__

Friends

Spenderade lördagskvällen i Stockholm på Friends arena med min fantastiska och väldigt saknade vän. Vi kan inte ses så ofta numera i och med att Rebecca flyttat till Kalmar. Men trots att det var två månader sedan kändes det som igår. Finns ingen människa i hela världen som jag skrattar och mår så bra tillsammans med.  Hon som kan ljusa upp även de mörkaste av dagar i mitt liv. Tack för att du finns ♡


Tedträningen i fredags

Jag är nöjd med Tedträningen i fredags.  Callisto är lite lat och har halvtaskig attityd men när han väl för sina språng är han alltid mycket noggrann och gör det enkelt.  Hoppas dock att han kommer bli lite mer laddad och ha eget driv när han vuxit i sin Val piga kropp och stora lite långsamma galopp.  

Totte fick jag mycket bra tips med. Det är så svårt med honom ibland för man känner att han har väldigt mycket språng i sig och egentligen vansinnigt lätt för sig, men något som hindrar. Ted satte verkligen ord på NÄR och VARFÖR de fina välhoppande språng en kommer och hur arbetet dit måste gå till. En bra bit kvar och mycket jobb men det var roligt att Ted tyckte att han är en väldigt fin häst. Han har haft en lugnare period utan hoppning så nu är jag verkligen glad och motiverad att sätta igång på allvar med  hooppningen på honom igen!


Payn jump idag

Molly var felfri i 1m och debuten i 110 idag på payn jump i Södertälje. Hon älskar verkligen att hoppa och gör det väldigt väl! Jätteroligt att jobba med henne för hon har ett otroligt bra psyke!  :) 


Tedträning imorgon med Totte och Listo! :)

 

Nyklippt och nöjd Molly!

Första gången hon blir klippt någonsin och stod som ett ljus. Tyckte nog bara att det var jätteskönt, hon hade kunnat stå lös i gången! 

Gillar verkligen psyket på den här hästen, påminner mycket om Valence som ung. De har jullite släktdrag,  Valles morfar är farfar till Molly! :)

Bilder efter och innan klippningen

Valence final i VW Grand prix och 145 sista dagen

Generellt sett nöjd med rundan. Linjen till trippeln blev inte alls som jag hade tänkt mig, fick inte ut honom på bågen och runt innerskänkeln, blev därför långt till räcket efter och han tappade höjd och språngkurva. Fastnade sedan i svängen upp till trekombinationen och fick "gasa" lite in vilket är dödsstraff på Valle, försökte då hålla tillbaka honom till B-hindret men då hann jag inte bli klar i handen istället. Två tydliga ryttarmissar, jäkla skit. Men min häst är fantastisk!Blev jätteknasigt till första hindret. Fick fel på startsignalen innan så hade precis saktat av där och kom inte igång. Valle hoppade därefter mycket fint. La in ett extra på bågen så rev bakbommen då vi kom för nära. Ryttarmiss där jag inte höll planen. Han kändes lite mattare den sista dagen men ändå känns 145 lekande lätt på hans rygg och han är en fighter.

Vi hade en otroligt roligt och väldigt lärorik vecka i Flyinge som gav oss värdefull rutin inför nästa år!


Fantastiskt fina Amore!


Callisto som fyraåring några dagar efter att han kommit hem till mig :)

Ser lite annorlunda ut nu... :)


Magsjuka

Har haft en fruktansvärd natt med magsjuka och det enda jag fått i mig är några små klunkar te. Det finns inte många saker som är värre än magsjuka faktiskt. 

Hästarna har därför vilat och det enda jag haft kraft nog till att göra är att ta in och ut fyra hästarför hhovslagare som kom under förmiddagen och skodde fyra hästar.

Känner mig lite piggare nu och ska försöka rida samtliga hästar imorgon.  En ska dessutom visas för kund för andra gången. 

Var dessutom tvungen att ställa in mina träningar i Södertälje så det var riktigt tråkigt. 


Ramius ♡


Min väns unghäst som vi löshoppade igår

Importerad från Tyskland från lösdrift precis som min Callisto.  Denna treåring e Cachas ( Caretino ) - Cassini - Limbus ( Landgraf ) hoppar alldeles fantastiskt.  Spektakulära framben minst sagt! :)

Igår travade han för första gången på banan under ryttare. För 2,5 vecka sedan var han knappt hanterad av människor.  Resan med unghäst ar är fantastisk! 
:)

Jag har hjälpt min vän Felicia att hitta denna, skulle egentligen ha köpt honom själv men ska ju försöka hålla mig till mitt antal på tre egna... Får se hur länge det håller om min kontakt hjälper mig att hitta något nytt framtidsämne... :)

Jag har verkligen världens bästa vän!

Tack för att du finns där i ur och skur. Du är som en ssyster, bästa vän, mitt bollplank, supporter och ett stöd i alla situationer. Vet inte vad jag gjort för att förtjäna en vän som dig! ♡

Until the death tear us apart 


Hot Molly

Hoppade Molly lite idag eftersom hon hålls igång ordentligt under veckan.  Jon visar jättefina kvalitéer och jag tycker mycket om denna lilla häst. Fem år och långt ifrån vältränad och stark, men visar på att hon har potential att utvecklas väldigt mycket!  Jätteroligt att jag fått hem Molly till mig, det är jag väldigt glad över! 


Mysigt att vara hemma idag och rida ut en lugn runda på min vita stjärna ♡

Som dessutom känns riktigt fin ♡


Hemfärd ikväll

Valence går 145 ikväll men därefter blir det hemfärd. Kommer hem sent i natt. Det räcker gott och väl med tre klasser denna vecka på dessa höjder. Måste hinna få lite vintervila innan nästa säsong tidigt drar igång och vara rädd om hästarna.  De ska hålla många år till!


Bilder

Fick underbara hälsningsbilder på Callisto och Ramius från min vän Sandy som motionerar hästarna hemma när jag är borta.
En underbar dag

Hade en underbar dag igår, en av de bästa i livet! Började förmiddagen med ett fantastiskt dressyr mässigt arbete på Valence ute i naturen här i Flyinge.  På kvällen väntades final i VW Grand prix där Valence hoppade fantastiskt bra.  Felfri fram till hinder nio där jag inte fick till linjer till trippeln och rev därför räcket innan där vi fick lite för långt. Han blev flack i det språnget.  Blev inte riktigt klar i handen på B - hindret i sista trekombinationen så rev med bak på det räcket. Två nedslag men det är det största sammanhanget vi tävlat i och det var fruktansvärt roligt.  Kändes mig vansinnigt motiverad och fokuserad. Allra gladast över vilka stora kvalitéer Valence besitter.  Ska aldrig mer ranka Valence och Ramius som ett eller två i stallet, båda har en fantastisk kapacitet och inställning.  Olika kvalitéer där det inte går att säga vem som är bäst. Valence är mer ridbarhet så han går bättre än Ramius på banor som deg här där hindrena kommer kort ur sväng och de måste vara reglerbara.

Väldigt stolt över min häst och rundan kändes förutom nedslagen väldigt bra.  Vi tävlar bland de bästa ryttarna vi har i Sverige. Vi har samlat på oss otroligt mycket rutin på seniornivå, 150, i år som vi kommer ha stor nytta av nästa år när vi ska börja bli redo att strida för topplaceringarna.

Grattis till Helena Persson som tog hem segern med Bonzai H!

Bilder från gårdagens final.

Snart framme med älsklingen i Flyinge ♡


Förberedelser

Just nu läggs alla förberedelser inför Flyinge där hela veckan kommer spenderas. Vi får inte tillträde till boxarna förrän imorgon så vi åker väldigt tidigt imorgon.  

Valence får en tuffare vecka som inleds med 145 uppvärmning,  sedan är det 150 final i VW Grand prix på onsdagen! Vi finns på samma startlista som Rolf-Göran Bengtsson!!! Det är helt sjukt och grymt roligt!  Vilken upplevelse! 

Helgen fortsätter sedan med 145 - 150-klasser med torsdagen som vilodag.


Hot Molly

Har fått hem en ny häst idag. Ett mindre irländskt sto e Hermes de reve ur Cavalier Royal.  Red ut en sväng och hoppade sedan några språng på banan när jag kom hem. Kan bara säga att detta femåriga sto imponerade mycket på mig och det var lite kärlek från första språnget faktiskt. Mindre modell och har inte det flashigaste utseendet men hoppa, det kan och vill hon. Gav mig en liten kick idag, ska bli jätteroligt att få jobba med henne. Hon ska tränas och tävlas för en försäljning.  Hoppas hon får stanna ett tag så vi hinner se lite mer av henne. Jag är imponerad. Callisto ♡


Tedträning ikväll med dessa två ♡


Dagen vi väntat på

Igår träffade vi en ny kiropraktor för första gången. Har aldrig varit så tagen och imponerad i hela mitt liv. Jag fick inte säga ett ord om hästen och trots det står den för oss okända gubben och berättar hur min häst är att rida... nästan så tårarna kom. Helt otroligt vilken hästkar! Sned i manken och låsning vid "armbågsledens" insida var två av flera saker han korrigerade. Det knakade och lät som när jag själv går till kiropraktor men x 100. Ramius var så avspänd i slutet, det såg ut som att han verkligen fick hjälp. Ska bli oerhört intressant att se om jag för första gången kan få en bättre ridkänsla. Jag kommer iallafall ha en mycket friskare häst. Förstår inte hur andra kan ha missat detta och ännu mindre hur min älskade Ramius kunnat hoppa och leverera som han ändå har gjort under så lång tid.

Vad som stör och gör mig väldigt irriterad är att jag inte fått hjälp med det här tidigare. Jag har så väl känt att jag inte kommer igenom mer än vad jag gjort på honom i ridningen, att han alltid går lite ställd i halsen och har ett starkare bakben. Men trots att jag tagit hjälp av ett flertal duktiga dressyrtränare då några dessutom ridit honom. Veterinärer där han dock får fin kritik för sitt rörelsemönster (vilket jag förstår då han är väldigt taktmässig och rör sig dessutom alltid riktigt, riktigt fint på longering) samt kiropraktorer som ändå anses som några av de bästa vi har... Han har egentligen fått sympomatisk behandling med nålar etc där man inte hittat grundorsaken. Det är i mina ögon lika illa som när man hör om hästägare/ryttare som flera gånger per år behandlar/sprutar sin hästar. Jag vill kalla det symptomatisk behandling där man inte går till grundfelet i ex ridningen, träningen, upplägget, utrustningen etc där det uppenbarligen är någonting som behöver ändras för att hästen inte ska få återkommande problem. Fortsätter man med (i min värld) symptomatisk behandling utan att ta reda på grundorsaken till de uppkomna problemen så tror jag att man får ännu större problem i längden, ex senskador, gaffelband, förslitningar eller pålagringar.

Man lär sig saker hela tiden i den här världen och bygger upp ett team runt omkring sig som bara blir starkare och bättre hela tiden. Jag har haft ett jobbigt år med min hovslagare som efter tio år slutar med sitt jobb. Jag har därefter fått pröva olika och nu äntligen hittat en som verkligen kan sitt jobb. Det finns inget värre än att betala pengar och ta hjälp av personer som inte kan vad de utger sig för att kunna, och det finns många.

Jag har inga problem med att vara konsekvent och lever i tron om att det är bättre att vara lite tuff en gång än att sitta och nöta och nöta utan att få gensvar från hästen, att alltid behöva använda mycket hjälper. Jag är en ganska lat ryttare som inte vill behöva ha mycket ben eller mycket i handen på hästarna. Med Ramius har det aldrig känts riktigt bra att försöka ta igenom saker, för det känns bara som att han spänner emot mer och mer och till slut stänger av ryttaren helt eftersom han inte riktigt lyckas genomföra det man önskar. Han är egentligen en väldigt ambitiös och snäll häst även om många utifrån kan uppleva honom som lat och inte genomriden. Jag har kompromissat mer med honom än med någon annan häst och nöjt mig lite med om han ligger lätt i handen och inte går på bogarna och svarar för gas och broms. Jag har önskat kunna rida igenom mer, men någonting har sagt åt mig att det känns fel.

Även om jag är ledsen för Ramius skull att han fick den här hjälpen alldeles för sent så är jag glad att vi äntligen hittat en riktigt kunnig person som kan hjälpa oss. Kanske hände denna förskjutning i manken när han hos tidigare ägare flög ut genom transporttaket efter att de kört av vägen, eller vid någon annan traumatisk situation som uppstått, det är omöjligt att veta annat än att det är ett yttre trauma som orsakat förskjutningen.

Denna fantastiska hästkar är långt till åren, och jag tänkte tyst för mig själv igår att "du skulle bara våga sluta eller försvinna  nu när du kommit in i mitt och mina hästars liv med dina enorma kunskaper". En äldre man att vårda kontakten med och vara rädd om. För personer med kunskaper han besitter, ja, de växer inte på träd.

Nu väntar en veckas skritt och sedan uteritter och igångsättning. En månads hoppvila. Därefter börjar vi smyga igång nästa års säsong som börjar tidigt. Året 2015 där vi kommer ut mycket starkare på många sätt och med otroligt mycket erfarenheter från 2014. Min fantastiska häst. 

 

Spännande att se på filmer hur han reagerar och hur snett han går med halsen ut ur svängarna
Någon som vet?

Finns det någon som vet var man kan få tag i just precis det här tränset från Dyon? Eller möjligtvis har ett att sälja i brunt storlek full?

0707873099 amandavcl@hotmail.com 


Tisdag

Dagen har tillbringats i stallet idag som vanligt.  Stall jobb,  ridning och hovslagarbesök stod på schemat. Kvällen tillbringades i Södertälje med att hålla träningar för en grupp underbara elever som ger lite extra energi.  Riktigt roligt är det!

Imorgon ska Callisto klippas, Ramius förhoppningsvis besöka kiropraktorn och många ska ridas. Ska hoppa Amore och kan nog ordna film om vi har lite tur. 


Pojkarna i nya bilen ♡

Ramius stannar hemma

Ramius känns inte fullt i slag. Även om blodprover och böjprov visade fina resultat när det gjordes för ca 2 veckor sedan känns han överansträngd och är lite gallig på ett sätt han aldrig brukar. Han känns matt och egentligen var även Billdal en tävling för mycket för honom. Det är viktigt att lyssna på signalerna man får och agera efter det.

Normalt sätt leker han obegränsat över hinder på 150-höjd och ger trots sin svåra ridbarhet och lite traviga galopp en otrolig känsla av lätthet när man hoppar honom. Så känns det tyvärr inte nu och även i Södertälje kändes han mattare och språnget fanns inte riktigt där. Nu är säsongen över för Ramius del och jag får tacka honom för ett fantastiskt 2014, vilka rundor han leverat i år. Det känns jättetråkigt att inte få göra VW GP finalen på hans rygg där det normalt sätt känns lättast, men det finns inget annat alternativ än att sätta hans välmående i första rummet. Det kommer så många fler tävlingar och jag måste vara rädd om min häst för att han ska hålla många år framöver.

Siktet står helt klart på Gina tricot Grand prix och SM under deras tävlingar i februari nästa år. Nu väntas skrittperiod, igångsättning och minst en månad utan hoppning för Ramius del. Därefter börjar vi bygga upp honom för nästa år där jag ska bli ännu nogrannare i matchning och välja ut de tävlingarna som verkligen är viktiga och emellanåt gå ner och hoppa 130-klasser men spara på antalet starter och resor. 

Jag är evigt tacksam för den här fantastiska hästen som har ett hjärta som är så ofantligt stort. Då måste man vara extra uppmärksam eftersom han skulle kämpa till han stupade om det behövdes. Min vita prins som jag älskar så mycket!!
Tedträning på fredag

Bubblar av lycka.  Ska på Tedträning på fredag.  Det var nog ett år sedan sist pga olika omständigheter och långa resvägar. Min mentor och tränare under alla år med Valence.  Tror att jag kommer få lite skäll och korrigeras lite i ridningen.  Precis vad jag skulle behöva tror jag.  Ted är en fantastisk tränare som jag har allt förtroende i världen för.

Tar med mig Callisto och Ramius på fredag. Ska bli så roligt och jag behöver verkligen träffa Ted igen. Världens bästa! 


Min fighter

Min älskade Valence som fightas för mig år ut och år in. Det känns ibland som att vi kan läsa varandras tankar. Över åtta år har vi hittills haft tillsammans.  Min älskade och alldeles fantastiska kämpe ♡ 


Felval

Valence har verkligen varit i stor form och fantastiskt fin hela helgen. Tyvärr ett nedslag i gårdagens 150 och även i dagens 145.

Valence kvalificerade sig till en finalplats idag men jag bestämde mig för att ge Ramius chansen.  Han är ju normalt sett min bästa häst i 150 när han är i form. Dock gjorde jag ett mycket dumt val. Ramius känns lite osäker och jag kommer inte fram på några distanser. Har har rivit flera bakbommar i helgen vilket han ALDRIG gör annars. Dock har han fått tillbaka kraften i språnget igen, men vår timing är katastrof. 

Årets stora mål i år är uppnått.  Jag har en plats i den stora finalen i VW Grand prix i Flyinge! !! Vansinnigt glad över det. Men självklart hade glädjen varit större om min vita prins var i form.  Men nu får jag se vad en träning och självförtroendeklass och en jäkla beslutsamhet i vardagsjobbet i galoppen kan göra på 1,5 vecka innan Flyinge, annars lutar det starkt åt att Valence får starta stora finalen. 

Överlycklig över min nya bil och nu är allt fokus på Flyinge. 


Billdal imorgon

Imorgon rullar lastbilen mot Billdal.  Sålde min gamla lastbil igår och hämtar min nya ikväll.  Fortfarande en B-kortslastbil men C-kortet ska vara i mina händer inom ett år. Punkt slut. 

Valence har känts väldigt fin sista två veckorna. Sytrådslätt i handen och väldigt lugn, mjuk och lydig.  Känns som att jag bara sitter och tänker så är han där direkt. Grym känsla. 

Ramius har tagit det lugnt efter tävlingen i Södertälje då han kändes rejält matt i kroppen under helgen och även veckan innan. Jag har mest skrittat honom och det kändes när jag väl började ställa lite krav. Han är väldigt svår att korrigera då han lätt stänger av ryttaren och då spelar det nästan ingen roll vad man gör. Så jag får ställa krav och vara tydlig men måste också kompromissa med honom på ett helt annat sätt än andra hästar.  Men tycker ändå att det känts bättre och bättre för varje pass.

Igår hoppade jag igenom båda pojkarna inför Billdal. Båda avslutade passet med runda språng där det small i backen.  Grymt fin känsla. 

Vi rullar mot Billdal under dagen imorgon och båda hästarna går rakt in i 150 VW Grand prix kvalet. 


Min älskade Kiwi ♡


Rambo micklem träns säljes

Använd ett fåtal gånger. Nyskick. Svart o storlek full. Tyglar medföljer. Nypris 1499 kr. Pris 900 kr.

Maila amandavcl@hotmail.com vid intresse


Plats för ytterligare en häst

Nu har jag möjlighet till att ta emot ytterligare en häst för tävling/utbildning/inridning/försäljning.  

Kontakta gärna mig via amandavcl@hotmail.com eller 0707873099 vid intresse. 


Usel uppdatering

Jag vet att jag varit riktigt dålig på att skriva nu igen!

Tävlad Sally igår iallafall.  Hon skötte sig alldeles utmärkt!  0+0 fel i första klassen och 4+0 fel i andra. I veckan ska hon tävla tillsammans med Amore i Strömsholm i lite högre klasser. Det blir spännande. 

På fredag åker jag mot Göteborg och Billdal för VW Grand prix med Valence och Ramius. Båda går rakt in i 150-klasser.  Intressant. Drömmen är att plocka några poäng till för att ta oss till finalen i Flyinge.