__

FILM SALLY


Köper häst

Jag ska köpa häst igen... Toppstammad treåring. Anländer förhoppningsvis i slutet av veckan. Med tanke på hans ålder kommer han inte stå hemma hos mig under våren, sommaren och en bit in i höst utan vara på bete hos bekant. Jag ska däremot försöka rida in honom i sommar. 

Ska bli mycket spännande! :) 

Så otroligt rolig dag ♡

VINST MED BÄSTA SRK I ELITALLSVENSKAN IDAG! Vi har en underbar laganda glädje och sammanhållning. Det gör så otroligt mycket 

Ramius var fantastiskt fin och satte en säker dubbelnolla i laget idag. I omhoppningen satsade vi fullt ut och han var helt med på noterna Snabbast av alla deltagande idag, inte visste jag att Ramius kunde vara en speedhäst också :) ♡ 

Valence hoppade en 140 med ett pet, annars jättefin! :) Ibland svävar tankarna in på andra idéer

Då och då slår nyfikenheten på att göra en riktig seriös satsning på sporten utomlands någonstans. Väl medveten om många års riktigt hårt slit, men det är inget som skrämmer mig. Försöka få en plats i ett bra stall utomlands och arbeta sig fram, förhoppningsvis få bättre och bättre hästar. En hel annan värld och ett helt annat liv. Men ibland är det lite lockande. Sälja Valence och Ramius och ta med mig Callisto... Få fokusera på mig själv som ryttare bara ett tag, istället för att vara egen företagare och så många andra saker samtidigt. Att vara omgiven av människor med samma intresse och mål känns inspirerande. Det är lätt att känna sig lite ensam i allt arbete och alla stora beslut som ska tas, även om jag har min fina vän Amanda som ställer upp till hundra procent och en engagerad pappa ett samtal bort.

Men det är kanske värt att spåna vidare på även om det förut känts så otroligt långt borta...
 
Mitt mål och vad jag vill är glasklart men vägen dit kan se väldigt olika ut. 
 

 
 

När man inte har bättre saker för sig..

Då kan man passa på att träna sin balans... :) 


Världens finaste häst <3

Min älskade Listo <3
 
 
 
 

Otroligt läsvärt inlägg...

Känner igen min egen situation i väldigt mycket. Jag minns förra året att en del arrangörer tyckte att jag var så fruktansvärt strulig som gjort häst- och klassbyten. Under denna 5-dagarstävling hade jag väldigt många olika hästar anmälda och en blev såld veckan innan och en skulle åka tillbaka till sin ägare igen.  När då pengarna väl är betalda är det väl självklart att man vill utnyttja starterna med nya hästar etc om det passar in i schemat istället för att kasta pengarna i sjön. Det har blivit extremt dyrt att tävla och att tvingas betala även när arrangörer tar in reserver är inte ett fungerande system. Och att kunna planera i så lång tid EXAKT vilka hästar som ska med och gå vad är inte realistiskt varje gång... Vi skulle behöva tillföra ett nytt system i Sverige tror jag.

http://loviseholms.blogg.se/2015/march/ibland-saknar-jag-papperslappssanmalningarna-och-tavlingsterminssboken.html#comment

Sally dubbelnolla och placerad i 120!

Sally var jätteduktig i 120, hoppade fint och felfritt och knep en 8:e placering bland ca 70 startande!

Robban debuterade 120 med 4 fel. Ett nätt pet ut ur kombination. Han hoppade mig helt ur sadeln på första hindret... Därefter skärpte jag till mig och är nöjd med hans debut. Han behöver bli ännu starkare och framförallt bli ännu mer reglerbar.  Han är ingen jättestor häst men har en otroligt vägvinnande galopp.

Eftermiddagen har tillbringats med syster och hennes sambo. Vi ska bygga hundgård så håller på att sätta upp staket.  Inte helt enkelt... Kvällen tillbringas sedan på hästryggen. Totte och Valle ska få arbeta lite. Ganska trött eftersom klockan ringde 04:25 i morse, hemskt. Sovit väldigt lite i natt så det får bli tidigare ikväll...

Imorgon går Ramius elitallsvenskan och Valence en 140.

Rob Rickey "Robban" e Robin Z :) Till salu

På tävling

Robban felfri i 110! Sally 4 fel men jättefin. 


Torsdag

Idag väntas hovslagarbesök och massor med ridning. 


5-åringarna e Last Liberty

Hoppade båda pojkarna åt ägaren idag igen. Jätteroligt. Ska hoppa båda en gång i veckan och även tävla i vår/sommar.


Min prins ♡

Callisto  ☆ 

Dålig uppdatering

Nu är jag frisk och kry igen vilket är underbart. Alla hästarna är jättefina och livet flyter på ganska bra just nu. Pluggar företagsekonomi vid sidan om på kvällarna och träffar mina fantastiska vänner så det är verkligen fullt ös som vanligt.

I helgen är det tävling igen. Så roligt det ska bli!

Hoppträning

Höll hoppträning i Södertälje igår igen. Riktigt roligt är det verkligen

Tog även med både Colle och Robban, båda behöver lite miljöträning. Hoppade jättefint båda två, spännande hästar att arbeta med. Robban är en check liten häst med stort språng. Intressant att se honom under våren!Sjukstuga

Jag är jätterisig. Ong u halsen och huvudet. Täppt i näsan.

Jag är dålig på att vara inne en hel dag. 1-3 dagar med lugn och ro räcker för att tillfriskna , men jag har svårt att inte göra åtminstone några aktiviteter under eftermiddagen. Detta leder till att jag blir ännu sämre och processen mot ett tillfrisknande blir längre. 

Amanda är också riktigt dålig och det är verkligen tufft när båda är sjuka samtidigt. Annars brukar vi vara sjuka lite olika dagar och kunna hjälpa varandra bättre.

Usch vad tråkigt det är att vara sjuk! Hoppas att det blir bättre imorgon.

Colle myser i solen ♡

Tävling igår

Ramius 0+4 fel i båda klasserna, mina fel i omhoppning. Rörig i 120 men fin i 130. Hoppade med lite högre huvud igår. Säkert pga lite trötthet från hoppträningen han fick gå med min elev två dagar innan. Han mår bra av att få komma ut och göra lite rundor. Snart väntar två 140-klasser innan Gävle.

Amore jättefin, tyvärr ett pet i både 120 och 130. Fina tjejen.  Nu har hon åkt med sina ägare hem så önskar all lycka till! :)

Den svartvita luggen... :) 


Colle eller Coppe?

Kan inte bestämma mig vad jag ska kalla honom. Colle ligger lite svårt i mun ibland... 

Vad tycker ni


10 yo Robin Z


Härligt!

Våren är verkligen här. Fantastiskt väder med sol och barmark. Underbart! Många långa galoppintervaller och banhoppningsträning på låga hinder med många språng på utebanan blir det mycket utav just nu för att bygga upp hästarna inför kommande utomhussäsong. Det är en befrielse att kunna gå ner och jobba hästarna på banan, allt blir så mycket bättre och lättare.


Molly gjorde några riktigt fina språng i lördags


Planerade tävlingar

I helgen åker Amore och Ramius med till Södertälje . Båda hoppar 120 och 130. Amore lämnar sedan stallet och följer med sina ägare hem till Gotland igen.

Sedan väntar elitallsvenskan med Valence, Ramius går 140. Den helgen ska även 2-3 hästar tävla regionalt på lördagen i Hamres,  där elitallsvenskan går.

Sedan väntar sista inomhustävlingen i Gävle i början på april. Dit tar jag med Valence och Ramius som går 145 både lördag och söndag

Efter det sätter snart de fantastiska tävlingarna i Sundbyholm fart där i princip alla hästar i stallet ska gå. 

Innan utomhus SM i Karlstad väntar Norrköping international horse show ett par dagar med Valence och Ramius :) ♡ 


Han som gav mig fjärilar i magen igår

Det är underbart att kunna hoppa på banan hemma igen.  Amanda var med mig. Ramius har aldrig någonsin hoppat så bra som han gjorde igår. Det var en sjuk känsla .

Även Valence lekte runt en större bana med otroligt mycket luft under magen.

Nya sadeln verkar de minst sagt trivas med.

Such a feeling

Film Sally 120


0 och 4 fel...

Sally slog till med nollor I 110 och 120 idag. Riktigt fin.

Molly 4 fel I 110 och 120 i årets första tävling . En liten häst med stooor potential. 

Amore 4 fel i både 120 och 130. Fantastiskt fin i 130 men tig tag i ett annat hinder in i kombinationen så rev b tyvärr. Stod fel resultat i 120 vilket korrigerades i högtalarna men ändras inte förrän imorgon .

klart godkänd dag på jobbet ändå.

Fantastiska Caruso jättefin. Ett pet i vardera klass. Och han kände igen mig idag, det vet jag. Underbara och väldigt saknade häst ♡ 


Ganska så glad...

...När jag läste att denna killen startar 120 och 130 på samma tävling som mig imorgon. Lycka

Caruso ♡

Säljer min CWD sadel

17 tum från 2008. 2L i kåporna. Normal bom. Jätteskön sadel som passar de flesta hästar.

15000 kr.


Vi välkomnar "Colle"

Valack e Heartbeat - Argentinus

Highly motivated

Hej igen allesammans

Nu är kan tillbaka med bloggande och ska bli mer aktiv igen!

Att det är vår och sol nästan varje dag senaste veckan gör livet mycket lättare på alla sätt och det sprudlar lycka i kroppen. Men det är inte bara vädret som gör det!

Elmer har lämnat stallet och åkt tillbaka till sina ägare igen. De red lektion innan de åkte hemåt och det är så glädjande att höra hur stor positiv skillnad jobbet man lagt ner ha gjort. En stor klapp på axeln känns det som och det behövs ibland :) Fortsatt träning framåt ska vi också försöka få till , vore jätteroligt att få följa Elmer på nära håll. Han är en riktigt fin häst, det har jag alltid vetat.

Att välkomna nya hästar igen stallet som man själv valt ut bland ett stort gäng hästar är också otroligt motiverande Kloka hästar med bra ridbarhet och språng. Där arbetet jag lägger ner är utvecklande och roligt.

Dessutom går Valence och Ramius oförskämt bra just nu och att veta att jag har våren och en bit in på sommaren med fantastiska tävlingar är så jäkla roligt. Jag håller lite på Ramiusförsäljningen omedvetet just nu... Utomhus SM är ju inte så långt borta... Att få behålla min storhoppande vita prins en bit in i utomhussäsongen känns ju väldigt lockande...

Callisto har varit rejält inne i tonårsperiod varierat med fantastisk känsla . Men jag gav honom en veckas break efter ett hårt pass med mycket diskussion som jag till slut vann! :) ♡