__

En bra onsdag

Idag var jag hos min sjukgymnast igen, det var flera månader sen jag var där sist, så det var verkligen på tiden att gå på en behandling hos henne igen då jag har haft väldigt ont i ryggen under många veckor. Jag fick ultraljud, massage och så mobiliserade hon (knäckte) ryggen på tre ställen, jag ska dessutom tillbaka på måndag igen. Nu tänker jag verkligen ta tag i det här och gå regelbundet på behandlingar så jag kan må bra och slippa ha ont i kroppen. Har fått både styrketräningar och stretching att pyssla med också. Jag gör just nu 50 situps och 50 rygglyft om dagen sedan några månader tillbaka, men nu ska jag jobba med lite mer övningar som hjälper mig att hålla kroppen i bra skick. Det är totroligt att börja tänka på det redan nu så att jag kan hålla på med det här i mååååånga år!

Madonna reds ut strax efter lunch och var mycket finare idag, mycket mer ridbar men med samma energi. Vi tog en superhärlig runda i skogen och när vi kom hem hoppade vi räcket med vattnet på banan igen, hon gjorde det lika fantastiskt som igår. Höjde sedan räcket 10 cm till 150 och hon seglade över de två gånger jag kom på det. Önskar verkligen att någon hade kunnat filma dessa språng hästarna gör på banan ibland när man höjer upp. Jag säger bara det, hade Madonna varit 170 i mankhöjd hade hon förmodligen varit sålt utomlands för stora pengar vid det här laget! Hon har grymma språng i sig, och bevisar verkligen att kapaciteten sitter inte i hästens storlek. Tror också att hon tycker det är riktigt kul att hoppa utomhus igen. Och jag håller med! Längtar verkligen till utomhussäsongen med alla hästarna. Men först är det inomhus SM som gäller!

Caruso och jag red ut på en längre runda för i början var han överenergisk och han var inte riktigt där jag vill ha honom i början av passet, lite för vild och olydig tycker jag. Men efter lite jobb var han lika fantastisk som vanligt. Avslutade på hoppövningarna som stod uppe på banan och han var verkligen superfin, min lilla stjärna!

Furran fick longeras på banan under pessoasele idag. Hade den så lite spänd som det går, men ändå slog hon lite bakut mot den i början i galoppen som lite protest. Hon ska inte ha sadel på sig på två dagar nu efter behandlingen hos kiropraktorn igår, men ändå är det viktigt att hon rör mycket på sig. Fick tips på hur jag skulle jobba med henne av kiropraktorn framåt för att få henne finare i kroppen och jobba ut muskulaturen på henne som i dagsläget är lite kort och stum. Hon fick därför jobba lite med pessoan som hjälp för att få lite längd i steget och komma ner lite i lägre form, och i slutet såg hon riktigt fin ut! Avslutade med att gå en promenad med henne för hand. Imorgon får hon komma ut och skritta en timme i skogen barbacka. Till helgen rider jag på som vanligt! Tycker att hon börjar se finare ut i kroppen så det glädjer mig mycket!

Lorden och jag red ut i skogen en stund, för att sedan småskutta över några hinder på banan. Hinderna var inte speciellt höga, men Lorden överdrev sina språng ganska ordentligt och hoppade väldigt högt över. Han är så rolig, så explosiv i sitt avstamp och svanser fjongar upp. Har inte hoppat honom på ca två veckor, så han var minst sagt överlycklig!

De andra hästarna fick faktiskt en vilodag idag. Var lite öm i ryggen efter behandlingen och har nu mot kvällen fått lite träningsverk som jag får ibland efter besöket. Men är så glad över min otroligt duktiga sjukgymnast som dessutom håller på med akupunktur, ultraljud och massage. Hon är så hjälpsam och engagerad! Nu kommer jag verkligen se till att göra regelbundna besök!


Underbar dag!

Det är helt underbart för numera går min bana att rida på! :D Sanden är perfekt och nästan allt slask har försvunnit! :D

Red Kulan på banan under eftermiddagen och hoppade dels en liten studsserie, en grind med galoppbom framför och bakom, en spets och ett väldigt tittigt hinder. Jag struntade i ridhuset och gjorde dessa övningar hemma istället. Passet blev fantastiskt bra och både han och jag var glad över att kunna rida hemma på banan och hoppa utomhus igen! :D Han kändes riktigt fin och jag kunde bygga ihop övningarna som en bana och hålla jämn bra galopp genom hela banan. Han var stadigare än vanligt och känslan oss emellan var riktigt härlig idag.

Red därefter Madonna nere på banan och började med samma övningar som med Kulan. Hon var jättefin under uppvärmningen i skritt och trav, men sen i galoppen och över dessa små hinder var hur överdrivet energisk, hon var smått tokig över att hoppa utomhus igen tror jag, för det var motor i till hundra procent! Avslutade med att hoppa en oxer med bom framför och bakom (Valleövningen) som hon gjorde riktigt bra. Tog därefter bort bommarna och la en stor vattenmatta under oxern, som då låg på ca 130 höjd. Hon kikade ner på mattan och stannade av lite i uppsprånget de första två gångerna, så då sa jag till henne lite och gasade på lite efter hindret. Därefter hoppade hon ett kanonsprång! Efter det provocerade jag henne lite med att höja räcket till 140 och lägga ut vattenmattan ordentligt, den låg säkert nästan en meter i framkant. Jag satte lite mer galopp i henne eftersom att hon skulle bli tvungen att gå av lite tidigare än normalt, men jäklar vad hon hoppade alltså! Kom på den två gånger, hon tvekade inte en sekund utan tryckte av så det small i backen och gjorde två helt helt fantastiska språng!!! Hon är så häftig, för det finns helt otroliga språng i henne! Är helt övrtygad om att hon har mer än 140 i kroppen!

Det jag själv lärde mig av dagens ridpass med Madonna är att jag måste sätta upp galoppen lite mer inför ett hinder med så utdragen vattenmatta eller marklinje! Numera har hon fått en mycket bättre kvalité i galoppen och då underlättar det ju bara att rida henne i ett lite högre tempo!

Lilla Donnis, älskar henne så mycket!!

Har under kvällen ägnat en lång mysstund åt min älskade vackra Lordis. Det kanske är den sista veckan tillsammans med honom nu, och när tankarna kryper på så inser jag hur mycket jag kommer sakna honom om han försvinner, vi har delat så mycket under de här åren och han har så otroligt stor personlighet.

Nu måste jag  verkligen sova så jag kan ta vara på dagen imorgon! Är som sagt helt överlycklig över vädret och att det går att rida på min underbara ridbana hemma! Kärlek till den!

Tur att man har så skickliga och kunniga människor omkring sig!

Är hos kiropraktorn just nu. Furiosa har två tornutskott som sitter fel i ryggen som ska knackas till! Sitter fast och får nu akupunktur innan behandlingen! Kommer bli betydligt bättre att rida efter det här! Härligt! Skönt för Furran också! :) Världens bästa hovslagare som.kände av detta under skoningen, och världens bästa kiropraktor som håller mina hästar friska och välmående! Tur att ni finns!

Kiropraktorbesök

Snart åker vi till kiropraktorn med Furiosa. Därefter blir det ett dressyrpass för Kulan i ridhuset och ikväll får Madonna åka till det stora ridhuset och hoppa.


En fråga

Hej!
Bara en liten fråga. Hur högt hoppar du den oxern med Valence när du hoppar den så ofta? :) Sen så undrar jag även hur mycket/ofta anser du att man kan hoppa hästar? Tycker du att det är för mycket att hoppträna en gång veckan och sen tävla i helgen så att det blir att man hoppar på sin högsta nivå två gånger i veckan? Sedan, hur mycket anser du att man kan tävla? Kan man tävla flera helger på raken och sedan ha några helgers paus eller tycker du att det är bättre att försöka tävla ungefär varannan helg? Vore intressant att få veta vad du tycker kring det här. Du är så sjukt duktig, har superfina hästar och har en riktigt intressant blogg!


Hej! Tack så mycket, vad glad jag blir!

Alltifrån 70 cm till ca 115 cm. Det där är verkligen svårt att säga vad man ska och inte ska göra, vad som är rätt och fel, hur mycket eller hur lite man ska hoppa.

Men jag tror generellt sätt att man hoppar hästarna mycket mer utomlands än hemma. Som de som berätta om den här övningen med Valence, den hade Ludger gjort VARJE dag 14 dagar i rad för att "programmera om" hästen. Jag har också läst en hel del reprtage om många bland annat Marcus Ehning där han säger att de ofta hoppar tekniska benor, inte så höga, men ganska ofta på hästarna.

Jag själv hoppar ganska sällan på varje häst, framförallt vintertid när jag ska åka till ridhus med varje häst och så. När jag kan rida hemma på banan så hoppar jag hästarna ca 2 gånger i veckan, över lite små hinder, serier osv. På Teds träningar väljer jag därför att hoppa lite större banor på hästarna, där jag kan få tips och hjälp om någonting inte fungerar. Jag tror att man också får anpassa lite efter varje häst, som tex Valence  går allra bäst när jag hoppar ofta och på väldigt små hinder vilket jag har möjlighet att göra under vår, sommar och höstsäsong. Kulan behöver stärka sig och behöver därför hoppa olika typer av serier och studs. Caruso går ofta bättre på tävling om han fått hoppa lite större hinder under veckan innan en tävling, så det är väldigt individanpassat.

Men jag tycker att en hoppträning ofta till och med kan vara tuffare än en tävling, det kan bli ännu fler språng och man får då och då göra om flera gånger för att göra det bättre, ändra sin teknik i ridningen osv. Jag själv tränar därför bara för tränare ca var tredje  vecka till en gång i månaden, och däremellan jobbar jag med teknikövningar för att förbättra saker. Mina hästar skulle nog inte må bra av att träna varje vecka eftersom de hoppar så pass stora klasser så pass många helger om året.

Vad gäller tävlingar så får man även där anpassa lite efter hästen. Men om det är flera viktiga tävlingar i rad så får man bara se till att den hästen som gjort tävlingar flera helger i rad får en ordentlig paus och inte göra någon start på några veckor. Annars brukar jag säga att två tävlingar i månaden är max för mina hästar att gå. Jag brukar göra en ganska tydlig plan på vilka tävlingar som är viktiga under året, pricka ut dem i kalendern, ha andra tävlingar där jag ska kunna ”toppa” formen och tävlingar där man kan gå ner i klasserna och bara få göra en lätt och avspänd runda. Det är det bästa med att ha sina egna hästar, lägga upp en långsiktig plan och inte stressa fram till större klasser eller så. Som tex Kulan är det fantastiskt att bara kunna åka på de tävlingar som känns bra i närheten, inte pressa honom i höjd eller mot klockan utan bara matcha honom för framtiden. Hade han inte varit min egen kanske det hade funnits mål och förhoppningar om tex Falsterbo osv, som jag personligen inte tycker han är redo för i kroppen ännu.

Försök hitta en planering och träningsform som passar just dig och din häst. Ett tips är också att försöka variera mellan olika klasser, så du hittar tävlingar på olika höjder. Valence brukar få gå klasser mellan 130-150 per år, Caruso mellan 120-145 osv. Nyttigt för hästarna att ibland bara få gå in i en klass som känns väldigt enkel!

Valence 150 sommaren 2011


HÄSTSHOPEN.SE

Glöm inte att titta in på Hästshopen.se, de har vinterrea med upp till 70 % på massor med varor! Dessutom har deras vårnyheter kommit in!


Dagens ridpass

Har ridit sju hästar idag och alla har verkligen varit superfina!

Furiosa och jag tog en långtur i skogen, vi var borta i drygt en timme. Hon hade lite humör idag, men det släppte vartefter och i slutet kändes hon jättefin.

Caruso och jag red ut i nästan en timme, blev en hel del skritt pga underlaget men även galopp- och travjobb. Han är otroligt energisk just nu, men det kändes att markarbetespasset i ridhuset givit gott resultat för han var helt underbar att rida (som vanligt) och jobbade i en väldigt fin och bra form. Det var en väldigt mysig ritt, så glad över den hästen!!

Kulan och jag red också ut, ganska mycket jobb i samlad galopp och lite klättring blev det också. Han var verkligen jättefin!

Lorden och jag red ut i ca 40 min i alla gångarter, han är sjukt pigg och lite sjövild att rida just nu. Tror han vill komma iväg och träna eller göra något, så imorgon får han följa med till ridhuset och hoppa lite, så ska jag rida igenom honom lite mer i dressyrarbetet också, han kommer bli överlycklig att få komma iväg och göra något!

Valence och jag åkte till ridhuset, jobbade ordentligt i alla gångarter på backen, såg till att verkligen sätta mig ner och lägga på ben när han höjde nacken eller försöka springa iväg från jobbet. Om jag då sätter mig ner och håller kvar i handen samtidigt som jag rör lite på mina fingrar samtidigt som jag håller kvar trycket med benen till han slappnar av så jobbar han väldigt fint och blir avspänd. Han kändes otroligt fin idag, så det var verkligen ett jätteroligt pass. Hoppade även oxer med bom framför och bakom och han gjorde det riktigt bra. Han ger en unik känsla i ridningen, sån otroligt power och styrka i allt han gör, otrolig energi, känslig och väldigt välbalanserad. Det känns som att sitta på en bomb, men på ett positivt sätt när han är så här fin. Finns ingen häst som ens kommer i närheten av den känslan han ger. Min älskade och finaste Vallis.

Johanna kom till ridhuset med Scrållan som hoppade en liten studs för första gången, vilket hon tyckte var jobbigt men gjorde väldigt okomplicerat och bra. Därefter avslutade vi på en oxer, och hon hoppade drygt en halvmeter över alla gånger! Sjukt fina språng!! Jag blev helt paff där uppe på ryggen! Det är så roligt för hon hoppar så mycket bättre varje gång hon får hoppa under ryttare! Kommer bli jättekul med henne i år!

Madonna och jag red ut ii ca 45 min. Mycket skritt, men eftersom Donnis skrittar som powerwalk är det säkert ganska nyttigt pass för henne ändå. Vi klättrade också en del, och lite trav- och galoppjobb förstås. Hon kändes fin! Ska till ridhuset imorgon och hoppa räcke med vattenmatta!

Älskar alla hästarna så mycket, helt underbar dag med dem! Så fina, pigga och arbetsvilliga!


Vallis <3

En otroligt intressant vecka!

Den här veckan händer det väldigt mycket, och det kommer bli en rolig, intressant, händelserik och kanske också lite jobbig vecka.

Imorgon åker jag till kiropraktorn med Furiosa. Det känns skönt att kolla igenom henne ordentligt och se att allt är som det ska. Därefter ska jag försöka komma igång lite mer med hoppningen, tycker redan hon ser betydligt bättre ut i kroppen, inte alls lika svullen och uppblåst. Har mest fokuserat på att låta henne komma ut på längre ritter och tänkte nu börja jobba henne lite mer när hon känns lite mer igång.

Sedan händer det saker i veckan som avslutas med kursen för Ted på Runsten. Många hästar ska med och träna, men det som är helt bestämt än så länge är Valence, Caruso, Madonna och Kulan, sen är det 1-2 till som ska med, men det berättar jag när det är bestämt.

Nu ska jag ut och fixa klart stallet, rida ut på Furran och Caruso. Även Lorden, Kulan och Madonna rids ut idag. Valence får åka till ridhuset och jobba lite. Imorgon får Madonna och Caruso åka till ridhuset och jobba över lite små hinder innan helgen.


Scandinavium

Det har varit hur kul som helst att titta på alla sändningar från Scandinavium, såg även YR hoppningen och blev väldigt avis! Men det var kul att kunna sitta hemma och titta på hoppningarna. Lite coolt att hästen som vann YR hoppningen är köpt från Rolf-Göran, jag minns första gången jag såg den hästen, den är så extremt fin! Tror det är en häst som skulle kunna gå hela vägen verkligen. Tyckte också att det var jätteroligt att Wilma kom tvåa, hon tränar för Ted också! :)

Jättesynd att ingen svensk gick till omhoppning i Världscupen, men Kassini Jack är min nya favvis bland världscuphästarna!! Och så älskar jag Mic Mac, hon går och kastar med huvudet och det ser ut som hon tittar upp på stjärnorna, het och lite bångstyrig, men jäklar vilken sten koll hon har på  bommarna, underbar häst! Kul att Angelica lyckades ta en 6:e placering med ett ner i Världscupen!

Så tacksam över att det sänds så mycket på svt play från alla hoppningarna så man kan följa det även om man inte är på plats. Hade förstås väldigt gärna åkt ner och tittat på hoppningarna, dessutom är det så kul även på kvällarna med fest och otroligt mycket roliga människor! Att mingla bland alla världsryttare är inte heller fy skam ;) Men kände helt enkelt att det skulle bli för mycket pengar, och att sitta på läktaren och suktas för att man själv inte fick rida hade nog blivit ännu jobbigare!


Övningen med Valence

Är mycket enkel! Det är en oxer med galoppbom framför och bakom hindret, jättenyttig och får hästarna att hoppa rundare språng! :D För er som ville veta. Kan filma någon gång också så får ni se övningen.

Ska lägga in en tävlingsplanering också som ni önskat!

Lördag

Hästarna har varit helt underbara idag! All kärlek till dem! Höjdpunkten var passet i ridhuset med Caruso. Red igenom honom ordentligt på marken och efter lite jobb med att få honom att slappna av i början och jobba rätt så var han bara helt fantastisk. Hoppade även lite serier och små hinder, avslutade på en stor oxer ur sväng och han hoppade helt otroligt bra! Uteritten med min älskade Lordius var också en av dagens höjdpunkter, men alla hästarna var fina!

Såg också Grand Prix klassen på Svtplay, jättekul verkligen. Så inspirerande att titta på världens absolut bästa ryttare som Ludger Beerbaum, Roffe, Pius, Marcus Ehning och så vidare. Underbart!

Ikväll ska jag ut med massor av underbara människor. Första tävlingsfria helgen på länge! Nästa helg är det träningar för Ted med fem hästar och helgen efter det är det SM i Flyinge, sen rullar vårens alla tävlingar igång efter det!

Tävlingsplanering klar!

Nu har jag hela tävlingsplaneringen klar fram till juni - med alla hästarna hemma! Ska bli så kul när utomhussäsongen kommer igång! Och förhoppningsvis blir samarbetet med Madonna förlängt, hon är visserligen till salu nu och hela tiden, men jag har börjat sätta upp nya mål och en planering med henne. Jättekul! Jag har dessutom en klar bild vad som gäller med Furiosa, så det blir riktigt roligt att ha dessa två fina flickor med på tävlingarna under våren! Så får vi se om Lorden blir såld nu, då kommer ju förstås inte han följa med på tävlingarna, men då händer något annat roligt... Så vi får se!


Härlig fredag!

Hästarna har gått fantastiskt bra idag!

Valence red jag först ut på, han var lite hetsig, men stundtals väldigt fint. Gjorde hoppövningen hemma efter några gånger och han gjorde det bra!

Kulan reds ut på en lång runda, hoppade Valleövningen två gånger när vi kom hem och herrejisses vilka språng! Helt galet, bästa sprången han gjort med mig hittills. Underbara fantastiska fina Kulis!

Caruso reds ut på långritt, sjukt pigg, men ändå jättefin.

Madonna reds också ut på långritt med galoppjobb och klättring, galet pigg. Vet inte riktigt vad det är för fel på mina hästar just nu, för de har obegränsad energi!

Furiosa fick komma ut på en ordentlig långtur med galoppjobb och klättring! Hon blev trött men trots detta så jobbade hon på så väl med öronen spetsade och mycket energi. Imorgon blir det nog bara en skrittrunda för hennes del, tror hon kan känna av dagens pass i kropppen imorgon.

Lorden fick vila idag!


KULIS <3

Ridpass

Gjorde övningen med Valence igår igen, ska försöka filma nästa gång jag är i ridhuset! Han var superfin och gjorde den avsevärt mycket bättre igår än för tre dagar sedan. Roligt!

Furiosa reds på banan en stund bara, Donna och Caruso skrittades ut.

Idag rider jag ut en längre runda på alla hästarna, kommer avsluta passet med Valle genom att hoppa övningen hemma på banan igen några gånger.

Så kul att följa Scandinaviumtävlingarna online. Imorgon sänds dessutom både seniorerna och young ridernas klasser live via svtplay! :) Jättekul!

Skriver mer senare!

Sjukt dåligt väder!

Idag har faktiskt alla hästarna vilat. Det är snorhalt ute, så jag vågar varken rida ut eller åka med dem till ridhuset när det är så fruktansvärt halt!

Jag har istället ägnat mig åt att fixa i stallet, tagit ut massor av vintertäcken i täckesförrådet så vi får mer plats i sadelkammaren och gjort fint i boxarna!

Jag har också ägnat mig åt alla anmälningar till Teds träningar nästa helg på Runsten, ska bli jättekul för jag ska själv vara med och träna båda dagarna! Valence, Caruso, Madonna är bestämt att de följer med. Eventuellt får även Furiosa (lite osäker på om hon orkar en hel träning), annars Kulan och/eller Amoremi! Kommer hur som helst bli jätteroligt!

Är det någon som vill vara med och träna för Ted så finns det platser kvar för det blir många grupper! Skicka gärna anmälan till mig i så fall amanda@runsten.com Det är träning fredag och lördag nästa helg, 2-3 mars.


Gårdagens ridpass

Madonna fick komma ut och markarbeta ute på vår blivande gräshoppbana, det var sol och snön är tunn och mjuk så det är verkligen perfekt. Hon var precis hur fin som helst igår och det var jättekul att jobba med henne. Jobbade mycket serpentiner och skänkelvikningar i traven samt volter och byten i galoppen. Hon var avspänd och jättefin i formen, elastisk och taktmässig!

Furiosa och jag red ut i sällskap med mamma och Herkules. Vi stannade till vid en äng där vi jobbade dem lite i galoppen och Furran var jätteduktig. Försöker rida ut på längre uteritter för att förbränna fett, vilket egentligen börjar efter en halvtimmes motion. Hon var hur som helst väldigt positiv och gjorde fina byten, så det var jättekul.

Lorden och jag red ut i ca 45 min, galoppjobbade en hel del. Han var sjukt pigg och hur glad som helst över att komma ut i solskenet och jobbas. Jag sitter ofta och bara skrattar när jag rider honom, han är så extremt positiv och det smittar verkligen av sig.

Caruso och jag red också ut på en längre runda med lite klättring, jobbade mycket med att växla mellan större och mindre galoppsprång. Med den energin och det ridbarheten var det inte så svårt, han är fantastisk att rida.

Valence fick åka till ridhuset på kvällen och göra en hoppövning jag fått tips av Furiosas ägare som vet att Ludger Beerbaum gjort denna övning med en häst som var precis som Valence. De gjorde den visserligen varje dag i 14 dagar för att "programmera om" hästen, alltså få den att hoppa mer uppåt istället för den tendensen de har att "skjuta" i språnget. Övningen känns nyttig och jag kommer försöka åka till ridhuset och göra den ca 4 dagar i veckan fram till SM.

Kulan reds av Erika tillsammans med mig i början, hon red honom hur fint som helst och hoppade övningen på lägre höjd supersuperfint! Jag avslutade sedan med att hoppa honom lite större på den övningen Valence fick göra. Därefter gjorde jag om övningen så att det var galoppbommar fram till ett räcke, bommarna låg på 3 m avstånd. Kulan är fortfarande valpig och har tendens att länga sig fram till hindret, när man i själva verket vill att hästen ska korta sin galopp innan den hoppar av för att skapa kraft. Bommarna hjälper honom att hålla ihop sin galopp sista galoppsprången och det blev stor skillnad på hans språng med hjälp av den här övningen. Jag la också ut markbommen på räcket för att han skulle bli lite kvickare sista språnget och inte lägga sig för nära inpå. Sprången i den där hästen är helt makalösa, vet att han är stallets bästa häst för framtiden. Det känns bra att bara träna honom långsiktigt för att kunna plocka fram honom som 7-8-åring. Han har alla kvalitéer jag kan önska. Han är bara större och lite senare än mina andra hästar, så kommer låta honom ta den tid han behöver för att växa in i sin kropp och bli stark nog. Han är verkligen min häst för framtiden!


Helgens tävlingar

Igår var Kulan ordentligt ringrostig på årets tävlingsdebut. Han har ju inte varit högst prioterad i stallet kan man ju verkligen säga, bara gjort en träning under vintern för Ted och inte fått följa med på någon pay'n jump. I 110 rev han första hindret, men var fin resten av banan, hoppade bättre och bättre hela tiden. I 120-klassen kändes han betydligt bättre, men fick med sig en bom. 4 fel i båda klasserna, men flera språng var verkligen fantastiska.

Furiosa och jag tävlingsdebuterade med en felfri 110-klass. Ska bli kul att hoppa lite större klasser sen när hon kommit i form.

Madonna gick en 140 idag. På framhoppningen var det sjukt mycket hästar och hon är alltid väldigt spänd då hon blir rädd när alla galopperar och hoppar runt henne. Hoppade fint gjorde hon ändå. Inne på banan hoppade hon fantastiskt ettan och tvåan, sen tog det stopp på tredje hindret. Hon har verkligen aldrig gjort så med mig förut, så jag blev väldigt förvånad och det kändes förstås inte alls roligt. Nu var tredje hindret ett räcke med vattenmatta under. I Borås i sista 140-klassen som hon gick så stannade hon upp precis när hon skulle hoppa av, och det blev ett jätteskumt språng, vilket hon aldrig tidigare gjort på något hinder. Jag tror att när vattenmattan ligger så utdragen så skapar det en markant marklinje för hindret, och att det är det hon reagerar på. Det är alltså inte vattenmattan i sig som orskar hennes tveksamhet, utan att marklinjen tvingar hästarna att hoppa av lite mer utifrån, och Donna vill ju gärna hoppa av med en ganska nära avsprångspunkt, så tror detta förvirrar henne. Kan inte tänka mig någon annan orsak. Nu har hon visserligen fått gå upp i klasserna ganska snabbt och gått väldigt stora tävlingar, men det har känts otroligt enkelt för henne i 140-klasserna. Ettan och tvåan var dessutom oxrar och dem hoppade hon som sagt sjukt fina språng på, så känner mig övertygad på att det beror på vattenmattorna i framkant. Kommer åka till stora ridhuset och träna på detta nu i början av veckan, för att se lite hur hon reagerar. Vårt första bakslag någonsin, men det måste få komma ibland. Hon är verkligen en helt fantastisk häst och jag tror enormt mycket på henne, men måste träna mycket på att hoppa den här typen av hinder så hon får vänja sig vid det.Här är Madonna i 140 i Borås, här ser man på räcket med vattenmattan hur hon stannar upp precis i avsprånget men hoppar ändå, språnget blev väldigt konstigt vilket inte finns någon som helst tendens på andra hinder. Måste hoppa henne med väldigt utdragen vattenmatta under räcken så hon förstår hur hon ska hantera det. För annars finns alla kvalitéer i henne som man kan önska!

Caruso var superduktig. Grunden kändes jättebra, men jag red verkligen jättedåligt i omhoppningen. Tur att man har en så fin häst som löser det när man rider som skit, för det gjorde jag verkligen. Har sovit extremt dåligt senaste nätterna och det märks att det påverkar både avståndskänslan och balansen mycket. Men 4:e placeringen idag gjorde oss klara för YRSM inomhus och utomhus i år. Det kommer bli ett roligt år nu när Caruso får träda fram lite och kanske dela platsen som förstahäst i stallet i flera sammanhang och visa framfötterna. Har stora förhoppningar på honom i år nu när han äntligen blivit 8 år! :) Valence känns förstås för mig mest aktuell för SM, men jag hoppas kunna rida båda i kvalet nu om tre veckor. 

Igår hade Årsta Runsten en egen ryttargala! Det var jättetrevligt och det är helt underbara människor och vänner i klubben. Stortrivs verkligen! Jag fick dessutom ett pris som klubbens högst rankade ryttare upp till och med 21 år 2011, så det var väldigt kul! :D Det blev dock en vädigt sen kväll, och sen tog det nästan två timmar hem eftersom vädret var jätteläskigt att köra i! Inte bästa förberedelserna inför en tävling, men väl värd kväll.


Caruso <3

Caruso SM-kvalad!

Caruso var 4e placerad i 140 idag och därmed kvalad till YRSM inomhus och utomhus i år! :) Skriver mer om helgen ikväll.

Tävling imorgon

Imorgon gör Kulan årsdebut med en 110 och en 120 avd. B. Furiosa och jag gör vår första start i en 110. Upp supertidigt imorgon så nu ska jag verkligen sova. Hoppas alla har haft en bra fredagskväll!

HÄSTHOPEN

Nu har vårnyheterna kommit in på Hästshopen! De har bland annat fått in massor med snygga pikétröjor från HV Polo till våren, vilket för mig är en personlig favorit! Tränar alltid i pikétröjor på våren och sommaren :D

Så kika in på Hästshopen och deras vårnyheter!


SVAR PÅ NÅGRA FRÅGOR

Hej Amanda! Tänkte bara höra om du även tar emot hästar för inridning? Jättebra blogg, du är fantastiskt duktig och en riktig inspirationskälla:)

Hej! Tack så jättemycket, vad glad jag blir! Ja det kan jag absolut tänka mig göra!

spännande med en ny!! hoppas det blir bra med den! vad ska du tänka på då du bantar henne? har du några tips? =)

Jag har faktiskt inte haft en häst som lätt lagt på sig, snarare att de knappt kunnat bli feta. Men jag kommer jobba henne mycket ute i naturen med galoppintervaller och mycket långa skrittrundor, inte hoppa så mycket nu när hon är så pass överviktigt. Kommer också dra ner på den mängd kraftfoder hon ätit hos sina tidigare ägare. Våra hästar får inte speciellt mycket kraft men däremot så gott som fri tillgång till stråfoder.

Varför är Lordens annons borttagen?

För att vi hittat en familj som är intresserade och det känns väldigt rätt så de får bestämma sig först! Därför tog jag bort annonsen.


Vad har hänt med ditt ben ?

Jag blev sparkad knappt 1 dm från knät, så jag fick en kraftig blödning i muskeln. Men det blir bättre och bättre för varje dag.

Du är så otroligt bra, det var bra att det inte var värre än:) Undrade om du kunde skriva lite om hur ditt liv är, hur du fodrar och inn-utsläpp, etc. Hur gör du när du har så många hästar: )

Tack, ja det var verkligen skönt. Jo jag kan göra ett separat inlägg om det!

Jag vill börja med att säga att du är så duktig på det du gör och du är en stor inspiration! Jag har en fråga också, det är nämligen såhär att jag har två unghästar, en 4- och en 5-åring. Dom hoppar båda två otroligt bra. Jag önskar ibland att min 5-åring skulle öppna upp mer bak. Om jag inte minns fel så skrev du för ett tag sen om en teknik där man "stänger" handen i språnget för att hästen ska öppna upp mer! Skulle inte du kunna skriva mer utförligt om det samt lite bra övningar för att få den unga hästen att styrka sig/öppna upp och hoppa väl! Tack Maja :D

Vad roligt att du tycker det, tack så mycket! Jag upplever att hästarna utvecklar sin bakbensteknik mycket med styrka under åren, så även om de inte är jätteflashiga i bak nu så är det nog inget du behöver bekrymra dig om. Att använda sig av tekniken att ”stänga” handen är just för att få hjälpt att samla hästen redan i språnget för att få den att landa lite tidigare, det är alltså en hjälp att skapa mer plats på en trång linje. Det är så svårt att beskriva, men när hästen är mitt i luften (man får ej göra det för tidigt för då blir det motsatt effekt) så ”stänger du handen” så att hästen vänder upp mer i bak.  Det är så svårt att beskriva med ord, lättare att visa ;)

Hej! Såg Lord Greystoke på annons, varför begär du så pass "lite" för honom? Och varför ska du sälja?

Han hamnar lite mitt emellan mina hästar just nu. Han går inte riktigt på samma nivå som Valence, Caruso och Madonna och så bör han gå större tävlingar än Kulan och unghästarna. Jag ska egentligen bara ha tre egna så att jag kunna ta emot fler hästar för inridning, tillridning och försäljning eller andra samarbeten. Därför ska Lorden säljas, även om det förstås tar emot!! Att han inte ligger högre i pris beror på att han inte har några färska tävlingsresultat.

hej.
du skrev för ett tag sedan på din blogg att du skulle skriva om hur du med hjälp av tränare löste problemet med en av dina hästar som ej gillade vattenmattor. är nyfiken på om detta inlägget kommer snart? har nämligen problem med vattenmattor på min häst och man kanske kan få några bra tips:)
mkt bra blogg!!
kram


Hej! Tack så mycket. Tyvärr har jag helt glömt bort detta! Ska försöka komma ihåg och göra ett inlägg om det, och kanske också en video till!

Såg den lilla fuxen, (scrållan?)
Den hoppade himla väl! Men lite suris från utgången =)
vad är det för stam på den? =)

Ja hon hoppar väldigt väl, fin teknik och mycket rädd om sig, jättekul! Men humör som ett riktigt fuxsto ;) Hon är e VDL Sheraton (Indoctro) – Nobel – Irco Mena


kan du inte göra ett inlägg med alla djuren hemma hos dej och/eller en "rundvandring" (film) på gården?:D grymt bra blogg!


Jo det kan jag göra. Men kanske lite roligare att se gården i vår? Tack!! :)

Holy shit! Vad ligger det där på?!

Hihi Lindisch ;) Oxern låg på 150 och räckerna på videorna på 160, Vallis duktig!


Kul med tävling :) har du fortfarande träningar själv?

Det har varit lite dåligt med det just nu, mest för att jag haft sjukt mycket att stå i själv. Men till våren ska jag ha regelbundna träningar hemma på vår nya stora gräsbana. Håller på att måla och fixa hinder till det nu! Kommer bli superkul!

på vilken sida ligger lorden ute på annons:)

Han fanns ute på Hästnet men just nu finns han längre inte kvar på annons.

Hej Hej
Jag ar bara lite nyfiken pa vad den nya sadeln var av for marke? Provade du en annan CWD (eftersom du tycker sa mycket om den du har) eller om du provade nagot annat? Trakigt att det inte funkade och lycka till hos Mustang.
- Lotta


Jag har kvar min CWD med normal bom, men har en correction pad under sadeln för att få upp den lite för manken på Valle.

Hej! Är själv inne på att köpa en cwd sadel!
Då den cdd sadeln som du har inte passar din häst Valance pga manken blir jag själv lite fundersam hur en sådan sadel skulle funka på min häst. Du har inte lust att slänga in en bild på ryggen på Valance så jag kan se hur han är utformad över ryggen och manken?
Mvh Kristin


Jag tycker att CWD är en helt fantastisk sadel och har samma på alla mina. Valence har väldigt lång och extremt markerad manke, så därför har jag en correction pad under. Men tex Kulan och Lorden har också ganska hög manke och den ligger ändå jättebra. Kan ta en exteriörbild på Valence så får du se hur han ser ut J


Skriv gärna om jag missat någon fråga som ni tidigare har ställt!!

 


Dagens ridpass

Erika har varit här på morgonen och förmiddagen så vi har ridit alla hästarna! :)

Vi började med Valece och Caruso, tog en ganska lång tur och båda var jätteglada och extremt pigga! Så mysigt att vara ute i solen och snön, bra träning och samtidigt så himla roligt!

Därefter red vi på Lorden och Madonna samma runda som med Valence och Caruso. Det var jättekul, för vi red barbacka! Mycket galopp blev det och båda hästarna var så otroligt glada, pigga och lite busiga! Jag satt mest och skrattade under galoppintervallerna på Madonna, dels för att det såg kul ut när Erika red Lorden som var så otroligt pigg och öronen bara var spetsade och dels för att Madonna verkade tycka att det var livet att galoppera i snön! Tror att sånna här rundor är viktiga för motiivationen både hos hästen och ryttaren, att njuta och ha roligt och minnas varför man en gång började rida!

Därefter red vi en lugn tur på Furran och Kulan ute i skogen, mestadels skritt eftersom Furran hoppades igår och båda ska tävla på lördag. De var väldigt positiva och det var en mysig ridtur!

Tack Erika för en jätterolig dag så här långt! :D


Snön är jättemysig att rida i men måste erkänna att jag verkligen vill ha vår NU! Här är en bild från slutet av oktober, så vi hade ju tur med att vintern kom så sent iallafall!

Furiosa

Hoppade "Furran" i stora ridhuset idag, hon var jätteduktig. Det känns som att vi förstår varandra väl och det känns enkelt att hoppa henne. Förutom att hon är väldigt otränad och behöver gå ner säkert ca 40 kg så är hon väldigt positiv, hinderklok, försiktig och har en jättefin inställning till hinder. Många språng ger en väldigt fin känsla, så jag är oerhört nyfiken på vad hon kan prestera när hon är i den fysiska kondition jag vill ha henne. Det känns som att det finns mycket i henne. Blir spännande och kul att jobba vidare med henne!!

:)

Måste ju önska er allihopa en jättehärlig alla hjärtans dag, eller kväll nu då! :) Svarar på frågorna imorgon istället. Nu blir det filmmys med mamma och pappa!

En av de viktigaste personerna i mitt liv

Vad skulle jag göra utan min tränare Ted? Det är honom jag måste tacka för att jag kommit dit jag är idag från att bara ridit några LB-LA på ponny. Det är hans som hjälpt mig att utveckla både mig själv och min egen ridning och att ta fram mina hästar från fyra års ålder.

Hade ett långt samtal med Ted idag som ringde och ville prata om helgen. Fick även lite skäll för att jag ändrade mitt upplägg genom att hoppa den linjen vi hade problem med i Grevagården istället för att följa det koncept och hoppa på det sättet, och lägre, som vi brukar göra inför en tävling. Min korrigering där vi skulle träna på de linjer vi hade problem med var ju nu med facit i hand fel att göra så tätt inpå en ny stor tävling. Dessutom har vi hållt på och ändrat på bett och utrustning istället för att hålla fast och inte ens reflektera över den delen på tävlingsplatsen.

Enligt Ted har jag ett problem där jag vill lite för mycket, jag åker ibland på tävling för att prestera, istället för att ha kul. Han misstänker också att jag innerst inne känner en annan press nu efter allt försäljningsprat kring Valence. Men jag upplever att det alltid är kul när jag tävlar, det är det bästa jag vet och skulle gärna tävla fyra dagar i veckan jämt. Men ibland vill jag nog för mycket och sätter för stor press på mig själv. Alla misslyckas, även ryttare som Rolf-Göran har dippar i sin ridning och sina resultat. Det är bara något man måste lära sig hantera.

Jag har också haft lite tankar sista tiden där jag tänkt att jag kanske inte kan bli mer än en ryttare som utbildar hästar upp till en viss klass för att sedan sälja. Dels för att kostnaderna för dessa tävlingar är otroligt stora, och det kostar att hålla sig på den nivån och det krävs för att man ska utvecklas. Men jag vill tävla på de allra största tävlingarna och mästerskapen i framtiden och kommer inte ge upp den drömmen ännu. Men när man jämför sig själv med många ryttare i motsvarande ålder som köpt hästar som redan presterat på otroligt hög nivå innan, som kostat nästintill en förmögenhet börjar jag fundera på att jag kanske valt fel sport genom att inte ha denna enorma ekonomi bakom mig. Kanske lyckas man inte lika bra eftersom att ridning är en sport där en fantastisk och väldigt rutinerad häst faktiskt kan lyfta och rädda en ryttare hur mycket som helst, om inte annat för ett tag.

Ted blev nog lite frustrerad över dessa tankar och förklarade att i längden lönar sig det arbetet som görs nu. I längden kan man plocka fram nya och nya hästar, behålla några och sälja några och så småningom få en god ekonomi genom detta. I framtiden kommer man förhoppningsvis få någon som stöttar en ekonomiskt och att allt slit lönar sig en dag.

Det är så skönt att prata med Ted. Dels för att han känner mina hästar så väl, han har dessutom ridit Valence själv och vet precis hur han är att rida och hur extremt känslig han är. Han läser mig som en öppen bok och han har ett enormt engagemang, jag känner att han tror på mig som ryttare och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom faktiskt.

Att missa Scandinavium känns förstås ärligt talat förjävligt, det har varit en så stor dröm för mig så länge. Men det är bara att kämpa vidare mot nya mål. Jag minns så väl förra året när det gick precis lika dåligt för oss på de här tävlingarna i början av året, och även 2010 var det likadant. Vi presterar aldrig bra såhär i början av året. Jag minns så väl hur tankarna for i huvudet att ”Valence och jag kanske har haft vår bästa tid tillsammans”. Förra året ville jag inte ens åka ner till inomhus YRSM med Valence eftersom tävlingarna innan gått så dåligt och ett SM blir ju inte direkt lättare. Pappa höll med om att det kanske bara var dumt medan mamma och Ted sa att jag absolut skulle åka ner och starta SM i Helsingborg i alla fall. Och det gjorde vi, och då plötsligt kändes Valle hur fin som helst igen och vi åkte där ifrån med vår bästa individuella placering i ett svenskt mästerskap, en 7:e placering.

Vill tacka min fantastiska tränare för ditt stora engagemang för mig och mina drömmar och mål. Tack för den resa jag fått göra under de här fem åren i träning för dig. Jag ser fram emot att se vad åren framåt kan ge och ska se till att njuta och ha kul på vägen dit. För jag ska jobba mig dit jag vill nå en dag!


TED NÄTTERQVIST

My first, my last, my everything

Du kommer alltid, alltid, alltid att vara nummer ett <3VALENCE <3

En helg att se fram emot

I helgen ska Kulan tävlingsdebutera för året! Han får gå 110 och 120 i avd. B. Furiosa ska även med och gå en 110-klass avd. B för att vi ska få känna på tävlingsmiljön tillsammans. Hur spännande som helst, har bara hoppat några enstaka språng med henne. Åker till ridhuset imorgon och hoppar några linjer med henne inför helgen.

Lorden tävlar tyvärr inte denna helg, detta pga att vi eventuellt hittat en köpare på honom, jättebra familj och duktig tjej som verkligen passar Lorden ridmässigt så det känns toppen! Även om det är en bit kvar inför en eventuell försäljning men det är ingen idé att starta honom i helgen hur som helst.

Caruso och Madonna går sedan en varsinn 140-klass på söndagen!

Ska bli riktigt kul, skönt att tävla på en tävling som för en gångs skull ligger nära. Dessutom är det fibersand! Nu börjar man bli bortskämd med det eftersom så gott som alla tävlingar vi varit på senaste halvåret haft fibersand! :D

Valence stannar hemma och kommer ridas ut i två veckor för att sedan börja förberedas för inomhus SM om knappt fyra veckor. Inomhus SM 2012 går i FLYINGE!

Jag saknar dig

Jag saknar dig varje dag och tänker på dig hela tiden. Det finns så mycket i huset och på gården som hela tiden påminner mig om dig. Saknaden är enorm och jag känner mig så tom på något sätt, tårarna finns så nära till hands hela tiden.

Jag kommer på mig själv vänta extra vid dörren för att du ska springa in tillsammans med Wilma och Tubbe. Jag kommer på mig själv att lägga ner de sista goda matresterna i din skål som inte längre står där. Jag kommer på mig själv gå försiktigt förbi i hallen mot trappan i mörkret på kvällarna där du alltid låg. 

Jag saknar dina klotrunda, svarta och så vänliga ögon, din mjuka päls och ditt underbara och glada välkomnande varje gång jag kommer hem. Jag saknar ditt sällskap vid varje kvällsfodring ute i stallet. Jag saknar allt kelande, promenader, lekar och all kärlek jag fick från dig. Jag saknar min bästa vän, känner mig så ensam utan dig.


Du har en plats som inget annat i hela världen kan ersätta.

Dagens ridpass

Erika har varit här och vi har ridit ut lite på hästarna.

Madonna och Kulan fick komma ut på en långtur med mycket galoppjobb. Båda var superfina. Madonna var hur energisk som helst, så glad över att få komma ut i naturen och jobba. Hon är så extremt pigg och glad just nu, och det smittar verkligen av sig. Kulan var också jättefin!

Furiosa och Lorden fick också komma ut i skogen och jobba. Lorden är minst lika pigg som Madonna och var superglad över att ridas i skogen. Furiosa kändes lite mattare idag efter ridpasset igår, men positiv och jobbade på fint iallafall.

Nu har Erika åkt och jag tänkte rida Caruso ute på stora gräsbanan och rida ut på Valence! :)

Ridhuset

Det går faktiskt helt okej att rida, gör ont att rida lätt i traven men annars helt okej. Det var dessutom lättare att gå efter ridpasset, så det är nog bara nyttigt ju mer jag rör på mig och ju mer blodcirkulation jag får i benet.

Nu åker jag till ridhuset med Caruso och Kulan!

Bilder

Har gått igenom gamla bilder från kameran, alla från förra året! Tänkte dela med mig av några :)


Elin och Lorden :)


Vår ridbana i somras (någon som ville se den förut)


Jag och Lorden i Södertälje


Caruso och jag i Södertälje

Calle och jag på en av de första träningarna


Norges stora tävlingsbana som Valence och jag hoppade nationshoppningen och 140-klassen på!


TACK FÖR ATT DU FINNS!

Vill verkligen tacka Johanna för all hjälp jag får när jag är borta på meeting. Tacka för att jag kan känna mig helt lugn att allting fungerar så bra med hästarna hemma när jag är borta, du är bäst!

Och såklart är jag jätteglad över att ha fått förtroendet att hoppa in, utbilda och tävla din Scrållan! Kommer bli ett roligt 4-års år med henne tror jag! KRAM

Scrållan och Johanna!Scrållan efter sin felfria 90 cm debut i Södertälje :)

LADY MADONNA 140 SÖNDAGKändes så otroligt enkelt. Vattenmattan låg väldigt utdragen på räcket direkt ur sväng så hon "stannade" upp mitt i avsprånget. Sista hindret rev vi, ett bakbensfel, kom kanske lite nära. Men det känns som att hon har mer än 140 i kroppen den här lilla damen, och ändå har hon precis börjat hoppa de här höjderna!! Donnis <3

Tur i oturen

Madonna var sjukt söt i morse när hon kom ut i hagen, hon sprang runt som en lycklig kalv på grönbete! Rullade sig, gjorde capreoller, sparkade bakut väldigt högt, skuttade och gjorde 180 graders vändningar och satte av i full galopp efter. Stod bara utanför hagen och skrattade som en tok, den där hästen alltså... :) Lika mycket skrattade jag när vi skulle åka till Borås, för det gick knappt att hålla henne från lastbilen, hon ville VERKLIGEN åka! :D Knas!

Just nu tar jag det lite lugnt, blev sparkad ca 1 dm från knät igår, men det är ingenting brutet utan bara en blödning i muskeln. Det bästa med det är att det inte är något gips som sätter stopp för vad man kan göra, utan bara det mentala. Jag tänkte försöka ge mig upp och försöka rida idag iallafall. De orden som cirkulerar i mitt huvud just nu är "hade det träffat knät hade det handlat om kanske 1-1,5 år". JAG HADE TUR IGÅR! Så jag är glad över det!

Skriver mer senare och ska försöka svara på lite frågor också.
Tur i oturen

Madonna var sjukt söt i morse när hon kom ut i hagen, hon sprang runt som en lycklig kalv på grönbete! Rullade sig, gjorde capreoller, sparkade bakut väldigt högt, skuttade och gjorde 180 graders vändningar och satte av i full galopp efter. Stod bara utanför hagen och skrattade som en tok, den där hästen alltså... :) Lika mycket skrattade jag när vi skulle åka till Borås, för det gick knappt att hålla henne från lastbilen, hon ville VERKLIGEN åka! :D Knas!

Just nu tar jag det lite lugnt, blev sparkad ca 1 dm från knät igår, men det är ingenting brutet utan bara en blödning i muskeln. Det bästa med det är att det inte är något gips som sätter stopp för vad man kan göra, utan bara det mentala. Jag tänkte försöka ge mig upp och försöka rida idag iallafall. De orden som cirkulerar i mitt huvud just nu är "hade det träffat knät hade det handlat om kanske 1-1,5 år". JAG HADE TUR IGÅR! Så jag är glad över det!

Skriver mer senare och ska försöka svara på lite frågor också.
Hemma om drygt två timmar ")

Lastbilen går som tåget och hästarna är jättelugna. Ska bli så skönt att komma hem. Erika har ridit Kulan och Lorden idag :) När jag kommer hem tänkte jag rida Caruso och Furiosa. Hade VERKLIGEN velat haft med Caruso den här helgen, Borås tävlingar har en helt annan klass än Grevagårdens. Ska även klippa långhåriga Furiosa ikväll ")

Absolut inte min helg

Madonna var så himla fin i 140-klassen idag. Hur underbar liten häst som helst. Nu kändes 140 helt plötsligt otroligt enkeelt! Tyvärr tyvärr fick vi ett litet skitpet där bommen bara rullade av på sista hindret. Jag har verkligen inte något flyt alls nu. Men Madonna har gjort tre kanonrundor i helgen, alla med 4 fel. Men så lätt som det kändes idag, ja det bådar gott för framtiden!!! Ändå var det bara hennes fjärde start i 140, på elittävling dessutom!

Valence 140 12 fel


Och där var Scandinavium borta

Idag fick vi tre ner, en oxer på linje likadant på linje som i Grevagården samt a- och b i trekombinationen. Det värsta är att jag inte kan säga att vi gjorde det och det fel, för är inte så missnöjd med rundan alls. Däremot så är det något som inte stämmer med Valle, för han hoppar inte alls lika väl som han brukar. Nu är det bara att glömma Göteborg och försöka hitta tillbaka till form och självförtoende. Just nu har vi inte alls samma självförtroende ihop och just nu känner jag mig mycket mer positiv och tror mer på att sätta en nolla med Madonnaän Valence, pga att vi hamnat i en svacka tillsammans. Men kommer absolut rida inomhus SM på Valence men det blir också sista inomhustävlingen. Valle har från 5-årsåldern alltid varit bättre utomhushäst så vi får sätta upp mål för det isrället. Jag lägger in Valles runda snart. Madonna rids bara ut idag och går morgondagens 140 istället.

LADY MADONNA 140


Ska snart få upp Madonnas 140-runda på film här på bloggen...

Kommer snart!!

Madonna har varit fantastisk!

Donnis har verkligen varit supersuperfin idag. Hade ett snöpligt pet i bägge klasserna 130 och 140, men så många fina och rena språng och väldigt bra rundor. 140-banan var dessutom väl tilltagen både i höjd och bredd. Helt underbar häst på alla sätt. Vi har haft så himla hög lägstanivå tillsammans med sämsta resultat på två pet. Hon är så ambitiös, försiktig och har ett enornt förtroende. Älskar henne så mycket! Imorgon går hon 140 igen, GHS kvalet.

Valence har jag bara ridit idag, han var sjövild och höll på att kasta av mig i början? Lite oroväckande kanske. Men han fick rasta av sig ordentligt, hoppas han känns bra imorgon! Han går direkt in i kvalet så hoppas jag till tusen att det blir en finalplats på söndag.

Borås Grand Prix

Nu åker vi mot Borås för sista kvalet till Scandinavium. Valence och Madonna följer med! Jag ska försöka ladda med lite positiv energi trots allting som händer. Det är en rolig och otroligt välarrangerad tävling och dessutom kommer det bli roligt att sitta och titta från läktaren när man inte själv rider, då det är många av sveriges bästa ryttare med!

Valence går direkt in i kvalet 140 på lördagen, rider bara ett markarbetespass på honom imorgon. Sen hoppas jag vi rider delfinalen i 145 på söndagen. Madonna går 130 och 140 imorgon, 140 på lördagen (även hon GHS-kvalet) och eventuellt 140 på söndagen. Ska bli jätteroligt. Caruso får vara hemma denna helg, vilket förstås är lite synd, men ändå skönt att lägga allt fokus på Valence och Madonna.

Idag har jag packat 10 svarta sopsäckar med hösilage, packat all utrustning, mockat, förberett och tankat lastbilen och handlat. Red även Valence och Furiosa på morgonen, båda var jättefina. Furiosa är verligen en rolig häst att rida, massor med energi och väldigt arbetsvillig.

Hoppas alla får en rolig helg!

Kram


Livet går vidare

Det jobbigaste av allt är på något sätt att allting fortsätter precis som vanligt, precis som att ingenting har hänt. Jag måste verkligen försöka bearbeta min sorg och glädjas åt alla fantastiska minnen. Just nu känns det bara som en så stor del av mitt liv bara försvunnit. Saknar min vän så mycket.

Dagen fylls med tusen saker att göra. Snart kommer Erika och vi ska rida ut på alla hästarna. Sen ska Lorden visas ikväll igen för några som är intresserade, ska bli spännande för det är en jättebra familj.

Dessutom står det numera en ny häst i stallet, vilket är roligt! www.amandagullstrom.n.nu


Förlorat min livs bästa vän

Idag lämnade min fantastiska hund vår värld för en annan värld. Vi var tvungna att låta henne somna in på grund av ålder och att hon mått mycket sämre senaste dagarna. Hon föddes i vårat kök för precis 14 år och en månad sedan. Vi har haft så många roliga år tillsammans, och en finare och mer lojal vän finns inte, hon har varit allt för mig. Hon fanns innan allt med hästarna började, och vi var då på läger och kurser med agility, tävlingar och allt. Hon var otroligt duktig och gjorde mina dagar som barn och tonåring så otroligt roliga. Jag var bara sex år när hon föddes så jag minns inte hur livet varit utan henne, och nu måste jag klara av att leva vidare utan henne.

Vila i frid så hoppas jag att vi en gång får ses igen, min vackra, fantastiska och otroligt lojala flicka. Jag älskar dig föralltid ♥ Jag är oerhört tacksam för alla dessa underbara år tillsammans med dig.

Helt slut

Min kropp börjar säga ifrån lite just nu känner jag. Så himla mycket som händer just nu också. Red Lorden och Kulan ut i skogen idag, båda var superfina. De andra fick ännu en mysdag i hagen efter en lång och tuff helg. Imorgon ska alla ridas ut förutom Valle som jag ska åka till ridhuset med och hoppa de två linjerna vi hade problem med i helgen. Det kommer också en annan nyhet imorgon. Har också massor med frågor från er att svara på. Men nu ska jag ta det lugnt och titta på film med mamma och pappa.

Sitter och tittar på Världscupen från Bordeaux som jag missat :)

http://svtplay.se/v/2699982/hastsport/varldscuphoppning__bordeaux

TIPS!

Det är tack vare Madonnas ägare som jag börjat med det här, men är supernöjd och tycker det fungerar otroligt bra, så tänkte ge er ett riktigt bra tips!

Jag använder back on track paddar som transportskydd på hästarna när de åker till tävlingar och träningar. Dels är paddarna mycket smidigare, sitter hur bra som helst och är bra för hästarnas ben. Förstås är fyra skydd dyrare än att köpa transportskydd, men tycker att de håller så himla hög kvalité att man kan ha dem längre än transportskydden iallafall. Mina hästar hatar dessutom de här höga skydden, så dessa trivs dem betydligt bättre med. Har man en häst som är lite rörig i transporten, eller om man har broddar eller helt enkelt vill skydda hästen kan man ha boots på också under resan. Nu när det varit så fruktansvärt kallt (runt 18-20 -) så har jag dessutom haft på dem timmarna innan och efter starterna för ledernas skull.

Dessa sälja på hästshopen med snabb leverans. Jag tror inte ni blir missnöjda! :)

Madonna har storlek M både fram och bak. Valence och Caruso har storlek M fram och L bak.


Måndag

Har bara ridit Kulan idag, är väldigt trött efter en lång och kall helg!

Han var riktigt fin, så otroligt hög ridbarhet. Vi red på fältet och jobbade med tempoväxlingar, byten och volter i galopp. Hur fin som helst.

De andra hästarna var så otroligt lyckliga över att tillbringa hela dagen i solen och snön i de stora hagarna. Mysigt!!


Missförstånd?

Oj, nu tror jag det blev lite missuppfattningar här! Valence och jag hade två ner i delfinalen idag, men fick med oss 11 värdefulla poäng. OM vi nu gör ett bra sista kval i Borås nästa helg så finns det en chans för oss att ta oss till den stora finalen i Scandinavium om tre veckor! Hade Caruso gått finalen idag och Valence inte så hade chanserna varit borta vid det här laget, så är jätteglad över att vi kom med. Så den här helgen var en knackig helg resultatmässigt och jag kände mig lite ringrostig, men den var väldigt viktig inför Scandinavium som faktiskt är anledningen till att vi åker på de här stora tävlingarna så tidigt.

Valle fick en finalplats!!

Efter många strykningar och tack vare Carusos tagna finalplats fick Valence en plats i finalen. Kändes helt otroligt skönt eftersom det är Valle som redan har poäng till Scandinavium och bra att Caruso fick vila eftersom han fortfarande är så pass ung. Fick två ner på två oxrar efter varandra. Jag var först ut och fick inte chans att se något ekipage innan och trodde vid bangången att jdet var tre normala galoppsprång mellan oxrarnanär det egentligen var tre fram. Men jag är ändå jätteglad, Valence var lugn och jättefin, rundan var annars bra och är nöjd med allt annat samt att vi ändå fick med oss 11 värdefulla poäng till Scandinavium vilket är ett steg i rätt riktning! :) Nu har vi fortfarande en chans att få vara med i Scandinavium :) Hem och ladda inför nästa helg och Borås! Skönt att årets första tävling är avklarad, man är alltid lite ringrostig i början av säsongen!

Valle fick en finalplats!!

Efter många strykningar och tack vare Carusos tagna finalplats fick Valence en plats i finalen. Fick två ner på två oxrar efter varandra. Jag var först ut och fick inte chans att se något ekipage innan och trodde vid bangången att jdet var tre normala galoppsprång mellan oxrarnanär det egentligen var tre fram. Men jag är ändå jätteglad, Valence var lugn och jättefin, rundan var annars bra och är nöjd med allt annat samt att vi ändå fick med oss 11 värdefulla poäng till Scandinavium vilket är ett steg i rätt riktning! :) Nu har vi fortfarande en chans att få vara med i Scandinavium :) Hem och ladda inför nästa helg och Borås! Skönt att årets första tävling är avklarad, man är alltid lite ringrostig i början av säsongen!

Till final med "fel" häst...

Valence hoppade fantastiskt idag, men det blev en dundermiss på banan. Blev totalmiddförstånd från trippelbarren in i tvåkombinationen och efter det blev jag tvungen att rida väldigt snabb och fick då med sista hindret. Totalt 8 fel plus 3 fel för tid.

Caruso var hur fin som helst! Hoppade väldigt väl och stora språng, hade vanligt tränsbett idag. Gick ner lite för tidigt på bakbommen på tredje sista hindret och fick ett pet men.är vidare till finalen imorgon.

Madonna jätteduktig och hoppar med så stort hjärta. Två pet idag med en bra runda. Lite mer rutin.i de här klasserna så kommer hon sättanollorna ganska snart! Nu är hon klar för helgen :)

Tyvärr är det ju Valence jag vill rida i morhondagens finalrunda i145 men nu får Caruso ta den platsen istället. Det är ju imorgon man samlar poäng och nu är Scandinavium borta för min del. Jäkla skit att det skulle gå så när Vslle egentligen var så fin. Är verkligen jättejätteledsen men vad kan man göra... Är iallafall otroligt nöjd med min fina Caruso. Och Donnis förstås som gjort sina två 140 i helgen så duktigt.

Fruktansvärd kyla!

Det är fruktansvärt kallt här i Grevagården, nu hade dessutom elen gått så inte ens lastbilen där vi bor är varm... Det är så kallt att man mister känseln både i händer och fötter... Caruso var jättefin ooch nolla i 130 men i 140 så kändes han inte alls på hugget... Har ingen riktig förkla ring på vargör men kommer lägga det bakom mig och fokuser på.morgondagen istället. Donnis var riktigt duktig och kämpade på. Dock så flyttades jag plötsligt från startnummer 6 till 14 så det blev väldigt rörigt med framhoppningen :( Är ändå nöjd med 140-debuten med två pet, det är elittävling och med holländsk banbyggare så det är inte de lättaste banorna att debutera på kan man ju säga. Men hon är så fin, ska bli så kul när hon fått litemer stora rundor i kroppen. Nu ska jag försöka sova och ladda inför imorgon. Alla tre går 140. Sov så gott!

Rolig nyhet!

Det kommer en jättefin ny försäljningshäst till stallet nästa vecka. Ska bli otroligt spännande och roligt då det är en ganska så ung häst med jättefin stam och stor potential :)

Nu ska jag sova 20 min och sedan gå ut och börja göra i ordningi honom inför 130-klassen! :) :)

Rolig nyhet!

Det kommer en jättefin ny försäljningshäst till stallet nästa vecka. Ska bli otroligt spännande och roligt då det är en ganska så ung häst med jättefin stam och stor potential :)

Nu ska jag sova 20 min och sedan gå ut och börja göra i ordningi honom inför 130-klassen! :) :)

Så här långt...

Madonna var felfri i 130 men precis utanför placering. Hon var lite spänd och hoppade lite ojämna språng men felfri var hon :) Första gången på tävling som vi går direkt in i en 130-klass på tävling.

Valence kändes ganska lugn och fin, red väldigt lugnt inne på banan för att försöka få honom att slappna av så mycket som möjligt. Kom in väldigt nära på två oxrar och då sköt han för mycket och fick då två pet. Men kändes som en nyttig och bra runda inför morgondagens viktiga kval! Nu ska Caruso snart hoppa samma 130 och senare i eftermiddag går C & M 140 :) Valence kommer jag rida på marken en stund ikväll bara.

Grevagården

Nu sitter jag i lastbilen som rullar mot Grevagården och årets första tävling.Dagen har varit hektisk men som tur är har Erika hjälpt mig :) Är nu på väg och jätteglad och jättetaggad! :) Kommer fram runt åtta, nio ikväll tror jag och så är det första start imorgon bitti! Kul att ha med sig tre hästar, känns så bra när hela gänget är med och förstås jättekul med så många starter under helgen! Ska försöka skriva några rader från mobilen de här dagarna! :) Kram och trevlig helg till er så länge!

Snart...

Snart kommer Erika och vi åker tillsammans till ridhuset. Jag måste rida igenom Donnis lite inför Grevagården och Lorden får nog följa med och ridas av Erika med lite studshoppning!

Jag har packat massor, tankat lastbilen, gjort hästarna fina och hunnit rida många idag. Valence kändes fin i ridhuset, hade lite mer i vänsterhanden än högerhanden, men det blev bättre i slutet av passet. Hoppade några små sockerbitshinder och han hoppade jätteväl!

Imorgon ska alla hästarna ridas ut lugnt på förmiddagen, Erika kommer vara här då också och hjälpa mig. Sen åker vi runt 3-4 imorgon eftermiddag, en av hästarna ska åka med min vän Alma ner, och vi har två med oss i lastbilen :) Gud så kul det ska bli! :D
Här är Lorden i 130-klassen i Södertälje i söndags. Första gången efter operationen som han går en hel 130 bana, och är inte riktigt så stark i kroppen som jag önskar. Jag la honom supernära på andra hindret... Men han är ju så himla underbar, stenkoll på var han har sina hovar och bara villvillvill till hinderna. På helt rätt väg! :D

Längtar tills han hoppar som han gör i full tävlingskondition :D

Full upp!

Så himla mycket att göra! Hovslagaren var här på morgonen, så nu är alla hästarna nyskodda och fina!

Har börjat packa in allt i skåpet och tänkte börja packa hösilaget senare ikväll. Ni skulle se hur otroligt lång min checklista är för allt som ska med, galet! Men nu ska jag åka till ridhuset med Valence och hoppa några små hinder. Caruso och Kulan reds ut i morse och Madonna tänkte jag försöka åka till ridhuset och markarbeta ikväll. Lordius får komma ut och klättra när jag kommer hem från ridhuset.

Hästarna är iallafall nyfriserade och snygga inför resan! :)

Det är verkligen fullt ös hela tiden!

Två bilder på bebisscråll i den felfria 90 cm debuten!