__

Bra dagar

De sista dagarna har varit riktigt bra på alla sätt och att det nu är fredag gör inte saken sämre!

Igår var jag på ett mycket intressant samtal som förhoppningsvis kommer leda till att jag lär känna mig själv ännu bättre i framtiden. Oerhört intressant och jag är grymt motiverad! Var dessutom ute och sprang i mörkret och kylan, vilket var betydligt skönare än vad det låter!

Hästarna går dessutom riktigt fint. Hade en underbar uteritt på Ramius idag tillsammans med Amanda och Kulan. Kanske bästa ridkänslan någonsin på hans rygg, så roligt.

Jag har däremot extrem Callistoabstinens just nu måste jag erkänna. Men kommer nog ta en liiiiiten uteritt imorgon. Tror faktiskt att både han och jag längtar! Nästa vecka blir väldigt lugn men vi kommer åtminstone smyga i gång med lite träning då i alla fall. Underbar häst att rida varje gång!

Igår kväll hoppade jag Ville (skäcken) hemma på banan då underlaget var super efter två mildare dagar. Vi började med låga, längre banor för styrka och lite flåsträning. Avslutade därefter med en bana på 120-130. Det var faktiskt första gången jag hoppade så pass stora hinder på honom men satan i gatan var bra det gick! Bakbenen kommer i vissa språng och han hoppar mer och mer genom hela kroppen. Dessutom är förtroendet enormt mycket bättre. Han är så vansinnigt lik känslan på Madonna emellanåt, hoppas att han kan närma sig hennes nivå och språng lite med mer tid! Otroligt inspirerande med så stora framsteg på kort tid i alla fall. Måste verkligen filma nästa gång!

Hoppade även Rebell och han imponerade ännu en gång. Klippte dessa hinder med marginal! Dessa två är som natt och dag men jag gillar dem båda mer och mer för varje gång! Rebell är otroligt storhoppande och läser av hindrena på ett imponerande sätt! Häftig känsla på hans rygg! Hoppade på ett rakt bett med fasta ringar och det är det bettet som hittills givit överlägset bäst känsla!

Alla hästar är nyfriserade, fyra nyklippta och alla manar, svansar och luggar är fina! Hästarna ser stiliga och tävlingsfina ut trots att säsongen är över! Det syns att de tycker om att vara fina och välskötta! :)


Precis klippt klart min fina Callisto!

Nog för att han har semester, men man behöver inte se ut som en shettis i pälsen för det... ;) Jag har klippt så otroligt många hästar genom åren så gör numera en helklippning på 30 minuter. Men igår klippte Amanda både Elmer och Ramius åt mig, väldigt snällt! Trots att klippningen går fort är det skönt att få hjälp ibland! Amanda vill ju träna så det är perfekt med lite avlastning.

Ser så mycket fram emot nästa år med min blivande 5-åring Callisto ♥
Jag blir lika glad varje dag när jag möter er i stallet!

Mina stjärnor <3

 

Jag tävlade i Strömsholm i lördags

Jag var i Strömsholm i lördags med Valence och Ramius som båda gick 140. Det var egentligen inte tänkt att Valence skulle gå något mer i år och jag har gått in i en lite mer intensiv träningsperiod med honom med fokus på styrka och det dressyrmässiga arbetet så han är rätt mör i kroppen. Tanken var egentligen att Imeldina skulle gå två klasser och Ramius två. Men eftersom Imeldina tyvärr inte kunde starta och starter var betalda tänkte jag hoppa någon enkel klass som avslut. Men efter mycket om och men med ett flertal klassbyten och en full 130-klass så blev det tillslut bara en 140-klass som var ett alternativ. Han skötte sig väldigt fint och var mycket harmonisk, men det kändes i kroppen att han var matt och hans lätta språng var inte där över alla hinder inne på banan. Så vi rev ett och så gjorde jag något jättekonstigt där jag halkade till i stigbygeln över a-hindret i sista kombinationen och tappade helt balansen. Svårt för Valle att hoppa felfritt då. Jag var ändå nöjd med känslan och kunde åka hem med en runda utan stress, en hel del fina språng och en harmonisk Valence.

Ramius gick samma klass som för övrigt hade mycket fel och var teknisk. Jag håller på att ändra ridningen lite och det här var första tävlingsrundan med nya tänket och vilken skillnad i harmonin. Två nedslag även här, vi tar på ett vardera. Satt inte upp ordentligt till C-hindret på ett väldigt kort avstånd. Men återigen en mycket härlig känsla och en bra runda. Mina föräldrar och jag tror starkt på att nästa år efter en vinter med dressyrmässigt arbete och styrka kommer bli ett viktigt år för Ramius. Ett år där han förhoppningsvis får slå i genom på riktigt och visa sin fantastiska kapacitet. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar den här hästen. Det spelar ingen roll hur stora hinder man hoppar på hans rygg. Det känns alltid så enkelt. Språnget är helt fantastiskt.

Jag valde att stryka 145:an på söndagen. Både för Ramius skull som slitit hårt i år med debuter och många stora klasser. Han har dessutom tappat lite i vikt vilket han gör under intensiva tävlingsperioder. Sist men inte minst för min egen skull då jag är otroligt motiverad just nu, men inte för att tävla. Det känns som att jag redan har lagt tävlingstankarna på hyllan och då är det ingen idé att fortsätta nöta. Nu vill jag ta ett kliv åt sidan, glädjas åt ett fantastiskt år och ta mig tiden att ladda om och utvecklas under en lugnare period utan tävlingar. De som känner mig vet att jag mer än gärna skulle tävla torsdag till söndag så gott som alla veckor om året. Men just nu vill jag gå in i en period där jag kan andas och fokusera på allt jag vill förbättra inför nästa år. Träna, tänka, analysera. Kan också avslöja att min första bokade möte för mental träning för Johan Plate äntligen går av stapeln den här veckan! Jag har tänkt i genom många områden jag vill bli bättre eller förbättra för att nå mina mål inför nästa år. Det här är ett val jag gjort för att stärka den mentala biten som är så otroligt viktig.


Bjuder på Ramius runda i 140 i lördags.


Kommer i gång igen!

 
Jag ber om ursäkt till mina trogna läsare för utebliven uppdatering senaste tiden. Men nu är jag i alla fall tillbaka igen! Hoppas att ni trivs lika bra som jag med den nya designen som min fina vän Erika har arbetat med. Oerhört tacksam, jag förstår inte mycket vad gäller kodning och design. Har heller aldrig haft intresse nog att sätta mig in i det... Tusen tack!

Jag har haft en väldigt bra vecka. Rebecca, som äger Lorden, har varit hos mig i tre dagar och vi hade det jättemysigt som vanligt. En underbar vän! Helgen bjöd på mycket roligt, som bland annat en familjemiddag med min tvillingsyster och hennes pojkvän och hela vår familj, en hemmafest i lördags och innan dess lyxmiddag framför "Så mycket bättre" med min bästa vän Amanda. Mycket tid tillsammans med min livs kärlek och sambo i helgen har det varit också. Livet är underbart.
 
 
 

Småpojkarna!

Callisto är fortfarande i en viloperiod. Det kändes tydligt att han var i behov av att vila. Kroppen har utvecklats mycket muskulärt och han har tränats och tävlats regelbundet sedan han reds in ordentligt i maj när han kom till Sverige. Jag misstänker även att han växer lite just nu så hans unga kropp behöver verkligen en vila. I helgen ska jag börja sätta i gång honom lugnt igen, då har han vilat helt från ryttare i tio dagar.

Elmer har en period utan hoppning men rids som vanligt. Han reds ju in under sommaren och har egentligen inte ridits mycket mer än tre månader så han måste hållas i gång regelbundet men självklart med kortare viloperioder då och då.

Till december ska vi börja hoppa serier och jobba upp styrka. Det kommer bli en otroligt intressant och roligt 5-årssäsong nästa år med honom och Elmer. Är mycket glad över dessa två pojkar!
 Snart så...

 Snart så kommer äntligen en ny bloggdesign, fräsch och uppdaterad. Det står i högra kolumnen i texten "Om mig" att jag är 20 år... Nu är jag ju faktiskt så mycket som 22. Även flikar och reklam kommer uppdateras ordentligt. Denna har hängt med i över 1,5 år nu! Ska bli kul med lite nytt!

 

Visste ni...

... att Callisto pussas på kommando? Han lärde sig det på så lite som 10 minuter och nu vill han mer än gärna pussas - HELA TIDEN! Callisto är en otroligt social individ som verkligen älskar alla människor som ger honom uppmärksamhet! Jag har aldrig haft en så personlig, kärlekskrank och uppmärksamhetssökande häst i stallet någonsin. Det är väldigt mysigt och han är en individ som tar stort plats, på ett charmigt sätt!

 
 

Ett härligt avslut på veckan!

Den här veckan har verkligen varit hektisk. Det började med att min stallkompis varit jättesjuk så det blev mycket hårt slit i stallet med alla intag och uttag, mockningar, fodringar, täckesbyten osv helt själv. Snälla Freja hjälpte mig en av dagarna och vi såg till att alla hästarna togs om hand och reds ut för konditions- och klättringsjobb en av dagarna.

Bästa Amanda tillfrisknade till slutet av veckan och har då tagit stort ansvar för en hel del av stalljobb och uttag på mornarna så jag har verkligen haft underbara dagar där jag kunnat fokusera fullt ut på hästarna och ridningen. Är otroligt motiverad just nu och mina fyra egna hästar har nog aldrig känts så fina som de gör just nu. Har hoppat enkel, kort bana hemma, på riktigt stora hinder, med Valence och Ramius och fått en helt magisk känsla, det finns ingenting i livet som kan ersätta känslan av dessa fantastiska språng över stora hinder. Det bästa jag vet.

Callisto går nu på lite vinterpaus innan jag börjar sätta igång lite mer hårdträning inför nästa år då en spännande 5-årssäsong sätter fart. Alla andra hästar går just nu på som vanligt.

Tävlade förra helgen med Callisto som för dagen kändes lite matt men gjorde som vanligt sitt jobb galant. Hoppade många fantastiska språng på framhoppningen. Felfri i första och ett pet i andra där jag inte blev klar med handen. Elmer hoppade många riktigt fina språng och kungligt på framhoppningen, inne på banan gjorde jag några större ryttarmissar men tog med mig en underbar känsla hem eftersom Elmer skötte sig enligt skolexempel hela dagen. Ville och jag fick problem i 1m vilket också fick mig att förstå hur jag måste rida honom för att han ska fungera och lita på mig. Tog med mig den lärdomen in i nästa klass och då levererade han en fin nolla i en ganska så maxad 110-klass. Bra avslut på den tävlingsdagen!

Igår tävlade jag igen och då vann faktiskt Ville första klassen, duktig! Vändbar som en liten ponny och känslan var mycket positiv. Inför andra klassen missade jag ridningen till andra hindret, annars en bra runda med ett pet i omhoppningen. Vi har lite förtroende att bygga på i vinter men för några år sedan hoppade han 130 med placeringar och jag tror verkligen att det kommer bli riktigt bra med honom om vi får lite tid. Han är rädd om tassarna och en rolig, kvick liten häst.

Rebell tävlades igår också, Lite ovant för mig att rida en så himla stor häst och igår kom hindrena väldigt kort ur sväng. Men Rebell har en otroligt fin uppmärksamhet på hinder och kliver ju runt, som för honom, är mycket små hinder. Nolla i första och 4 fel i andra där jag gjorde en ordentlig tabbe med honom och fick ett omtramp. Men en jättefin känsla på en häst som kommer kunna hoppa betydligt större klasser i framtiden!

Nu har jag endast en tävling kvar och den är i helgen som kommer, ser fram emot den mycket! Men först väntar en händelserik vecka! Jag ska försöka bli betydligt bättre med uppdateringarna här på bloggen igen!

 

Hoppade en riktigt fin Kulan idag!

Jättekul att få göra det, länge sedan sist. Utmanade honom med lite galopp och hoppade större hinder på ca 140-145. Han har mycket scope i sig och Amanda har utvecklat honom på ett fint sätt det här året.

Jag och Kulan när han var min för en träning för Ted på Runsten. Fin men lite sen häst! :) Kul att han står kvar i stallet trots att han inte är min längre! En perfekt läromästare och häst att utvecklas med, han bangar aldrig på ett hinder!

Filmer Rebell

Det här är den nya stora killen som kom för ca två veckor sedan. Han har mycket fin hoppstam med bla Landor S och Grannus mfl bakom sig. Han är den största hästen jag har suttit på, över 180 cm i mankhöjd. En fantastiskt fin häst med mycket power. Jag har nästan bara hoppat serier och jobbat med att få honom att tänka själv då jag vill att mina hästar ska göra det. Idag hoppade jag en kortare bana för första gången och värmde upp på samma sätt som innan, då jag vill få honom kvick i tanken. Jag vill att han ska kunna ta lägen även nära, kunna backa av själv. Kom tokstort på en oxer men det löste han fantastiskt, se film. Han visade enorm potential och otroligt scoop i sin hoppning. Hinderklok! Magisk känsla! :)

Denna kolsvarta kille är till salu. En häst som säkert kommer gå svår hoppning någon gång i framtiden. Söker du en lovande, storhoppade och ärlig häst är detta ett kap! Vilken kille!

Rebell var fin när vi hoppade idag!

Har utvecklat sitt språng i mängder bara på tre tillfällen. Häst med scoop!
Rebell


Imorgon är det tävling!

Callisto och Elmer går båda 90 cm och 1m. "Ville" går 1m och 110. Dessutom åker tre av mina finaste vänner och elever dit och tävlar! Och många andra jag känner. Bästa Amanda följer med, ikväll blev det mys med tacos och Så mycket bättre med min finaste vän! :) Nu ska vi pyssla klart det sista med hästarna!

 

Tänkvärt!

Träna med tanke - tävla med känsla!


Tävling i helgen!

I helgen är det tävling!

Elmer och Callisto går 90 cm och 1m. Nya försäljningshästen "Ville" startar 1m och 110. Det ska bli riktigt roligt! :)

Tre månader innan tävling med dig igen. Gah, hur ska jag klara mig!My beloved ones <3

Med er fyra kan jag se en väldigt ljus framtid kommande åren!

Valence som både kan gå riktigt stora 150-hoppningar och samtidigt gå snäppet lägre klasser riktigt snabbt mot klockan. Mitt allt!


Ramius som kommer kunna nöta på i de större klasserna och bygga rutin med mig i många 145-150-klasser. En häst med ett scope och mod att gå ännu större. En häst som jag känner mig enormt trygg på att hoppa stora klasser och kommer kunna ge mig rutinen i dessa. Ingen speedhäst alls. Vi kommer vara läromästare för varandra i de riktigt stora klasserna.


Och mina två stora kärlekar i livet just nu. Båda med en helt annan ridkänsla än herrarna ovan. Två 4-åringar som snart blir fem. Båda kommer matchas mot championat. De två bästa unghästarna jag någonsin haft!
 
Jag har aldrig haft så många bra egna hästar förut. Och jag tror att det är a och o för ridningen att bygga rutin i de stora klasserna nu för att i framtiden någon gång kunna nå de drömmar och ambitioner jag har med mitt tävlande. Samtidigt måste jag ha yngre hästar att bygga underifrån. Valence och Ramius går samma klasser och tävlingar och det är verkligen perfekt att ha två så lovande -09:or att ta med på samma tävlingar under nästa år. Jag älskar er och ser verkligen fram emot ett 2014!

Valence har gjort sitt för 2013

I och med tävlingen i Hamre har Valence gjort sitt på tävlingsbanorna för året! Vi laddar nu om inför ett spännande 2014 där vi har stora mål. Det finns många små saker som vi tror kommer kunna göra att vi kan höja vår nivå med alla hästarna för nästa år. Detta var mitt första seniorår och jag är verkligen nöjd med allt vi har lyckats åstakomma, vi har fått smaka på några av de största 150-klasserna man kan rida i Sverige och jag känner att jag under året utvecklats mycket både ridmässigt och mentalt.

Men inför nästa år behöver jag ändra en hel del i flera saker för att kunna höja prestationsnivån yttligare. Dessutom kommer jag ha ett annorlunda träningsupplägg för mina två förstahästar, Valence och Ramius, för att de ska kunna utvecklas. Båda har vilja och kapacitet, så läggs rätt arbete hemma till vardags rätt, så kommer vi kunna fightas mycket mer mellan seniorerna nästa år. Jag ska också jobba mycket på mig själv, både fysiskt och psykiskt.

Valence kommer nu gå in i en lugnare period där jag mest kommer hålla igång honom väldigt kravlöst för att längre in i vinter trappa upp träningen igen. Planen är fortfarande att Ramius ska hoppa två klasser i Strömsholm om 2,5 vecka, men det står fortfarande lite oklart.

Valence började sin säsong redan i februari i år. Han har nästan bara gått klasser från 140 och uppåt och presterat fantastiskt hela året och har mycket jämna resultat. I år har han vinster i 130 och 140, vinst i 145, vinst i 150. Vann båda klasserna under Strömsholmstävlingarna i somras, kvalificerade sig till final både i Runsten Equestrians 150 Grand Prix och Volkswagen GP 150 i Södertälje. Han har hoppat många fantastiska rundor i år! Det berör mig så mycket att han har utvecklats yttligare ett snäpp under det här året. Han har ändå varit hästen som gett mig chansen till att hoppa Junior SM när jag var junior, flera YRSM och en nations cup när jag var ungdomsryttare och sen nu när jag är förstaårssenior visar han att han kommer kunna vara en enorm tillgång för mig även nu. Min stjärna och allra bästa vän! <3 Nu ska vi se till att kunna höja oss en nivå till för nästa år.
 

Xtreme makeover

Elmer fixade tänderna nu i morse också. Raspades fin i munnen. En liten vargtand vi ska avvakta lite med tyckte veterinären. Han skötte sig exemplariskt och behövde inte få lugnande! :) Fin häst! Nu lär han må som en kung efter tansraspning och kiropraktorbesöket igår. Rider honom igen först på fredag, promenerar tills dess! :)


Ovisad stillbild när Callisto löshoppade i sensomras

 Hindret låg på 150 cm.

.

 

Jag har bokat biljett till Jensclinicen i Södertälje nu! :D

Ser sååå mycket fram emot det, ska bli oerhört intressant att bara sitta och lyssna, jag är helt övertygad om att jag kommer få med mig en hel del lärorika saker hem... :D

En mycket intressant artikel, väl läsvärd, från Hästmagasinet som jag läste idag!

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=68833

Jag älskar att sitta på din rygg!


Callisto 1m Södertälje

Min bebis är så söt. Stor skillnad på början och slutet av banan, han mattas av ganska ordentligt. Kom tokigt in i kombinationen men han visade stort hjärta och sin fina försiktighet. Men så fin, och känslan från ryggen är fantastisk. En kommande stjärna!


Hamre söndag

Både Valence och Ramius skötte sig fint på tävlingen igår. Med Ramius blev allt väldigt stressigt tyvärr, hade fått med mig två vänsterstövlar av Tretorn, det negativa när stallkompisen har likadana som jag ;) Allt med kort om tid och det var svårt att få till en bra framhoppning. Det är otroligt liten yta i Hamre och många som höjde och sänkte hej vilt så jag hann aldrig rida igenom och få de språng jag ville ha, Mius blev ganska uppjagad. Inne på banan hade vi två pet, på två räcken. Jag hann inte bli klar i handen på rätt många hinder, trots detta hoppade han många fina luftiga språng. Får definitivt beskylla mig själv för felen igår. Han hoppade strålande i bägge kombinationerna.

Valence var superfin igår, så roligt. Fick många riktigt bra språng på framhoppningen. Inne på banan var han fokuserad och superfin, tyvärr missade jag en distans. Det var räcke till oxer fyra lite fram, han blev något het där men hoppade superfint på oxern, efter var det distans ner till räcke fem galoppsprång, men jag tog tillbaka honom får hårt och det blev ett för mycket. Helt och hållet en ryttarmiss. Jättesynd eftersom resten av banan var mycket bra!

Nöjd med hästarna med tyvärr märkte jag av hur mycket de yttre omständigheterna påverkar ens fokus inne på banan. Men är väldigt glad över att känna så pass fin form på älskade Valence igen!


LADY MADONNA

Bästa Donns och hennes nya juniorryttare Elin debuterade 130 i en huvudklass A1:a idag med dubbelnolla och 2:a placering! Grymma tillsammans, så jäkla kul! :D
Duktiga hästar igår!

Nya försäljningshästen "Ville" skötte sig exemplariskt igår och var nolla i vår första start tillsammans! Tyvärr hann vi inte starta andra klassen för vi var tvungna att rulla mot elitallsvenskan.

Callisto hoppade som vanligt alldeles strålande. Kul att se att hans bakbensteknik börjar utvecklas mycket också! Han är en multitalang, jag älskar honom!

Elmer har aldrig hoppat så fantastiskt bra som på framhoppningen igår! Inne på banan var han lite mer spänd och jag red jättedåligt. Felfri fram till sista hindret där han fick en liten touch. Annars hoppade han jättefint!

Valence gick laget och var egentligen superfin. Jag hittade dick ingen vidare rytm och fick två pet som jag helt själv får ta på mig. Många språng var annars mycket bra och han skötte absolut sitt jobb. Laget stannade dock kvar i elitallsvenskan till nästa år vilket var det stora målet.

Ramius gick därefter en 140. Hoppade crazy på framhoppningen, prins! Ett pet på banan, känslan och sprången överlag jättebra!

Idag går både Valence och Ramius 140. Hoppas att jag hittar bättre ridning på Vallis idag och att grabbarna håller i formen! :)

Spännande dag imorgon!

Mycket tävling med fina hästar imorgon, ser verkligen fram emot det! Bästa Amanda följer med!

Dagen börjar med uteritt på Valence och stalljobb. Sedan rullar vi mot Södertälje för lokaltävling med 4-åringarna Elmer och Callisto och Ville som går 1m och 110, vår första tävling tillsammans! :) Sedan rullar bilen kvickt mot Hamre och elitallsvenskan...

Imorgon blir första starten med Valle sedan Södertäljes 150. Hoppas formen sitter i tillräckligt bra, vi får se. Han har ju tagit det lite lugnare eftersom vi upptäckte en mindre svullnad efter denna start som visserligen försvann dagen efter, men vi ville ändå vara på den säkra sidan.

Quilago är såld

Denna underbara 4-åring med ett hjärta av guld lämnade gården för sitt nya hem idag. Det har varit roliga månader att utbilda denna otroligt gröna unghäst till att ledigt hoppa banor på 110. Tyvärr hann vi aldrig starta utan det blev bara en anmälan till tävling för vår del. Men han har hamnat i ett fantastiskt hem och jag tror att hans nya ryttare både fått en fin framtidshäst som på ett enkelt sätt kommer kunna hoppa lite större klasser men också vara en bästa vän. Helt fantastisk kille i ALL hantering och ridning. Vi kommer sakna honom i stallet!

 

Ny svart skönhet i stallet!


Här med sin ägare. Han kom hela vägen från Umeå för ett par dagar sedan! Jag gillar honom mycket! Mer info kommer!