__

BETTBLOPPIS

Bett till salu. Alla i vänstra kolumnen 30 kr.

Levinio är såld

Idag besiktigades Levinio helt UA och är såld. Han åker till sin nya ägare imorgon eftermiddag.

Det känns både bra och lite tråkigt för vi fick så kort tid tillsammans. Han är en väldigt storhoppande häst med mycket kapacitet, dessutom är han fantastiskt snäll vid all hantering och ridning till vardags. Men det som känns riktigt bra är at han är 14 år och nu har hamnat hos en jätterar tjej ungefär i min ålder tror jag, där han får vara läromästare i lägre klasser och får vara ute mycket i fina hagar och mycket uteridning och så. Tror och hoppas att han kommer få stanna där resten av sitt liv. Levinio är verkligen det perfekta exemplet på en läromästare, en snäll och cool häst i allt och skulle aldrig stanna på hinder. Mycket tack vare sin stora kapacitet kan han också "rädda upp" situationer på hinder på ett enkelt sätt. Självklart hade det varit jätteroligt att få lite mer tid ihop med honom och komma upp i de större klasserna, men för hans skull så är det här nog det bästa som kan hända. Och då kan man ju inte vara annat än jättenöjd!

En tävling hann vi med tillsammans i alla fall, och det gick verkligen jättebra och var roligt! När man rider så mycket unghästar så är det en härlig känsla att sitta på de hästar som man känner vet precis vad tävling går ut på!

Vill verkligen tacka hans ägare Astrid för förtroendet att ha Levinio hos mig!

CALLISTO <3

Bjuder på två stillbilder på ett av Callistos fina språng häromdagen. Han är otroligt grön i ridningen men satan i gatan vilken fin häst jag tror att han kommer bli i framtiden. Det lilla vi kunnat se i hoppningen är att han verkar vara väldigt försiktig och inte speciellt tittig på hinder. Väldigt fin teknik! Det är mest att svänga och rida mellan hinderna som är svårigheterna i dagsläget. Och orken förstås!

Att han dessutom är otroligt personlig och mysig i all hantering och som individ är ju bara ett jättestort plus! Älskar honom redan otroligt mycket!
BLOPPIS

Vid intresse maila amandavcl@hotmail.com eller smsa 0707873099

Träns med mönster, remont. Full. Fint skick. 100 kr.

Repnosgrimma från JW. 80 kr.


Martingal 50 kr. Full och i fint skick.


Pullarträns full Glen Gordon. Mässingbeslag. 100 kr.

Schabrak marin full allround. 40 kr för båda.


Träns full tabacco. Nyskick. Med tillhörande gummitygel. SÅLDRidtäcke full i ylle. Gråblått. 50 kr.


Hopplatta 130 cm svart. Bra skick men repor. Annars hel och fin. 150 kr.


Veredus Carbon gel bakskydd M. Jättefint skick. 450 kr.


Boxgardin Exclusive horsewear nyskick. 200 kr.

Ridtäcke full i nyskick. Med teddyfoder. SÅLD
 

Tävling i helgen

Jag är fortfarande inställd på att jag ska kunna tävla i helgen. Skulle önska att knät blir lite bättre innan dess.

På lördag tävlar Monalisa och Yamazaki, båda går 1m och 110.

På söndag tävlar Agamemnon 110 + 120, Lady Madonna och Flying Emma 120 + 130. Det blir Emmas debut i 130.

The Lady <3
 

Sylveträning

På tisdag morgon åker jag med mina älsklingar Valence och Ramius till Jump Club för hoppträning för Sylve igen. Det ska bli riktigt roligt och jag kommer alltid hem från Sylve med så mycket nya tankar och lärdomar efter en träning. Ska bli riktigt kul och jag ser verkligen fram emot det!

Grabbarna på Sylveträning med laget i vintras <3

Fortsatt samarbete med Lady Madonna! :D

Nu har jag och Donnas ägare hittat ett fortsatt samarbete kring Lady Madonna som kan hålla lite mer långsiktigt och gynna oss båda. Donna är förstås fortfarande till salu men nu får jag en chans att behålla henne längre tills rätt köpare dyker upp och jag hoppas att vi tillsammans kan prestera riktigt bra på tävlingsbanorna och jag skulle vilja göra fler starter i svår hoppning med henne!

Donna blir ett perfekt komplement till Valence och Ramius och det känns otroligt roligt att ha yttligare en häst som kan gå så stora klasser. Hon är en riktig fighter och jag älskar verkligen den hästen, så är helt överlycklig över detta! :D

Första tävlingen hon gör på ganska länge nu blir i helgen där hon går 120 + 130. Därefter går hon lilla rundan i Runstenshoppet för att sedan gå upp i 140-klasserna senare i juni igen! ROLIGT :D

Min och Donnas senaste start, i april i år. Jag med gipsskena och allt. Underbara lilla Lady!

Alla hästarna ridna!

 
Idag reds alla hästarna och alla har skött sig exemplariskt. Två red min underbara praoelev och under eftermiddagen/kvällen hoppade jag Yamazaki och min lillfis Callisto på gräsbanan. De andra reds ut förutom Valence som trimmades lite på grusbanan. Han var toppenfin min älskling!

Underbar dag med vackert väder och fina hästar. Klarade till och med av att rida med sadel och hoppa lite. Ont i knät gör det, men det går!!
Callisto

Bebisen har numera skor på alla fyra fossingarna! Dutti kille! <3


Går åt rätt håll...

Var hos min underbara bästa sjukgymnast idag och fick mycket beröm för min armbåge och dess tillfrisknad, hon var chockad över hur snabbt och fint det läkt och jag har full rörlighet och funktion i den!

Knät är fortfarande lite svullet men efter att hon gjort alla olika tester så verkar det som att jag "bara" har en riktigt kraftig blödning och ingenting i knät verkar trasigt. Jag är rörlig och funktionell i mitt knä, bara svullnaden och trycket som orsakar smärtan. Det enda som kanske eventuellt kan misstänkas är att mitt ena ledband är något uttöjt i samband med skadan.

Rider funkar också, dock bara barbacka. Försökte ge mig på att rida med sadel när jag red ut på Callisto på kvällen men det hela slutade med att jag fick rida utan stigbyglar. Tur att man har en så snäll unghäst! <3

Ska tävla i helgen om knät blir bra tills dess. Det ska bli riktigt roligt! En mindre tävling där unghästarna och de lite mindre rutinerade får komma ut och lufta sig lite! Jättekul. Hoppas verkligen att mitt knä blir bra inom några dagar!!

Jätteroligt med sällskap från min praoelev här också, så mysigt och allt arbete går mycket snabbare! :)En helt underbar dag!

Jag har haft en heldagskurs hemma idag och det har verkligen gått strålande! Blir så himla stolt och glad över mina elevers ridning och utveckling. Det finns verkligen inte många saker som slår att hålla träningar för elever som tar till sig, förstår och omvandlar instruktioner till någonting praktiskt. Så oerhört glad och stolt!

Måste också säga att två av hästarna som var med, Lorden och Kulan, har skött sig som två riktiga prinsar. Det berör faktiskt långt in i själen eftersom att det är jag som haft och utbildat dem helt från början. Båda hoppade en lång och ganska svår bana på stora hinder med sina ryttare som på dessa höjder är relativt orutinerade. Och det glädjer mig att se att hästarna hoppar med ett jättestort förtroende, är förlåtande och att de båda är två riktigt fina hopphästar som luftade med ett par decimeter på hinder på 135. Det är verkligen kul att se sina hästar fortsätta gå bra med sina nya ryttare.

Kvällen fortsatte med en väldigt lyckad och trevlig provridning och god middag med min älskling! <3 Nu blir det myskväll framför Game of thrones :)

Mitt knä är i alla fall avseevärt bättre och kan gå NÄSTAN normalt nu. Har skrittat långturer och longerat hästarna, imorgon hoppas jag kunna rida mer eller mindre normalt... Lär ju göra ganska ordentligt ont fortfarande men tror i alla fall att jag kan rida ut i alla gångarter på flera hästar imorgon! Har ju dessutom min praoelev till hjälp hela veckan :D <3


Valence vinst HG Netterbergs pris 140 november 2012

 

Flying Emma

Eftersom att jag är skadad så fick Amanda hoppa Emma igår och visa henne i markarbetet för kunder som vi har på henne från Finland. Visar en kort film från när de hoppar en kombination där utsprånget ligger på 145. Fin häst och stolt över Amanda som utvecklats enormt mycket som ryttare senaste halvåret! För er som undrar har jag mycket bra dialog med Emmas ägare och hon har full koll på hur allt sköts kring Emma.

Idag kommer Rebecca och Lorden hit <3

De är en av deltagarna på kursen imorgon, men de kommer en dag tidigare! MYS!

Rebecca & jag

Lorden & jag :)

Skönt...

Anledningen till att jag inte skrivit så mycket om sista dagarnas ridpass är för att jag helt enkelt inte kunnat rida. Ramlade av en av hästarna på ett kvällspass för tre dagar sedan och gjorde illa mitt knä rätt ordentligt. Trodde ett tag att både minisk och ledban var trasigt, men det är tack och lov bara en kraftig blödning i muskulaturen och i leden. Idag har jag faktiskt kunnat gå på benet för första gången,väldigt halt fortfarande förstås, men har till och med skrittat ut en häst en liten stund. Hållt lektioner för Amanda hela dagen som ridit hästarna så fint! Jag hoppas kunna rida lite lättare redan i helgen och så har jag heldagskurs här hemma på söndag!

Har ramlat av två gånger det här året och båda gångerna gjort illa mig rejält. Så himla irriterande. Måste försöka vara mer rädd om mig! Man inser att ridning är en ganska farlig sport ibland!

Pictures on my fat knee. Det är från igår, då hade svullnaden ändå gått ner rejält från kvällen innan. INTE SKÖNT!


Hästarna som tävlas och rids just nu

Har fått lite skäll av er läsare att jag inte uppdaterar vilka hästar jag nämner i bloggen hela tiden. Vilka jag rider och tävlar, vilka som är till salu osv. Här kommer en liten update, dessutom med nya videoklipp på hästarna.

Jag kan förstå att det är svårt att hålla koll på alla hästar men på min hemsida uppdateras detta löpande. Så där är det lite mer struktur och koll på sakerna än min blogg. Så ni får jättegärna kika in där ibland!

www.amandagullstrom.n.nu

Valence "Valle" f -02 val e Athletico - Quito de Baussy Tävlar upp tom 150. Min egen häst.


Ramius "Musse" val f -02 e Cardento - Turban Rose Tävlar upp tom 145. Ägs av mig och min delägare Anna Arborelius.


Lady Madonna "Donna" sto f -02 e Cardento - Tasano Tävlar upp tom 145 Ägs av Anna Arborelius. Till salu


Monalisa "Lisa" sto -08 e Carland - xx Tävlar upp tom 110 Ägs av mina föräldrar.


Flying Emma "Emma" sto f -07 e Santa Cruz - Matador II Tävlar upp tom 120 debuterar snart 130. Ägs av Emma Bergflo. Till salu


Levinio "Levis" val f -99 e Levantos II - xx Tävlat upp tom 140 med sin ryttare. Jag har ridit 120 och debuterar snart 130. Ägs av Astrid Skogh. Till salu


Callisto "Calle/Bebis" val f -09 e Casall - Contender Min nyinköpta unghäst som just nu håller på att hoppas in. Min egen häst.

HAR INGEN VIDEO ÄN.

Agamemnon "Memo" val f -05 e Akribori - Good Future En häst som jag tränar och tävlar i hoppning, står hos sina ägare. Tävlar just nu upp tom 120 felfritt. Ägs av Petra Billerud.


Imeldina "Ida" sto f -04 e Akribori - Irco Marco En häst som jag hoppar ibland åt ägarna och ska tävla snart. Ägs av Eva Hörnell.

HAR INGEN VIDEO ÄN.

Amoremi "Amis" sto f -05 som jag hoppade in som fyraåring och visade på kvalitéen med 9-9 i hoppning. Går nu bara lugnt pga en hov hon har problem med. Hoppas då och då åt ägaren. Ägs av Christina Klingspor.


Cactusz Lime "Cactus" val f -05 e Minotaorus Hoppar jag ibland åt ägaren. Ägs av Jessica Horvart.

HAR INGEN VIDEO ÄN.
 

CALLISTO <3

Skickat in passkopior och beställt licens och registrering för min nya bebis!! Hoppas att han ska kunna göra en liten täving typ i augusti/september! Finaste bebishästen som är en riktig charmör! <3

Tävlingar framöver

Har planerat in en hel del tävlingar framöver med så gott som alla hästar i stallet. Det blir många roliga tävingar i juni och Monalisa och Yamazaki ska faktiskt tävla två helgen den månaden! Valence och Ramius ska gå lägre och lättare klasser i Strömsholm och sedan hoppa större klasser senare under juni månad. Ramius går elitomgången i lag i Strömsholm i 130 är det tänkt. Levinio och jag ska ut och känna på några 120 coh 130-klasser tillsammans under början av juni. Om inte bästa finaste Donna blir såld så kommer hon få komma ut och tävla lite i juni också! Flying Emma och jag debuterar 130 nästa tävling och Agamemnon ska fortsätta att få rutin i 120-klasserna!

Närmast ligger en lokal/regional tävling nästa helg där Monalisa, Yamazaki, Levinio, Memo, Flying Emma och ev Donna går. Torsdagen därpå går Memo 110 + 120, Emma och Levinio 120 + 130 på en regional tävling i Team Aspvik. Samma helg går Valence 130 + 125 i Strömsholm, Ramius 130, 130 elitlaget och 125 i Strömsholm på fina Slottsbanan. Helgen därpå är det Runsten Equestrian Games där jag tänkte att Emma och Levinio ev kan gå någon eller några klasser vardera under torsdagen/fredagen. Valence går sedan 135 på fredagen medan Ramius vilar den dagen. På lördagen går faktiskt båda hästarna GP-kvalet och på söndagen en varsinn 140-klass. Två helger därpå åker jag på meeting med mina älsklingar och hoppar 140, 140, 145 på Valence och 140, ev 150 och 145 på Ramius.

I juni ska även Monalisa och Yamazaki göra en regional tävling längre in i månaden.

Juni blir en rolig månad! :D

Valence Strömsholm 140 sommaren 2012

Unghästchampionat

Hej! Ställer aldrig du upp i unghästchampionat med dina unghästar? Nu när du har så lovande hästar som Monalisa och kanske din fyraåring efter Casall? Tänkte eftersom det kan vara ett bra kvitto på att dom hänger med i sin åldersgrupp och det är ändå bra prispengar för att rida unghästar...

Jag har ridit 5- och 6-årschampionat på Valence när han var unghäst. Men jag tycker att unghästarna verkligen måste vara redo för att gå det, annars kan det straffa utbildningen mer än den gynnar.

Monalisa är alldeles för efter i sin utbildning då hon aldrig tävlades som fyraåring. 5-årschampionatet går i 120-125-hoppning och är dessutom tekniskt svårt för så unga hästar. Hon ska få gå 110-klasser länge och debutera 120 i slutet av sommaren eller hösten beroende på hur det går.

Min nykomling håller på att hoppas in nu och kommer ha svårt att vara redo för ett 4-årschampionat. Han ska få komma ut och tävla lite till sensommaren/hösten för att få se och lära vad tävlingsmiljö är, annars så kommer han bara matchas för nästa år som 5-åring.

Men om jag har kvar båda Monalisa och Callisto nästa år, vilket skulle vara drömmen, så skulle eventuellt dem båda kunna vara redo för ett championat, det vet jag inte än. Monlisa som 6-åring då hon förhoppningsvis blivit mycket starkare och fått lite rutin och Callisto kanske kan vara redo för ett 5-årschampionat. Det får tiden utvisa. Kapacitet har dem båda och jag tror otroligt mycket på dem, men de ska inte vara som bäst förrän de är runt 12 år så det känns dumt att stressa och utsätta dem för så svåra saker om de absolut inte känns hundra redo. Då är det bättre att bara ge dem rutin och känna på vanliga endagarstävlingar i närheten under unghäståren.

Caruso 130 som 6-åring
Lyckligast i världen över att du är min! <3

Min framtida stjärna som kommer kunna ta mig ett snäpp till som jag inte hade kunnat göra utan honom. Med tiden kommer vi kunna ha riktigt roligt tillsammans och förhoppningsvis kunna fightas i riktigt stora klasser. Är så lyckligt lottad över att du är min, det kan ingen ta ifrån mig! <3


Att leva med hästar

Att kunna jobba och leva med hästar omkring sig hela dagarna är verkligen lycka i livet. Det enda riktigt tråkiga och jävliga med hästsporten är den fruktansvärda avundsjuka och elaka människor som finns där ute. Det finns så himla mycket hårt och sorgligt att ta sig igenom under livets gång ändå så det är rent av tragiskt att människor inte kan bete sig bättre och kunna unna andra lycka och framgång.

Bedrövligt och jag tror att det straffar sig på annat håll i slutändan...

Monalisa

Ibland känns det verkligen som att hela hästen är gjort av gummi. Satan i gatan vad jag börjar kära ner mig i den här fina tjejen!!!

Film från löshoppning för någon dryg månad sedan.

Fantastiska hästar!

Valence och Ramius var båda felfria i deras 140 bedmning A1:a, där nollorna går till omhoppning. Vi var även klassens enda felfria så hästarna tog hem 1:a och 2:a placering i 140-klassen. Det var en lång bana med över 90 s ridtid och kändes som att så gott som alla hinder var maxade. Hästarna hoppade runt med lätthet och jag är oerhört glad och nöjd med mina stjärnor i stallet! Ramius fick ta ett språng i omhoppningen på ett räcke de höjde till 145, som han hoppade felfritt, därför blev han vinnaren och Valle tvåa, något jag fick bestämma själv.

Vill också gratulera Amanda och Kulan som var nolla i både 110 och 120. I 120-klassen var det ca 20 startande unghästar och hon var ensam nolla! Riktigt duktigt! Banan var på gräs och sluttar otroligt mycket så man hoppar iprincip bara i uppför- och nedförsbackar vilket försvårar allting mycket.

Så Team Amanda levererade idag får man säga! Jättejättekul! :D

På tävlingen träffade vi dessutom världens bästa Rebecca och finaste Lorden! De var dubbelnolla och placerade i 110 och hade ett förargligt nedslag på sista hindret i 120. Men verkligen två jättefina rundor idag! :D Nästa tävling ska de debutera 130 tillsammans :D <3


Bild från första dagen

 
Lägger in en lite halvskabbig bild på Callisto från första dagen hemma hos oss i hagen! Lovar nya bilder när han tappat den vinterpäls som är kvar, och kanske då även bilder under ryttare! :)

CALLISTO

Har inte berättat så mycket om min nykomling och förhoppningsvis framtida stjärna!

Han är i alla fall född 2009, alltså fyra år e Casall - Contender - Landgraf. Han importerades från Tyskland från sin uppfödare för två veckor sedan. Han är brun, samma färg ungefär som Valence, och har en stor stjärn och två vita bakben. Ca 167 cm i mankhöjd.

Han är precis grundinriden och väldigt grön. Men jag kan redan rida ut på honom helt själv i alla gångarter. Har faktiskt dessutom hoppat några små språng uppsuttet redan.

Han kallas för "Calle" i stallet och går i hagen tillsammans med Valence och Ramius just nu. Han och Valence är hur tajta som helst och han följer Valle som om han vore hans mamma. Eftersom att Valence är en fantastisk gentleman och som en gud i all hantering så kan en unghäst inte få en finare förebild. Så jag är jätteglad.

Det jag hittills sett och upplevt med Callisto är bara positivt. Jag köpte honom osedd via en kontakt och är verkligen jättenyfiken på vad det ska bli av honom. Det är så roligt att följa hans resa, för det händer något nytt i hans liv varje dag. Som igår tex, då fick han framskor för första gången. Och lastträning. Och när Amanda och jag red ut tillsammans första gången och vi skulle in på en stig, då förstod han absolut ingenting och trodde absolut inte att man kunde gå in på en smal, snårig stig. Varje dag händer något nytt och han bemöter allt med en fantastisk inställning och är en väldigt vänlig själ. Dessutom måste det ju vara ett gott tecken att Valence älskar honom så mycket! ;) :)

Med den stam och fina modell han har borde han kunna hoppa stort i framtiden. Resan dit är minst lika intressant. Just nu håller jag på att rida in honom ordentligt och hoppa in honom. Ska försöka kunna starta en pay'n jump och små tävlingar senare i sommar. Men han är en påläggskalv för framtiden och ska mest stå och gro här hemma...

Bilder på honom får ni inom några dagar! :)


Temporära hagar

Just nu håller jag på att bygga lite temporära hagar runt omkring på gården. Utvidgar några av de ursprungliga hagarna och så för att hästarna ska komma åt och beta riktigt fint gräs. Hästarna uppskattar verkligen detta och går ca 3-4 h var om dagen och betar frodigt gräs. Det ser så mysigt ut och doftar så gott om mularna efter de tuggat i sig gräset. Det dröjer inte länge nu innan de kommer ut i de riktigt stora sommarhagarna.

Hästarna går bra och rids mycket ute i naturen och tränas. Ramius har inte känts så bra i ridningen sedan vi kom hem från Högbo. Han vilade två dagar och bara strosade i hagen från morgon till kväll, och skrittades ut barbacka en dag och klättrades lite. Vet inte om han är lite matt i kroppen efter meetinget i Högbo i helgen som var, första gången han gick tre så pass stora klasser (140, 140, 145) på samma helg. Igår red jag ut på en längre tur med mycket skritt och idag jobbades han på marken på gräsbanan. Fick en bra känsla i slutet men det tog verkligen tid att få honom dit jag ville. Avslutade med att gå till grusbanan och hoppa ett par hinder som stod uppe inför helgens tävling och då hoppade han grymt bra... Jobbigt att markarbetet ska vara så svårt... Hoppar, det gör han ju fantastiskt bra trots det. Tänk hur bra det blir när (om) markarbetet kommer igenom helt ordentligt.

Alla andra hästar känns fina och jobbar på bra. Valence känns i toppform verkligen, älskling! :D

MONALISA <3

Tack till Felicia Hogrell som tagit bilden! :)

FILM Levinios starter igår

 Är ändå väldigt nöjd eftersom jag bara hoppat några språng på honom tidigare. Finns mycket stort språng i honom, måste bara blir lite kvickare över lag! Men en härlig ridkänsla ger han verkligen! :) 
 

Vardagslycka och lyx!

När man kommer ut i stallet och ska rida första hästen, och tränset är alldeles i toppskick, supersmörjt och jättefint... Eller när hela skyddlådan är storstädad från topp till tå... Eller allt utanför stallet är jättefin krattat... Det är vardagslyx och ger väldigt en extra glimt glädje i vardagen. Tack var världens bästa och finaste vän och stallkompis Amanda så får jag väldigt många lyxmoment i vardagen... Är evigt tacksam! <3
Amanda har börjat blogga!

Amanda som har köpt Kulan av mig och som står uppstallad och praktiskt taget bor hos oss, har skaffat en egen blogg nu för er som är nyfikna! :)

www.amandavesterinenartell.blogg.se

Amanda & Monalisa <3

Duktiga hästar

Levinio var dubbelnolla och 6:e placerad i 110 idag. Han var jättefin även i 120, rev första hindret... Surt! Annars jätteduktig. Har bara hoppat honom några språng hemma innan, det var igår, eftersom den hästen som skulle varit med idag provreds istället. Så jag är supernöjd och det var jättekul. På framhoppningen glänste han till rejält några språng och hoppade med riktigt stort språng och härlig teknik, lättade lite ur sadeln något språng till och med! :) Han behöver dock bli kvickare och starkare i sin kropp, men språng och kapacitet finns i honom definitivt!

Memo var lite loj i första klassen 110, tror han kikade lite på alla jump clubs fina hinder... Rev tvåan lite tråkigt men blev finare och finare ju längre in på banan vi kom! I 120-klassen tände han till rejält och var riktigt fin och duktig. Tyvärr fick jag inte fram honom på den distans jag ville på en båge så blev ett missförstånd på hinder 8 och en rivning. Annars gav han mig en riktigt fin känsla och är jättenöjd med honom idag igen! :)


Svar på några frågor

Han är så fin!!! =)
Tycker du inte det är svårt att Valle o Ramius är så himla olika ridmässigt? Hade det inte varit lättare att ha hästar som ska ridas på samma sätt?

Nej det är bara att jag måste hitta den ridning som gör att Ramius går och trivs allra bäst på tävlingsbanan. Normalt sätt är det inga problem att rida olika hästar, man anpassar sig efter hur hästarna är och jag har otroligt mycket olika hästar att rida varje dag. Jag söker rätt inställning och språng i hästen, det är det som är det viktigaste. Sen att träna dem  vidare och hitta rätt ridning där det handlar om mindre detaljer, det kommer med tiden. Skulle jag bara vilja hitta hästar som tex Valence så kommer jag nog få leta otroligt länge utan vidare resultat. Det är som sagt kapaciteten och att man tycker om hästarna som individer som är det jag vill ha i stallet helt enkelt! Tror också att det är extremt viktigt och nyttigt att rida så många olika typer av hästar så tidigt som möjligt.

Kan du inte skriva ett inlägg till oss hur du tycker ett bra upplägg veckan innan tävling är? =)

Det tycker jag är väldigt mycket anpassat efter individen. Jag har olika upplägg och plan med mina hästar beroende på hur dem är och vad de går bäst med. Försök prova dig fram och lär känna de hästar du har och hitta ett upplägg som passar just dem!

Varför är båda hästarna du hade i högbo lite tunna? Skimmeln ser nästan lite väl tunn ut..

Jag tycker att båda känns i toppform och Ramius gick ner mycket bara under meetinget eftersom att han konstant står och gnäggar och är orolig som individ på nya platser. Ingen av dem är lättfödda och båda har fri tillgång till hösilage och får den kraftgiva de ska ha och behöver. Båda är verkligen i superform och jag vore ju totalt dum i huvudet om jag inte gjorde mitt yttersta för att mina hästar ska må bra när de är elitgymnaster! Sedan har jag aldrig varit en som ger flera kilo kraftfoder om dagen till mina hästar eller tex havre och korn som innehåller väldigt mycket stärkelse som hästar har jättesvårt för att bryta ned. Människor som tävlar på elitnivå, tex friidrottare, är muskulösa men alltid lätta i kroppen. Ramius och Valence är så naturligt, oavsett hur mycket de äter, sen vet jag själv att Ramius går ner lite i vikt när han reser och tävlar mycket.


Verkligen fin! Hur hög är hon?

Flying Emma är ca 165 cm.

Tycker inte du själv att du är lite för stor för att rida Madonna och Monalisa?

Jag är ganska lång, 173 cm, men upplever inte att hästarna på något sätt inte trivs med det eller inte fungerar. Trivs jättebra ihop med båda och tror faktiskt att de trivs bra ihop med mig också! :) Det finns många ryttare i världseliten som är betydligt mycket längre än vad jag är och rider hästar som inte är så stora. Tror sättet man rider på och kemin spelar större roll än storleken på häst eller ryttare.


Ska du tävla i Runstenshoppet?

Ja det ska jag! :)

Varför tävlade du inte Madonna i Högbo?

För jag får bara med mig två hästar per gång i lastbilen tyvärr. Dessutom är hon ev såld.

Har du fullt i stallet nu eller kan du ta emot nya försäljningshästar?

Jag har fullt just nu och redan en inbokad i juni. Men förhoppningsvis har jag en till två platser lediga inom 1-2 månader.
 

Lorden och Rebecca levererar!

Lord Greystoke (Lorden) som jag sålde för snart ett år sedan var felfri och placerad i både 110 och 120 med sin nya ryttare i helgen. De är också kvalade till 130 som de ska debutera i juni. Lorden ska därefter, i mitten av juni, komma hit en månad då hans ryttare och ägare är bortrest. Så himla roligt!

Är jätteglad över att det går så bra för Rebecca och Lorden, de har varit felfria i nästan alla sina starter i år! Hon och Lorden ska hit på en endagarskurs jag har i slutet av maj och träna precis som förra året, Jag har också varit i Stockholm och hållt träning för dem. Det är så roligt att kunna få vara delaktig i en häst man har sålt och dessutom endast tack vare att hon köpt en häst av mig få en underbar vän genom det, och en vänskap som jag hoppas håller tills vi blir gamla tanter...

 Ringde två dagar innan tävlingen i helgen och skällde lite (mycket) på Rebecca efter förra tävlingen som gick mindre bra och gav strikta order hur hon skulle rida Lorden dagarna innan tävling och uppvärmning och hur hon ska tänka på tävling. Kände mig kanske lite väl hård och dum efteråt, så det var skönt att det inte gick käpp rätt åt skogen då :)

Lord Greystoke och jag 130.

Härlig dag

Dagen efter en så otroligt härlig och framgångsrik helg är väldigt skön. Man är hemma igen och får sova i sin egen säng, träffa alla de andra hästarna och mysa hemma.

Fem hästar har blivit ridna idag och min nya 4-åring löshoppades. Höll dessutom hopplektion för Amanda och Kulan där de hoppade en bana på lite större hinder. Prövade en ny ridteknik på Kulan som liknar det tänk jag har numera i hoppningen på Ramius och Kulan hoppade fantastiskt. Alltid otroligt roligt, inspirerande och lärorikt att hålla träningar för andra.

Hoppade dessutom själv Levinio som hoppade många otroligt fina språng idag samt Yamazaki som också tog några språng efter en uteritt och hoppade jättefint. Lisa och Emma konditionstränades och Donna reds ut lite lugnt.

Älsklingarna Valence och Ramius fick en härlig dag ute i stora sommarhagen och bara strosa runt och njuta efter en tävlingshelg.

Morgondagen bjuder bland annat på en visning av en häst samt kvällstävling med två hästar i Jump club.

FILMER VALENCE HÖGBO

Är nöjd med den här rundan förutom ridningen till näst sista räcket som vi rev. Kom från en trippel och la honom för stort på räcket och lyfte honom lite klantigt med handen. Helt och hållet mitt nedslag, han hoppade fantastiskt och det kändes väldigt enkelt. Han förtjänade en nolla i den klassen så jag var bra irriterad efteråt.


Är nöjd med rundan och han kändes jättefin även i den här klassen. Missade innanförsvängen efter muren till oxern efter, vilket inte gjorde så mycket då man var tvungen att gå utanför kombinationen till hinder efter då det var en så kraftig vinkel. Annars flöt vi på bra och jag hade vanligt bett i den klassen, och då blir Valle väldigt naturligt snabb. Räckte till en 4:e plats vilket jag inte trodde när jag gick i mål eftersom jag ridit utanför, men jättekul att det blev en så pass bra placering!Inför söndagens huvudklass hade jag tänkt stryka mig. Hade varit magsjuk under natten och knappt kunnat sova pga det och att en hingst i samma stall som Valence och Ramius bokstavligen höll på att sparka sönder sin box. Trodde vid ett flertal gånger att "nej, nu rasade hela stallet ihop", så jag sprang upp och kollade till stallet flera gånger under natten och morgonen. Fick dessutom endast i mig en halv liten festis på hela förmiddagen. Inflammationen och svullnaden i armbågen hade kommit tillbaka under lördagen armbågen värkte som tusan... Bestämde mig trots detta till slut för att starta ändå och är förstås jätteglad över att jag gjorde det. Jag gick tillbaka till mitt ledade pelhambett och han hoppade helt outstanding på framhoppnigen. Väl inne på banan var han harmonisk och helt fantastisk i sin hoppning. Kändes lekande lätt. När jag kom in i trekombinationen var han lugn och tog hinder för hinder, trekombinationer som vi normalt sätt har haft stora problem med under åren. Och då när han är så himla fin och uppmärksam klantar jag till det och släpper kontakten helt till C-hindret och blir alldeles för snabb i ridningen själv. ÅH, jag var så galet arg på mig själv när jag gick ut. Vi gick dock till omhoppning med 4 fel i bagaget och var därefter felfria i omhoppningen. Vi avancerade till en 2:a plats och jag kan inte säga annat än att han är fantastisk, min Valence.

Valence har inte gjort många fel under helgen. Han har varit lugn och fin i alla klasser, oerhört välhoppande i samtliga klasser. På framridningen har han jobbat fantastiskt fint på backen och lekt över riktigt stora hinder på framhoppningen. Känns som han har haft sin finaste form under alla de sju år jag haft honom den här helgen. Det är ett privilegium att ha två hästar med det hopphuvudet, scopet och inställningen som Valence och Ramius har. Båda hoppar stora hinder på ett väldigt enkelt sätt och har nog så gott som aldrig gått ner på en bakbom på en oxer eller liknande. Hittar jag rätt ridning och form på båda så finns det kapacitet för de riktigt stora klasserna i båda hästarna. Fantastiskt att ha dem två i stallet.


FILMER HÖGBO RAMIUS

Är jättenöjd med första rundan. Det var en riktigt maxad 140 och han hoppade fantastiskt! Mattades av något mot slutet men hoppade de flesta hinder med rejäl marginal!


Är egentligen helt okej nöjd med denna runda också, han var riktigt fin i sin hoppning även här. Däremot kändes ridningen inte lika bra och jag backade lite för mycket. Han behöver mycket mer plats framför hindrena än tex Valence. Kom på tok för nära på treans räcke och får till hundra procent ta på mig det nedslaget.Detta var hans debut i svår klass. Kanske med facit i hand dumt att debutera på sista dagen under ett meeting efter två ganska stora klasser dagarna innan också. Men alla tre nedslagen får jag ändå ta på mig, jag hade kunnat göra mycket bättre ifrån mig för att öka hans chanser betydligt för att hoppa felfritt! Första nedslaget kom på hinder två där jag ville ge honom lite plats och gjorde honom lite lång och flack istället. På fyran oxer kommer nedslag nummer två där jag kryper in helt i botten. Därefter hoppar han många fantastiska språng fram till näst sista hindret där det var kort på fem. Jag var först ut i klassen och hann inte se någon innan och trodde jag skulle få jättekort när jag gick banan, men i själva verket tog jag tillbaka på tok för mycket och rider på 5,5-6 galoppsprång och inte ens bästa Ramius kan reda ut en sådan situation på så stort hinder. 

Nedslagen vi får ihop beror nästan bara på brist i kommunikation mellan oss och dessutom är han väldigt orutinerad fortfarande i de högre klasserna. Jag måste få till ridningen bättre mellan hinderna på honom och vänja mig vid min lite nya teknik med honom, något vi bara kommer lära oss genom att tävla mycket ihop och få rutin på med tiden. Hoppmässigt är han helt makalös, han hoppat räcken på 155+ på framhoppningen med ett par decimeter i marginal. Har aldrig suttit på en häst med det språnget han har i sig, så det blir en otroligt spännande framtid med min älskade Ramius och är oerhört tacksam över att min delägare Anna Arborelius ger mig chansen att ha tillgång till en så fantastisk häst.

Valence 2a i svår klass 145 idag!!!!! :D

Min älskling <3

Ramius hoppade fantastiskt! Två större missar feån mig men vilken häst!!!

På väg hem nu. Mer info och filmer ikväll!!

VALENCE <3

Valence var dubbelnolla och 4:e placerad i dagens 140-klass. Ramius var riktigt fin även idag men ett pet på treans räcke som var helt mitt fel då vi kom alldeles för nära. Båda hästarna känns verkligen i jättefin form och hoppar riktigt väl!

Dagens 140-klass var betydligt mindre än gårdagens som kändes otroligt maxad i både höjd och bredd banan igenom. Vet inte om banbyggaren valde att göra en mindre klass bara för att det var så få felfria igår. Men imorgon är det helgens huvudklass 145 som gäller med bedömning A1:a Winning round. Både Valence och Ramius går den, det blir Musses debut i svår klass. Hoppas att han har kräm kvar i kroppen för yttligare en stor klass under samma helg. Han har hoppat makalöst och är på sitt livs tredje meeting och är i sig själv en ganska orolig individ i nya miljöer, så klart att det tar på krafterna. Morgondagens 145-klass lär bli ganska lång, teknisk och maxad om jag känner banbyggaren rätt! :)

Film kommer!


140 igen

I eftermiddag kommer Valence och Ramius hoppa en 140-klass med bedömning A:0/A:0. Båda har ridits på förmiddagen och kommer ha samma typ av plan och upplägg som igår och som alltid. Enda skillnaden blir att Valence kommer gå på ett annat ännu mildare bett då jag upplevde att kimblewickbettet var lite skarpt igår. Han kommer gå på ett tränsbett med fasta ringar.

Ser fram emot 140-klassen senare i eftermiddag!


Film Monalisa

Bjuder på en film på spurtfian från Mariefredstävlingen i torsdags. kommer lite snett och trampar om till treans hinder men lyckas ändå på något sätt rycka upp tassarna. För att vara så otroligt grön som hon är tycker jag verkligen att hon är fantastisk! Ska bli otroligt kul att fortsätta jobba med henne!

 

Filmer från idag

   


Ramius inledde Högbomeetinget med en 3:e placering i 140

Första dagen på meetinget i Högbo har börjat bra. Båda hästarna har visat på storform och hoppat fantastiskt. Banan var maxad i höjd och det var endast tre felfria ekipage.

Valence började och kändes helt strålande under framridning och framhoppning. Väl inne på banan var han lugn och hoppade mycket väl med superfina språng. Tyvärr rev vi näst sista räcket som kom efter en trippelbarr, jag kom för stort och lyfte honom lite dumt med handen... Jättesynd på en riktigt fin runda i övrigt! 

Ramius var likaså väldigt fin på framridning och framhoppning. Inne på banan kändes som att han lekte runt banan och satte en säker nolla. Han slutade på en tredjeplacering. Han hoppade många fantastiska språng och jag börjar hitta rätt ridning på honom nu. Andra gången han går rakt in i en 140 och han gjorde det verkligen enkelt, Min balans var också betydligt bättre denna runda än i Västerås, så det var skönt! 

Otroligt nöjd med mina två stjärnor och ser fram emot en fortsatt bra helg i Högbo. Det är en jättefin tävlingsplats, superbra stallar, nu är det fint väder och bästa Mandis är med! Riktigt kul att vara iväg på en större tävling och bara kunna fokusera på starterna och Valence ch Ramius. Eftersom de går samma klass kan vi dessutom bara strosa och ha semester resten av tiden. Jätteskönt och välbehövligt!

Filmer från bådas starter kommer upp på bloggen redan ikväll tack vare att Amanda har sin dator med sig hit! :)Fina unghästar

Igår på tävlingen var Monalisa nolla i båda klasserna. Trots att det bara var hennes livs tredje tävling så känns det redan som om hon förstår vad tävling går ut på. Hon vill verkligen vara felfri till varje pris och känns otroligt mycket mer stadig på hinder och inte alls tittig på samma sätt som tidigare. Jättenöjd med henne verkligen!

Yamazaki var felfri på hinder i båda klasserna men var fortfarande lite istadig i bägge starterna. I första klassen stannade han vid utgången en gång och fick därför 4 fel, i andra klassen bråkade han lite också men det blev en nolla som resultat. Det är verkligen aldrig hindrena som spökar för honom utan allt runt omkring. Dock var det stor skillnad från förra tävlingen och på framhoppningen skötte han sig riktigt bra. Tror att med tid och rutin så kommer hans olater eller vad man ska kalla det gå ur, jag hoppas verkligen på det. Hindermässigt har han mycket enkelt för sig och är orädd och försiktig om tassarna!

Jättemysig och varm dag och jag är väldigt glad över båda hästarna!

Film från en av Lisas rundor kommer snart upp på bloggen, bjuder på två bilder på Yamazaki så länge. Stort tack till Felicia Hogrell som tagit bilderna!Tävling

Nu åker vi på tävling med Monalisa och Yamazaki precis bara 10 minuter hemifrån oss. Skönt! :) Båda går 95 cm och 1m.
Monalisa och världens bästa vän Amanda <3

Valence till salu?

Hej Amanda! Kommer du att sälja Valence någon gång? Kanske inte i år men typ nästa år när han blir 12? Tänkte eftersom exempelvis bloggaren Kristina Warg säljer Quidam nu när han är tolv trots att han är hennes bästa häst. Har du någon plan på det och ungefär vad ska du sälja Valence för i sånt fall?

Hej! Nej Valence kommer få bli gammal och grå hemma hos oss. Han kommer inte att bli till salu till 99,9% säkerhet, det skulle typ vara om jag slutade helt med hästar eller inte hade ekonomisk möjlighet till att behålla honom. Hade vi velat sälja så skulle vi ha gjort det då vi haft ett flertal intressenter på honom sedan han var åtta år gammal. Men han är min livs bästa vän helt enkelt. Däremot har flera sålts och många andra hästar kommer att säljas i framtiden, det måste man för att kunna arbeta med hästar och ta sig fram inom sporten.


Agamemnon

Memo har åkt hem med sina ägare igen. Han var bara här i en vecka men är redan väldigt saknad. Har varit en fröjd att ha denna vackra svarta prins i stallet och han har skött sig enligt skolboken. Ska förstås fortsätta hoppa honom och kommer även rida någon gång då och då till vardags. Jag hoppas att nästa tävling blir nu redan nästa vecka med honom. Förhoppningsvis kommer han också tillbaka och bor här kortare perioder i streck då och då.

Här är rundan från hans 120-debut. Jag tycker att han var fantastiskt duktig. Så lite tränad framförallt på större hinder och hoppar trots detta med stort förtroende och det kändes som att han gjorde det lätt.


Tandproblem

Igår kom veterinären ut och fixade tänderna på Emma och Lisa.

Emma hade rejäla hakar och var jättevass. Hakarna fram var så stora att slipmaskinen togs fram... Stackars fina tjejen. Hon har verkligen varit tapper och kämpat på så fint både till vardags och på tävling. Hon måste ha haft väldigt ont. Tur att det är åtgärdat.

Lisas tänder behövde också en check. Hon raspades då hon var lite vass. Hon skötte sig fint, behövde inte sövas heller, bra eftersom hon ska tävla imorgon. Hon hade även en pytteliten vargtand som ska tas bort om hon visar obehag i ridningen med bettet.

Känns så bra att veta att hästarna är fina som de ska vara i munnen.

Emmas 110-runda i helgen som var. Inte konstigt att hon krånglat så med huvudet, fina tjejen <3

FILM Ramius 130 lagklass

Skillnaden i ridningen nu är att jag dels bytt bett men även att jag rider med mycket längre tyglar än vanligt. Konstigt nog så hoppar han allra bäst när jag rider med längre tygel och inte sätter någon båge i galoppen överhuvudtaget. Han har själv ett väldigt bra driv i bakbenen när han galopperar och vill nog helt inte bli störd alls. Dock måste jag vänja in mig vid den här tekniken då det känns väldigt ovant. Men det var precis så här jag tänkte när han gjorde sin kanonrunda i Högbos 140 i mars där han blev 5:e placerad.

Måste dock lära mig att sitta kvar i dessa språng, vid tre tillfällen satt jag rejält löst och det är inte okej... Är ovan vid det språnget och han skickar verkligen upp en ur sadeln när han hoppar som han kan och ska... Fick lite strul efter trippeln upp till näst sista hindret där jag tänkte rida sju, men kom tokstort på trippelbarren in och fick en väldigt kraftig respons på min förhållning så det blev väldigt knackigt upp till räcket som han trots det ändå hoppade jättefint.

Älskar min fina vita prins så mycket!


Kass uppdatering

Har haft otroligt mycket att göra och helt överfulla dagar senaste veckan, därav har bloggen blivit lidande. Det ska det dock bli ändring på!

På fredag morgon åker min finaste vän Amanda och jag på meeting i Högbo med mina stjärnor Valence och Ramius. Att åka och tävla under ett meeting är som en semester och plötsligt får man väldigt mycket tid till att bara vara. Kan faktiskt vara skönt och välbehövligt och bra att kunna fokusera bara på Valle och Musse. Ser verkligen fram emot att spendera helgen där och hoppas på fint väder och fin form på hästarna! :)

Innan dess är det dock en hel del som händer! Och kommer berätta mer om allt som hänt senare!

Nykomlingen

Den nya hästen som kommit hit heter Levinio och är en valack f -99 e Levantos som tävlats upp tom 140-klasser. Han är här för att komma ut ordentligt på tävlingar igen då han tävlats mycket sparsamt senaste åren.

Han är en skimmel och lite drygt 170 cm i mankhöjd. Välriden, hoppar med stort scope och har ett jättebra hopphuvud. Jag har bara hunnit rida honom två gånger själv än, och inte hoppat något, men hittills ger han en jättefin känsla. Otroligt snäll, mjuk och fin att rida! Ska bli jättekul att ha honom hemma och se vad vi kan åstakomma på tävlingsbanorna tillsammans. Tanken är också att Levinio så småningom ska säljas.

Levinio tillsammans med sin ägare Astrid.

På väg hem

Nu har vi snart kört halvvägs och har min fina nya häst bak i bilen. Har mycket att fixa med och ska rida två hästar när jag kommer hem.

Kan avslöja att han är valack, fyra år och e Casall la silla.

Nu rullar lastbilen...

Ska åka och hämta min nya häst idag... Kommer komma hem ikväll igen... Spännande!!!!!! :D


Valence & Ramius

Hade en underbar dag som började med tävling i Västerås med mina stjärnor! Valence var dubbelnolla och placerad i sin klass 130. Ramius var felfri i laghoppningen 130 och hoppade bättre än han någonsin gjort! Jag såg typ ut som han Roger Yves Bost när han hoppar, satt rejält löst åtminstone tre språng på banan... Han hoppade helt fantastiskt idag. Ändrade ridningen lite och hade nytt bett, detta gav enormt bra resultat. Känns jättebra med bägge prinsarna inför nästa helgs meeting i Högbo.

Dagen fortsatte sedan med att Car de mumma (Mumma) lämnade stallet. Vill tacka hennes ägare för fint samarbete med framförallt Caramelle och den korta tid Mumma var här.

Därefter kom en ny häst hit, en rutinerad jättefin herre. Kan ni gissa färg? ;) Mer info kommer om honom!

Nu måste jag verkligen sova. Imorgon väntar en lång och spännande dag!


Svårt att hålla koll på alla hästar?

 
Jag förstår att ni läsare har svårt att hålla koll på alla nya hästar och namn hit och dit. Tyvärr blir det fler ändringar än vad det hittills har blivit då det är ordentlig rullians i stallet just nu. Vilket både är kul och lite förvirrande!

Kommer göra ett nytt blogginlägg med alla hästar och med beskrivning så ni får lite ordning på allt igen, det kommer upp senare nästa vecka! :)Caruso <3

Härlig tävlingsdag!

Agamemnon "Memo" var grymt fin och duktig idag på tävlingen. Det var vår andra tävling ihop, han har hoppats varannan vecka, knappt, under hösten och vintern, inte hoppat någonting under min skadeperiod på 8 veckor med armbågen och är dessutom, ur en hopphäst synpunkt, lite överviktig. Trots allt detta levererar han två dubbelnollor i 110 + i sin debut 120 idag, och bjuder på många riktigt, riktigt fina språng! Så otroligt glad över hur han har känts idag! Det finns så mycket potential att utveckla i honom!

Flying Emma har hoppat många fina språng idag. Var felfri i 110 och hade ett tråkigt nedslag pga att jag la henne alldeles för nära på tvåan i 120. Hon är dock väldigt jobbig att rida just nu. Hon har hakar i munnen och är vass på kanterna, försökte få ut veterinär till att raspa tänderna i slutet av förra veckan utan att lyckas. Skulle ha hoppat henne på hackamore idag men hon var alldeles för vild så det vågade jag inte. Ska se till att få tänderna fixade nu i början av veckan så hoppas jag att hon blir mer harmonisk i sin mun och stilla med huvudet. Har både känt och kollat i hennes mun och det är verkligen i stort behov av raspning och hjälp av veterinär!

Nöjd med dagen. Imorgon är det elitallsvenskan och 130-klasser som gäller med Valence och Ramius! :) <3

Bjuder på en bild på dagens stjärna <3


Ny häst till stallet!

På söndag kommer Mumma åka hem till sin ägare igen, mest för att jag känner att hon är alldeles för långt ifrån den typ av häst jag normalt sätt rider och tränar. När hon flyttar ut så kommer en annan fin försäljningshäst till stallet. Mer info kommer!


Donna 145 :) <3

Avslöjar en hemlighet...

På måndag kommer min nya unghäst som importeras från Tyskland nu i helgen... Ska förhoppningsvis kunna vara en framtidshäst för mig... Han hittades genom en kontakt och jag köper honom helt själv.

Tanken är alltså att jag ska behålla Valence och Ramius, sen vill jag behålla Lisa ett tag och denna som kommande hästar som byggs underifrån... Ska bli riktigt spännande och ser fram emot att få hem min nya häst!


Film från min och Agamemnons första tävling tillsammans

Får vi bara bort hans dressyrövervikt och mage så kommer sprången utvecklas mycket, han har ofta stenkoll på var han har tassarna och vill inte riva! Banan var riktigt knäppt byggd i båda klasserna i helgen, tur att man fick sitta på Memo... Lite skillnad i lydnad från lilla krutpaketet Lisa ;)

Observera att jag rider UTAN GIPSSKENAN :D HAPPY!!

Monalisa <3

 Några av de fantastiska språng hon hoppade på tävlingen igår. Just nu är hon vild och otroligt grön och det är noll koll på grejerna, men med lydnad, styrka och rutin, ja, då kommer hon kunna gå långt! :) Är otroligt glad över att den här tjejen är min och vill verkligen behålla henne ett tag och se vad som kan hända med hennes utveckling. Tycker om henne så himla mycket och hon är så mysig även hemma och vid vardagsträningen! :)

Det är så roligt med Lisa för hon är inte så stor men hennes galopp är gigantisk. Hon går typ på ett mindre på alla distanser och det känns inte ens. Måste förstås få henne att stanna kvar hos mig och att det går att reglera henne mellan hinderna, men det är ändå en häftig känsla att hon har så otroligt stor galopp och täcker så mycket mark trots sin storlek! :)

Ny häst i stallet!

Igår flyttade Agamemnon (Memo) hit och ska vara här några veckor för att vi ska komma igång lite mer på riktigt med hoppningen och för att han ska få ut och göra lite annat. Memo tävlas och tränas normalt sätt av sin ägare i dressyren upp till LA och matchas mot MSV. Jag har hoppat honom regelbundet sedan i höstas och kommer fortsätta med det även när han åker hem till sitt vanliga stall igen. Men nu får vi lite extra tid att lära känna varandra och dela lite av det vardagliga arbetet ihop.

Det är jätteroligt att ha en så välriden och snygg svart prins i stallet under några veckor! :)


Onsdagens tävling

Tävlingen igår gick jättebra. Agamemnon (Memo) skötte sig som en prins och levererade två fina dubbelnollor och tog en placering i 110. Han är så fin att rida och hoppade väldigt väl igår och har börjat utveckla sin bakbensteknik. Med lite mindre vikt och lite mer träning för själva hoppningen så tror jag att hans språng kommer kunna utvecklas i rasande fart! :)

Monalisa skötte sig också jättebra. Det var hennes livs andra tävling och första tävlingen utomhus. Hon var felfri i 1m och fick sedan debutera 110 endast pga att det blev fel i anmälningarna. Jag ville egentligen hoppa två 1m-klasser på henne men ändringarna hade inte gått igenom i TDB och ville inte flytta klass pga att vi då skulle bli tvungna att starta först. Dagen var lång nog för hästarna i värmen ändå kände jag. Eftersom att hon gjorde 1m så lätt och bra så valde jag att ändå gå in och pröva henne i 110. Det var en ganska stor klass för att vara lokalt och mycket svåra vägar. Hon rev 2:an och 3:an som kom på en linje med ca 100 graders sväng efter ettan. Rev fram på tvåan och bak på trean där vi kom alldeles för nära. Efter det började hon hoppa helt otroligt fina språng och var felfri resten av banan, supersuperfin i kombinationen och sista linjen! Språnget finns verkligen i den lilla damen men hon ligger på som tusan och är superenergisk. Måste dessutom kolla hennes tänder då hon blir lite bråkig i munnen, vilket också självklart beror på styrka. Måste få mycket mer koll och lydnad på henne, men känslan i många av hennes språng är magisk. Är så stolt över vad hon presterade igår. Nästa vecka hoppar hon 95 cm och 1m, därefter får hon gå upp i 110 igen i början av juli.


Ett sorgligt avsked

Under kvällen åkte Svampen med sina nya ägare till sitt nya hem. Det var ett tufft beslut och jag kommer sakna den speciella, underbara killen så himla mycket. Stallet blir inte detsamma utan honom. Men hans ägare är så gullig och han kommer få det så himla bra, vara ute mycket i stora hagar med ett annat sto. Han kommer trivas. Han kommer också att tränas och matchas lugnt och komma ut på tävlingsbanorna med sin nya pilot framöver.

Det känns som att jag har gjort en god gärning med den här hästen och kommer verkligen alltid minnas den resa vi fick uppleva tillsammans, trots att den blev knappt ett år lång. Det är nog den mest personliga hästen jag har träffat och förmodligen pga hans dåliga tidigare levnadsförhållanden så fick vi en helt otrolig kontakt som nog är ganska unik att människa och häst kan ha. Det var en häst som verkligen gav hela sin själ i mina händer många stunder, och var så mysig och kärlekstörstande sista månaderna här. Han landade verkligen, och blev otroligt lugn och snäll i all form av hantering från att man inte ens kunde nudda bakre delen av honom i början.

Hoppas för allt i världen att han kommer trivas i sitt nya hem och att hans nya ryttare kommer ha lika roligt och mysigt ihop med honom som jag har haft!

Min älskade Svamp, tack för den här tiden <3