__

Tävling i helgen

I helgen väntas tävlingar på hemmaplan i Mariefred. Ett stort gäng hästar ska tävlas där. Mest spännande är alla debuter, alltid lika intressant med hästar som kommer ut på tävling för första gången! 

Callisto följer även med och går 130 avd A.

Call on me

Kursdag

Idag har jag haft kurs hemma för ett gäng duktiga elever och fina hästar. Rätt roligt att hålla träningar och inse att många kommer faktiskt härifrån och förmedlats genom mig. Känner många av hästarna väl eftersom vi tidigare varit ett team och tävlingskamrater. Ramius , Silver Bullet,  Cathaleya och Flying Emma för att nämna några. Häftigt också att se förmågan i många hästar och ändå inse att jag faktiskt fortfarande äger några riktigt begåvade hästar... En märklig men otroligt häftig och härlig känsla. Tänk så många kapabla hästar som passerat genom vår lilla gård i Mariefred... :)

Caprizo var helt fantastisk när jag trimmade honom igår under dagen. Ett helt pass utan stigbyglar. Vilken ridbarhet! Tanken är nu att Caprizo, Zucchiny och Call on me ska stanna för mer långsiktig satsning i höst. Ett fantastiskt komplement till Valence,  Callisto och Scofield. Nästa år hoppas jag kunna plocka upp minst två nya hästar till 140-145. Callisto kommer vara där om allt får rulla på för oss! 

Svår men otroligt inspirerande bransch.

Hoppas ni alla har haft en lika härlig midsommar midsommarhelg som jag har haft!  :) ♡ 


Glad midsommar! :) ♡


Två riktigt fina unghästar på gårdagens banhoppningsträning! :)

Tror mycket på båda två för framtiden. Fantastiskt motiverande och roligt att ha så många framtidsämnen i stallet!


A och O är framåtbjudning

När jag arbetar med de yngre hästarna är framåtbjudning alltid det första jag ser till fungerar. Att de svarar fram direkt för skänkeln. Nästan alla unghästar är som jag brukar säga unghästsega för att de ännu inte förstått vad det hela går ut på. Så fort det går försöker jag få ut unghästarna på uteritter,  för att skapa gratis motivation och mod redan från början. Om hästarna inte svarar för skänkeln ger jag en starkare och kvickare signal för att skapa en reaktion. De måste från början lära sig att en signal från ryttaren måste få hästen att reagera , acceptera och svara upp direkt. Är man tillräckligt tydlig blir hästarna snabbt väldigt uppmärksamma och du behöver inte nöta och be om samma sak flera gånger för att få gensvar på dina hjälper. 

Jag brukar också tidigt låta mina unghästar hoppa små diken etc i naturen för att inte göra någon stor sak utav det. Det skapar en modig individ som ger sitt förtroende till ryttaren. Då är det också viktigt att vi som ryttare inte utsätter den yngre hästen för något den inte klarar av att utföra.


Håller på att uppdatera hemsidan igen

Gå gärna in och kika på

www.amandagullstrom.n.nu 

Ska verkligen försöka hålla den uppdaterad framöver!


Ytterligare en nykomling

5 år e Lux Z. Samma mor som Caprizo. Den här killen känns också mycket lovande!

Jag hoppas kunna tävlingsdebutera även dessa små bebisar nästa helg på "hemmatävlingarna" i Mariefred.


Callisto 💕


Call on me

8 år e Corland - Irco mena 

"Calle" ska tävlingsdebutera om mindre än två veckor. Ser verkligen fram emot det! Han är mycket lovande för framtiden!


Ny i stallet

Caprizo 6 år e Calido I - Cortus  ♡


Nu ska jag börja blogga lite igen...

Veckorna rullar på och det händer massor hela tiden. Sista månaden har tre hästar blivit sålda och likaså månaden innan det. Hot Molly åkte i förrigår till sitt nya hem och jag önskar de nya ägarna all lycka till.

SM i Hammarö gick inte riktigt som vi önskade. Valence var i toppform och hoppade fantastiskt alla dagar. Vi låg bra med efter första omgången. Jag hade hög feber och halsfluss knaprade mellan 9-12 tabletter om dagen för att orka med. På den nivån är marginalerna små och jag var alldeles för matt och sjuk för att kunna prestera. Valence avslutade dock helgen med 0+4 i 7 star Grand prix 150.

Callisto fick en mindre chock dag 1 i Hammarö och var superspänd. Blev bättre under helgen. Felfri i 130 och debuterade 135 med 4 fel. 

Callisto har därefter gått 13530 både i Strömsholm och Runsten och levererat felfria rundor . Han växer för varje tävling och kommer vi en stor stjärna i framtiden.

Valence har känts matt efter SM men vi behövdes i laget i Strömsholm där vi red 0+4. Igår gick han 150 med ett missförstånd och en rivning i Runsten. Men känslan är inte rätt. Nu får han som planerat en lång hoppvila till augusti efter en väldigt tuff vår där han varit så otroligt ambitiös och fin. Nu behöver både kropp och knopp återhämta sig!

Fått hem några lovande hästar till stallet. Lycklig över att börja bygga upp nya hästar för framtiden. 

Saknar Ramius varje dag!

Mer uppdatering kommer om nya hästar etc.

Callisto felfri och placerad 130 avd A inte Strömsholm förra helgen :) ♡