__

Otroligt nöjd!

Jag är verkligen otroligt nöjd med Totte igår! Han skötte sig verkligen exemplariskt  och hoppade många väldigt fina språng. Inte en bom föll på träningen och han hoppar renare och renare språng hela tiden. Vi avslutade på 130 bana vilket han gjorde felfritt. Det tar tid med honom men han är verkligen en jättefin häst med stora kvalitéer som går att ta fram om man ger honom just tid. Jag var otroligt glad igår kväll efter träningen med honom.

Den andra unghästen jag red för första gången hade många stora kvalitéer i sitt språng och grymt bra psyke och mod. Massor med jobb att lägga på honom men jag resonerar att finns språnget så är det värt att lägga tiden. Finns många bra övningar för honom att arbeta med. Vi får se hur vi går vidare.


Tedträning ikväll! :)

Med Totte och den nya unghästen  :) Hoppas kunna ordna lite film.

Callisto ♡ Att man kan älska en häst så mycket!  

HEMSIDAN UPPDATERAD

WWW.AMANDAGULLSTROM.N.NU

Kommer nu vara noggrann med uppdatering av information under hela 2015!

 

Händelserik vecka

Igår, måndag, red Amanda och jag på förmiddagen innan hovslagaren kom. På eftermiddagen fick jag besök av Tottes ägare. Riktigt mysigt hade vi. 

Idag är det full dag med ridning och stalljobb då jag är själv. Förhoppningsvis lite träningar ikväll i Södertälje igen.

Imorgon kommer kiropraktorn och går igenom fem hästar hos oss. 

På fredag är det hoppträning för Ted. Jag ska ta med en från stallet,  obestämt vilken och hoppa en ny häst åt ägaren. En fin 5-åring som jag ska träna och tävla i år. Ska bli spännande . Första gången jag sitter på den på fredag. Ska vara en kvick och försiktig häst.

På söndag är det payn jump i Södertälje igen. Callisto går 120 där lagledarna ska se honom om han eventuellt kan vara stand in i elit laget senare i vår. Valence går 150 som uppladdning inför SM och Ramius går en 140. Spännande och riktigt rolig vecka.

Nästa helg kommer förhoppningsvis två nya unghästar till stallet i och med samarbetet Jag ska åka upp och prova ett gäng först så ska vi diskutera vilka som följer med hem för en satsning i sporten.


Struktur

Jag jobbar verkligen med att försöka hitta en struktur i allt i mitt liv. Det är något jag har svårt för men som är väldigt viktigt. Det är ibland väldigt svårt eftersom det händer någonting utanför det vardagliga schemat i princip varje dag. Ex hovslagare, provridning , veterinärbesök, träningar osv. Men jag försöker att ha 3 h "elitidrottstid" varje dag där jag läggar all tid på min ridning och träning för att bli en bättre ryttare. Då vill jag inte ta emot samtal etc.

Jag tänker ofta på vad Jens Fredricson sa på sin clinic om hur mycket av allt arbete man gör faktiskt går till att utvecklas som ryttare mot sina mål och ambitioner. Jag är verkligen inte i den situationen att jag kan ha anställda stallarbetare och hästskötare, ekonomiansvarig  etc. Men förhoppningsvis någon gång i framtiden.  Tur har jag som har en fantastisk vän i Amanda som tagit ansvar för stor del av många ansvarsområden jag har, så att jag kan lägga mer tid på ridningen än vad jag annars kunnat. Vi byter tjänster på många sätt och det är enormt värdefullt.

Nu har jag snöat in lite på det här med C-körkort. Känner för att dränka mig lite i studier faktiskt. Amanda och jag ska försöka ta det ihop under sommaren.

Jaja, förmodligen ett riktigt onödigt inlägg. Men kände för att skriva av mig innan jag somnar. Masserade några hästar med vår nya massageapparat som vi köpt efter kiropraktorns rekommendationer. Mycket uppskattat av hästarna. 

Tur att man inte ser det här som bara ett jobb utan att man älskar livet med hästarna. Det är fantastiskt och är värt all tid i världen.

Amanda och jag bröt upp dagen med att titta på Värdscuphoppningen. Casall och kung RGB 3:a. Riktigt kul och bra hoppning. Någon gång i livet hoppas jag vara där... Om jag så hinner fylla 50 år...

Kiwi är så underbar Hon sitter alltid framför tvn när det är hästhoppning och följer noggrann.  Min tjej... ♡


Hoppning i ridhuset

Håller igång alla hästar ordentligt nu och Amore imponerar stort! Vilken säsong vi har att vänta med henne! 

Callisto är som en dröm han också, längtar till han blir ett par år äldre och kan gå svår klass. Min framtida topphäst, han är ren och skär lycka.

Försöker hitta balansen i träningen på Valence och Ramius inför ett kommande SM. Båda ska dessutom bli genomgådda av kiropraktor nästa vecka igen. Valence känns över lag väldigt fin och ska gå en 150 bana som sista check inför SM på pay'n jump om en vecka. Ramius känns inte riktigt lika väl framme och rätt i känsla. Har varit tuffare mot honom i lydnad och form senaste dagarna och hoppas mycket kommer släppa nu närmaste dagarna. Han och Molly ska till ridhuset och hoppas imorgon igen.

 

Vinterrea!

 
Nu startar vår vinterREA!
Alla vintertäcken ska bort för att göra plats för vårens nyheter. Vi har nu 20% rabatt på alla våra vintertäcken samt reflexridtäcken. Du som redan är kund hos oss har förtur på REAn. Gäller så långt lagret räcker. Snart annonserar vi ut extrapriserna, så skynda fynda.

 
Reflexridtäcke stlk 115-165, NU 280 kr (ord 350 kr)
 
Vintertäcke halvhals 600D stlk 95-165, NU 440 kr (ord 550 kr)
 
Vintertäcke helhals 600D stlk 105-175, NU 520 kr (ord 650 kr)
 
Vintertäcke halvhals 1680D stlk 115-165, NU 680 kr (ord 850 kr)
 
Vintertäcke helhals 1680D stlk 125-165, NU 760 kr (ord 950 kr)

Instagram

Ber om ursäkt för att jag är världens sämsta på att uppdatera just nu. Men lovar att bli bättre nästa vecka.  

Ni som vill får gärna följa mig på instagram där jag är mycket mer aktiv. 

amandagullstrom heter jag där :)

Min allra käraste syster ♡


Hoppning

Nu ska jag snart iväg till ridhuset med Valence och Ramius igen och hoppa lite serier inför söndagens payn jump.  Amanda följer med och hjälper mig så ska försöka filma lite och lägga upp här på bloggen i eftermiddag. 


"I rather fight with you than love anyone else"

Har haft ett par tyngre dagar i livet då min sambo och jag brutit upp efter drygt 2,5 år tillsammans.  Det känns tungt att vara ensam och förlora den som varit viktigaste personen i mitt liv under lång tid. Jag behöver mycket egen tid just nu. Men varje dag som går kommer det blir lite lättare. Det sägs att ibland måste man verkligen ner till det djupaste av dalar för att långsamt klättra uppåt igen.

Ett nytt kapitel i livet börjar nu 2015. Om man ska se det från den positiva sidan så kommer jag kunna lägga ännu mer tid och fokus på hästarna och ridningen. Jag ska lära mig att trivas i min ensamhet i lägenheten igen, förr trivdes jag väldigt bra själv. Jag spenderade hela kvällen hos hästarna igår vilket var riktigt mysigt. 

Världens bästa vän har jag också i Amanda som låter mig vara i mörkret ett tag. Hon vet att det kommer ljusna såsmåningom igen. Längtar verkligen till alla tävlingar sätter fart och vädret blir härligare och ljusare, då händer det mer roligt i livet. Redan i helgen börjar jag med förberrdande payn jump i Södertälje med mina två favoriter.  Valence och Ramius kommer gå en varsinn 140 tror jag.Det blir ingen ny häst för min del...

Det blir ett samarbete med uppfödare istället. Hoppas allt går i lås. Vore så roligt. Långsiktigt arbete, tävling och försäljning av svenskfödda, toppstammade kvalitetshästar. Vore kul att höja nivån ännu ett snäpp på kvalitén i stallet. Förhoppningsvis ett hållbart samarbete för framtiden.

Spännande att se vad som händer inom närmaste månaden.

 
Filmer AmoreSits, sits och åter sits

Jobbar hårt och tänker mycket på min sits nu under samtliga ridpass (mena 6-8 per dag). Det är verkligen viktigt att lägga ner jobb och tanke för att bli en bättre ryttare. En bra sak är att hela tiden ställa sig själv frågor under ridpassen.  - Hur sitter jag? - Hur känns det? Osv. Ibland upplever jag att man lägger för stor vikt vid att hästen gör si och hästen gör så. Ofta sitter grundproblemet i sadeln.

Valence och Ramius känns fina. Har haft lite halvpanik över att SM och förhoppningsvis en 155 debut i Borås närmar sig med stormsteg. Nästa helg ska jag upp och hoppa banor på svårklasshöjd igen. När man inte regelbundet är uppe på höjderna och banorna kommer man lätt ifrån det. Dock har jag fått otroligt fin känsla på båda, framförallt Ramius som varit igång med hoppningen 2 veckor längre än Valence. Jag är så lycklig varje dag över mina två fantastiska hästar ♡ 

Payn jump nästa helg med båda grabbarna väntar. SM blir ju tyvärr årets första tävling så jag får göra mitt bästa för att komma dit så förberedd som möjligt. Ingen träning

Får fortsatt hålla mig till Sylve och Ted som jag trivs så bra med :) Skämt åt sido.  Ingen träning för mig och Callisto idag,  platsen gick till annan ryttare istället.   Slipper vi ge oss ut på hala vägar idag.

Hoppade Valence och Ramius igår, mest lågt med fokus på rytm och vägar/linjer.  Båda var fantastiskt fina ♡ 


Pojkarna i lastbilen igår kväll ♡


Roligt!

Fick ta en plats ör en vän på träning för Lotta Björe imorgon på ridskolan bara 10 min från var vi bor! Jätteroligt ska det bli! :) Har aldrig tränat för Lotta förut utan hållt mig till Sylve, så detta blir spännande!

Träningen är imorgon förmiddag och jag tar med mig Callisto dit då jag förmodligen ska till Sylve med Valence och Ramius i veckan som kommer.

 

Filmer RamiusNonstop och jag har drillat seriebyten...Och i förrigår fick han avsluta med ett 150-räcke


Han har potential för mycket och dessutom så vacker! Jag hoppas att han kommer ta för sig och mogna i sin kropp under våren för han har så fantastiskt mycket potential i sig som jag vill att han vågar släppa fram!


Hoppat Totte och Amore på förmiddagen

Båda var fantastiskt fina idag. Tusen tack Amanda för hjälpen ♡

Totte, så elegant och stilig häst ♡ 

En ledig plats i stallet

I och med Quinnys försäljning har jag möjlighet att ta emot ytterligare en häst för inridning/utbildning/tävling och försäljning.

Hör gärna av er vid intresse! 

amandavcl@hotmail.com

 

Kalmar i två dygn

Under helgen var jag i Kalmar över två dygn. Rebecca kom till mig i fredags och hjälpte till med hästar och allt som stod på schemat. På lördag eftermiddag begav vi oss ner mot Kalmar där Rebecca och hennes hästar bor nu när hon studerar på universitet. Det var verkligen roligt att få se hennes eget stall och träffa Lorden och Lady igen, två hästar som hon köpt av mig som på många sätt betyder mycket för mig.

Jag hjälpte henne med träning och fick även hoppa hennes unghäst Lady Charlotte (e Cachas (Caretino) - Calypso III). Vi byggde upp en ordentlig bana med titthinder, linjer etc på lördagskvällen och hoppade en häst var. Dagen efter begav vi oss till pay'n jump. Det var Ladys första "tävling" någonsin som jag fick äran att debutera med henne. Hon gjorde en kalasfin runda i 90 cm med en säker nolla, vilket psyke den flickan har! Sedan var det tyvärr bara 2-3 min innan vi fick göra nästa start och då var hon matt i galoppen och orkade inte riktigt hålla ihop sin kropp på de kortare distanserna. Jag hade svårare att placera henne dit jag ville på hinder och då fick hon ett par nedslag. Med facit i hand hade en runda räckt gott och väl när det var så kort återhämtning mellan men samtidigt fick hon en runda till på 1m som erfarenhet till nästa gång.

Lorden och Rebecca gjorde två bra rundor på 120 och 130! :)

Det var väldigt roliga och intensiva dagar med en av mina absolut närmaste vänner. Underbart att få se hur bra hästarna har det i Rebeccas egna lilla stall och gigantiska hagar.

Jag hoppas att jag snart kommer ha tid och möjlighet till att åka ner fler gånger!

Film från pay'n jumpen med Lady, visst är det en riktigt fin häst? :) Spännande att få följa deras resa!

 

 

Tottemannen

Nu har Totte äntligen börjat sin väg tillbaka till toppform och styrka. Han har på flera olika sätt skapat ett längre jullov än vad min planering var med tappskor och en smäll på benet i hagen. Han ligger inte riktigt i den form jag hade önskat ha honom i just nu men efter några veckors intervall, klättring och markarbetesjobb är han snart i form igen.

De andra hästarna känns riktigt bra. Valence och Ramius har energi som aldrig förr, men det är härligt att känna och bara vitkigt att lägga ner några extra timmar i ridhuset... Ska försöka hoppa ett gäng igen i slutet av veckan och i början av nästa.
 
 
 
 
 

Quinny är såld

Idag gick fartiga studsbollen igenom besiktning och röntgen vilket betydde att hon fick följa med sina nya ägare hem. Hon hamnar hos en juniorryttare bara en dryg timme från oss, så det ska bli roligt att få se henne på tävlingar i vår. En riktigt personlig flicka med otrolig power och glädje.  Väldigt spänstig. Hon har gått från 90 cm till 130 under tiden hon varit här. Vi har haft måååånga provridningar på denna dam som visat sig vara mycket mer svårriden för många än vi från början kunnat tro. Jag är glad över att vi till slut hittade en orädd ryttare som uppskattar Quinny för den ho  är och gillar fart och fläkt lika mycket som hästen...

Jag tackar ägarna för fint samarbete och förtroende kring Quinny och önskar nya ryttaren all lycka till framöver.  Jag vet att hon kommer ha väldigt roligt tillsammans med Quinny!  :)


Året 2014

Jag hade ett bra år 2014. Fina hästar i stallet, många väldigt bra och härliga hästägare som alltid lyfter tillvaron i vardagen och många riktigt roliga tävlingar. 


Valence och Ramius har verkligen levererat fina rundor och resultat under året. Valence har båda gått en hel del mot klockan och plockat hem vinster i många klasser, samtidigt som han också levererat många fina rundor på elit 150-klasser. Ramius har gjort mååånga 150-rundor i år, flera felfria och flera placeringar på denna höjd.
 

Callisto har gått från felfri 1m som 4-åring 2013 till felfria rundor till och med 130-höjd och verkligen regelbundet bekfräftat känslan jag haft från början att han är min absolut blivande topphäst.
 

Många fina yngre hästar lämnade stallet. Något jag förut inte gjort, släppt unga lovande talanger för tidigt. Elmshorn VDL, Cathaleya och Quantino. Men det har också hjälpt min ekonomiska situatuion mycket och gjort andra saker möjligt. 
 


Ramius visades för kunder som själv kontaktat mig men när det väl stod framför dörren tog jag ändå beslutet att behålla. Han har nu åldern emot sig eftersom han inte började tävlas ordentligt förrän han var 9-10 år. Men han är en häst med all kapacitet och inställning som krävs om jobbet läggs på allt däremellan. Jag är väldigt, väldigt glad över att han finns i stallet och för mig som ryttare är det en otrolig tillgång att ha två hästar som kan prestera på 150-höjd.
 

Ett annat lyft för mig i år var mitt nya inköp av lastbil som lyfte kvalitéen i vardagen väldigt mycket. Otroligt glad över detta. Mitt företags och min egen allra första bil! :)

Mina föräldrar skildes under 2014 vilket var det rätta, men ett stort tomrum efter min otroligt engagerade far på gården har i perioder varit tungt och ledsamt. Tur att han finns bara dryga timmen bort med bil och fortfarande är otroligt engagerad. Han kom också ner när finalen i VW Grand prix i Flyinge gick av stapeln och var största stödet som alltid.
 

Ett år till har jag dessutom fått med mina underbara elever som blivit ännu fler, och mina nära underbara vänner som alltid ger så mycket positiv energi i livet som jag tillbringat mycket tid med. Ytterligare ett år med min bästa vän Amanda som dessutom är en enorm tillgång på ALLA sätt i mitt liv.


Christoffer och jag flyttade upp till lägenheten på gården tillsammans
 
 
BÄSTA MINNET var när Ramius var felfri i 150 Grand prix i Strömsholm 


BÄSTA KÄNSLAN var målgången när Valence vann Tierps Grand prix i augusti månad


BÄSTA RESULTAT räknar jag vinsten i 145 med Valence, 150-placeringarna med Ramius och 7:e placeringen i VW Grand prix delfinal som tog oss hela vägen till finalen och definitivt att Valence och jag tog oss till final i vårt första senior SM.


BÄSTA HÄSTEN för tävling och försäljning under året måste jag säga var fantastiska Cardentovalacken Serengeti som verkligen hade en underbar ridkänsla och stor kapacitet. Vi hann aldrig med 140-debuten innan han blev såld tyvärr, men placeringar i 130 hann vi med. En helt fantastisk häst som jag är väldigt glad över förtroendet att få ha hemma några månader. 
 
 
BÄSTA DAGEN var nog i finalen i Flyinge Volkswagen Grand prix med Valence. En otroligt häftig upplevese för framtiden och trots två ner så var känslan fantastisk. Stora målet var liksom uppnått och jag kunde bara njuta. På Valence rygg där jag trivs allra bäst dessutom.
 

BÄSTA BESLUT att verkligen bestämma mig för vilka hästar jag skulle behålla och vilka som skulle få vara till salu om spekulanter hörde av sig. Tackade nej till kunder som ringde på Valence, Ramius och Callisto under 2014 men sålde (om än lite motvilligt) flera andra hästar. Rätt beslut.

STÖRSTA UTVECKLING under året var hur jag förberedde mig och tog hand om mig själv inför och under tävlingar, var jag la rätt fokus. Största utvecklingen ridmässigt kom under hösten efter en Sylveträning där jag fått skäll för fula ovanor... Efter det blev det hårdträning och stor skillnad på kort tid ;)

SÄMSTA TÄVLING var Billdal med Ramius. Usch den känslan vill jag aldrig mer ha inne på tävlingsbanan. Valence hoppade fantastiskt bra under helgen men Ramius var matt och inte alls med på noterna. Jag envisades och gjorde fel analys och val av häst i final. Fruktansvärt jobbigt och tråkigt, dåligt val och jag läste av min stackars Ramius alldeles för dåligt. Dock blev det en väldigt bra men hård lärdom för framtiden.

STÖRSTA TILLGÅNG var nya kiropraktorn som jag kommer hålla stenhårt i. Glad att välkomna honom i teamet kring min satsning med hästarna.

BÄSTA RESA med hästarna var till Umeå, Norrköping och Flyinge. Utanför hästarna så var dagarna i Falsterbo med Amanda helt underbara!
 
BÄSTA MATERIELLA INKÖP var min nya CWD till Ramius 

BÄSTA TILLSKOTT i familjen var när Kiwi kom in och tog våra hjärtan med storm från första minuten 
 

STÖRSTA FÖRLUST var när vår fantastiska Wilma fick somna in
 
2014 har verkligen varit ett utvecklande år med enormt mycket mer rutin i bagaget i 150-klasser och där jag ser och känner en stor skillnad i min ridning. Nu när jag ser filmer från i somras tycker jag att jag rider ganska dåligt på många av filmerna och ser en väldigt stor skillnad i sits och stabilitet, färre missar osv. Jätteroligt att inte bara ha en helt annan känsla och trygghet i kroppen utan även se hur jag utvecklats ridmässigt under året. Nästa år ska jag fortsätta arbeta på samma sätt, bli ännu bättre med egen träning och att sätta ett snäpp högre grundtempo på samtliga hästar på tävling och banhoppningsträning.

OCH (!) jag siktar på fortsatt bloggande åtminstone en bra bit in i 2015, Hoppas ni fortsätter följa bloggen så ska jag bli bättre på att förmedla tankar och tips, träningsvideo och saker som hjälpt mig att utecklas.

 

 

STORT TACK TILL

- Hästägare som ger mig förtroendet att träna, tävla och ta hand om deras hästar och dessutom flera som på många andra sätt engagerade och hjälpsamma i mitt liv och min satsning

- Min familj och mina nära vänner som alltid finns där och gör livet så härligt att leva

- Mina sponsorer som hjälper mig med stöttning av utrustning

- Mina tre stjärnor Valence, Ramius och Callisto för en otrolig kick varje dag. De motiverar mig även de tyngsta dagarna på året. Valence och Ramius gör det verkligen möjligt att utvecklas som ryttare mot mina mål och Callisto ger alltid ett sus i magen och stort hopp om en riktigt ljus framtid.

STORT TACK FÖR ETT HÄRLIGT 2014, NU SIKTAR VI MOT ETT ÄNNU BÄTTRE 2015!
 
 

Nyår i stallet ♡

Alla hästarna förutom en var lugna igår! En annan lite orolig men ändå sansad. Vi firade med skål i stallet och förstås ge hästarna över ett kilo morötter vardera! :) Dexter,  en av våra katter var förstås med oss som alla andra kvällar på året. Han älskar verkligen hästarna och de älskar honom tillbaka. 

Nyårshälsning från Ramius, Dexter och Molly! :)