__

Missförstånd

Ibland kan det bli lite jobbigt att min bästa vän Amanda som nästan alltid följer med på mina tävlingar heter samma sak som jag. Det blir alltid lite komiskt när vi presenterar oss för nya människor. Det var självklart jag som skrev inlägget om Umeås tävlingar, ska framöver skriva Amanda V så ni förstår vem jag menar! :)

 
 
 
 

Hoppat en fin Quinny idag!

Quinny är en av de absolut mest speciella hästar jag har ridit. Det är nog hon och Lady Madonna som är de mest egensinniga individer att rida. Hon är lite divig och vill ha det på sitt sätt, men alltid arbetsvillig och mycket positiv. Vill göra rätt och vill verkligen arbeta och hoppa, men lite på sitt eget sätt. Hon visar gång på gång utveckling och har ett stort språng och vägvinnande galopp i sin lilla kropp. En speciell och fantastisk liten brud, som hon själv skulle säga, i lyxförpackning... :)


Sist jag var i Umeå...

Det var 2009, Valence var sju år och jag hade nyligen fyllt 18. JSM i Umeå 2009. Här var vi i kvalet 135 :)

http://www.youtube.com/watch?v=gjoeLEGoDEs#t=147

 Umeå 2009. Tänk vad den här fantastiska hästen har gjort för mig genom åren. Mitt livs kärlek!

Filmer från Umeå
Svar på frågor: Hur var tävlingarna i Umeå?

Umeå bjöd verkligen på fantastiska tävlingar förra helgen. Redan när vi kom fram fick vi direkt hjälp med packningen, bära allt till boxarna och sprida ut spånbalarna innan hästarna fick komma in. Hela tävlingen höll en otroligt hög servicenivå och det kändes lyxigt. Amanda och jag fick dessutom uppleva shuttleservice då vi fick gratis skjuts in till Umeå stad för att handla middag på Ica. Sekreteriatet var otroligt tillmötesgående och trevliga.

Jag tyckte banbyggnationen under helgen var något att bita i och upplevde många svårigheter, kanske allra mest i kvalet. I samtliga klasser jag red var ett rangligt lydnadsräcke med som kändes svårhoppat. Mina hästar var dock mycket uppmärksamma på det under hela helgen. Men jag tyckte Lennart Lindelöw ställde en hel del frågor och det krävdes att hästarna var ordentligt uppmärksamma redan från start, framförallt i kvalet.

Det som kändes allra lyxigast i Umeå var stallarna. Det är häftigt att kunna gå mellan framhoppning, cafeteria, toaletter, tävlingsbana och hästarnas boxar utan att inte behöva gå ut en enda gång. Vi stod i varmstall med lyxiga boxar som man dessutom fick ha öppna (uppskattas mycket av min annars lite mer oroliga Ramius) och det var nära till vatten och gott om plats.

Amanda och jag hade verkligen en kanonhelg på alla sätt och jag hade ett av mina bästa upplevelser av meeting i Umeå. Det är en grym känsla när det är knökfullt på läktarna, musik, mycket applåder och bra speaker! Nere vid tävlingsbanan i collectingring fanns dessutom drickor, frukt, mackor och annat gott för oss ryttare vilket var populärt. 

Tack Umeå för riktigt, riktigt bra tävlingsarrangemang!

 

Svar på fråga

Ramius är verkligen fin och hoppar ju något sjukt! Undrar bara, flera gånger har du nämnt att du aldrig köpt någon färdig häst osv osv. Ramius kanske inte passade dig och din ridning från början men han hade ändå gått 140 och gjort mycket fina resultat. Så nej, menar inte att det bara var att tuta och köra därför, men på vilket sätt var han så ofärdig? Finns väl i princip inga hästar att köpa som man bara hoppar upp och startar 150 på utan att rida ihop sig med, men att kalla dem ofärdiga är väl inte riktigt rättvist?


Ja, Ramius är faktiskt den första hästen jag köpte (köpte halva honom då) som någonsin hade tävlat. På min hemsida har jag beskrivit honom och att han tävlat 130 innan jag köpte honom. Vet inte om man riktigt kan säga att han "gått" 140 när han var utesluten och inte kom längre än till 5:ans hinder. Och innan hade han endast startat två regionala 130 i sitt liv, dock felfritt, men då är man inte så "befäst" i 130 heller i mina ögon. Jag har förmånen att jag fått veta mycket om hans historia sedan tidigare och vet att han är riden, tränad och tävlad extremt lite. Jag känner hans fd ryttare som red honom åt ägaren innan jag köpte honom som också gjorde de starter i 120 och 130 som han gjort innan, och hon berättar själv att han var otroligt grön och "otränad" för sina uppgifter. Det var pga hans stora kapacitet och hjärta i hoppningen som han trots detta tävlades och gjorde fina resultat i de klasser han startade.

Att förklara hur grön eller ofärdig han var på ett kort och enkelt sätt så har jag aldrig någonsin suttit på en häst som är så otroligt svår att rida och kommunicera med. Varken gas, broms eller svänga har varit fungerande och han kan växla mellan att vara totalt stum som en sten i munnen till ultrakänslig. Om man bortser från hur han är att rida på marken och till vardags så har han saknat en grundstyrka och uppbyggnad som hästarna får av att ridas och tränas från yngre ålder. Jag har många gånger slitit mitt hår över den här hästen och tänkt att det är för svårt att "lära en gammal hund sitta". Jag har aldrig tvivlat på hans kapacitet, men varit väldigt osäker på om den går att ta fram när han egentligen inte började tävlas förrän vintern han var nio och skulle bli tio år. Det var egentligen i somras, efter två år tillsammans, som mycket släppte och han började finna ro i tävlingsmiljö, släppa in mig istället för att blockera sig i sin egen nerv och stress. Han är en mycket känslig individ.

Jag kan många gånger tänka att hur skulle det se ut om den här hästen hade fått en riktigt chans från början? Fått hamna hos någon hoppryttare på högre nivå som 4-5-åring? Men samtidigt är jag så glad eftersom hade han inte haft den historia som han hade så hade han heller aldrig hamnat hos mig. Även om han redan är tolv år så är han i en utvecklingskurva och har inte mycket mer tävlingserfarenhet än en bra 6-7-åring i Sverige så har han verkligen fått blomma ut. Dessutom (peppar, peppar) har kroppen och benen klarat av påfrestningarna väldigt bra trots att han saknat grunduppbyggnad, kondition och muskulatur som en "vanlig" tioåring brukar ha.

Jag är överlycklig över att vi ändå bestämde oss för att chansa och köpa honom och tacksam över hur bra det har blivit även om resan många gånger har känts svårare än vad den gjort med tex Valence, Caruso och Callisto som jag fått jobba med helt från början och inte mött samma problem och svårigheter med.

Han ger en magisk känsla i språnget och jag hoppas att vi kan få många fantastiska år tillsammans. Väldigt glad över att han ingen av kunderna han visades för i våras/försomras nappade och ville köpa honom. Med honom har jag verkligen chans att utvecklas på seniornivå! Dessutom är han en väldigt personlig häst.

 
Callisto

Trodde vi hade avslutat kriget men tydligen var det bara vapenvila någon vecka för fy vad Callisto och jag kämpar just nu. Men till slut gav det sig rejält efter dressyrjobbet idag och han kändes som en annan häst i slutet av passet. Det känns som att jag kom igenom väldigt mycket idag. Hoppas den känslan sitter kvar imorgon.
Mys i hagen!

Skulle ut och rida lite lugnt i skogen idag på båda mina stjärnor men ingen av dem ville komma in och de har gått i en av våra största sommarhagar hela dagen i solen, brallat runt och betat och njutit av att få vara hemma igen. Resan hem tog nästan 11 h med pauser så de har gjort sig välförtjänta av några dagars återhämtning. Imorgon ska de skrittas ut i naturen en stund.
Ramius <3

Han har en travig galopp, svår mun och låg ridbarhet men en alldeles fantastisk kapacitet. Hans livs fjärde 150-start inomhus. Känslan han ger i sprången är obeskrivlig. Och han har ännu mer att ge. Så otroligt tacksam över att den här hästen är min, bara min.


Förberedelser och packning

Imorgon reser vi till Umeå. Just nu är det otroligt mycket förberedelser, packning, ridning osv innan avfärd. Lektion och visning fick också klämma sig in i dagens schema trots att jag egentligen försökte hålla det utanför.

Har precis hunnit rida två hästar och tar nu lunch. Därefter blir det full rulle igen...


Callisto - hingst?

Har en ny hovslagare sedan någon månad tillbaka och han tyckte att Callisto såg ut som en hingst när jag tog in honom i stallgången. Haha, lite roligt. Min lilla bebis som är världens keligaste häst.
Glad över fantastisk post i brevlådan idag!
Varit på givande dressyrträning med Valence idag!

När ni är så dåliga på att kommentera...

... är jag dålig på att ladda upp videoklipp ;)En väldigt obehagligt händelse

Det hände en väldigt obehaglig sak på tävlingen idag. Quinny hoppade fint och felfritt i 120 klassen förutom det hindret hon rev som jag tyvärr fick driva på för mycket vilket inte är bra på den hetare typen av häst som hon är. Några språng senare på banan hoppar hon väldigt stort och väl på och öppnar upp mycket bak. I landningen fastnar hon i underlaget och när vi går i mål hoppar hon på tre ben. Jag hoppade av och hon ville inte stödja på benet. Trodde direkt att det var en fraktur eller senskada. Niclas Haking kollade henne med mig inne på banan och sa också att det inte såg bra ut. Vi väntade in veterinär vid utgången men när vi sedan skulle leda ut henne från banan gick hon plötsligt väldigt mycket bättre och då trodde vi båda att det där är nog bara en nervsmäll. När veterinären kom upp några minuter senare var hon helt ohalt i skritt och trav och "det var bara att köra på". Nervsmällar är obehagliga för hästarna får så ont och självklart börjar tankarna snurra, men det går över fort

Evigt glad och tacksam över att det inte var värre och fantastiska Quinny gick sedan in i 130 med öronen spetsade och tog sig runt med ett pet i sin debut. Hon är en riktigt fighter ♥

CALLISTO ♥

Felfri i 120 och debuten i 130 (!) Min fantastiska 5-åring ♥ Quinny gick 120 och debuterade 130, 4 fel i båda klasserna. En liten häst med enormt hjärta!!!

FILM


Ramius dubbelnolla i båda klasserna!

Ramius har inte varit det minsta spänd i hoppningen idag trots att det var första inomhustävlingen för säsongen. Levererade två rena dubbelnollor med en 2:a placering i 120 och 5:e placering i 130.

Valence hade fyra fel i 120 och 0+4 fel i 130 efter ett riktigt missförstånd i omhoppningen. Skräpet på ryggen svängde nog för innerhanden. Skit. Valence känns fin men inte i toppform idag. Tyvärr tar pälsfällningen alltid hårt på honom. Får försöka hitta bästa matchningen för att få honom att må så bra som möjligt i Umeå nästa helg.
Underbara häst!

Fina Cathaleya betedde sig som om hon inte gjort något annat. Felfri i sin livs första start, inte ett dugg vinglig eller osäker! Hon ger sån känsla!

Sally gjorde två nollrundor by the book. Kändes som att hon tyckte att det var roligt och kämpade med mig. Ska bli spännande att ta ut henne på tävlingar i höst.
Trist

Fina Totte skulle tävla ihop med Ramius imorgon, 120 och 130. Nu har han dragit av sig en framsko. Sååå tråkigt.

Kanske att Valence får ersätta hans starter. Skulle egentligen ha tävlingsvila denna helg. Men får se det som träning...
Pay'n jump ikväll

Leya och Sally ska iväg på pay'n jump ikväll. Första gången någonsin som Leya är ute på "tävling". Får se vad hon säger om det :) ♥
Bra dag igår

La mycket fokus på tekniktränibg igår med banhoppning på låg höjd på gräsbanan. Mycket sitsträning blev det och det känns verkligen som att jag har fått hjälp att dels hitta tillbaka men även utveckla min ridning. Jag har varit både lite orolig och bekymrad då jag har känt att jag lagt mig till med olater men inte kunnat sätta fingret på vad som känts fel eller vad exakt jag ska korrigera. I slutet av båda passrn igår kändes det riktigt bra och skillnaden i vilken känsla jag får är enorm. Tidigare har jag fått mycket beröm för min position och balans, vet inte riktigt vad jag pysslat med senaste månaderna. Nåja, skönt att äntligen ta tag i det här.

Avslutade dagen med att klättra mina unghästar och Callisto gav en fantastisk känsla! :)
Umeå och VW Grand Prix

Nästa vecka väntar den långa resan upp till Umeå med Valence och Ramius för deltagande i VW Grand Prix omgång 2. Vi har hyrt in oss i en stor lastbil och jag får även möjlighet att bo där.

Innan dess väntas några regionala starter inomhus i Strömsholm i helgen med fyra hästar. Spännande! :)
Callisto och jag har ett litet krig just nu

Men satan i gatan vilken skillnad det blir nu när jag ställer högre krav och jobbar honom lite annorlunda och mer effektivt. Ser dock fram emot när vi tagit oss igenom det värsta och argumentationen lugnar ner sig... Just nu är det fight om vem som har starkast vilja... Jag kommer vinna. Han vet bara inte riktigt om det än.


Fyra nyklippta hästar på morgonen! :)

Toblerone som skötte sig galant under sin livs första klippning


En smutsig men nöjd Ramius


En uttråkad Sally


En som alltid pigg och glad QuinnyCathaleya

Sto e Cormint (Calido I - Carthago) - Acorado


Callisto ♥
Hemsidan uppdaterad

För er som är nyfikna eller har dålig koll på nykomlingarna i stallet och allt som händer. På hemsidan får ni en klarare bild av hästarna i träning och tävling.

http://www.amandagullstrom.n.nu/

 

En vändpunkt

Igår misstänktes hovbensfraktur allvarligt av både veterinär och hovslagare. Alternativen boxvila under ca ett års tid eller avlivning stod framför oss. Idag visade röntgenresultatet att misstankarna var fel. Fångkänningar och hovböld har orsakat häst som hoppat på tre ben och oj vad oroliga och ledsna vi har varit.

Herkules, min mammas häst, har varit i vår ägo sedan han var ett år gammal. Nu är han 13 snart 14 år. Gårdens maskott, hästen som lär yngre elever att rida och min mammas trygga och allra bästa vän. Hästen som är mer som en hund än en häst. Vår fina Herkules. Vi är så glada över att han får stanna hos oss i förhoppningsvis många år till.

En chans att pusta ut och glädjas åt det ändå mer positiva beskedet. Kanske börjar livet sakta vända till det mer positiva nu och att alla andra svåra saker som hänt också löser sig till det positiva framöver.

Saknar också min pappa väldigt mycket på gården sedan hans flytt. Min mentor och stöttepelare. Tur att vi kan ha mycket kontakt på telefon. Jag hoppas att jag vänjer mig och kan leva genom dagarna utan att behöva få stunder där det känns så tomt, ledsamt och annorlunda.

Jag har ett fantastiskt liv och kan påverka min framtid mycket. Söka hjälp inom min satsning, träna ännu mer, strukturera upp vardagen och förhoppningsvis få lite nedförsbacke i livet igen. Jag ska vända om allt till det positiva. Det kan bara bli bättre.


Nu drar inomhussäsongen snart igång

Vi inleder inomhussäsongen med Strömsholm båda dagarna i helgen med två hästar per dag. Helgen därpå rullar vi mot Umeå för andra delomgången i VW Grand prix med Valence och Ramius.

Ramius 7 start 150 Runsten 0 fel 4:e placerad
<3Ni vet när det känns som att det är en mardröm...

Och man bara önskar att man får vakna upp och inse att det inte är på riktigt. Precis just så är det nu. 
 Jäkla skit

Superfin häst men två missar från mig på en egentligen trevlig bana. Underbara Vallisen iallafall ♥

Ny häst! :)
Kärleken placerad och vidare till kval 2 imorgon.

1+0 fel ovh placerad i första kvalet av Swedish riders trophy. Vidare till lval 2 imorgon.


Tävling idag

Åker själv med Valence till Norrköping idag och rider första kvalet i Swedish riders trophy 135.
Nonstop ♥
Nyklippt och nöjd Valence

Totte är nästa på tur!


Nu börjar klippsäsongen igen...

Införskaffat nya skär. Valence blev förste man till rakning...
Rejäl skärpning nu

Åh herregud. Var ska jag börja. Träningen idag kan jag nog tacka gudarna för. Eller Sylve kanske, för han var min gud idag.

Jag har lagt mig till med fula ovanor och det blev en rejäl uppväckning för mig. Det är bara att bita i det sura äpplet och inse att det är dags att ta tag i detta nu. Det sved lite eftersom att jag förra våren under träningarna för Sylve fick mycket beröm för min stadiga position. Sitsen är ju ryttarens viktigaste verktyg och jag blir så arg över att jag börjat med lite fula onödiga saker. Det är så viktigt att ha bra ögon på sig så man håller sig på mattan men jag har tränat alldeles för lite. Min position och stadighet är bäst på Valence, sämst på Ramius, Callisto och Totte tror jag. Men idag var det just sitsen som korrigerades. Ordentligt.

Callisto fick jag förutom mig själv väldigt mycket hjälp med för fortsatt arbete. Som Sylve sa, nu är han snart 6 år och det är dags att ställa krav på honom. Sista sprången var det stor skillnad på i och med min ridning så väldigt mycket sitter hos mig, men jag kommer jobba honom annorlunda både till vardags och i hoppningen. Sylve sa att alla Casallavkommor är lite lata... Hmfr...

Hur som helst, nu jävlar. Det här ska jag få ordning på inom kort tid. Hoppade Totte, Nino och Quinny under liknande övningar när jag kom hem och det kändes sjukt bra. Vilken skillnad, allra mest på Totte. Jag fick verkligen fokusera men jag har fått tusen wow- och ahaupplevelser för idag. 

Jag vill träna jämt. Varje dag helst. Det här var precis vad jag behövde för att rycka upp resultatet ytterligare ett snäpp på alla hästar. Nu kommer det snart rulla in ännu fler felfria rundor för oj vilken positiv påverkan det här har både på mig och hela känslan och positionen, och hästarnas språng och teknik. 

Jag är lycklig. Nu ska utvecklingskurvan få sig en riktigt skjuts! :)

 

Toblerone MC

Till salu

5 år e Tornesch - Electro - Stanford
Sylveträning imorgon

Och det är faktiskt min älskade ögonsten som följer med imorgon. Första riktiga träningen på bortaplan och första gången för Sylve med Callisto. Kommer med garanti vara nyttiga övningar och givande för framtida arbete.
Filmerna kommer imorgon istället

Har tyvärr alldeles för långsamt internet idag! :(

Har haft en effektiv och bra dag och fått väldigt mycket gjort. Gårdagens ridpass på mina älskade unghästar Callisto och Quantino gav mycket energi och motivation till att jobba på och sikta framåt.

Imorgon ska ett helt gäng hästar ridas och några ska även få hoppa! :)Callisto 120

Quinny 120
Sundbyholm

Har haft en härlig helg men tyvärr stolpe ut resultatmässigt. Valence och Ramius har båda gått 140 lördag och 145 söndag. Båda gjorde kanonrundor i lördags med ett vansinnigt nätt och löjligt pet som inte går att göra så mycket åt.

Igår bjöd banbyggaren på en i mina ögon ganska svår bansträckning med många svåra svängar och ologiska vägar som var nyttigt för oss att få träna. Båda hästarna hoppade väldigt bra, Valence felfri fram till tian där han blev för hot och stark och rev därflr två räcken i rad. Finns inte så mycket att säga om det.

Ramius hoppade med stor försiktighet och gjorde ett grymt bra jobb inne på banan men tyvärr gjorde jag två för stora missar för att komma i mål felfritt.

Kan absolut inte vara missnöjd utan lägga rundorna på rutinkontot och glädjas åt att jag har fantastiska hästar.

Quinny hade ett pet i både 110 och 120 i Sundbyholm och utvecklas med stormsteg, lilla rallyräkan. Totte och jag har en hel del att jobba med just nu...Filmer kommer senare idag!


Ny häst!

Igår kom det en ny jättefin häst till stallet! :)

Mer info om båda nykomlingarna samt filmer kommer senare under dagen!

Serengeti

Serengeti är såld och lämnar oss den här veckan. Verkligen en fantastiskt fin häst med otrolig potential för hoppningen. Vi hann inte längre än till felfria rundor och placeringar i 130. 140-debuten var anmäld... Nu hamnar han i ett mycket bra hem norrut hos en ung satsande junior med meriter och erfarenheter från högre klasser på ponny. Ska bli väldigt roligt att följa!