__

Han som ger lite extra fjärilar i magen

Jag tror att han är min framtida stjärna!
Tävlingsuppehåll

Valence rids nu som vanligt efter SM igen och länns finare än någonsin. Nu jobbar jag på med markarbete, styrka och kondition. Har honom inte alltid helt rak i högervarv vilket gör att han flyter ut till vänster i hoppningen ibland, något vi jobbar stenhårt på just nu.Valence har en liten tävlingspaus och gör nästa tävling i sista helgen av mars. Därefter dröjer det ytterligare tre veckor igen till nästa start.

 Det känns skönt att hästarna tävlas väldigt sparsamt till utomhussäsongen sätter fart. Från och med maj och hela vägen till sista helgen i juli är det nämligen en stark tävlingssäsong som drar i gång med stora och viktiga tävlingar för båda hästarna. Ramius följer samma plan som Valle men kommer göra en lokal tävling med Christoffer och en regional 130 med mig innan meetinget sista helgen i mars.

Valence efter en seger i 145 i Tierp, augusti förra året.

Trimmat många finingar här igår och idag!

Älskade ridbana som min älskling gjort så fin! :) Underbart att kunna rida här i februari.
Stora fina killen är tillbaka igen!

Nu gör vi en ordentlig satsning på markarbete och tävlingsrutin i vår och sommar! Jag tror mycket på hans stora språng och kapacitet och vi ska se till att alla bitar som behövs faller på plats! Roligt att han är tillbaka igen.

Bild innan från innan han åkte :)


Onsdag

Morgonens stalljobb fixat. Nu står mycket ridning, en provridning och mental träning på dagens schema! Fartfylld dag!

Hade ett riktigt nyttigt och givande pass på den här krabaten igår. Vilken känsla i slutet! :)
 
 

Hårt schema för unghästarna några veckor framöver!

Nu lägger jag ner mycket jobb på lydnad och markarbete några veckor framöver.

Både Callisto och Ninos schema kommer se ut så här några veckor framöver:

Måndag: Lugn uteritt/skritt
Tisdag: Markarbete med bommar
Onsdag: Hoppning, lydnad, små hinder och serier
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Dressyrträning
Söndag: Markarbete med bommar

Normalt sätt har de två, ibland tre vilodagar i veckan och rids ut lite mer för att hålla motivationen uppe och för friska hästar. Men nu behöver jag verkligen lägga extra energi på lydnaden mellan hindrena. Detta gäller framförallt Nino. Jag tror och hoppas på att se stor skillnad bara efter ett par veckor. De är mycket läraktiga båda två och varje pass ger en positiv utveckling.

 

FILM Ville felfri 120 cm


Det är sjuuuukt mycket jobb...

... och en häst med mycket egen vilja och attityd. Men med mycket markarbete, rutin från tävlingar och fler timmar under ryttare så kommer han bli fantastisk!


Pay'n jump idag!

Christoffer och Ramius debuterar tillsammans, hoppar 80 cm och 90 cm. Nino går 1m och 110. Freja ska dessutom hoppa sin fina nyblivna fyraåring så det blir en roligt dag! :D
 
 

Tävling idag!

Ville går två 120-klasser och så hoppar jag Donna en klass och hennes ryttare den andra! :D Gunde stannar dessvärre hemma då vi har bokat flera provridningar med honom...

 

He's coming back! :D

 

Underbar fredag!

Jag har haft en riktigt härlig fredag med min bästa vän och vi har varit riktigt arbetsamma. Lite stallfix, mycket ridning och väldigt mycket extrajobb med allt pga snöblandat skitväder hela dagen! Men vad gör det i så fint sällskap och på så fina hästar? Dessutom unnade vi oss en längre lunchpaus som avslutades med nybakade bullar innan vi körde pass nummer två i stallet. En underbar dag har vi haft idag!

 

Den här älsklingen var världens finaste idag!!

Han har haft en lugn vecka efter SM med två skrittdagar barbacka i skogen och vilodagar att bara strosa i hagen med Callisto från morgon till kväll. Idag red vi ut på en lite längre runda i alla gångarter och han känns otroligt fin. Han tog inte hårt på resan eller SM:et så det känns skönt att han var och är i kanonform rent fysiskt!

 

Film när Christoffer och Ramius tränar

En banhoppningsträning inför söndag. Banhöjd ca 1m-1,05m. Visst har han kommit en fin bit i ridningen ändå? :) Han har en hårt tränare men det krävs om man ska lära sig mycket på kort tid! ;) Nu ska han fortsätta träna och få komma ut på tävlingar och samla rutin... Det är timmarna i sadeln som räknas!


Visste ni att...

Min pojkvän/sambo Christoffer ska hoppa Ramius på Södertäljes pay'n jump på söndag? :D

Det ska bli så himla roligt! Christoffer hade endast ridit två gånger som barn när vi träffades. Han har ridit med och för mig lite sporadiskt och jag är den enda som har tränat honom hittills. Han har utvecklats massor på ett väldigt mycket färre antal timmar i sadeln än vad man kan tro... Nu har han kommit en bit i sin ridning och hoppning och det är första gången någonsin han kommer ut på en "tävling". Christoffer får låna min älskade Ramius och tillsammans ska de hoppa 80 och 90 cm. Nog för att Ramius inte är helt lättriden mellan hindrena men hans hjärta av guld och stora kapacitet kommer nog hjälpa Christoffer runt ganska enkelt ändå tror jag! ;) Spännande och jättekul ska det bli i alla fall. Min lilla coming star Nino följer också med, han går 90 cm + 1m denna gång! :)

Jag brukar skratta lite åt Christoffer och påminna honom hur bra ställt han har det för en framtida utveckling inom hästarna och tävlandet. Och jag kan känna lite inombords att tänk om man själv hade fått sitta på ponnyer/hästar av den här kalibern när man ska lära sig hoppa och tävla, haha... Själv låg man i blomkrukorna och tuggade sand säkert hälften av mina tävlingar de första åren eller satt på vingliga hästar som var ute på banorna för första gången... ;) Gunde har verkligen potential!

Och denna häst är till salu!! Han har gått 130 cm felfritt när han var 6 år gammal. Nu senaste åren har han tävlats i klasser upp tom 125 pga ryttaren. För varje gång han hoppar ser vi en fantastisk utveckling. För rätt ryttare som vill ha en häst att själv utveckla och träna upp till större klasser så är han en perfekt häst. Mycket fin teknik fram och bak och har verkligen scope. Hoppas vi hinner komma ut och göra några starter innan han säljs.

Då vi har två intressenter som vill ha fler filmer och jag är jättesjuk fick Amanda ta några språng på honom idag. Hon rider honom jättebra verkligen. Här är ett räcke på 150 cm. Första gången hoppade han henne ur sadeln och andra gången lika fint och Amanda hade vant sig lite vid hans runda språng. Han hoppar väldigt väl genom ryggen. Vilken häst!!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=792139Åtminstone på bättringsvägen...

Nu börjar jag känna mig lite bättre i alla fall. Ögonen har slutat svida och rinna och förkylningen börjar ge med sig och ont i halsen har gått över till hosta. I natt var första natten jag kunde sova utan avbrott.

Har tagit det lugnt under förmiddagen. Nu ska jag ut och skritta ut på Ramius för att lätta upp huvudvärken.

Ikväll håller jag hoppträningar för fina elever i tre grupper om tre ekipage i vardera. Amanda ska hoppa min fina Nino idag, det blir mest teknik och lydnadsövningar och det behöver verkligen han!


Som om det sista halvåret inte hade gått...

Hoppade fina Donna igår. Är fortfarande rejält sjuk men paketerade in mig i väldigt varma kläder, vinterridstövlar och huva under hjälmen och red tre hästar igår ändå. Hoppade fantastiska Donna för första gången på ett halvår, men det kändes som igår. Vilken fantastisk liten häst hon är och som jag har saknat henne!

Elin, hennes nya ryttare har minst sagt lyckats hålla henne i toppform och Donna känns verkligen superfin. Riktigt fin i kroppen är hon också! I helgen kommer dem upp så ska jag hålla lite träning och hjälpa henne att försöka hitta de sista knapparna som fattas. Ser verkligen fram emot att de kommer upp i helgen!

Bjuder på två korta filmer till er läsare som tyckte så mycket om Donna när jag hade henne. Snälla Amanda filmade oss lite igår. Sista två kortare banorna på riktigt stora hinder! Visst är hon häftig!Helt utslagen!

Så sjuk som jag har varit det senaste dygnet har jag varit max en gång tidigare i mitt liv. Jag mår så fruktansvärt dåligt och har var inte nära att komma iväg på en tävling idag :( Jättetråkigt eftersom Ramius skulle hoppa 130 + 140 idag och göra årsdebut :(

Hoppas må betydligt bättre imorgon så jag kan få komma ut och rida alla fina hästar i stallet. Jag hatar verkligen att vara sjuk, blir så rastlös också.

 

Coolt!

Valence och jag kvalade till finalen i Gina Tricot Grand Prix 155! Jättehäftigt ju, visste inte ens om det! Nu är vi ju hemma igen och vi hade bestämt innan att vi bara är där ons-fre. Men häftigt att ha kvalat dit ändå!

Sjukling...

Är jättejättesjuk just nu... Feber och fruktansvärt ont och tjock i halsen...

Trots detta tävling idag med Callisto och Ville. Ville inledde jättefint med en dubbelnolla och 6:e placering i 110. I 120 hoppade han super på framhoppningen och kämpade fint inne på banan. Vi fick en tråkig rivning på fyran och sedan fick jag totalt hjärnsläpp och min plan på sista linjen så slutade tyvärr på 8 fel. Men han är i fin form och det ska bli roligt att se vad som händer på tävlingarna framöver!

Callisto har aldrig hoppat så fantastiskt som han gjorde inne på framhoppningen idag. Men när jag red fram ute och inne på banan så var han otroligt ofokuserad och sprättig och jag var alldeles för kraftlös för att orka jobba mig igenom det. Han var överallt och ingenstans på samma gång. Han lyssnade varken på gas eller broms eller när jag svängde... Fick 4 fel när han svängde för tidigt ut ur en kombination då han skyggade från väggen. Annars några riktiga fina språng!!

Callisto är den absolut mest lovande unghäst jag har haft. Han är valpig och har mycket egna åsikter om saker ting. Men han har verkligen alla kvalitéer jag kan önska för framtiden och jag tror enormt mycket på honom. Kommer bli många spännande år framöver och väldigt intressant att se var han befinner sig som 8-9-åring!

Tror tyvärr inte att jag kommer klara av att tävla imorgon... :,(

 

Tack mitt livs kärlek för att du finns i mitt liv!

Jag blir rörd när jag tänker på hur du har förändrat mitt liv som du gjort och hur vi tillsammans har tagit oss fram. Att min första egna häst som jag fick som 4-åring när jag var 14 år skulle ha all denna potential som du har. Tillsammans har vi debuterat på tävling för första gången på 90 cm. På din rygg gjorde jag mitt livs första 120 runda eftersom jag aldrig red högre än LA på ponny. Därefter har vi upplevt och tagit oss igenom debuter i 130, 135, 140, 145, 150. Du har varit hästen som gjort det möjligt för mig att starta och placera mig i Junior SM och Young Rider SM... Vinna 130, 140, 145, 150... Göra internationell debut... Få rida nations cup för unga ryttare utomlands... Och nu, när jag blir senior, så höjer du dig ytterligare ett snäpp och blir också hästen jag får göra mitt livs första senior SM på, med en finalplats dessutom. Du känns bättre än någonsin och jag hoppas att vi har många, många framgångsrika år tillsammans och kan hjälpa varandra att utvecklas ännu mer och komma ännu längre.

Jag älskar dig mest av allt i hela världen och är innerligt glad att vi aldrig sålde dig trots att vi så många gånger fått förfrågan. Min allra bästa vän och största kärlek. Den dagen du inte kommer tävlas mer kommer du gå hemma i hagarna och berätta om alla upplevelser vi har haft och lära unghästarna hur man gör. Min fantastiska Valence! <3

 På väg hem

Valence och jag gick in för vår största uppgift hittills och jag är trots mina tre nedslag i dagens final nöjd och kan åka hem med en härlig känsla för framtiden. Nedslagen berodde helt på mig och Valence hoppade många fantastiska språng i dagens final.

Första nedslaget berodde på att jag inte hann bli klar i i svängen och tog en förhållning precis innan. Andra nedslaget är det som stör mig mest. Det var en båge på sex galoppsprång till en oxer där jag borde tagit tillbaka och ridit sju. Det gick alldeles för fort och han kom på tok för stort för att kunna hoppa den oxern felfritt. Tredje petet kom på c-hindret i trekombinationen där han egentligen hoppade helt kanon över a och b och upp på c. Men jag vände lite för tidigt i luften på det för bågen var skarp efter till sista hindret, och då fick han med sig frambommen med ett bakben tyvärr.

Men detta är mitt första SM som senior och banorna idag och igår det överlägset svåraste både jag och Valence har gjort. Jag har fått grym rutin med mig, världens motivationskick och jag älskar verkligen det här! Dessutom är det fantastiskt att min älskade Valence räcker till på den här nivån och det kommer bli så himla roligt att etablera oss på den här nivån i framtiden. Jag är överlycklig!

I Jönköping stannade vi till och hämtade upp en häst som gör Valle sällskap hem till oss. Inte vilken häst som helst heller utan älskade och otroligt saknade Lady Madonna. Hon ska bo hos oss en vecka sen kommer hennes ägare upp och så tävlar vi tillsammans på lördag och jag ska hjälpa dem lite med henne! :) ♥


SM-FINAL!!

Min häst var så fantastisk igår och fightades över en stoooor 150-bana! Vi är i final i vårt första senior-SM och jag är så glad som man bara kan vara! Nu har jag uppnått mitt mål och ska njuta av att vara en ryttare i finalen idag!
ÄNTLIGEN!

Känner mig vansinnigt motiverad! Blir så fruktansvärt jäkla lycklig när jag ser att anmälningarna börjar ramla in på min TDB med ett gäng av hästar. Äntligen får vi sätta fart  på det nya året och det ska bli riktigt roligt att få ägna nästan varje helg på tävling framöver. Utomhussäsongen är det jag längtar mest till men ändå helt underbart att ÄNTLIGEN få komma igång på allvar igen!!
 
Det ska bli extra intressant att se hur Callisto och Nino utvecklas under det här året då jag tror enormt mycket på dessa två. Språng, kapacitet och försiktighet finns så det blir verkligen en spännande resa med dem när bitarna faller på plats.

 
 
 
 

Städdag!

Och det finns inget bättre än att lyssna på de här två männen på högsta volym då!
He's probably the best horse I've ever had
Fullspäckad torsdag!

Morgonen började direkt efter utsläppet hos min otroligt duktiga sjukgymnast som återigen kollade igenom min armbåge som är fullt frisk och hundra procent rörlig. Härligt!

Därefter gick hon igenom rygg och nacke, mobiliserade en hel del låsningar och tog hand om mig så att jag kände mig som en nya människa när jag gick därifrån!

Därefter for jag iväg med bilen och hoppade 4-åringen e Cartier som nyligen blivit inhoppad, går verkligen framåt med stormsteg, jätteroligt! Det finns dessutom lite språng i honom och han har snabba tassar så det ska bli spännande att se hur mycket potential som finns i honom framöver. Hoppade också fina Imeldina som hoppade några helt fantastiska språng idag! Underbar känsla!

Åkte hem och pysslade med saker hemma innan jag gjorde iordning min stjärna Valence för lite träning i ridhuset. Formen känns fin och vi tränade lite lydnad på små hinder på en bana också, känns bra. Avslutade på några få språng riktigt stort och han hoppade fantastiskt, nästan så att han blir lite överförsiktning och att jag måste ha lite ben på honom än vanligt fram när hindrena blir så stora. Men sprången kunde man inte klaga på idag minsann...

Därefter hem, rida ett par hästar, mocka och fixa hela stallet innan Freja kom och jag red ut med henne också! Vi var ute och galopperade på våra fina unghästar, jag på Nino som skötte sig jättefint!

Därefter iväg för lite hoppträningar för en grupp fina elever!

Sen middag och äntligen lite kvalitétstid med min kärlek och sambo!


Fina Ida får pryda bloggen!


:)

Hoppade Callisto i ridhuset tillsammans med fina Rebecca och Lorden. Han var riktigt fin! :)
Finbesök, eller älsklingsbesök till och med!!

 

Ont i hela kroppen!

Alldeles mörbultad och stel i hela kroppen idag. Tack Nino, din buse! Tur att jag har så stora förhoppningar på dig. Ibland undrar jag varför man ger sig in på en ny otroligt grön unghäst gång på gång. Men resan är ju oerhört spännande och rolig, om än lite smärtsam! ;)Nino

Fina hästar och hög kvalité på P&J

Hästarna har skött sig mycket fint idag! Valence är som vanligt stora stjärna och bevisade att han är i kanonform, första riktiga hoppningen på väldigt länge! Han var felfri i 140 cm över en lång bana på 13 språng. Därefter fick Pontus Westergren och Helena Persson hoppa sina SM-hästar över en 150-bana. Valence och jag hakade på för en sista check om formen är tillräckligt god för en debut i senior SM. Och visst är han i form för att kunna göra det! Vi hoppade totalt 10 språng där inne på 150 cm och det lika felfritt, känslan då var dessutom ännu bättre än i första rundan. Älskade, älskade häst. Träningen i vinter har dessutom givit superresultat, han känns oerhört stark och vältränad. Nu får vi ladda inför vår kommande tävling, SM i Borås. Det blir det svåraste vi gjort tillsammans hittills. Han ska få nya skor imorgon och lite kortare fötter vilket bara kommer göra oss gott inför nästa start! ;)

Ramius gjorde även han ett mycket fint jobb, två pet i 140-rundan men jag får ta på mig dem. Annars blir känslan bättre och bättre och mycket mer harmoni mellan hindrena. Han hoppade många kalassprång idag!

Nino bockade fint av mig på framhoppningen idag, han blir alldeles yvig och det märks att det var andra gången har var ute... Så otroligt grön! Men felfri i 80 cm och sedan 4 fel i den andra klassen. Han behöver utbildning och rutin men han kommer bli en stjärna en dag!

Jag fick dessutom se och träffa fina, fina Elmer och hans nya underbara ägare idag! De hoppade 90 cm och 1m och gjorde två kanonrundor, så roligt att se. De är så nya för varandra men har hunnit rida ihop sig som ekipage förvånansvärt fort ändå. Jätteroligt!

SRK är en fantastisk klubb på alla sätt. Vilken otroligt hög kvalité det är på deras Pay'n jumps och tävlingar. Dessutom en stämning som gör att man stortrivs, helt underbart. Jag är en stolt SRKare och är så nöjd med mitt val på alla sätt!! Det kommer bli ett riktigt roligt år!

Vallis idag! <3
 


Ledig stallplats!

 Från och med 15:e februari kommer jag ha en ledig stallplats till att kunna ta emot en ny häst för inridning/utbildning/tävling eller försäljning. Hör gärna av er vid intresse!

www.amandagullstrom.n.nu
 
 
Äntligen!!

 
Äntligen är morgondagen nära! Lastbilen är packad och grejerna i ordning! Som jag har längtat!

Imorgon bitti bär det av till SRK med fina Nino som ska gå två småklasser och känna på tävlingsmiljön igen! Han hoppade riktigt fint i torsdags i lilla ridhuset där banan var betydligt högre än hindrena han ska skutta över imorgon! Men han behöver komma ut och förstå vad tävling är för något så en pay'n jump är perfekt!

Därefter åker vi hem och hämtar Valence och Ramius som båda kommer få hoppa 140 cm imorgon, ev går Ramius två klasser, jag får se... Det ska bli väldigt roligt och spännande att checka av hur formen är, Valence har jag ju hoppat extremt sparsamt på sedan november... Känslan imorgon blir lite avgörande om vi åker till SM i Borås om 2 veckor eller inte. Det är mycket pengar och väldigt tidigt i säsongen så jag vill känna att vi har en bra känsla på en större bana för att det ska vara värt att åka till SM!

Hur som helst ska det bli sjukt kul att göra det bästa som finns imorgon!!