__

En av årets bästa dagar

Idag skoddes två hästar på morgonen, en häst visades för kund och de andra reds. Amanda kom hem idag efter att ha varit borta nästan hela veckan i Göteborg! Hon har varit saknad :) <3 Fick även ett riktigt intressant och ett väldigt glädjande samtal under dagen.

Hästarna har gått riktigt fint idag, är så stolt över finingarna i stallet! Hade en underbar uteritt på Ramius tillsammans med Amanda och Kulan. Senare på eftermiddag kom Agamemnon hit och reds ut på en riktig långritt i sällskap med Amanda och Yamazaki. Yammy skötte sig som en prins och Agamemnon var bara överlycklig och hur fin som helst! :D

Jag red själv fyra hästar där samtliga pass var riktigt bra på Valence, Svampen, Donna och Lisa idag! Alla var väldigt fina och passen var nyttiga och givande!

Jag måste nog säga att det här var en av årets bästa dagar hittills. Riktig myskänsla och mycket intressant som händer hela tiden just nu...

En mycket händelserik vecka väntar...

Den här veckan som kommer händer det så himla mycket saker, det är helt galet! Men oj vad kul och spännande det ska bli!

Några av sakerna som händer är att det är tävling på onsdag med Monalisa som går två stycken 1m-klasser avd. B. Tar även med mig Agamemnon som jag gör min första riktiga tävling med, han går 1m och 110 avd. A. Har varit på en pay'n jump med honom tidigare och hoppat honom då och då nu under hösten och vintern. Hoppade honom igår hemma på vår bana och han var så pigg och överlycklig när han såg hinder! Har inte hoppat sedan innan jag skadade armbågen vilket var 6-7 veckor sedan. Så det märktes att han tyckte det var riktigt roligt att hoppa igen!

Har även provridningar inbokade denna vecka, och så åker Svampen på onsdag. Det kommer verkligen bli ett stort tomrum utan honom här hemma. Han är världens keligaste och har verkligen landat hemma hos oss. Hoppas för allt i världen att han och hans nya ägare kommer att trivas tillsammans.

På lördag är det tävling igen. Då ska Flying Emma gå 110 + 120 och då följer även Agamemnon med igen! :)

På söndag ska Ramius gå 130 förklass och sedan 130 med elitlaget. Valence följer med och går endast en 130.

Utöver detta är det en hel del annat spännande på gång. Men det dyker upp här på bloggen allteftersom :)

Förhoppningsvis ska jag upp till Stockholm och träffa denna underbaring i veckan också och hålla träning för henne och Lorden! :) <3

Rebecca och jag i vintras :) <3

En härlig dag

Red och hade lektioner på förmiddagen. Därefter kom Erika och vi kollade Världscupfinalen tillsammans och åt lunch! Häftigt med tre svenska placeringar i topp 12 i en Världscupfinal!!

Därefter red vi en långtur. Jag red Yamazaki som skötte sig otroligt bra idag. Det var ett bra tag sedan jag själv red ut på honom nu, och det var jätteskönt att ha Erika med som sällskap. Hon fick dessutom rida Madonna som är så himla snäll och cool och bara går fram överallt. Båda hästarna hade väldigt mycket energi men vi kunde jobba dem väldigt fint idag och det var en underbar uteritt på alla sätt!!

Nu rider jag förresten utan gipsskenan och har endast ett stöd kring armbågen och det går hur bra som helst. Var hos sjukgymnasten i veckan och rörligheten blir bara bättre och bättre. Har liten inflammation i muskelfästena bara men snart är jag helt back on track!

Snart är det dags för vattenträning också!! :D

Vinceur van't voortveld

Svampen är besiktigad UA och åker till sitt nya hem på onsdag. Han hamnar hos en otroligt go och glad tjej som tidigare tävlat högre klasser i hoppning. Tror faktiskt inte att vi hade kunnat hitta en bättre köpare och familj just för honom. Känns väldigt bra. Sorgligt förstås, han är så personlig och jag är väldigt fäst vid honom, men tror att han kommer få det riktigt bra.

Yamazaki

Igår var vi på klinik med Yammy och röntgade honom och han var jättefin på röntgen, inga problem där alltså.

Han är alltså bara lite nervig, ung och grön. Så nu ska jag rida honom helt själv då jag tror att han verkligen är en enmanshäst. Jag tror ju som sagt mycket på honom och han hoppar lätt över större hinder. Ska bli kul att lägga ner lite jobb ordentligt på honom nu och se vart det tar vägen. I hanteringen är han fantastisk och när han sköter sig i ridningen så ger han en otroligt fin känsla. Han påminner lite om Valle som unghäst, väldigt mycket nerv och energi. Får man det på rätt sida så brukar det bli väldigt bra!


Ny sand på banan

Igår fick vi två stora lass med ny sand på banan, så nu är den preparerad och jättefin. Så skönt. Nu är underlaget bättre än på väldigt länge!

Igår kväll red jag Yamazaki där nere och hoppade några småskutt och en liten serie. Han var jätteduktig och det var så mysigt med lamporna tända!

Caruso i höstas hemma <3

En liten stjärna

Film på Monalisas sista språng i löshoppningen för några dagar sedan. Oxern ligger på 150. Hon var helt fantastisk i löshoppningen, grymt försiktig och otroligt stort mod på hinder. Sprang runtruntrunt helt av egen maskin, så söt. Min lilla spjuver <3 Tror hon kan bli riktigt bra den här lilla gummibollen! Dessutom mätte vi henne och hon är faktiskt 163 cm i manken. Hon upplevs mindre för att hon är så tunn och omusklad fortfarande och väldigt kort i kroppen.

150-språnget:


Nu spenderas kvällen framför svtplay :)

Första omgången av Världscupfinalen i Göteborg, 2,5 timmes sändningar. Spännande!!

Bilder från nationell 130 med Lord Greystoke våren 2012

Bilder från vår sista tävling innan han blev såld. Tusen tack till Lina för bilderna.

Och en bild på Valence från 140:

Tävlingsplanering

I helgen är det ingen tävling, men det är minst sagt mycket som händer ändå... Nya hästar och hästar som åker blir det i helgen och nästa vecka. Dessutom så är det ju Scandinavium så jag kommer sitta bänkad framför sändningarna i soffan all ledig tid eftersom jag inte är på plats i år. Önskar förstås också mina vänner bla Stina och fina Quidam stort lycka till i YR-finalen där nere!

Men sedan ser tävlingsplanering ut som så:

1 maj Västerås
1m + 1m med Monalisa
1m + 110 med Agamemnon

4 maj Mälarhöjden
110 + 120 med Flying Emma
110 + 120 med Agamemnon

5 maj Västerås
130 + 130 lag (elitallsvenska omg. 3) med Ramius
130 med Valence

9 maj Mariefred
95cm + 1m med Monalisa
95cm + 1m med Imeldina

10-12 maj Högbo nationellt meeting
140, 140, 145 med Valence
140, 140, 145 med Ramius

14 maj Jump Club
110+120 med Flying Emma
110+120 med Agamemnon

19 maj Botkyrka
130+140 Lady Madonna
130+140 Ramius

24 maj Tierp
130+140 Lady Madonna
140 med Valence

Som ni ser har det tillkommit några hästar som inte är bekanta för er än. Mer info kommer senare. Det här är också bara en preliminär planering då några av hästarna kanske ev blir sålda under tiden och några nya kommer in i stallet som också ska ut och tävla. Men detta är i alla fall en ungefärlig planering och maj månad kommer bjuda på väldigt många roliga tävlingar och mycket starter! :) Jag hoppas kunna hoppa utan gipset from Högbo och framåt.

Får se om hur länge Donna får stanna kvar i stallet nu... Tävlingssäsongen skulle bli otroligt mycket tråkigare och fattigare utan henne <3 Vi får se hur det blir. "Min" lilla fighter <3

Ramius 140 i helgen

Här är Ramius 140 start. Han fick som sagt ett ner i grunden (på ettan som jag fick värsta konstiga gasläget emot, helt mitt fel.) River sedan a in i sista kombinationen där jag inte satt honom i balans och sedan sista oxern där jag kom för nära. Men känner inte riktigt igen min fina vita prins. Han har inte hoppat så som han ska och kan i helgen. Om det beror på att det är första utomhustävlingen och att jag inte rider ordentligt och att han inte jobbats på marken på samma sätt eller om det är något som inte stämmer vet jag inte. Han är helt UA på böjprov så tror egentligen att det kommer släppa snart. Tar det lite lugnare denna vecka och sätter sedan igång ordentlig igen och ska få till någon träning innan Högbo.

De sprången som han gör bra känns verkligen busenkelt. Han tar inte ens i i 140 och de flesta fel på honom är mina egna ryttarmissar.


Valence 130 tidshoppning 6:a


Avstod från tävlingen igår

Som några märkte startade jag aldrig igår. Var lite överansträngd och öm i armbågen efter sex starter på lördagen. Valde därför att vara på den säkra sidan och stanna hemma, hur tråkigt det än kändes. Valence skulle ju få gå sin första större klass över helgen och det såg jag verkligen fram emot, men det var nog ett klokt beslut ändå.

Nu blir det lite tävlingar för unghästarna framöver och sedan blir det meeting i Högbo med Valence och Ramius där de går klasser upp tom 145. Det ser jag fram emot! :D

Donnis <3

LADY MADONNAS STARTER IGÅR

Hon har så sjukt mycket spänst och hopp i sig trots sin storlek. Känns inte ett dugg svårt för henne. Helt underbar känsla att kunna hoppa så pass stora klasser med dessa resultat när jag är gipsad från axel till handen i ca 100 grader. Hon gjorde ett fantastiskt jobb!
Nöjd med dagen

Lady Madonna måste jag ändå säga står för dagens bästa prestationer! Hon gjorde en jättefin 130-klass där hon inte var i en bom och gjorde det lekande lätt och tog hem en placering!

I 140-klassen var hon också hur fin och duktig som helst! Fick tyvärr ett litet pet in i en kombination men annars nolla även där. Det var bedömning A/A:0 med totalfel så hon fick 4+0. Jättenöjd. Det var hennes första 140 i år och dessutom hennes första utomhustävling för året. Ännu roligare att hon varit så här fin när jag rider med gipsad arm och inte alls är i topptrim rent ridmässigt! Hon var så glad inför första klassen att hon till och med småbockade lite när jag red fram. Bara sådär puttesmått av ren glädje. Helt underbart, hon bockar ju verkligen aldrig och jag tror inte ens att man kan säga att det var bocksprång, snarare små, små glädjeskutt. Finaste lilltjejen i världen <3

Valence hade ett ner i laget, helt mitt fel då jag kom i värsta framåtläget till ettan och sedan supernära på tvåan som han då rev. Kändes bättre och bättre ju längre in på banan vi kom. Han gick därefter en till 130 där han var nolla och 6:e placerad bland många starter. Kul att rida lite mot klockan utan att tokrida på honom.

Ramius har inte visat bra form alls idag. I första klassen var han spänd i kombination med dåligt val av bett. ´Katastrofrunda och resultat på alla plan. Kändes bättre i 140 men hade trots detta ett ner i grunden och två i omhoppningen. Det är någonting som inte riktigt är som det ska med honom tror jag. Vi gjorde böjprov helt UA för någon vecka sedan men han har varit lite spänd muskulärt så han ska få ta det lite lugnt nu med hoppningen fram till meetinget i Högbo om tre veckor. Ska bara skritta ut en vecka nu och sedan jobba över småhinder och dressyren. Lägger hur som helst upp hans 140 idag så ni får se.

Filmer från dagen kommer! :)


Flying Emma <3

Emma har varit så himla fin och duktig idag. Jag kan ju inte rida helt normalt än så jag är så nöjd med henne. Gladast av allt är jag över att hon i andra klassen, 120, då hon nästan blev lite het och bjöd som tusan på hindrena redan på framhoppningen. Hon var lite stökig mot handen hinder 1-3, säkert pga att jag inte rider fullt ut som jag ska.

Yamazaki var bokstavligt talat galen och jättejättedum idag. Rent av istadig. Får se hur vi går vidare med honom nu. Jag vet att han har massor med kapacitet i sin hoppning, men måste få honom mentalt med mig också. Tåls att fundera på.

Hur som helst, jag är glad över denna flicka idag som hoppade runt så glatt. Kändes ändå bra med armen och allt.
0 fel i 110 och ett pet (dock placerad) i 120, det var en teknisk och ganska svår 120 för unghästar faktiskt.

På tävling

Årets första utomhusstart är nu gjord, det var Flying Emma som fick stå för den och inledde med en säker nolla.

Snart är det Yamazakis tur som gör sin livs första utomhustävling. Han kastas ut på en ganska spektakulär tävlibgsbana och jag hoppas att han är snäll och sköter sig med min gipsade arm... :)

Ett riktigt spänstfenomen

Red ut på Monalisa igår och gick sedan in på banan hemma och hoppade fem hinder i följd på 90 cm - 1m. Satan i gatan vad den flickan kan hoppa. Riktigt mycket krut finns det i henne och hon hoppar med en enorm spänst och tryck från backen. Man får liksom jobba för att hålla sig kvar i vissa språng.

Hon gör två tävlingar i maj, ska bli sjukt spännande! Häftig liten häst detdär!

 

TACK SYLVE

Har haft ett drömpass i ridhuset på Valence i dressyren under kvällen. Fick ju med mig massor med bra tips och jobb jag ska göra och så bröt ju jag tyvärr armbågen tre dagar efter träningen. Idag verkligen jobbade jag på det sättet Sylve tyckte och jäklar, Valence var fantastisk! Har aldrig varit så fin i markarbetet. Är helt lyrisk och ser fram emot att jobba på det här sättet några månader, kommer få en ny och betydligt bättre häst! Ska åka tillbaka och träna när jag är tillräckligt igång sen också!

Tack Sylve!!
Stora förändringar i stallet...

I slutet av april och i början av maj så kommer de ske stora förändringar i stallet... Kommer bli minst sagt händelserika veckor i bloggen...

Kan inte sommaren eller åtminstone våren komma nu...

Åh jag är så trött på detta!!

Vill bara vara frisk och hel igen. Hur mycket jag än försöker fungera som vanligt så känns ändå kroppen så begränsad, svag och handikappad. Är så trött på det här och vill vara frisk och som vanligt igen!


Valence <3

Gårdagens tävling

Ja, gårdagens tävling gick sådär. Båda hästarna hade ett ner i 1m och två ner i 110. Svampen skötte sig ändå väldigt bra, jag hade svårt för att rida honom bra till hinderna och kom på riktigt dåliga och alldeles för nära avsprångspunkter ett flertal gånger i varje klass... Där kändes det mest som att jag inte kunde ge honom förutsättningar att hoppa hinderna felfritt, han försökte verkligen i alla fall.

Yamazaki var fin i 1m men skyggade rejält för ena kortsidan och jag kunde helt enkelt inte få ut honom i svängen så jag fick styra på hindret ändå så han hoppade och rev förstås. Annars hoppade han väldigt lätt och väl. Till 110 skulle Amanda hjälpa mig att rida fram honom och då var han jättebråkig och försökte, återigen, kasta av henne. Han har gjort det nu när jag varit skadad och fått av henne så tror att han har tagit över lite för det har han inte gjort med mig en enda gång på det sättet. Amanda var dock duktig som satt kvar. Han var lite hetsig när jag sedan hoppade fram men hoppade riktigt bra språng. I 110 debuten fick han två ner på två räcken direkt efter varandra, annars inte i en bom och gjorde det lätt. Så med tanke på att han redan innan var uppjagad så är jag ändå väldigt nöjd. Nästa helg ska han gå 110 och 120 utomhus för första gången. Han har rent hindermässigt väldigt lätt för sig ändå, han är ju ganska stor och har god kapacitet så han har lätt för att hoppa stora hinder och gör sig nästan bättre då.

Ridmässigt är jag ju inte som vanligt förstås eftersom armen är helt stel och fastgipsad från axel till handled i 100 grader. Men tycker ändå att det kändes ganska bra och när jag sitter på mina egna (Ramius och Emma är lättast) så borde det kunna gå bra nästa helg. Hoppas det!


Man kan bara man vill

Har senaste tre dagarna ridit fem hästar per dag! :D Det går jättebra och är riktigt kul. Hästarna kanske inte är de mest välridna för tillfället men det fungerar ändå riktigt bra att rida och hoppa med gips!

Idag mockade och spånade jag nio (!) boxar alldeles själv och la in hö i samtliga. Fick förstås hjälp med vattenhinkar och att tömma skottkärrorna men ändå, känns som att jag kan komma tillbaka till min vardag mer och mer hela tiden!

Imorgon är det som sagt tävling som gäller, lokalt 1m och 110 med Svampen och Yamazaki. Därefter hem och visa två hästar för kund på eftermiddagen! Ska försöka hinna till ridhuset på kvällen och träna dressyr med Ramius också. Blir en fartfylld dag imorgon!

Såg att älskade Caruso ska till samma tävlingsplats som oss imorgon, ska bli helt underbart att få se och röra vid honom igen!

Saknar denna underbara häst <3

Det funkar!!

Har ridit min älskade Svampis nu och hoppat lite på banan. Det gick hur bra som helst och han var superfin. ÖVERLYCKLIG!

Jag tänkte åka och provtävla på söndag i små klasser, 1m och 110 med honom och Yamazaki för att se om det fungerar. Det blir nu på söndag och det känns som ett bra test att hoppa med gipsskenan för är det svårt i dessa småklasser blir det nog nästan omöjligt att hoppa 140-145 nästa helg.

Hoppade även Flying Emma på banan igår och hon var heeeeelt magisk. Så underbar häst alltså. Ser verkligen fram emot att starta henne nästa fredag. Hoppas det blir så också!!

Svampens första tävling i år.

Bra svar

Varit hos sjukgymnasten som tyckte att jag ändå var väldigt rörlig i mina leder runt armbågen. Har fått med mig övningar att göra nu fram till tisdag när jag ska på återbesök. Då ska jag även kolla min rygg och masseras kring axeln där jag för tillfället är rejält spänd och stel pga frakturen.

Men allt går definitivt framåt och det känns riktigt bra! :D


Känner så otroligt mycket kärlek till den här hästen... <3


Svar på kommentar

Det känns ganska givet att Mona lisa är din och Kulan har ju åtminstone inte på bloggen kännts som din häst endå på ett tag ;D Men hur var det med Mona lisa egentligen, var du med och köpte henne? För du har väll ridit henne sedan hon kom har det verkat som? Det är ju du som hoppat och tävlat henne?

Ja det gör nog det. Ja, jag var med och provred Monalisa åt Amanda när hon var till salu och fattade direkt tycke för henne. Meningen var att jag skulle hjälpa Amanda att utbilda henne i hoppningen men nu blev det så här istället. Amanda passar bättre med Kulan och jag med Monalisa helt enkelt! :)


Vinceur van't voortveld (Svampen) är till salu

Det är med stor sorg och verkligen svåra beslut som jag bestämt mig för att om någon med snabb affär vill köpa Svampen som han står för dagen så är han till salu.

Detta är pga att jag vet att jag inte kommer kunna rida honom ordentligt på väldigt många veckor och hans utveckling inte går som jag hade tänkt samt för att jag ska kunna få chans att ta vara på ett annat tillfälle jag fått. Han är dessutom en lite för svårriden häst för att lånas ut och ridas av flera olika under en period som nu.

Han är 169 cm hög och är välmusklad och fin i kroppen men har en lång resa kvar. I år har han startat 110 och 120 på payn jump med 0 respektive 4 fel. Han har dessutom gjort en lokal tävling med två dubbelnollor med placeringar i 1m och 110. Han har ett otroligt stort hopp i sig men har som sagt väldigt mycket arbete kvar innan han visar sina riktiga kvalitéer.

Jag har väldigt mycket "tahandom" känslor för den här hästen och älskar honom nästan lika mycket som Valence. Men han är åtta år och tänkt som en häst jag ska utbilda för att sedan sälja hur som helst... Viktigt är att han kommer till ett mycket bra hem och till någon som kan och vill ta sig an honom. Han är hetare än vad man tror i hoppningen och blir lätt ganska hög i sin form fortfarande. Har dock utvecklats enormt på dessa månader. Han behöver en lite modig och tydlig ägare både till ridning och till hantering. Mycket snäll att sko, lasta och klippa.

Röntgad UA och nyligen gjort böjprov helt UA. Tar inte riktigt för sig som man önskar på volt i höger varv med höger bak. Kollat av både veterinär och kiropraktor och sitter endast muskulärt och ska arbetas igenom. Syns på markarbetesfilmen nedanför som är filmad för några dagar sedan.

Säljes mycket förmånligt till rätt hem och ryttare och snabb affär...

Endast seriösa är välkomna att höra av sig.

Planerade klasser

OM det blir tävling nästa helg 19-21 i Eskilstuna på Sunbyholms nya ridsportsarena så kommer dagarna, klasserna och hästarna vara planerade så här:

Fredag:
110: Flying Emma och Yamazaki
120: Flying Emma och Yamazaki

Lördag:
130: Ramius och Lady Madonna
140: Valence, Ramius och Lady Madonna

Söndag:
140: Lady Madonna
145: Valence och Ramius

(Hade egentligen tänkt ta med mig Vinceur till fredagens 110 + 120-klass men jag inser att jag inte kommer klara av att rida honom på några veckor så hans kommande tävling är planerad lite senare.

Det här är hur grundplanen ser ut men har en hel del provridningar på framförallt Lady Madonna och Flying Emma närmaste veckan så vi får se planeringen kan komma att ändras ganska mycket... Är jag inte tillräckligt bra i armbågen för att kunna starta så blir det ju förstås inga starter alls för mig under helgen!

Min och Ramius 4:e start i 140 förra sommaren! Det ska bli så otroligt roligt att komma till en lång och förhoppningsvis väldigt utvecklande utomhussäsong med min vita prins!

Gipset är borttaget

I måndags tog jag av gipset och röntgade om armbågen. Det läker på väldigt bra och frakturen är förhoppningsvis helt läkt om ca 2-3 veckor. Nu ska jag inte ha gips mer utan börja rörelseträna med sjukgymnast men inte belasta armen på 4 veckor.

Jag tog med gipskenan hem och eftersom att jag kan rida relativt obehindrat med den är siktet fortfarande inställt på att kunna tävla i Sundbyholm (tredagarstävling) om 1,5 vecka. Kommer fortsätta rida med en hand till i början av nästa vecka och hoppas sedan kunna rida mer eller mindre som vanligt igen till tävlingen. Kommer rida hästar som inte blir för starka eller rycker i tyglarna för mycket bara... De andra får Amanda ta hand om åt mig så länge, världens bästa!

Nu rörelsetränar jag som tusan för alla mina leder i vänster arm är stela som jag vet inte vad. Det gör liksom ondare än själva armbågsfrakturen! Hoppas verkligen att jag blir helt bra väldigt snart!!

Har faktiskt hoppat några språng upp tom 1m (dock fortfarande med enhandsfattning) men det har inte gjort ont alls :D

Min snygga armbåge just nu... Svullen och blå/lila/gul...

Kreativitet

Amanda och jag delade upp vår väldigt stora fina skogshage i två delar nu när våren smyger sig på. Vi ska även dela upp en av våra största sommarhagar och spara en av delen så att det blir ordentligt bete även där. Den andra delen får bli en året-runt hage för valackflocken. Vi jobbade snabbt och effektivt och det blev så himla bra!! Båda hagarna är fortfarande stora och hur mysiga som helst! Skönt att slippa leran nu i vår och sedan till hösten, skogshagen håller sig alltid torr och fin!

Sedan åkte Amanda till skolan och när hon kommer tillbaka igen ska vi ut och rida på Musse och Emma! :)

Två av mina absoluta favorithästar i toppen

Lär jag ju inte vara ensam om...


Monalisa <3


Bara en kvar i min grundstome av fyra pojkarna som var de första under min storhästtid

Mina första år med storhäst som ryttare, de åren av träning och tävling, utbildning av hästar och seriösa satsning byggdes upp med Valence som första egna storhästen, sedan Caruso, Lord Greystoke och Silver Bullet. Nu är alla sålda utom min största stjärna och bästa vän Valence. Det är förstås med blandade känslor men de andra tre har varit så viktiga för min utveckling och legat mig oerhört varmt om hjärtat. När en hobby där dessutom djur och känslor är inblandat måste kombineras och bli ett yrke är försäljning tyvärr en tuff del att hantera men helt nödvändig för att kunna livnära sig på det.

Tur är i alla fall att vi aldrig sålde min älskade Valence och så kommer det också alltid att vara. Utan honom i stallet skulle nog mitt intresse svalna ganska dramatiskt. Han ska få bli gammal och grå hos oss, så enkelt är det. Han är början till allt, vi har gjort hela resan från 1m-klasser upp till 6 mästerskap, internationell debut, placeringar i svår hoppning tom 150 och så otroligt mycket glädje, lärdom och erfarenhet. Och vi kommer förhoppningsvis ha väldigt många riktigt roliga och bra år framför oss <3


Och fina pojkarna som varit hos oss i 4, 4,5 respektive 6 år som alltid kommer betyda väldigt mycket.BILD LADY MADONNA 140


Händelserik vecka!

Det här kommer minst sagt bli en väldigt händelserik vecka... Vi börjar med att fyra hästar skos idag och imorgon kommer bästa kiropraktorn och går igenom alla hästarna! Därefter fortsätter veckan minst lika händelserikt!


Monalisa

I och med att Kulanaffären blev klar blev det också klart att Monalisa nu är min häst då hon togs som delbyte! :) Jag är väldigt nyfiken på henne och det ska bli otroligt roligt att utveckla den här lilla fina gummibollen. Hon skulle definitivt kunna kvalificera sig till ett 5-årschampionat och jag hoppas att hon kan göra bra ifrån sig i 120-klasser till sommaren! Det är också en väldigt bra kombination för mig med en så ung häst som inte behöver tävlas så jättemycket eftersom att största fokuset utöver försäljningshästarna ska vara på Valence och Ramius. Ja, det ska bli roligt med ännu en resa med en unghäst! Det är något av det mest motiverande med ridning och tävling, att utbilda unghästar!
 

SILVER BULLET ÄR SÅLD

 Ja, jag vet. Jag är själv lika chockad över rubriken. Men så är fallet. Min fina vän Amanda är nu ägare av denna helt underbara häst.

Det här beslutet har tagits eftre mycket tankar och diskussioner fram och tillbaka. Kulan är en helt underbar på många sätt och besitter så otroligt mycket potential inom både hoppning och dressyr. Han hoppar 150-hinder uppsuttet utan att blinka, har ett stort scope och stannar verkligen aldrig på hinder. Han har dessutom talang och gångarter för att gå riktigt långt inom dressyren med träning och tävlingsrutin. Jag köpte Kulan som treåring och många av hans språng är de bästa jag suttit på i hela mitt liv, men tyvärr känner jag att kemin mellan oss inte passar så bra som jag hade önskat. Jag måste försöka hitta egna hästar som jag verkligen trivs med ridmässigt, eftersom jag rider så himla mycket olika hästar som kommer in för utbildning och försäljning. Kulan har vuxit från sina 165 cm till ca 173 cm i mankhöjd sedan han var fyra och är i ridningen lite för "slow" för att vara det jag letar efter och jag har dessutom inget intresse av att tävla i dressyr vilket vore slöseri med en häst som honom. Jag vet att han har hur mycket scope i sig som helst och när han väl har hittat sin styrka och fått rutin så kommer han klättra rejält i klasserna. Men jag tror också att för att ta fram det allra bästa i en häst så måste det klicka fullt ut mellan ryttare och häst. Och det är tyvärr bara att inse att den kemin finns inte riktigt mellan oss och Amanda rider och passar honom mycket bättre än vad jag gör.

Tanken var egentligen verkligen inte att vi skulle sälja Kulan nu, men eftersom att Amanda har hittat sin drömprins i Kulan och han trivs så otroligt bra med henne på ryggen och att han dessutom kommer stå kvar i stallet som inackordering så blev beslutet ändå ganska enkelt. Det är det allra bästa vi kan göra för Kulan, bättre ägare och ryttare kan han inte få! Kulan är för Amanda som Valence är för mig, så mycket mer än en häst. Och Amanda har ridit Kulan så gott som helt själv senaste halvåret och dessutom tävlat honom i både dressyr och hoppning. Jag hoppas att detta blir en chans för min fina vän att utvecklas och klättra i klasserna, och att jag kan vara en del och ett stöd i deras utveckling. Vi har redan planerat tävlingar vi ska åka på ihop under våren och jag tror verkligen att det här blir riktigt bra. Självklart känns det jättekonstigt och lite sorgligt att Kulan inte längre är i vår ägo, men ska man sälja så går det absolut inte att göra det på ett bättre sätt än det här.

Dessutom står ju finaste Kulan kvar i samma box sedan drygt fyra år tillbaka, och är fortfarande hagkompis med Valence, Ramius och Svampen :D Skillnaden från hur det varit senaste halvåret står egentligen bara på pappret. Så Kulan kommer inte märka någon skillnad. Kanske är mitt livs misstag jag vet inte, men jag har fått äran att debutera och hoppa Kulan i de större klasserna när han är fysiskt redo för det! :)

Det är därför jag inte svarat på de frågor om Kulan är till salu. Nu är han Amandas och om jag känner henne rätt kommer han inte bli såld på väldigt, väldigt länge :)


Filmer på Kulan och Amanda:

Ni kan vara lugna

Alltså nyheten är inte värsta extrema händelsen jag kommer släppa här på bloggen! Det är inte så att jag ska gifta mig med Marco Kutscher direkt, (hade kanske i och för sig inte varit helt fel...) ;) Men det är inget livsavgörande på något sätt, och ingen flytt som någon chansat, utan bara en sak som händer som för många nog kommer ganska oväntat!

Söndag kväll, I will tell...

Bara för det så får Marco Kutscher och fina Satisfaction pryda inlägget

Tisdag eller onsdag blir domedagen...

Då åker gipset av, armbågen röntgas och sjukgymnastiken sätter igång... Hoppas det läker fint och att jag blir rörlig och utan smärta på kort tid!

Hoppas...


Calypso boy, såld 2011

Två stora idioter?

Amanda och jag stod i över två timmar på ridbanan idag och lyfte bort stora isflak... Det gjorde väldigt stor skillnad på banan och förhoppningsvis sätter det igång smältprocessen rejält nu när vårsolen ligger på så starkt hela dagarna. Att så knasiga saker som att man får loss ett extra stort isflak eller att man lyckas få vatten att rinna undan från banan med lite extra fart kan göra oss sådär knäppt sprudlande glad att man skriker till, "JA!!" eller "YES!" eller "ÅH TITTA!!" beror nog på ren galenskap. Men ja, vem kan påstå att vardagslycka är fel...

Några skruvar sitter nog löst, hos mig vet jag att det alltid har gjort det men att ha träffat en vänskaplig version av mig själv känns ju lite sjukt. Men dagarna har heller aldrig varit så roliga och flitiga sen Amanda flyttade hit...

Om det bara är galenskap eller att vi båda är så himla taggade på att kunna träna som vanligt HEMMA på banan vet jag inte. Förmodligen en kombination av båda.

Men nästan halva banan är av mjuk och ganska torr sand, nu hoppas jag att det går fort innan banan är fin och ridbar! Vi ska dessutom preparera banan med ny sand och annat fix så fort det mesta smält och runnit undan.

Kommer också beställa liten ny hinderpark så vi kan ha hinder ståendes både på grus- och gräsbanan under våren, sommaren och hösten.

Ser så himla mycket fram emot att gå ner och träna nere på banan i all lugn och ro, bygga upp olika övningar och bara kunna sitta och jobba hästarna ordentligt hemma. Trots att den är ganska liten ca 22x40 så älskar jag min ridbana helt enkelt!

Crazy stuff

På söndag kommer en nyhet som nog kommer chockera dem flesta, för även jag som är delaktig i beslutet är helt uppe i varv och smått chockad över att det kommer bli så här!!

Så håll utkik!

En fråga

Känner du inte att du tar lite stor risk när du väljer att rida så pass många hästar per dag i alla gångarter med tanke på omfattningen av din skada? Tänk om du ramlar av igen och skadan som du redan har blir ännu värre? Detta är absolut inte kritik på något vis och jag försöker inte vara en "kan allt, vet allt bakom en skärm människa." Jag skulle förmodligen rida med en hand om jag skadat mig på liknande sätt jag också... Jag tänkte mer på att du har så mycket som står på spel eftersom ridningen är ditt levebröd.

Jo, jag kan självklart hålla med om detta. Men jag känner också mig själv och jag blir både vansinnig, omöjlig att umgås med och fruktansvärt deprimerad av att inte umgås med hästarna och rida.

Jag rider bara hästarna som går fram överallt utan och som inte håller på och stökar och bråkar på något vis, Valence, Ramius, Lady Madonna och Flying Emma är de fyra jag rider. Det har hittills fungerat väldigt bra och jag får inte ett dugg ont av att rida, snarare känns det bättre tack vare blodcirkulationen. Jag fick väldigt ont i min axel de dagarna jag bara var inne och tog det lugnt i början.

Det kanske låter skrytit men jag ramlar extremt sällan av. Jag rider väldigt mycket barbacka även på hästar som är helknäppa utomhus och hoppar också stora hinder och banor barbacka ganska ofta. Att jag föll av och bröt armbågen var lite mer av ett extremfall, har aldrig haft en häst hemma i mitt stall som gör sånna extrema bakutsparkar över hinder eller så stora bock- blandat med bakutsprång. Tyvärr lyckades jag inte hålla mig kvar och föll olyckligt...

Självklart förstår jag att det är en stor risk men jag väljer att ta den och försöker vara eftertänksam och försiktig men ändå på ett litet hörn hålla gång ridningen och träningen av mina hästar. Jg tar heller inget smärtstillande som dämpar smärtan utan gör det som jag känner att jag klarar av utan att det gör ont.

Tack för omtanken och hade jag varit lite klokare än vad jag är hade jag förstås inte ridit...

Boven i dramat... Men jag älskar verkligen den hästen!


Lyckligt lottad som har en så fantastisk vän!

Jag säger det återigen, VAD SKULLE JAG GÖRA UTAN DIG?

Du är liksom världens bästa, till och med nu finns du där i vått och torrt trots att jag är en surkärring med bruten armbåge emellanåt.

TACK FÖR ATT DU FINNS MIN ÄLSKADE VÄN! <3


Hittade en bild på facebook

Hittade en bild från fcebook på mig och Lorden i Falun våren 2012. Det är från en 130-klass på en nationell tävling. Tyckte mycket om bilden så snodde faktiskt den :) Hoppas att det är okej... :)


Riktigt bra pass med Valence idag

Idag red jag ut ganska länge på Valence. Konditionstränade en del på grusvägarna först och sedan jobbde jag otroligt mycket med halter. Började med skritt, halt, skritt, halt osv. Han är inte så duktig påp att stå still om man säger så, så han hispade runt lite i början med ganska snart så insåg han att det var trevligt och att man får mycket beröm när mna står still. Började då jobba i traven på samma sätt och det gick snabbt innan han var likaa duktg och uppmärksam där. Då gjorde vi detsamma i galopparbetet och då blev han riktigt lätt i handen, gick i väldigt smlad fin galopp och var oerhört lyhörd för mina hjälper. Tror det här arbetet är jättebra för oss att göra nu när jag bara kan rida med en hand och han behöver vara änny lydigare än vanligt för att jag ska kunna rida honom som jag vill. Härligt och lärorikt pass med honom idag!


Rider i alla gångarter! :)

Nu rider jag 2-4 hästar om dagen, i alla gångarter! Med enhandsfattning förstås, men jag rider!! :D

Gipset åker bort om en vecka, det är väl då det kommer börja göra ont...

Längtar tills all snö är borta och utomhussäsongen sätter igång!! Här är Donnis förra våren <3