__

En riktigt fin häst...

Är otroligt nyfiken hur kommande tid med Monalisa kommer att bli. Hon är en helt fantastisk häst och en av de mest lovande unghästarna jag suttit på. Hon är ganska nyligen inhoppad men så fina kvalitéer. Kommer ihåg känslan när jag hoppade in min unghäst Calypso boy under våren 2011 som också var en väldigt fin unghäst, och jag tror att denna lilla flicka har ännu mer i sig än honom.

Calypso boy på sin första riktiga hoppträning sommaren 2011. "Calle" åldes hösten 2011 efter 4-årschampionatet.

Nykomlingen!

Den nya hästen är ett 6-årigt skimmelsto som förra året som 5-åring gått 120-klasser med fina resultat! En riktigt fin kvalitétshäst som ska bli väldigt rolig att ha här för träning och tävling!

Hon är verkligen jättefin!


Meeting i helgen

På fredag åker vi till Högbo på meeting med mina prinsar Ramius & Valence. Hoppas att Valle känns finare då, ska dressyrjobba ordentligt nu dagarna innan.

Båda kommer gå 130, 140 och 140. Det är iallafall utgångsplanen!


Ny häst!

Imorgon kommer det hem en ny försäljningshäst till stallet. En superfin 6-åring! Ni kan ju gissa färgen själva...

Mer info och bilder imorgon!

MONALISA OCH HENNES ÄGARE OCH MIN UNDERBARA VÄN! :D
Nakenfisar

Idag får hästarna strosa några timmar i solen utan täcke. Det är lite vårkänsla förutom all snö förstås, men väldigt milt och varmt i solen. Nyttigt och skönt för hästarna att lufta huden och hårremmen lite och inte minst få viktiga D-vitaminer av solen!YAMAZAKI VIDEO - IGEN


MONALISA

Sto f -08 e Carland (Contender - Landgraf) - xx

Precis i början av sin inhoppning. Otroligt härlig och lovande häst! :)


Blev inte så mycket klokare...

Det kändes som att det var olika för alla gällande videoklippen på de två nya unghästarna så jag kommer publicera båda videoklippen i igen i separata blogginlägg!

Grå eller brun häst på videon?

Tror att det kan ha blivit fel video som uppdaterades igår? Är det en brun eller grå häst ni sett på videon?

Yamazaki är brun och nya Monalisa är grå!

FILM YAMAZAKI

Film från idag. Man ser hur förskräckligt tunn han är... Men finns nog en hel del potential för framtiden i honom. Ska bli riktigt kul att hoppa honom igen nästa vecka, utvecklingen går framåt i rasande fart för varje hoppass!


Så här får hästarna se ut när Rebecca är här... ALLT I ROSABul <3

Södertälje

Nu åker vi och hoppar de nya unghästarna i Södertälje. Det ska bli riktigt kul! :D


NykomlingenDagarna som gått

Jag har varit urkass på att blogga senaste dagarna.

Jag har finbesök hemma i form av Rebecca och Lorden, så himla roligt och mysigt!! De kom i fredags och ska nog stanna till på tisdag. Lorden står i sin gamla box och går med sitt ex Madonna i hagen och verkar må som en kung! :D Rebecca och jag har lika roligt som alltid :D

Igår var jag i Hamre och tävlade med Madonna och Ramius. Donna hade tyvärr två 4-felsrundor men kändes riktigt fin i 130n och nedslaget får jag ta på mig helt och hållet. Det var en rivning på ettan där jag inte fick till vägen som jag skulle. Hon hoppade strålande i trekombinationen!!

Ramius var som vanligt mycket spänd i första klassen, två pet. Ett tar jag absolut på mig när vi kom för nära in i en kombination. I 130-klassen så var han felfri och jättefin! :D Det är så kul för hittills i år har han startat tre 130 och varit felfri i samtliga. Däremot har han varit spänd i första men det är så kul att det släpper och han verkligen levererar i andra och den större klassen. Min älskling!

Idag var det elitallsvenskans första omgång med Valence. Superfin på framhoppningen men sinnesjukt het på banan. Riktigt dålig runda och hoppning från hans sida idag tyvärr. Två nedslag och en runda som bara är att lära sig av och glömma. Jättetrist!


Mina små älsklingar Rebecca & Lorden! :D <3

Tävling imorgon

 
Imorgon åker vi på tävling i Hamre med Ramius och Lady Madonna :) Båda går 120 + 130 :) Ska bli väldigt roligt :D

Ny häst!

Nu står det yttligare en ny häst i stallet! :) 5-årigt jättefint skimmelsto :) Info och bilder kommer :)

LADY MADONNA <3


Svar på några frågor

Hej Amanda! Har några frågor till dig som jag hoppas du vill svara på :)
Hur håller du igång alla dina hästar under dessa omständigheter som det är nu, isgata, stenhårt på marken osv?
Hur många dagar i veckan rider du varje häst?
Vad har du för tips när man ska börja hoppa in en unghäst?
Skulle du kunna tänka dig att träna någon genom filmer från tävlingar osv/komma med tips osv?
Du är en fantastisk förebild

1. Jag åker jättemycket till ridhuset nu och växlar hästar och jobb där med dressyr och hoppning. Åker även iväg och tränar på andra ställen och förstås för tränare i både hoppning och dressyr. Jag skrittar ut väldigt mycket långa rundor och har riktigt bra klättermöjligheter ii plogade backar så hästarna får jobba med kroppen, Har väldigtbra uteridningsmöjligheter med rundor där underlaget fungerar i stort sätt hela vintern. Har också min stora gräsbana där jag kan sitta och jobba genom hästrna så länge snön inte blir för djup.

2. Varje häst går ca 5-6 dagar en normal vecka. Att hästarna har kunnat gå så pass mycket och bra i vinter får jag också tacka min underbara vän Amanda som hjälpt till väldigt mycket och dessutom följt med och ridit eller hjälpt till i ridhuset osv hela vintern.

3. Gör det lätt och roligt! Se till att ryttaren har god balans, följsamhet och mjukhet i ridningen så att det inte blir knas bara för att unghästarna hoppar till konsitgt eller oväntat stort. Kör på basic och öka svårighetsgraden succesivt. Hoppa tittiga hinder så tidigt som möjligt.

4. Hur menar du då? :)

Tack så jättemycket!


Nothing compares to you


Valence i en 140-klass. En del språng han gör är verkligen helt magiska. Känslan går inte att beskriva.


Valence <3

Fyra fantastiska hästar

Är så himla glad över mitt team, mina fyra egna hästar som jag har nu. Det är dessa fyra jag ska satsa på under säsongen och jag är väldigt fäst och tror otroligt mycket på alla fyra.

Valence och Ramius är två hästar som är otroligt starka mentalt och som båda kan hoppa riktigt stora klasser under året. Båda är väldigt behagliga som individer och jag ser båda som mina förstahästar och är de hästarna som ligger mig allra varmast om hjärtat. Båda ska under året tävla mestadels i 140-150-klasser. Valence lite mer mot klockan och Ramius förmodligen gå fler 150-klasser under året än Valence.

Svampen och Kulan är mina två talanger som båda har mycket kvalité men mer arbete och rutin som behövs under årets gång. Båda är starka mentalt och har stort hopp i sig. Kulan ligger snäppet före , både mentalt och hoppmässigt men Svampen är mer klar i kroppen. Tror att båda är två blivande stjärnor och att de kommer blomma ut under utomhussäsongen i år.

Mina fyra egna hästar som jag har just nu passar mig väldigt bra och det är de hästarna jag vill lägga ner 100 % på. Valence och Svampen är mer lika och Kulan och Ramius påminner på många plan om varandra. Valence och Svampen är två som passar mig väldigt bra ridmässigt men det väger Kulan och Ramius upp ännu mer med deras extrema hoppmod och scope!

Planen är att jag ska behålla alla mina fyra hjärtan under året och eventuellt sälja Svampen eller Kulan i slutet av året.

Är väldigt glad och nyfiken på hur året med mina pojkar kommer att utveckla sig och är väldigt tillfreds med de hästar jag har. Det känns så rätt!

Utöver det har jag otroligt fina hästar för utbildning och försäljning som jag är eorhört tacksam över att få förtroendet att jobba med!


Svampen har utvecklats enorm mycket

Red ett riktigt dressyrpass igår på Svampen i ridhuset, det är så många poletter som verkligen ramlat ner. Formen är riktigt låg och rund, halsen är längre och han ligger stadigt i bettet. Formen är så pass stadig och fin att vi börjta jobba med slutor, skänkelvikningar och öppnor, samt att han har riktigt fin ökad trav när han är loss i dressyrarbetet. Men tid och styrka kommer han nog bli riktigt fin häst även i dressyr och markarbetesjobb faktiskt. Trodde man inte när vildbasen kom med extrem underhals och huvudet rakt upp i vädret!

Blev smått förälskad redan första gången jag satt på den här mycket speciella och egensinniga hästen och är så glad över att han är min! <3


Hästarna har varit fina!

Dagens hoppning i Södertälje var verkligen nyttig för Caramelle. Ska försöka komma iväg mycket och träna på nya ställen då hon verkligen behöver få de erfarenheterna. Hon blir betydligt vingligare och ger en känsla av att vara "överallt och ingenstans" på samma gång. Tror att hon bara har ett öga och en väldigt stor kropp gör hela processen lite längre också. Det finns massor med hopp och kvalitéer att ta fram och det får ta den tid det tar. Övade olika linjer idag och avslutade med ett par språng på ett räcke på 130 i slutet, mest för att hon ibland ska få komma upp och känna av lite större hinder. Linjerna låg på 1m-110 höjd. Tycker hon slappnade av mer och mer under tiden som gick under träningen idag.

Liten film från dagens hoppning.


Kulan var fantastisk idag. Vilken jäkla häst rent ut sagt! Amanda fick återigen äran att hoppa honom när jag hoppade Caramelle. Amanda är en av mina närmaste vänner och den som hjälper mig allra mest med allt såsom hästskötare på tävling, stalljobb, ridning av hästarna osv. Dessutom har hon tagit sig an Kulan nu när jag lagt lite mer fokus på andra hästar och ridit honom en hel del och även gjort några programridningar i dressyr och ska tävla lite i dressyr nu också under våren. Hon är inte så jätteerfaren hoppryttare än, även om hon numera har mycket mer kött på benen. Kulan är däremot en häst som har ett otroligt starkt hoppsyke och Amanda och Kulan känner varandra jätteväl nu! De hoppade en svårare bana än mig och Caramelle och på ca 130 bana först och de fyra avslutande hinderna ligger på 145, 140, 130 och 140. Distanserna blir ibland lite stora eller lite för nära, men en stor eloge till Amanda som ändå supportar honom och en enorm guldstjärna till hästen som trots sina knappt 7 år har ett hjärta och mod stort nog att räcka till fler hästar, och dessutom en enorm kapacitet. En fröjd att se honom från marken idag.

Anledningen till att jag låter helt galen på videon är för att Amanda gärna vill ha hjälp från marken. Ibland blir det mycket "backatendens" och att rytmen försvinner vilken blir fel på hinderna, så jag skriker lite halvrabiat för att Amanda bara ska fortsätta rida i rytmen och lösa uppgiften på det enklaste sättet som går. Amanda hade ett stort leende på läpparna efter dagens hoppning och Kulan var väldigt nöjd med sig själv tror jag! Och jag är väldigt lyckligt lottad som har honom.

Men som sagt, jag låter helt galen på videon. Men är lite smånervös, vill att det ska bli bra för både min väns och hästs skull. :) Helt fascinerande egentligen att en så ung och ändå fortfarande ganska orutinerad och grön häst kan fungera som en läromästare för en ryttare med mindre hopperfarenhet på större hinder. Men hopphuvudet hos honom är otroligt starkt. Ungefär som Valence har varit min läromästare lika mycket som jag har varit hans under åren som varit.

Tävling i helgen

I helgen är det tävling igen, ska bli så himla roligt!

Ramius och Lady Madonna ska hoppa 120 + 130 på lördagen. Valence går som det ser ut i dagsläget laget på söndagen om han känns lika fin som han gjort hittills. Då hoppar vi förstås som seniorer på 130-höjd!

Helgen därpå sätter allvaret igång igen, så kul! :D Då åker vi nämligen på meeting med Valence och Ramius då båda gör sin första 140-start för 2013! :D Ska bli så kul, längtar! :D


The love of my life <3

Hoppning

Åker och hoppar Caramelle och Kulan idag, Amanda följer med :) <3


YAMAZAKI

Yamazaki val f  -07 e Cortez - Jirlow

Bilder från dag ett hos mig. Nu är han nyklippt och väääldigt tunn... Men vilken fin häst!Ny häst!

Nu står den en jättesöt, brun 6-årig valack e Cortez ute i stallet! :D Väldigt tunn i kroppen och jättelånghårig, men otroligt trevlig i temperamentet och verkar väldigt vänlig! Ska rida ut en liten sväng i sällskap med Amanda och Kulan nu under eftermiddagen. Tror faktiskt att klippmaskinen måste fram inom väldigt kort också så att det går att rida...

Bilder på finingen kommer! :)


Dressyrträning

Idag ska Ramius och jag träna dressyr för en helt ny tränare. Det är en duktig och mycket meriterad ryttare som tränar ekipage efter deras önskemål och ambitioner. Hon brukar själv sitta upp på hästarna och rida dem för att få en större förståelse för hur hästarna fungerar. AV just den anledningen kände jag att jag ville prova träna för henne med Ramius då han fortfarande är långt ifrån var jag vill ha honom ridmässigt på marken. Han är som jag många gånger skrivit väldigt svårlöst i markarbetet och jag måste ta emot hjälp från alla håll och kanter jag kan. Ingen kan nog förstå hur stum och knepig han är förrän man själv känt det! Det ska bli otroligt spännande och jag hoppas verkligen att jag kan få ännu mer viktiga tips, som jag fick av bla Sylve senaste lagträningen i Södertälje! :) Sprången vet jag finns, och 140 har han bevisat att han kan vara felfri och placerad i, både utomhus och inomhus. Men för att kunna ta steget upp i 150 under utomhussäsongen måste han vara mycket lydigare och mer genomriden och starkare i kroppen. Det behöver vi dressyren till!


Kommer aldrig med ord kunna beskrivas hur mycket du betyder för mig


På torsdag kommer det en ny häst till stallet! :)

Spännande!! :D

Det går bra för hästarna!

Allt med Caruso verkar gå bra! Han har en ny hagkompis, en D-ponny som han delar en jättestor fin hage med och trivs bra i sin nya box. Ridningen för hanns nya ryttare verkar gå alldeles super.

Bernity har levererat jättebra på hoppträningarna hittills och ger sin nya ryttare riktigt stort självförtroende i och med att hon tidigare haft en häst som varit gaanska opålitlig i hoppningen. Bernity sköter sig exemplariskt och nya ägaren, som är en vän till mig, säger att hon är väldigt glad över att hon fick köpa henne! :D

Lorden och Rebecca fortsätter att leverera! Igår var de dubbelnolla och trea i 110! :D I 120 var de felfria i grunden och i omhoppningen rev de sista hindret efter att Lorden halkade i svängen och kom tokigt in på hindret! Lorden är så välskött och verkar må hur bra som helst, och Rebecca säger att hon älskar sig Lordis! :D Deras mål är att ta steget upp i 130-klasser i början av utomhussäsongen! :D Ett mål jag ska försöka hjälpa dem att nå! :D

Caruso första dagen hos nya ägarna när han skulle ridas :) Världens absolut sötaste och raraste häst <3

Film Valence 120

Kul att jag rider på den där blomväxten som faktiskt var placerad riktigt klantigt. Fick med mig den med stigbygeln båda gångerna tror jag ;) Andra gången blev Valle lite tjurig på mig... Han har minsann blivit lite divig på äldre dar... ;) Med all rätt kanske när man är så duktig och meriterad ;) :P
 

Film Ramius 130


Film Caramelle 1m


En film på varje häst

Håller på att ladda upp lite videoklipp från helgen. Ni kommer få se en film på Caramelle, Svampen, Ramius och Valence. Det får så och ladda medan jag kilar ut i stallet igen och rider! Kommer upp lite senare!

")

Någon som har?

Är det någon som har eller vet någon som vill sälja sitt nathe kombinationsbett i strl 13,5?

Kontakta jättegärna mig då!

Nu är han min

Har köpt ut ägarens del i Svampen (Vinceur van't voortveld). Kan vara det bästa men också det sämsta jag har gjort. Han är verkligen ett projekt att jobba med... Får se om jag kommer lyckas eller inte, en av de svåraste hästarna jag fått hem hittills och i överlägset sämst skick. Men också en häst som tilltalar mig och som jag fäst mig vid väldigt mycket. Vi har redan byggt upp väldigt starka band. Försäljningshästar är inte till för att köpas av mig själv, men detta blir mitt eget undantagsfall... Ska bli roligt och mycket spännande!

Mina killar <3

Ramius spänd som vanligt första klassen. Jag red väldigt lugnt. Rev tvåan, därefter fin. 4 fel i 120. I 130 så började han slappna av mer och då började han användq kroppen ordentligt genom sprången också. Felfri i 130! :)

Valence gjorde första tävlingen för året. Taggad men superfin. Dubbelnolla i 120. Gick därefter 130 och var lika fin där, men fick ett märkligt nedslag på första hindret. Han måste ha missuppfattat att det var en oxer. Inte i en bom resten av banan och grymt fin känsla.

Riktigt härlig känsla idag och jag älskar mina två prinsar så mycket! Nu kickar vi igång säsongen!! :)

Det är otroligt tomt utan dig mitt hjärta

Saknar dig enormt mycket <3

 

Tävlingen idag

Svampen visade att hans ridhusstress och rädsla han visade på inomhustävlingarna i höstas näst intill gått bort helt. Han levererade två dubbelnollor idag och var placerad i bägge klasserna. Lite hetare i andra klassen och därför inte riktigt rytmiskt, men jag är jättenöjd med honom. Nu kommer han få gå 110 + 120 framöver då han känns mogen för det. På framridningen jobbade han i låg och rund form i alla gångarter vilket gladde mig mycket. Han har ju väldigt lätt för att bli hög i nacken och kort i sin hals då han förmodligen gått så större delen av sitt liv som ridhäst...

Caramelle gjorde en fin första runda, ett pet på en bom som hade förtjänat att ligga kvar tycker jag. I andra klassen var hon väldigt matt och när jag dessutom jobbade på efter Piets instruktioner så kändes det som att språngkvalitén blev väldigt varierad. Vissa språng hur fina som helst, och andra språng var hon supermatt och jättevinglig och blev störd av min vänsterskänkel. Kanske med facit i hand dumt att ta med henne ut på tävling nu när vi har så mycket nya intryck i träningen, men det är alltid lätt att vara efterklok. Det blir mycket träning nu framöver, och mindre tävling. Men ska försöka ta tillvara på alla pay'n jump tillfällen då hon blir en helt annan häst i tävlingsmiljö. Mycket vingligare, mer ojämn språngkvalité men framförallt har hon inte alls den fantastiskt välbalanserade galoppen som hon har hemma och på träning. Bara att jobba vidare så hoppas jag att alla bitar faller på plats på tävling. På träningarna hemma är hon makalös!

Amanda och Kulan var riktigt duktiga idag. Dubbelnolla i första klassen och ett pet i andra som Amanda själv tog på sig då hon kom alldeles för stort in i en kombination.

Tre spännande hästar för framtiden men där alla behöver väldigt mycket rutin att lägga på tävlingskontot!


Svampen <3

CARUSO

Tack för alla underbara år mitt hjärta. Jag kommer sakna dig mer än vad jag kan beskriva <3


I was just a chapter in your life

Nu har Caruso åkt med sina nya ägare. Det var oerhört jobbigt att ta farväl av en vän efter 6 år tillsammans.

Jag minns den dagen jag provred dig. Du var tre år, så mörkgrå med ljust litet huvud, tunn och osäker. Precis blivit inriden och vi fick ta några språng på enkelhinder ett i taget på provridningen.

Resan från den dagen har varit fantastisk för mig att uppleva. Du gick 4-årschampionatet som fyraåring, tävlade felfritt 130 som femåring, felfritt 135 som sexåring, vann 140 som sjuåring och tog flera högre placeringar i 140 och debuterade 150 som åttaåring. Och där tog vår fantastiska resa slut.
 
Caruso har lärt mig så mycket. Han har givit mig chansen att få utbilda en så otroligt begåvad individ från så otroligt grön till att vinna 140 och göra starter i svår hoppning. Caruso som häst har från börjat varit lite rädd och ängslig, men växte snabbt i sin uppgift och har varit otroligt lätt och rolig att jobba med. Hög ridbarhet, en otrolig lätthet i allt han tagit sig för och som individ så snäll, kelig och okomplicerad. Under sex år med all denna träning, muskeluppbyggnad, höga klasser och arbete så har Caruso förutom en mindre sträckning i sin bog varit helt fri från skador, inte ens ett varmt eller galligt ben under sex års tid, det är fantastisk, så frisk och sund!

Det är med stor sorg han lämnar sin box tom i stallet, en stor sorg att inte få sitta på hans rygg igen. Han kommer lämna en enorm saknad hos mig, min familj och hans alla hästvänner i stallet, inte minst sin bästa vän Valence. 

Jag vill tacka denna helt otroliga häst för våra år tillsammans och önskar hans nya ryttare och ägare många framgångsrika och lyckliga år tillsammans. Var rädd om denna underbara, fantastiska individ!


 


Jag har lärt mig så ofantligt mycket

Herregud vad jag är lycklig över dessa två dagar med träning. Helt exalterad och ju mer tiden går och ju mer jag hinner smälta allt ju lyckligare blir jag! Nu ska jag skriva ner allting och som det ska jobbas effektivt med det här för att allt ska sitta så snabbt som möjligt.

Sylveträningen med Ramius var fantastisk. Musse hade en av sina värre dagar ridmässigt och uppvärmningen kändes mer eller mindre som en katastrof. När man tränar för ny tränare och han beter sig som han gör förstår jag att första tanken blir att jag inte rider mina hästar på marken överhuvudtaget. Men Sylves instruktioner gav så mycket positiv förändring åt rätt håll med honom. Och han kände själv från marken i tyglarna hur hans mun kändes och skrattade till lite och sa "lycka till" ;) Ramius kan bli otroligt stum och styv i munnen och är då mycket svår att påverka.

Hoppmässigt skötte han sig dock som vanligt väldigt bra. Det var roliga och bra övningar för oss och allt kändes bara bättre och bättre ju längre in på träningen vi kom. Avslutade med en kort bana och Ramius var jättefin!

Summa kardemumma av Sylveträningen var att jag fått så mycket bra saker med mig anpassat till hur jag ska utveckla Ramius. Han sa att det är en häst som kräver mycket av allting, jag måste helt enkelt rida mycket mer och mer tuffare hjälper än jag gör på mina andra mycket mer känslig hästar. Han sa vid ett flertal gånger att jag skulle rida mer "vilt": ;) Jag kan omöjligt beskriva allt så här på bloggen, men har bara mycket positiv känsla av träningen och Sylve. Är dessutom riktigt glad över mitt beslut att tävla för Södertälje i år. Otroligt trevliga människor och jag känner mig redan lite "hemma" när jag är på anläggningen. Det blir ett kul år! :D

Piet då. Ja, en mer genuin hästkarl får man leta efter. Fick en fantastisk "aha-upplevelse idag". När jag får detta att sitta, ja då kommer mina hästar och inte minst Valence hoppa med ett helt annat språng. Jag har varit lite vilsen och lärt in en teknik och ska nu gå tillbaka till ett annat tänk. Jag har tidigare inte fått in i min hjärna hur jag ska få till det på rätt sätt, hur jag ska tänka. Det jag provat har inte givit rätt resultat på hästarna enligt mig själv. Piet träffade mig pedagogiskt sätt rakt in och jag förstår precis vilken känsla jag letar efter. Nu blir det att bara nöta in detta fort som tusan. Tur att jag har så många hästar som jag kan hoppa på, det räcker med mindre hinder, men får jag in ett hundratal språng snabbt på detta vis så kommer det sitta. Får börja med helgens starter på tävlingen... :)

Åh jag är så jäkla lycklig just nu.

Tack till min UNDERBARA vän Amanda som tagit hand om Ramius och Valence som två prinsar idag och hjälpt mig med så mycket. Dagen hade inte varit i närheten till så rolig om jag inte haft bästa sällskapet med mig! Tack <3

En kort film från Ramius sista bana på Sylveträningen är det enda jag kan bjuda på idag.

Uppe tidigare än tuppen...

Fy... Ska rulla med lastbilen mot SRK kvart över sju och har lite att fixa med innan det. Ramius hänger med på lagträningen för Sylve! Intressant!


Mer träning imorgon

Är så himla glad över träningen för Piet idag på finaste Melle. Nu har jag så mycket mer kunskap med mig i bagaget och bara älskar att få jobba med henne!

Imorgon tar jag med mig Valence till Pietkursen pass dag 2. Det ska bli väldigt roligt. Piet är nog den som givit mig allra mest förtroende på träning just med Valle som är så speciell. Han vet precis hur man ska hantera heta hästar eftersom hans egen OS-häst själv hade samma typ av temperament som Valence.

Innan Piets träning ska jag dock iväg till Södertälje med Ramius för lagträning för Sylve Söderstrand. Det ska bli mycket intressant. Första gången! Jag förväntar mig en hel del kritik med tanke på att jag hört att han är väldigt hård. Men det gillar jag. Kommer säkert lära mig mycket!!

Valle för Piet för nästan exakt ett år sedan:

Film Caramelle Pietträning

Här är videon från idag. Tyvärr blev inget på uppvärmningen filmat men jag är så himla glad och tacksam över det som Kicki filmade idag. Har tagit med allt som blev filmat. Det intressanta med Piet är att han gör så mycket basic övningar och linjer egentligen, och sällan stora hinder, men man får alltid med sig så otroligt mycket nyttig hjälp och tänk med sig hem! Piet brukar alltid vilja att vi värmer hästarna i en låg och avspänd form och sedan brukar vi sätta dem i samling och som han brukar säga "let the neck be the highest point". Idag var det dock inte alls mycket samlande jobb vilket jag normalt sätt vill göra en hel del med Caramelle innan jag börjar hoppa. Så hon är något längre och lägre i sin form under hela passet idag än vanligt.


Otroligt nyttig träning!

Idag har jag och finaste Caramelle varit på Runsten och tränat för den holländska fd OS-ryttaren och numera endast tränare Piet Raymakers. Som många av er säkert vet har jag tränat för Piet ett antal gånger innan, men nu var det över ett halvår sedan sist.

Caramelle skötte sig väldigt fint och var fantastiskt duktig och ambitiös under uppvärmningen. Hon är väldigt välriden och kan alla skolor och allt, och orkade med den väldigt långa uppvärmningen på ett föredömligt sätt. Piets träningar är alltid lika faschinerande. Uppvärmingarna är väldigt långa och även om det är mycket basic så får man så otroligt mycket nyttigt med sig hem. Och så mycket nya idéer på allt man ska "checka" av under en uppvärmning. Vi rider fram hästarna ca 45 min - 1h innan själva hoppningen börjar.

Caramelle blir väldigt mycket "valpigare" när man kommer iväg och tränar eller tävlar. Hemma är hon numera otroligt stadig och hoppar alltid sprången med hög kvalité och helt rätt i sin teknik och språngkurva. Men när man kommer iväg blir hon plötsligt lite mer yrväder än hemma.
Piet kändes som vanligt otroligt engagerad och jag fick mycket tips och hjälp inför framtiden. Caramelle har ju bara ett öga och jag har haft lite problem med att hon gärna vill hoppa ut till vänster på hinderna. Jag ahr löst det genom att hålla lite ledande höger tygel innan och över språnget, men Piet ville även att jag skulle använda min vänsterskänkel väldigt mycket. Med en stark vänsterskänkel skulle jag få henne helt rak genom språnget och att bli stadigare i sin högergalopp i svängar och att hon inte byter bak (detta gör hon dock bara på nya platser just för att hon blir lite spänd och vinglig pga av sin orutin). Fick hoppa en kombination några gånger och Caramelle hoppade försiktigt och fint.

Piet gav mycket beröm till Caramelle och sa att med fortsatt jobb kommer hon gå långt, han uttryckte sig som så: "She has all the scope!" Väldigt roligt. Dessutom vet jag att hon har huvud och vilja att ta sig riktigt långt. Med styrka och väldigt mycket rutin tror jag att hon kommer kunna gå riktigt stora klasser. Hon har så mycket power och stora språng i sig!

Film kommer!

Tillbaka igen

Hej igen mina fina bloggläsare som trots över en veckas tystnad besöker bloggen varje dag.

Det här året har börjat tufft. Man har fått känna på livets stunder i smärta, sorg och oro. Det har varit otroligt omtumlande och jag har helt enkelt tappat ork och lust. Bloggen var förstås en av sakerna som blev lidande över hur jag har mått och vad jag upplevt senaste veckorna. Begravde bland annat min älskade moster förra veckan.

Så, vad har hänt på hästfronten sedan sist...

Caruso är såld, dansade i genom besiktning och allt. Han åker i övermorgon till sina nya ägare. På något sätt känns det som att det finns en mening med allt, för ett bättre hem till Caruso hade vi inte kunnat hitta. Han kommer få en väldigt liten och lätt ryttare, med fin känsla, mjukhet och noggranhet i sin ridning. Han kommer bo på deras egna gård och deras ambition är att behålla honom för resten av hans liv. Att sälja min fantastiska Caruso är tufft i sig, men det här är det allra bästa sättet att göra det på. Jag kommer också ta mig tid att åka ner och hjälpa henne med träning och tips ibland.

Ramius har dressyrarbetet släppt ordentligt på, åtminstone när jag tränar själv. Han ska gå lagträning för Sylve i veckan och hoppas att han är lika fantastiskt fin som han varit med mig sista tiden. Det är helt sjukt. Jag förstod att han kommer bli betydligt trevligare med tiden och arbete, men trodde aldrig riktigt att han skulle bli en häst som är härlig och rolig i dressyrarbetet... Men just nu känns det som att han i framtiden kommer kunna vara hur fin som helst att rida på backen. Ja jag vet, jag är själv fortfarande chockad över de här orden.

Ska tävla i helgen. Det blir roligt. Lokalt med Caramelle och Svampen första dagen. Amanda får tävla Kulan i två klasser. Regionalt 120 + 130 andra dagen. Som det ser ut just nu tar jag med mig Valence och Ramius då.

Hoppade superfina hästar åt ägarna i söndags, fyra stycken. Jätteroligt och nyttigt att hoppa och rida så otroligt mycket olika hästar. Två av dem ska ut och tävlas i vår också. Mycket spännande! Höll lektioner för elever också. Inte många saker som är så stimulerande som när man har elever som verkligen tar till sig konstruktiv kritik, man ändrar en liten detalj som ger en stor skillnad. Älskar verkligen att hålla lektioner. Kommer på dagen jag fyller 25 år att anmäla mig till C-tränarutbildningen.

Två nya hästar är på ingång också. Mer om det när de anländer till gården...