__

Svar på fråga

Hur kommer det sig att du har amore? Om jag inte minns helt fel hade Kristina Warg honom till salu?


Det är många som har känt igen Amore från Kristina Wargs blogg och jag har varit lite klantig som inte berättat för er varför jag har henne. Det är ju nämligen precis den Amore som varit hos Kristina tidigare.

Samma familj som äger Amore hade bokat in en av deras andra hästar hos mig och lämnade Amore till Kristina för tävling och försäljning. Men då den valacken som jag skulle fått in från samma familj blev såld redan innan han hann komma fick jag en tom plats i stallet. Eftersom Kristina är en god vän till mig och hade pratat med ägarna och förstått läget var hon väldigt snäll som frågade om jag då hade en ledig plats över i stallet. Det hade jag ju och ville gärna fylla upp den, och då föreslog hon i samråd med ägarna att jag skulle ta hem Amore hit istället. Enda anledningen till det var för att hon studerar på Handels universitet och inte riktigt hade den tid för att åka ut och tävla med Amore så mycket som hon behövde, då Kristina insåg att tävlingsrutin är a och o för henne. Jag blev väldigt glad eftersom jag håller på med det här på heltid och har mycket mer tid. Ägarna var väldigt tacksamma mot Kristina som var så ärlig och realistisk med planen kring Amore. 

Jag tycker väldigt mycket om det här stoet precis som Kristina gjorde och tror mycket på henne. Nu har inte jag heller varit ute och tävlat så mycket som jag borde då vi haft en hel del kunder och visningar på henne. Men nu har vi hunnit träna lite mer istället och hon ska få komma ut och tävla mer!

Jag är väldigt glad och smickrad över att Kristina gav det här förslaget eftersom jag hade tom box och redan tackat nej till andra kunder då jag såg platsen som tingad! :)


Amore och Kristina Warg
 
Lyckad tävlingsdag!

Tävlade Amore och Nonstop på Hamres tävlingar i lördags.  Amore hoppade felfritt i 120 och debuterade 125 med ett förargligt nedslag på andra hindret.  En häst med massor av potential och fantastiskt psyke som har framtiden för sig. 

Nonstop hoppade bara en klass, 125 felfritt på hinder men ett tidsfel. Kändes mycket stadigare i svängarna mm och var mer hos mig än tidigare.  Han är en mycket klurig och oroad individ så jag blir väldigt glad när jag ser framsteg!

Amore

Mina tre behåller jag

Det känns verkligen tomt i stallet utan Nino.Dessutom är Callisto lekkompis i hagen borta så han känns lite deppig. 

Nu har jag "bara" tre egna hästar, Valence,  Ramius och Callisto.  Mina tre pojkar som jag inte kommer sälja, inte på lång tid framöver iallafall.  

Tanken är väl att jag inte ska köpa någon mer. Tack vare några försäljningar senaste månaderna har jag en stadigare ekonomi och kan på så sätt behålla mina tre stjärnor som jag inte vill bli av med. Kanske blir det något samarbete/delägarskap med någon unghäst eller så kanske det blir en häst för en tids utbildning eller liknande.  Det återstår att se. 

Det är en tuff bransch och sport och jag måste klara mig helt själv med allt ekonomiskt. Då måste man sälja hästarna ibland.  Och man kan inte behålla alla utan får välja en eller max två som man unnar sig att behålla. En mörk del av sporten eftersom vi har och göra med levande djur som blir en familjemedlem.  Men man får glädjas åt de fantastiska hästarna som står kvar i stallet.Hej då Nino

Förstår inte riktigt vad jag har gjort. Kommer verkligen sakna min Nino. Så otroligt spänstig och lovande häst som på kort tid utvecklats enormt mycket.  Hoppas och tror verkligen att han kommer få det bra i sitt nya hem.

Idag sover Nino sin första natt i sitt nya hem.

Lycka till i framtiden!  

Quantino är såld

Det är verkligen med blandade känslor som jag sålt min spänstiga och lovande gummi.  Det har gått så fort allting. Hade en intressent som ringde och sett honom på hemsidan och frågade om de fick provrida. Jag sa att det var okej. Och därefter gick allting väldigt fort. Inte så konstigt kanske efter vilken känsla han ger i språnget!  Det är massor med jobb kvar men han kommer verkligen kunna gå långt.

Idag klinikbesiktigades han helt utan anmärkning.  Fina killen fick beröm för sin mjukhet och gång! 

På söndag lämnar han troligtvis gården för sitt nya hem. En förlust i stallet. Men det ska bli att följa.  Han hamnar hos en ryttare med mycket känsla som dessutom utbildat egna ponnyer till hög nivå. Kan nog bli riktigt bra. Min fina Nino ♡


Tillbaka på banan igen

Efter några riktigt tunga och låga dagar där motivation och positivitet legat långt under nollstrecket är jag tillbaka på banan igen. Energin är tillbaka och jag känner alltmer lust och glädje för allt. 

I stallet har det hänt mycket sedan sist. Bland annat så har Toblerone har åkt hem till sin ägare. Det har varit roligt att få rida och hoppa in honom,  tävlat felfritt 18 har vi också gjort.  Han står ju bara 20 min från vår gård så kommer nog få se mer av honom :) Cathaleya är såld till nära vän och elev. Vilken fantastisk häst det stort är... Otrolig potential! 

Nu ska jag bli flitigare med bloggande igen! :)


Min mobil skapar egna ord

Ber verkligen om ursäkt för dålig svenska och för att meningsuppbyggnaden är näst intill en katastrof. Min nya mobil skapar sina egna ord och formuleringar ibland. 

Nedan ska det bland annat stå hemmatävlingarna i Södertälje ridklubb etc. 

Jag måste verkligen börja korrläsa mina inlägg.

Livet stannar upp för ett tag

Saknaden efter Wilma är enorm. En stor förlust.  Min mammas sorg efter henne är smärtsam att se, det kommer ta lång tid för henne att bearbeta Wilma bortgång. Och gården är så otroligt tom utan henne.

Ibland känns det som att livet står still.  Man har lust för att rida, jobba och träffa hästarna och hålla kontakten med alla människor men ingen ork eller motivation. Det känns bara som att jag behöver en paus för att kunna andas och ladda batterierna.

Jag är väldigt glad över mitt beslut att stanna hemma idag, har inte varit i skick för att tävla.  Väldigt,  väldigt tråkigt att den här helgen i livet r precis var nu över hemma tävla bara hos underbara SRK,  men det är omöjligt att kontrollera.

Imorgon börjar en ny vecka och jag ska se det som en nystart. Och glädjas över att få umgås med min och sambons tillskott i familjen, valpen Kiwi. Hon är helt enastående,  vilken personlighet hon har. Otroligt klok. Så tragiskt att hon aldrig hann träffa vår Wilma...Absolut inte min dag

Det var verkligen inte min dag idag. Hade en hysterisk framhoopnibg där jag inte alls kunde hålla mitt upplägg med Ramius. Tråkigt när folk tar över och kör sitt eget race på framhoppningen  och inte visar någon hänsyn till andra. Inne på banan hade han inte alls lagt i växel nummer två som han har och behöver utan kändes lite matt och engagerad.

Valence kändes verkligen grymt fin men fick ett pet ut ur trekombinationen. Kändes därefter jättefin igen men två sista bommarna föll. Otroligt nöjd med Valle. Han var så fokuserad och en riktig fighter som alltid. Jag gav inte tillräckligt bra förutsättningar för honom idag men han försökte till hundra procent.

Tyvärr ingen final imorgon i VW. Får sikta på Billdal och ladda upp för det istället. Tiden kommer ikapp oss alla. Det här var verkligen inte min helg. Mitt huvud sprängdes i morse efter all sorg och tårar igår och nu stryker jag morgondagen och stannar hemma i stället. Det blev ingen rolig helg alls efter allt som hänt. 

Min kärlek i livet ♡

Felfritt

Båda stjärnorna hoppade lekande lätt och felfritt runt dagens 135-klass. Valence kvalificerad för final på söndag i Södertäljehoppet. Båda ger en riktigt fin känsla. Nu laddar vi inför morgondagens 150 GP kval med båda. En stor sorg att komma hem och mötas av vår fina hunds bortgång. Hoppas jag klarar av att ladda om och fokusera på plats imorgon och att Wilma ger mig lite tur när hon ser oss från himmelen. 

Så glad över mina hjärtan, Valence & Ramius <3
 

Den finaste av änglar

En fruktansvärd sorg att förlora dig idag. Du lämnar ett alldeles för stort tomrum efter dig. Vila i frid vår fantastiska Wilma. Jag vet att du fortfarande vakar över oss ♡
 

:)

 

Torsdag

Idag ska fyra hästar klippas, lastbilen hämtas från verkstad och på kvällen ska jag hålla hoppträning i ett ridhus nära oss. Utöver detta ska några till ridas. Morgonen har bjudit på regn och rusk.
 
Imorgon börjar en helg jag längtat efter,  VW Grand prix i Södertälje! :) :) 
 

Den finaste hästen jag någonsin haft!

Framtiden känns så otroligt spännande och ljus när jag har den här fantastiska hästen i mitt liv! Han gör allt så enkelt men samtidigt med otrolig balans och noggrannhet. Måste matcha honom väldigt klokt i framtiden för då har jag min framtidshäst i honom.Saknar detta

Och saknar att umgås min fantastiska vän...


Hoppning på schemat

Idag ska jag hoppa lite på Totte och Sally. Hoppas kunna få hjälp med lite filmning! :)
Laddad

Börjar känna mig väldigt motiverad och laddad inför helgens stora tävlingar på Södertälje ridklubb. Min hemmaklubb. Och Volkswagen Grand Prix. Med mina älskade Valence och Ramius. Gud vad roligt det ska bli!! Veckan planeras hekt efter detta. Ska försöka att inte boka upp så mycket annat så jag kan lägga fokus på detta.

Båda går 135 fredag, 150 GP kval lördag och förhoppningsvis får Ramius gå finalen 150 på söndag och Valence en annan klass. Det är iallafall vad jag hoppas på.

Det är ruggigt starkt startfält och svår konkurrens. Internationell banbyggare som bygger tex under tävlingarna i Arezzo. Vilken grym erfarenhet pojkarna och jag kommer få av denna helg.
Smält gårdagen

Nu har jag hunnit smälta gårdagen. Grät i hjärtat igpr och huvudet var fullt av bekymrade tankar. Men idag är jag bara väldigt motiverad. Slutet av 120-klassen med Nino igår var riktigt bra. Hade jag fortsatt med samna bett och ridning även i 130 hade resultatet sett helt annorlunda ut. Och emellanåt hoppar han faktiskt språng som en riktig stjärna. Och även om mycket var helt galet dåligt igår så är det också många saker som blivit bättre, tex att han inte tvärvänder för funktionärerna längre. Jag kan bara klandra mig själv för gårdagen. Första tävlingen på flera månader och första inomhustävlingen på 120. Det kommer kunna bli riktigt bra och jag har lagt upp planering för hösten och vintern med tränings- och tävlingsupplägg. Nästa år ska vi komma ut riktigt starka i 130.

Dessutom är jag väldigt glad över min Callisto. Jag rider och tävlar honom i utbildningssyfte för framtiden och hade Sylve sett nedslagen igår hade han nog sagt att de var mycket bra nedslag för Callistos utveckling. Dessutom ger den där underbara hästen mig en sån känsla. Det är inte ofta man tror sig veta att det är den absolut blivande stora stjärnan för framtiden. Även hans sämsta dagar får han inte mig att tvivla. Jag är så lyckligt lottad över att han är min.

Nino

Ingen bra dag

Callisto och Quinny hoppade fint och skötte sig mycket bra idag. Båda var spända för den lite mer spektakulära miljön och drog på sig två nedslag vardera. Bra rutin och egentligen lärorika fel som kommer göra gott för framtida utveckling. Egentligen nöjd med båda. Vi var där för att träna.

Nino har skött sig otroligt bra på framhoppningen där han brukar vara svår och oroad i vanliga fall. Däremot väldigt svår och rörig på banan. Hoppade på hackamore i andra klassen vilket kändes sjukt bra på framhoppningen men inna på banan lufthoppade och sprang han bara i galoppen. Hans första tävling sedan i somras och första större inomhustävling någonsin. Det blev helt enkelt på tok för svårt och för mycket experimenterande idag. Han får gå en liten pay'n jump imorgon kväll så får vi se om vi kan få ordning på grejerna. Han kam verkligen hoppa men då måste saker och ting stämma annars blir det katastrof istället.

Ingen mer start för de mindre rutinerade eller unghästarna o Södertälje de här tcå veckorna. Nu inväntar vi nästa helg med Valence och Ramius istället.

Stressig, regning och rörig dag idag. Årets sämsta tävlingsdag för min del! Nu kan det bara bli bättre :)
Min prins!

Valence hoppade helt fantastiskt på träningen idag!! ♥
Träning imorgon

Valence och Nonstop följer med till Sylveträningen imorgon förmiddag! Det bästa är att älskade pappa kommer dit och tittar. Det var många veckor sedan vi sågs! Han ska med till VW Grand Prix i Södertälje också! :) ♥

Clinicen var bra, jag gillar Lotta och hennes tänkt och filosofi. I min värld är hon mycket förtroendeingivande. Berättar mer om clinicen imorgon.


Träningar i Stockholms kommun

Från och med nästa tisdag och varannan vecka framåt kommer jag hålla träningar för en grupp i ridhus på anläggningen Rosengård på Ladviksvägen i Södertälje.

Är någon utöver den grupp jag åker upp för intresserad av att träna för mig får ni gärna maila till amandavcl@hotmail.com

Vi kommer köra varannan tisdagkväll och det är för både ponny och häst i alla åldrar.
Ny vecka

Imorgon sätter en ny spännande vecka igång. Mycket aktiviteter den kommande veckan.

Imorgon kväll ska jag på en clinic för Lotta Björe på Mariefreds ridklubb. Nöra och bra, spännande att se om man kan lära sig något nytt och bra för framtiden!

På tisdag ska jag träna för Sylve med två hästar samt dressyrträna för Anette på kvällen med Callisto.

Senare i veckan ska några av försäljningshästarna och unghästarna ut på tävling i samband med Swedish riders trophy i Södertälje. Valence och Ramius vilar upp sig inför veckan därpå när Södertälje har VW Grand Prix.

Dessutom provridningar, hovslagarbesök och träningar för några elever bokade så det är full rulle veckan som kommer!

God natt allihopa!
Herr och fru morot

Saknar våra stallmaskotar som tyvärr hade för kort livstid!

 

Ibland är livet riktigt tufft...

Tur att min fina vän Erika höll mig sällskap hela dagen, mycket ridning och kvalitetstid blev det och det var skönt att få fokusera på annat och ha roligt. Riktigt fina hästar idag också! :)

 


Livet är fantastiskt men det är också många svåra perioder och tester man måste orka ta sig igenom. Vi har haft så tuffa dagar med riktigt dystra besked kring vår hund med läckande tumör i mjälten. Och svåra stunder kommer sällan ensamna.

 

Otroligt imponerad och wowkänsla!

Riktigt imponerad av Nino som jag hoppade sent igår kväll. Han har tagit det ganska lugnt ett tag i och med sitt blödande och variga sömstick, gått utan sko och så har jag ridit igång honom i lugn takt. Han har gått tillbaka i gamla vanor och är lite mer crazy än vanligt men känns annars riktigt fin. Igår hoppade vi först en lägre bana och han var lydig och stylade med grymma språng! Avslutade med kort bana på 125-130 cm och jäklar vad han imponerande med stor försiktighet i sin hoppning, massor med tryck och otrolig elasticitet. Han visar att det finns massor med språng i hans kropp. Häftigt!

Bra träning igår!

Riktigt kul och bra träning på Runsten för Peter Eriksson igår. Otroligt nyttigt för Leya och fick med mig bra tips på framtida jobb. Hon skötte sig mycket bra och hoppade sina powerjumps lika fint som alltid. Vi fick problem med en fyrkombination men drt är kanske inte så konstigt. Hon har nog inte sett så många vanliga kombinationer i sitt liv så en fyrkombination kändes nog lite mastigt för henne. Dock hoppade hon den från båda håll jättebra i slutet.

Callisto kändes väldigt fin igår och är otroligt välbalanserad och ridbar för att vara fem år ung. Han fick till och med beröm för sin förmåga av Peter som ryktas vara snål med beröm... ;) Jätteroligt. Nyttig och bra träning för både mig och unghästarna! Peter kändes engagerad och tydlig men samtidigt enkel i sin pedagogik vilket jag gillar.

Jag gillar egentligen inte att blanda in för många olika tränare och måste få tro och förstå tränarnas tänk och ambition. Jsg har ju själv en filosofi och vill att den ska gå hand i hand med tränarens och få hjälp att utveckla den med samma grundtanke. Sylve och Ted har jag allt förtroende i världen för, och min tränare Anette i dressyren. Men Peter känns också som en bra kompensation vilket är jättekul.

Hoppträning för Peter Eriksson idag!

Fick erbjudande om att vara med och träna på Runsten för Peter Eriksson idag. Jag har aldrig tränat för honom tidigare men har hört mycket gott om honom. Ska ta med mig Callisto och Cathaleya faktiskt! :) Hade varit vansinnigt roligt att ta med Ramius eftersom Peter red Cardento i OS... Men stjärnorna tar det lugnt ett tag nu. Nonstop har en lös sko igen så kunde inte ta med honom heller!

Det blir spännande och en nyttig erfarenhet för unghästarna. Jag kommer säkert få med min några viktiga saker att tänka på för framtiden.