, Caruso, Lady Madonna och Ramius. I september blir det istället en lugnare period för dem och nu har jag och deras ägare anmält andra hästar till lokala och regionala tävlingar istället. Det ska bli så otroligt roligt! Förhoppningsvis kommer alla kunna tävla i september, Kulan, Caramelle, Zorba, Bernity och en ny häst jag rider som kallas "Ville". Det är så otroligt roligt att göra dessa tävlingar med de yngre och mer rutinerade hästarna också, det ger mig en stor motivations- och glädjekick!! Ser verkligen fram emot det!


VALENCE OCH CARUSO FÖLJER MED TILL MITT SISTA SM SOM YOUNG RIDER

Jag övervägde faktiskt att inte starta SM i år, utan åka till ett större meeting och hoppa 150-klasser för att kvala in till elittävlingar som senior istället, då jag mentalt redan börjat lämna ungdomsåren och känner att från och med nästa år är jag senior och då börjar ju egentligen allt på riktigt. Meneftersom att det är mitt sista SM som young rider så väljer jag ändå att åka ner och starta mitt sista ungdomsmästerskap! Valence gör sitt 6:e SM och jag ska bara se till att komma in i Vallefeelingen i ridningen med honom. Min älskade stjärna! Caruso följer med eftersom det känns bäst att ta med två när man ändå åker så långt. Han har dessutom debuterat 150 på ett bra sätt och rutinen han kommer få genom att få fullfölja kval 1 och 2 är ovärderlig!

Ramius valde jag i Eksjö att välja bort för SM planerna av den anledningen att han inte är tillräckligt välriden och lättreglerad mellan hinderna på tekniska banor än,och är bara dumt att stressa fram. Han matchas nu lite mer långsiktig och ska förhoppningsvis bli min seniorhäst för stora klasser sen! Han får gå några 140-klasser till innan vi debuterar svår klass.

Lady Madonna har gått mycket i år och presterat väldigt mycket. I och med att hon ändå ska säljas kan hon få stanna hemma från årets SM och njuta av lite ledighet!


Grabbarna chillSlut på bloggstrejken!

Nu börjar jag skriva lite igen. Veckan hittills har varit väldigt rolig och det har hänt mycket. Hästarna går iallafall superbra just nu, Ramius lägger jag ner otroligt mycket markarbete  nu och lägger in en hoppaus för hans del, men han är så svår att få att jobba rätt för när man väl lyckas rida honom till en bra, något lägre form så lägger han sig på handen och då blir nästa steg att få honom bort därifrån och bära sig själv. Men som sagt, upprepning är kunskapens moder, så det är bara att kämpa på! Teds kommentar om att det kommer ta 6 månaders arbete känns ganska realistiskt... Hoppas vi lyckas förbättra många delar inför inomhussäsongen nu så vi kan ta ett steg tiil i hoppningen. Språnget har han!

Caramelle är fantastisk, en riktig kvalitétshäst på alla sätt. Hon höjer nivån i stallet yttligare, har så många fina hästar i stallet just nu!

Lady Madonna ska börja sin försäljning lite mer på riktigt nu. Hon har varit hos mig nästan ett år nu och vi har verkligen klättrat i klasserna tillsammans och haft en underbar tid. Hon är en individ som tar mycket plats i stallet, på ett positivt sätt, och en stor tillgång på hoppbanorna för mig. Hon är ju faktiskt nummer två rent meritmässigt i stallet numera! Det blir en stor förlust den dagen hon flyttar, men en lyckligt lottad (förhoppningsvis junior eller young rider) som får en så häftig hopphäst och snäll individ!

Hur som helst. Nu ska jag ut och sätta lite fart i värmen. Skriver några tidsinställda inlägg nu för tiden också, så uppdateringen blir lite bättre. Och tack allihopa, vilka gulliga kommentarer jag har fått nu! Det blir väldigt mycket monolog att blogga utan kommentarer, så det blir betydligt roligare och mer inspirerande att skriva om man får lite respons!
Strejk

Eftersom att ni läsare så gott som kommentarstrejkar just nu trots så mycket uppdatering och filmer så bloggstrejkar jag ett par dagar den här veckan ;) Nejmen hur som helst, blogglusten är inte så stor just nu och den här veckan händer det mycket grejer, så spännande! Kommer ha tusen saker att göra som vanligt, men ser fram emot en rolig vecka!

Ni läsare får ha det så bra tills vi hörs igen!

En riktigt fin häst med stora kvalitéer!

Fick ju hem en ny häst till stallet i torsdags. Ett jättefint stort sto med kanonstam! Hennes ägare har inga planer på att sälja henne, så jag ska få ha henne i träning och tävling ett tag och förhoppningsvis ska vi kunna klättra i klasserna tillsammans. Hon är som individ helt otrolig, stor personlighet och ett inre lugn. Trygg och positiv! Hennes ägare var här igår morse och var med när jag red Caramelle för första gången hemma på vår grusbana. Jag fick en jättehärlig känsla från första stund, hon har tryck och balans, jättefina gångarter. Vi tog några språng över ett mindre räcke också, och känslan hon ger är riktigt bra. Jag såg henne på tävling med sin ägare i maj och gillar verkligen vad jag såg då, så det är är jag väldigt peppad och motiverad inför. Känner mig väldigt glad över att få förtroende av hennes ägare som också är hennes uppfödare att träna och tävla den här hästen. Det finns ju inte många saker som är så inspirerande än att ha unga, väldigt lovande hästar i stallet!


Caramelle och hennes ryttare i i 110 debuten jag såg i maj.

Filmer från Tierp
Det blev ingen tävling idag!

Caruso skulle ha gått 140 och 145 idag och Valence endast 145. Men vi kom återigen hem väldigt sent igår och jag behövde gå upp 05:30 för att hinna till tävlingen i tid i morse. Den här veckan har varit helt extrem för min del med bland annat ny häst, besiktning, veterinärbesök, förberedelser för föreläsningen, lång resa på 4 h enkel resa till Rättvik för föreläsning och clinic, kom hem tre den natten med tävling dagen därpå. Jag kände mig helt enkelt alldeles utmattad och då är det ingen vits att tävla så stora klasser, det blir nästan bara farligt. Otroligt tråkigt förstås, jag älskar tävlingsplatsen och var revanschsugen med Valle idag och ville VERKLIGEN ha med Caruso men men. Måste lyssna på mig själv nu, vill inte hamna på sjukhus igen i år! Det blev sovmorgon för mig istället, pappa tog hästarna i morse och så blir det en lugn dag med uteritter och mys istället.


LADY MADONNA - VILKEN STJÄRNA!

Finaste, bästa lilla flickan debuterade SVÅR HOPPNING 145 igår på ett helt utomordentligt sätt! Det var en ganska svår, stor bana med 14 språng med många startade men väldigt få felfria. Madonna hoppade runt denna bana med ett nedslag!!! Trekombinationen var verkigen så illa byggd som den bara kunde vara från vårt perspektiv, med relaterat in från en oxer till räcke-räcke.-oxer. Jag red ett extra in och hon var i lite i a och lite mer i b men bommarna låg kvar. Tvåkombinationen var med en stor trippelbarr in, två galoppsprång räcke som hon gjorde fantastiskt. Hon hoppade 145-höjden på ett enkelt sätt, underbar häst! Rivningen kom på treans oxer och det var en väletablerad ryttare som gav oss beröm efter men sa att hon trodde med stor säkerhet att nedslaget berodde på att hästen som var inne på banan samtidigt som oss blev jätterädd och kastade sig från staketet och skvätte upp massor med sand på ett hinder. Hästen var i samma linje som Madonna när hon skulle hoppa av. Jag märkte inte detta förstås, men nu när jag ser filmen och vet hur pass känslig Madonna är och att det var kanske det sista hindret på banan jag trodde hon skulle riva, så känner jag att det var väldigt synd att det hände. Hästen var verkligen panikslagen och det är klart att Madonna som är så otroligt uppmärksam också påverkades. Men hur som helst, är hur nööööjd som helst. Världens finaste tjej!!!
 
Valence var het igår.Vi var framme på tävlingsplatsen 2,5 timme för tidigt och jag vet mycket väl att han hatar att stå länge i transporten/lastbilen när han är på tävling, det blir som att han laddar på och av hela tiden. Hn var dock inte i en bom, dubbelnolla och placerad i 135. I 145 blev det ingen bra ridning från min sida, orytmiskt och jag klatade till mig rejält in i trekombinationen där jag ville rida ett extra, på sju, men det bnöev typ handbromsen i och åtta. Älsklingen hoppade in i en trekombination på 145 så gott som stillastående. KLANTARSEL till ryttare. Han rev a-hindret. Eftersom många var placerade på fyra fel la jag upp tempot efter men då hoppade han av alldeles för stort på ett räcke senare på banan, åtta fel i mål. Jaja, två riktiga ryttarmissar, var inte fokuserad nog i hans runda. Bara att fatta att jag inte fungerar som jag ska när jag inte äter eller dricker på flera timmar innan start. Idiot! Men mitt hjärta skötte sig jättefint trots att matte inte gjorde sitt jobb! Men han ska aldrig, aldrig gå mer än en klass per dag, han blir alldeles för stressad av det, men det blev så igår bara för att det var så pass länge sen vi hoppade så stor klass som 145 så jag ville ha en klass innan som förberedelse.

LADY MADONNA & RAMIUS 140-PLACERADE!! :)

Donna var som sagt nolla och placerad i 130-klassen. Ramius gick bara en klass och var jättebra i dagens 140. Grunden kändes ganska rytmisk och fin (för att vara Ramius;)) men i omhoppningen rev vi en oxer där jag inte fick igenom mina förhållningar alls och huvudet kom alldeles för högt. Lady Madonna gjorde också en fin runda och rev samma oxer, jag red fram mycket på linjen innan och kom lite nära så hon fick ett bakbensfel där. Banan var ändå lite tekiskt svår idag bland annat med en trippel och sedan 5 eller 6 galoppsprång rakt in i en tvåkombination med räcke in. Det var mycket starter men inte så många nollor, 13 placerade i klassen. Donna slutade på en 7:e placering och Ramius på en 8:e placering, båda med 0+4 fel! :) Nöjd med dagen! :) Tack till världens bästa pappa som varit med och hjälpt till och stöttat idag! :)

Hemma halv elva ikväll... Tur att hemresan känns ganska lätt efter dagen ändå! Tusen tack till snällaste vännen Amanda som alltid ställer upp till hundra procent som tagit hand om hästarna hemma och gjort stallet. Du är bäst!! <3

På tävling

Vi kom hem tre på natten igår. Erika var världens snällaste och bästa som körde lastbilen hela vägen hem! <3 Nu är jag på tävling med pappa i Tuerp. Lady Madonna var jättefin , nolla och placerad i 130. Snart går hon även 140, ska byta till hackamoret då och prova det igen! Ramius går bara 140 idag! :)
< br>Igår kom.en ny jättetrevlig häst hem till oss! Mer info om henne senare. Bernity visade en halv grad på böjprov på en kota och blev inte såld. Nu är planen att hon ska stanna och etablera sig i 120-klasser innan hon säljs, efter lite vila först förstås!

Roliga dagar!

 
Igår var jag och Erika uppe i Rättvik för att jag skulle hålla min föreläsning och vara med på en clinic för Ted. När vi kom dit och stallade upp Caruso i en box såg jag Ted där redan då, nästan fem timmar innan hans clinic skulle börja... När jag sedan hälsade på honom sa han att han skulle vara med och lyssna på min föreläsning. Pulsen gick nog upp i 180 och jag trodde att jag skulle dö, jag var ju liksom redan nervös innan!

Hur som helst gick föreläsningen ändå ganska bra och det var föera jättehärliga människor som lyssnade och det blev mycket frågor och prat efter! Jättekul! I första unghästgruppen i clinicen red jag en häst från Dalarna som jag aldrig ridit innan. Han var ca 175, grön och har bara hoppat banor på ca 60 cm innan. Men det var kul för mig ändå, och lärorikt eftersom han var mycket större och längre och svårare att få ihop än mina. Vi bjöd dessutom publiken på lite show när vi hoppade trekombination som hästen inte gjort innan! ;) Vi avslutade på en bana på 90 cm i slutet och hoppade ett enkelhinder på 120. Det var superkul och lika byttigt varje gång att rida nya och olika hästar!

I sista gruppen red jag Carusi. Teds mening var att sätta oss "lite mer rutinerade ekipage" i sista gruppen i lite svårare situationer. Han började därför att fråga i vilka situationer vi kan få nedslag på en bana. För mig och Caruso är det när vi kommer nära på räcken. Då fick vi hoppa med galoppbom framför som var superkort. Caruso satte egentligen fin höjd och kom upp fint i fram men vände inte i bak. Vi fick några nedslag under den övningen som ändå kändes som att den gav väldigt bra resultat. Vi avslutade på en 130-140 bana och då var Caruso jätteduktig. Det var som en jättenyttig träning för Ted med mycket publik! :) Riktigt roligt att få vara med!! :)

Amanda lånar Kulan

Idag ska min älskade bebis Kulan åka på träning med en helt annan Amanda för världens bästa Ted! Jg åker ju själv och tävlar i Tierp och Amanda har hjälpt mig så himla mycket och ridit Kulan ganska regelbundet under lång tid och de passar jättebra ihop. Hon får nu förtroendet att ta min blivande stjärna på träning! Så himla kul att få se film sen och jättenyttigt för Kulan att komma iväg och träna!

Kulan och jag på senaste träningen för Ted vi gjorde i mars. Därefter blev det några tävlingar och sedan har han fått ta det lugnt och växa till sig lite. Han är nu ca 172-173 och är fortfarande ranglig men betydligt mer välbalanserad och känns mindre valpig att rida.

Fullspäckad onsdag

Hästarna har ridits under förmiddagen förutom Ramius som har sin sista vilodag efter en tuff tävlingshelg för honom. Han fick tre dagar till att bara mysa och strosa i hagen med sina vänner! Imorgon ska jag rida honom igen. Valence dressyrjobbades på banan i morse, my love <3

Nu kommer snart veterinären för att besiktiga och röntga Bernity, raspa tänder på alla våra hästar samt mina vänners Erika, Ida och Amanda hästar. Ska jobba med min föreläsning efter och packa inför morgondagens clinic och föreläsning med lång resa upp till Rättvik! På kvällen hoppas jag kunna träffa min pojkvän några timmar också, Skulle behöva några timmar till varje dygn!


FILM LADY MADONNA I EKSJÖ


CARUSO FÖLJER MED TILL CLINICEN I RÄTTVIK

Ska ju rida i två grupper på clinicen som Hästliv Siljan anordnat för Ted Nätterqvist! Jätteroligt för jag fick mail från en i norrlandstrakterna om att jag får låna hennes unghäst till första gruppen! Tar alltså bara med mig en av mina egna som då ska gå i sista gruppen där det ska vara lite mer rutinerade hästar.
Härlig dag med Amanda!

Amanda kom hit på morgonen och vi började med en långtur i skogen med galoppjobb och klättring på Valence och Caruso. Båda var otroligt pigga och fina!

Därefter byggde vi upp lite roliga bomövningar på banan och red markarbete på Kulan och Donna. Jag fokuserade på att verkligen ha henne framför skänkeln och få med yttersidan ordentligt i svängarna. Kulan och Amanda såg jättefina ut under passet!

Därefter åkte vi till kiropraktorn för en check med Ramius och Bernity! Så skönt att äntligen få kolla igenom Musse för första gången, nödvändigt och jag känner mig lättad!

Tusen tack min fina vän för en härlig dag <3

På eftermiddagen fixade jag i stallet och har sedan tillbringat kvällen med god middag och sällskap med min underbara bror, mamma och pappa!

PYSSLAR MED FÖRELÄSNINGEN

Håller på och förbereder min föreläsning inför torsdag i Rättvik med powerpoint.
 
Några av punkterna jag bestämt att jag vill ta upp är "Verksamheten", "tränarens roll", om mina hästar, vägen från början och hit, "min träningsfilosofi", "låta hästar vara hästar" och framtida mål och ambitioner. Nu vill jag ha er hjälp, SNÄLLA!

Vad skulle ni vilja höra under en föreläsning där jag ska berätta om mig och min satsning och verksamhet?

Hur tacksam som helst för hjälp och tips!

Nöjd med helgen!

Lady Madonna var placerad i två av tre klasser i helgen. Hon hoppade superfint i första starten på fredagen. I lördagens 140 fick vi problem på framhoppningen där det gick en häst precis bakom framhoppningsoxern och det blev lite svårt och osäkert, hon sparkade då ut frambommen på oxern med bakbenen och fick ett rejält nedslag. Tyvärr gjorde hon samma sak på två oxrar inne på banan och trampade om på ett räcke vi låg något stort på. Hon är ju en superförsiktig häst så när det blir en så stor miss så reagerar hon på det och blir lite överförsiktig. Hon hoppade dock de flesta av hindrena helt fantastiskt men det blev tyvärr vår sämsta 140-start hittills. På söndagen var hon nolla och placerad igen, då i en 130-klass eftersom jag ville att hon ska få gå in och ha kul inför helgens 145-debut.

Ramius har jag fåått jobba mycket med på framridning och framhoppning så som ted sagt att jag ska göra, och måste säga att jag börjar redan få en ny häst. Dessutom gör det STOR skillnad i hur han hoppar. Mycket mer genom kroppen och betydligt snabbare i fram och öppnar upp mer bak. Det har givit så stora förändringar positivt på kort tid. Första dagen hade han två ner i en 130 där jag bara red en skolrunda och la honom nära hindrena och inte lät honom springa på. På lördagen hoppade han så fina språng, men två ner. Det var tekniska banor och jag kan ju säga att lydnaden är långt ifrån som det ska vara, men han har all hoppkapacitet jag kan önska mig!

I söndagens huvudklass 140 hade han ett pet på ett hinder i sista trekomibinationen som endast berodde på lite trötthet och orutin. Det var en lång och teknisk bana som vi faktiskt lyckades klara bättre än jag trodde. Det var mycket distanser och korta linjer men han lyssnade faktiskt okej och lekte runt det mesta på banan. Jag är så otroligt motiverad med den fantastiska hästen som nog kommer kunna gå hur långt som helst med styrka, rutin och en jäkla massa dressyr- och markarbetsjobb! Däremot lägger jag SM åt sidan, han är inte lydig nog för att klara av banorna på ett bra sätt när det blir så otroligt tekniskt.! Han är alldeles för bra för att stressa fram något med bara för att det är mitt sista young rider år. Han har redan tagit en jättestor plats i mitt hjärta!


Ramius 140 i söndagens huvudklass

BERNITY B

Så fantastiskt roligt att ha försäljningshästar med sån kvaité som både Bernity och Lady Madonna har. Här är en bild från en äldre hoppträning där Bernity och hennes, förhoppningsvis, blivande ryttare och ägare hoppar. Min gulliga och duktiga elev och otroligt talangfulla försäljningshäst! På onsdag vet vi om hon flyttar eller får stanna här!


FRAMME!

Nu står Musse och Donna i sina boxar. Allt är uppackat och vi ska försöka sova snart. Imorgon börjat vi med en varsinn 130 för finingarna. Ska bli så himla kul att tävla igen! Kommer rida båda en stund imorgon bitti eftersom klassen börjar senare på eftermiddagen.

Men saknar stjärnorna hemma i stallet förstås, Valence och Caruso <3


Nu rullar vi mot Eksjö...

Ramius och Madonna står bak i lastbilen. Erika följer med i helgen! :D

Klasserna båda går i helgen är 130, 140 och 140!


HÄSTSHOPEN.SE

JUST NU HAR HÄSTSHOPEN STOR SOMMARREA! Missa inte att kika in på deras hemsida och fynda! :)Bland annat den här västen från HV Polo är ute för halva priset!!

Ridpass som givit resultat

Hoppade Ramius över små hinder på ca 1m idag och verkligen jobbade honom som Ted sagt att jag ska göra. Jag började redan på uppvärmningen att jobba honom i lägre form, flytta honom sidvärts och göra övergångar på rakt spår. I början var det verkligen riktigt jobbigt och han tyckte nog att jag var "pain in the ass" också. Även när vi började med att hoppa de små hindrena så kändes det ibland som om detta skulle vara så gott som omöjligt att ta igenom. Men ack den som ger sig! I slutet kändes han extremt mycket mer lösgjord än tidigare, jag kunde hoppa honom på en rak linje där jag la in tre galoppsprång extra, han väntade och var helt rak. Han kom till arbete fortare och jag kn ju säga att det gav rejält resultat i hans språng! Så runda språng, så snabb i fram och öppna upp så mycket i bak har han aldrig gjort på det sättet förut. Hårt arbete ger resultat! Finaste älskling!

Madonna fick hoppa lite inför tävlingarna i helgen. Red henne på bett idag igen.redan på uppvärmningen gav hon en superfin känsla, och den blev definitivt inte sämre när vi började hoppa. Vi hoppade en bana som låga runt 1m också, men där B-hindret i trekombinationen låg betydligt högre. Hon hoppade grymt fina språng och seglade över B-hindret med stor marginal. B-hindret låg i slutet på ca 145. Vi avslutade därefter med att hoppa både a- och b på 135, där c fortfarande var lågt. Jag har fått tipset av min klubbkamrat John Hickey som i sin tur fick det av Whitakers. Att höja det hindret i en trekombination där man har problem, och behålla det/de andra på låg höjd. Övningen fick åtminstone Madonna att hoppa otroligt väl och med stort förtroende!

Det är också fina Cardentohästarna som åker med på meeting i helgen, så detta känns som ett bra genrep inför helgen med båda! :)