__

Toblerone MC

Glömde berätta att fina Toblerone gjorde sin livs första tävling i helgen och var felfri i sin start, 95 cm. Han gjorde det väldigt enkelt. Jätteroligt att det börjar bli tävlingshäst av honom också! Hans uppfödare/ägare var på plats och var väldigt glad och stolt över sin häst! :)

Toblerone är inriden och inhoppad hos oss! :)
Film Callisto

Min lilla 5-åring som växer så det knakar och är väldigt mycket bebis fortfarande. Men han är min verkligt blivande stjärna! Nu ska han få lite sommarlov.


En bra helg!

Härligt att spendera helgen hemma på en mindre tävling bara några mintuer från där vi bor. Ibland är det skönt att ha lite mindre krav och bara försöka göra rundor som utbildar de yngre eller mindre rutinerade hästarna.

Totte har verkligen skött sig strålande och hoppat många fantastiska språng. Han var dubbelnolla i 110, 0 fel och 5:e placerad i 115 och i dagens 120 hoppade han väldigt, väldigt fint med ett nätt nedslag i slutet av banan som jag får ta på mig. Otroligt nöjd med honom och hans språng utvecklas hela tiden. Han känns verkligen redo för 130 inom en snar framtid.

Nino har varit vildare än vildast och inte hoppat lika fantastiskt som han brukar, varierande språngkvalité. Passar nog alldeles utmärkt med sommarbete och paus för honom nu. Han gick 110 felfritt igår och 115 med 4 fel. Hoppningen är egentligen det minsta problemet med honom just nu...

Valence fick lufta sig i en mindre speedklass idag och vann den! Han börjar ju lämna i från sig förstaplatsen i stallet till Ramius och kommer gå både GP-klasserna i 150 men också gå mot klockan i lägre klasser. Något som passar Valle väldigt bra. Han var jätteduktig och snabb i benen idag! :)

Callisto gick endast dagens sista klass, 120, och satte en säker nolla. Han är för att vara fem år ung alldeles fantastisk i mina ögon. En riktig framtida stjärna! Nu har han ett litet sommarlov med mycket bete och stärkande arbete framför sig och går nog ingen tävling förrän i september igen!

En fantastisk bild på Nonstop (Totte) som min underbara vän Erika har tagit! Tusen tack!
 

Finaste Lady Madonna med sin nya ryttare!


Fokus och mycket på gång!

Just nu har jag otroligt många bollar i luften och mycket som händer!

Valence och Ramius kommer stå över SM i år. Jag tog det beslutet eftersom de har gått tre stora tävlingar i rad och utomhus SM är framflyttat flera veckor från tidigare år och passar helt enkelt inte in i vår planering. De kommer få en lugnare period nu utan tävlingar och med mycket lite hoppning. Man kan inte köra fullt ut hela året runt och den här lugnare perioden just nu passar perfekt in i min planering. Nästa större tävling blir i slutet av juli och sedan drar VW Grand Prix serien igång som vi ska lägga lite extra energi på i höst/vinter. Båda känns mycket fina och Ramius kommer må bra av att slippa resor ett litet tag både mentalt men framförallt hans kropp! Vi har haft stort intresse på Ramius, inte minst efter hans framgångar i Strömsholm och Runsten, men än så länge kämpar vi för att jag ska kunna behålla honom! Behöver ju Ramius för min egen satsning. Det är så fantastiskt roligt att ha två hästar att satsa på de största klasserna med. Och nu börjar det vi väntat på äntligen hända, att Ramius börjar kliva upp på platsen som förstahäst i stallet. Kapaciteten hos honom är ju ännu större än hos Valence! Och det bästa är ju att Valle kan gå båda speedklasser mot klockan och stora 150-klasser! Så just nu är jag väldigt lyckligt lottad! Vill behålla alla mina fyra hästar jag har nu, då är allt så bra jag kan önska mig!

I och med detta har jag också möjlighet att flytta fokus till de andra finingarna i stallet. Nino, Totte och Tobbe lägger jag just nu allra mest tid och fokus på. Det är jätteroligt att ha den där lilla extra tiden för dem i allt. Tre mycket fina hästar med stor potential som verkligen utvecklas åt rätt håll hela tiden. Jättekul! Callisto växer så det knakar och tränas upp i styrka och kondition men kommer gå lugnare i perioder och inte tävlas så mycket på 1-2 månader. Min fina 5-åring som vi inte har någon som helst brådska med.

Fina Rebell kommer lämna stallet den här veckan. Fin, storhoppande och försiktig 7-åring som är mycket lovande. Men han är stor och ska få chansen att befästa alla höjder han debuterat i år och man ska vara rädd om en så lovande häst med den inställningen som han har! Nu ska han hem till sin ägare och få rulla i 120-130-klasserna innan det är dags för större uppgifter. 
 
Min ena kompis kommer lämna stallet med sin unghäst för sommarbete också och det känns väldigt tråkigt, det kommer bli tomt. Tänk så roligt vi har haft!

I veckan kommer därför två nya försäljningshästar in, det ska bli jätteroligt verkligen! :D

 

Fokus och mycket på gång!

 

The love of my life
Filmer RunstenOtroligt nyttig dressyrträning!

Fock otroligt mycket bra hjälp med hur jag ska utveckla Nino och har fått en rejäl motivationskick och det ska bli så roligt att fortsätta arbeta med det här tänket framöver! Han skötte sig väldigt fint idag! :)

Callisto fick jag jobba på ett lite annorlunda sätt framförallt i galoppen. Det var ssker jag behövde korrigera ridmässigt för att komma åt de saker jag upplever att jag haft problem med. Det var lite svårt och jag fick inte ihop allt idag. Kommer verkligen få kämpa mig över en hög tröskel en liten tid framöver för att få in detta i ryggmärgen. Ridning kan vara svårt ibland!! Callisto var jätteduktig och är i perider magiskt fin att rida. Dock märker vi av växtperiden tydligt i honom så han kommer matchas mycket lugnt ett par månader framöver och inte tävla mer under en tid framåt förutom den start som redan är anmäld nästa helg. Han har så himla mycket tryck och power från sina bakben i galoppen men kroppen vet inte riktigt hur den ska hantera allt ännu. Han ska egentligen bara stå och gro några år innan vi plockar upp honom i svår klass. Jag vet att han är min framtida stjärna och behöver inte ha bråttom! :)

Idag hittade Anette också en stor svaghet hos mig som ryttare efter min turbulenta krossfrakyur i armbågen förra året. Jag har sämre rörlighet och har omedvetet blivit lite mindre följsam i svängar etc än i min andra arm. Jag vet ju av min sjukgymnast att jag fortfarande blir mycket stelare och mer öm kring hela skulderbladet fortfarande. Vissa med samma typ av skada som jag fick har tom fått s.k frozen shoulder så jag är väl egentligen mycket väl återställd men för ridningen måste det bli bättre. Med mer massage, stretching, sjukgymnastik och stor koncentration och uppmärksamhet i min ridning ska jag fanimej få bukt med detta. Både för min egen och mina hästars skull!

Otroligt givande träning idag. Så roligt!
Fantastiskt fin Tobbe idag!

Under kvällen var bästa Amanda och jag iväg med Tobbe för miljöträning på en anläggning nära oss. Där hade de byggt upp en tittig bana och Tobbe skötte sig alldeles fantastiskt! Första gången vi åkte iväg och hoppade. Blir spännande med tävlingsdebut snart för denna fina Torneschavkomma! :)
Härlig onsdag!

Amanda och jag har jobbat hårt i stallet, rensat täckesboden och tvättat ett tiotal täcken. Vi har slitit hårt idag och till helgen ska jag tvätta och renovera upp lastbilen också. Sommarfix på gården som ger fint resultat gillar vi!

Avslutade kvällen med ett markarbetespass på underbara Totte i sällskap med mina underbara vänner Felicia och Amanda. Härligt att träna ihop och vi gjorde otroligt nyttiga övningar i galopparbetet.

Därefter skrittade Amanda och jag ut på Valence och Ramius med Callisto och Nino som handhästar och klättrade lite.

Imorgon väntas dressyrträning för bästa Anette som kommer hem till oss och håller ett gäng privatlektioner. Själv har jag diskuterat med plånboken som begränsade mig till två träningar och jag väljer att träna med mina bebisar Nino och Listo imorgon. Jag får alltid ahaupplevelser och nyttiga saker att ta med sig för hela livet. Så ser jättemycket fram emot morgondagen.
Toblerone imponerande stort med några heeelt fantastiska språng igår!!
Så mycket kärlek!


Stjärnan felfri och 4:e placerad i 150! :)
Min fina ♥

Callisto som fick världens sämsta förutsättningar idag, men min fina femåring kämpade på fantastiskt ändå och bjöd på flera fina språng.
Katastrofdag

Usch vilken hemsk dag det varit idag. Regn, åska och blixtrar gjorde inte saken bättre.Underlaget på bana två idag var verkligen katastrof. I svängarna och runt hindrena blev det ibland 2-3 dm djupt. Dessutom var det noll struktur på framhoppningen med fritt insläpp, två varv och ekipage som skrittade både på och innanför spåret. Det var kaos tidsmässigt för min del och detta gjorde att min start på andra banan med Callisto blev toksen och jag hann knappt hoppa några språng innan jag gick in på banan.Totte skötte sig dock jättefint ändå men hoppade inte med samma språng som han brukar. Ett ner i 110 och två ner i 120 med med tanke på omständigheterna så gjorde han sitt bästa. Nino tittade till på ett våghinder i 110 och sprang förbi det, hoppade dock fantastiska språng och tog sig runt 110 på 4 fel.

Callisto rev för första gången i sin tävlingskarriär två hinder på gräsbanan men det berodde förstås på de dåliga förutsättningarna han fick.Jag valde att stryka både Callisto och Nino från grusbanan pga underlaget. De fick för dåliga förutsättningar så tyckte inte att jag kunde få ut något bra av det.

Imorgon hoppar dock mina två bebisar 120 på gräsbanan, en ny upplevelse för Nino. Valence hoppar 145 på kvällen. Ramius får stanna hemma och vila upp sig till lördag. Nu ska jag hålla mig till EN bana resten av helgen så det blir lugn och ro, ordning och reda på sakerna!

Så trots en riktigt tuff, tråkig, regnig och stressig dag så är jag nöjd med alla tre bruna grabbarna som gjorde det bästa de kunde efter vilka förutsättningar de fick.Nu laddar vi inför en bättre morgondag och hoppas att Runstenstävlingarna gynnas med roligare väder imorgon. Nästan varje år har de otur med vädret... Dock cred till Runsten som varit mycket flexibla och hjälpsamma idag!

Nonstop 140

Fina, fina häst ♥
PAY'N JUMP

Måndagen den 16:e juni anordnar vi en pay'n jump kvällstid från ca 18:00. Valfria höjder.
Framhoppning på grusbana 22x40, hoppning på stor gräsbana. Brodd rekommenderas.
 
80 kr per start och 140 kr för två starter.
Anmälan skickas till amandavcl@hotmail.com
Välkomna!

Ett viktigt pass för framtiden

Igår hoppade jag Totte (Nonstop) inför helgens tävlingar i Årsta Runsten. Det var ett väldigt givande pass, om än i perioder lite jobbigt för oss båda, men som slutade fantastiskt.

Totte har en enorm förmåga i sin hoppning. Han är en häst som har mycket lätt för sig och stor kapacitet. Han är också benådad med en riktigt bra hinderuppfattning och härlig teknik. Det enda problemet är att han inte riktigt själv förstår att han är så bra och har så mycket kapacitet.

Normalt sätt när jag jobbar med hästar som beter sig som han gör ibland beror på att de är lite begränsade i sitt språng, eller att de har gått större klasser än de eller sin ryttare varit redo för och att självförtroendet på hinder därför är lite varierande. Men jag har nog aldrig suttit på en häst som egentligen haft så himla lätt för sig och stort språng, och dessutom mycket välriden, men som trots detta misstror sin förmåga... Allting sitter helt enkelt i hans huvud. Och just nu jobbar jag stenhårt på att få honom att tro och lita på sin fantastiska förmåga.

Jag har fått fria händer att prova mig fram lite gällande utrustning och även sadlar. Och eftersom jag, trots mycket fina resultat och språng på tävling, ändå inte tyckt att han använder ryggen så mycket som jag önskar i språnget bestämde jag mig för att testa mig fram lite.

I och med Tottes misstro på sig själv ibland så hoppar han lite för hastigt. Jag vill att han ska ta mer tid på sig i språnget och använda mer rygg och båge. Jag jobbade med den typen av övningar på gräset en stund med ny sadel. Han hoppade många fina språng, precis som han har gjort på tävlingar tidigare, men jag fick fortfarande inte riktigt den känslan genom kroppen som jag ville.

Trots mycket varm dag och redan ett flertal språng i kroppen och en tanke att han kanske inte är redo för att börja hoppa på det sättet jag önskar än så valde jag ändå att lägga på en annan sadel, den Ramius har som också är ganska rak i ryggen som Totte och gå ner och rida en stund på grusbanan. Bara i galoppen kändes det annorlunda, en jämnare bjudning och en jämnare kontakt med munnen. En rakare häst mot hindrena. Och ett språng, där känslan under sadeln mitt över språnget kändes helt annorlunda. Trycket uppåt och känslan att hoppa nästan "baklänges" med härlig kraft från backen och genom hela språnget bara kom... Total lycka i den känslan.

Det kändes som ett pass där vi bara under en timmes arbete klättrade upp många steg på utvecklingstrappan. Ett pass som nästan var obligatorisk för att klättra upp i klasserna den här underbara hästen har förmåga för. Det är så han måste börja kunna hoppa för att han ska kunna använda full kraft och på så sätt också lita fullt ut på sin förmåga.

Underbara Totte! Tusen tack finaste vännen Amanda som hjälpte till i den kokande värmen. Hade inte klarat mig utan dig! <3

Bjuder på några korta videos Amanda tog på oss!


Love this horse

Det känns så enkelt på hans rygg, och ändå var han mycket mattare i språnget än i 145:an på fredagen. Var i bommen lite efter vattnet där jag galopperade på och kom lite för nära. Vinglade till på tvåan, han har aldrig hoppat en liknand mur förut utan infångare dessutom så jag tror inte att han förstod att det var ett hinder först! ;) Annars kändes rundan mycket bra, han ger en så fin känsla!

Jag höll på att åka av på sista hindret i grundomgången, skyller på att jag inte är van vid nya sadeln (sedan 3 veckor) ännu...;) Tog det lugnt i omhoppningen då jag inte har börjat rida mot klockan ännu, rutinen i de stora klasserna är prio ett just nu! Önskar att man kunde föreviga känslan som uppstår vid målgången efter grundomgången!Mitt lilla busfrö!

Livrädd för den oranga klädseln innan start. Han har en liten räv bakom örat och det är mycket jobb och rutin som ska till. Men han har utvecklats med stormsteg och språnget känns fantastiskt. Han är så otroligt elastisk och hoppar med mycket rygg. 


VÄRLDENS FINASTE RAMIUS!

Gick in i stora 150 Grand Prix i Strömsholm idag och sätter nollan över 16 språng! Han är fantastisk. Vilken häst!! Ett fjuttigt nedslag i omhoppningen i WR som jag red väldigt lugnt i, så tyvärr första utanför placering. Så otroligt glad över min vita prins. Nu äntligen har allt arbete och rutin börjat ge resultat. Kapaciteten har vi alltid vetat finns där! Så underbar!

Valence fick gå ner och hoppa en 130 för att vi båda skulle få känna att det är lätt och roligt inför nästa helgs GP-klasser i Runsten. Han var grym och vann med nästan åtta sekunder! Härlig känsla! :)

Ramius <3 <3

Strömsholm

Underbara Ramius fick en tuff uppgift att gå rakt in i en 145 på Strömsholms fina men svåra gräsbana. Två ner på en 14-språng lång bana på tcå räcken kändes bra som förklass som honom. Ramius hoppade fantastiskt. Han gör det så enkelt trots sin ringa rutin. Film kommer.

Valence fin men något het i laget. Sista bommen föll. Dock hade en nolla från oss ändå inte tagit oss till finalen i Falsterbo.

Idag vilar hästarna och imorgon går Ramius 150 GP medan Valle får gå ner och hoppa en 130-klass.

Fantastiskt fin bild på Ramius och min vän Felicia i Strömsholm igår! :) ♥Toblerone MC e Tornesch

Det går verkligen framåt med fina lilla unghästen jag har hemma för utbildning. Han reds in för 2,5 månad sedan och hoppar nu enkelt banor. Han sköter sig jättefint. När jag hade mycket tävlingar och aktiviteter så fick han en lite lugnare period, sedan har jag lagt ner en hel del dressyrmässigt arbete, han har tex börjat lära sig byten vilket han gör strålande fint. 

Nu är en liten tävlingsdebut planerad så vi har börjat hoppa riktiga banor och lite längre rundor så att han får träna upp ork och styrka. Det märks på honom att han blir matt både mentalt och fysiskt, vilket inte är så konstigt. Min pojkvän var så snäll och filmade dagens sista runda, där han dock var lite matt men mycket duktig. Hinderhöjden ligger på ca 90cm-1m. 

Det är en väldigt rolig häst att arbeta med, otroligt lättlärd.


Sommarkurs!

Söndagen den 22:a juni har jag en sommarkurs hemma på vår gård i Mariefred.

Dagen börjar med markarbete med tre grupper. Därefter är det lunch och teori. Sedan bygger vi bana tillsammans, som vi också går och analyserar. På eftermiddagen fortsätter vi med banhoppning på gräsbanan. Dagen avslutas med fika och utvärdering. Daguppstallning ingår i kurspriset. Pris inkl. moms.

Är du intresserad av att vara med?

För info och bokning av kurs, maila amandavcl@hotmail.com

 

PAY'N JUMP

Måndagen den 16:e juni anordnar vi en pay'n jump kvällstid från ca 18:00. Valfria höjder.

Framhoppning på grusbana 22x40, hoppning på stor gräsbana. Brodd rekommenderas.
 
80 kr per start och 140 kr för två starter.

Anmälan skickas till amandavcl@hotmail.com

Välkomna!

Nonstop "Totte"

Jag måste berätta att jag är väldigt glad över det nya tillskottet i stallet. Inte nog med att han är en underbar individ som på alla sätt är enkel att ha och göra med, han är dessutom en riktigt fin hopphäst. Det finns mycket potential i honom och han är kvick och rädd om sig. Under den korta tid han har varit här har det hänt mycket och jag får en riktigt bra känsla från honom. Vi debuterade 125 under senaste tävlingen med ett nedslag, han hoppade fantastiskt. Han var också 3:e placerad i en 110 på samma tävling. Han ska få gå några 120 till innan vi debuterar 130, och det är absolut inte hans begränsning. Det ska bli spännande att se hur långt han kan komma. Är så himla glad över att ha fått det här förtroendet av "Tottes" ägare, som är minst lika underbara som hästen! :)

Bra dag på jobbet! :)

Mina fina unghästar som jag älskar så högt! Nino är en riktig buse, crazy, med en stark egen vilja och massor med nerv. En av de mest egensinniga hästar jag har haft, men det är också egenskaper som kommer göra honom till en stjärna i framtiden. Han levererade två felfria rundor i 120 idag! :)

Callisto hoppade otroligt väl i första 120 där han satte en säker nolla. I andra klassen var han matt och det otroligt blöta och tunga underlaget tog ut sin rätt. Ett pet i slutet av banan in i andra kombinationen resulterade i fyra fel.

Så nöjd med mina unga pojkar. De är väldigt olika men båda har en stor potential för framtiden!
Hej igen!

Hej alla kära och mycket trogna läsare!

Tillbaka efter en paus som har berott på bristande lust och intresse för skrivandet. Tankarna snubblade emellanåt in på att till och med ta bort bloggen, men jag beslutade mig för att låta den existera ett tag till. Det är ändå trots allt bloggen som hjälpt mig att förenas med olika hästägare och andra samarbeten. Den har på så sätt varit stöttande för min satsning. Även om livet utanför bloggandet ibland känns lugnare och mer privat.

Hästarna har de senaste veckorna skött sig strålande. Och förutom två frakturer i ringfingret så mår jag också bra! Har tävlat mycket och haft fullt med aktiviter åt alla håll senaste tiden. Nino fick lite flashbackbeteende under sin första start på spektakulära Sundbyholm, där han var så galen som bara han kan vara på både framhoppning och inne på banan. Dagen efter var han dock sitt finare jag igen och levererade en lekande lätt 120 med endast en framtass på treans räcke från en felfri runda.

Valence och Ramius var i Norrköping och tävlade i helgen. Vi bodde en bit därifrån hos en tjej jag tränat mycket tillsammans med under tiden för Ted med Valence och Caruso. Båda hästarna hoppade fantastiskt och Ramius var så mycket lugnare och mer fokuserad i allt kring tävlandet än vad han brukar. Valence hoppade hem en placering i 145, första utanför i lördagens 145 och hoppade alldeles fantastiskt i en 150 där dock resultatet var så mycket sämre än känslan. Han blev platt i trekombinationen och därav några för många bommar ner. Ramius hoppade vansinnigt bra hela helgen, nästan allra bäst sista dagen men jag har inte riktigt rätt timing i ridningen. Jag ställer till det för mig själv när jag räknar alla linjer hit och dit, det går allra bäst när jag rider på känslan i stället. Lätt att bli lite förvirrad eftersom det är nästan lag på att mäta och rida exakt distans på linjer. Men efter att ha sett världscupfinalen där en speciell linje med 4 respektive 4 långa galoppsprång växlades mellan alltifrån 4/4, 5/4, 4/5 och till och med Micheal Whitakers 5/6(!) på samma distans har jag blivit förstärkt i min tro att det faktiskt inte är fel att ibland lägga in extra, det viktigaste är att anpassa och hitta den galopp där hästarna hoppar som bäst...

Nog tjatat om det. Visar en film från Ramius första start i 150 utomhus. Känslan i sprången går inte att beskriva. Synd att jag inte kunde göra ett bättre jobb under helgen för han har varit helt magisk. Han var felfri fram till tionde hindret där jag kommer för nära och släpper kontakten, och på sista hindret får jag hjärnsläpp. Så fruktansvärt irriterad på mig själv. Men får glädjas åt att Ramius äntligen börjar få visa sin fantastiska kapacitet. Sommaren och hösten blir spännande med honom!