__

Ingen bra dag för Calle igår

Igår hoppade Calle inte alls som han skulle. Mycket mer ridbar mellan hindrena men drog på sig för många nedslag fram. Han har verkligen haft det kämpigare inomhus. Bara att fortsätta jobba. Han är en stor och lång häst med mycket massa. Dessutom saknar han grundridning och grundstyrka från sina yngre år. Det tar längre tid då.

Fabbe hoppade fantastiskt i 120 med två pet. Fick inte framåtlägena ur sväng efter att han halkade pga underlaget. Då blev han genast lite avvaktande och feg att kliva på i galoppen. Men han har verkligen utvecklats enormt det här året och besitter stor kapacitet. 

Calle får följa med till Botkyrka på söndag och gå 105 och 115. Hoppas att han kommer lite mer till sin rätt då. Det är det sista han gör i år, så blir det hårdträning i styrka och lydnad under vintern.Tävling idag

Med min väns spektakulära 5-åring och Call on me :) Mysigt att i lugn och ro åka iväg till tävling en fredag! :) ♡ 


Torsdag

Gårdagen bjöd på mycket ridning och hoppning. Har haft en elev här i träning också med sina två hästar . En urgullig och begåvad tjej med sina två hästar varav en är köpt genom mig.

Jag avslutade en intensiv och aktiv dag genom att rida mina egna tre på kvällen när det var alldeles mörkt och bara lamporna på banan var det som höll ljuset uppe. Fantastisk kväll. Fick fina sällskap av min vän Ida under passet med Callisto.

Scofield fick hoppa enkla linjer och lite titthinder igår. Vilken känsla han ger. Han är väldigt lätt på foten och har så mycket eget driv och energi. Enorm ridbarhet för att vara tre år.. 

Valence kändes helt fantastisk också.  Han är min drömhäst och kommer alltid att vara.

Call on me gick en lugn runda i skogen. Dagen innan, alltså i onsdags, gick han riktigt bra på hoppträningen och kändes mer ridbar och kom bättre och rakare upp från svängarna. Han har en väldig förmåga att komma upp i luften så jag ser fram emot att lägga allt arbete på honom.

Min fantastiska treåring Scofield ❤

Mina tre hjärtan ♡


Måndag och ny vecka

Idag var en dag med mycket aktivitet och det är alltid roligt. Morgonen började med några riktigt härliga ridpass på Harry Valence och Call on me. Därefter fick vi veterinär besöker ett stort gäng hästar fick kolla tänderna. Gjorde även r vetcheck på Callisto som inte känts helt som han ska senaste veckorna trots att han gjort bra resultat på tävling. Han slet av sig en sko rätt ordentligt i hagen för några veckor sedan och nu har jag varit orolig över att det kan vara det som spökar. Men han var helt avslappnad och ren på böjprov både högt och lågt. Skönt att veta det iallafall. 

Det var då ganska passande att vår fantastiska kiropraktor kom några timmar efter lunch och kollade igenom några hästar. Han fick även titta igenom Callisto då trots att det bara var några veckor sedan. Han hittade låsningar i den bogen som han slet av skon på och jag hoppas att det var just det lilla jag har känt. Ska sätta igång honom ordentligt nu så får vi se. Även Quintin fick besök av magiska Lars vilket verkligen behövdes.  Han är helt frisk veterinärt men så snett och konstigt som han hoppat är inte normalt.  Och vi hittade både ett och annat. Jag är verkligen jätteglad. Lars är mitt stora hopp om att Quintin och jag ska kunna gå långt tillsammans. Äntligen fick vi hjälp och det kommer behövas flera behandlingar till men nu är vi äntligen på rätt spår.

Spenderade en timmes lunch med min fina vän Maria och avslutade eftermiddagen med ett fantastiskt ridpass på banan med Scofield som har tagit mitt hjärta med storm.

Tog in hästarna efter att jag gjort klart stallet och sedan bar det av till min massör för en halvtimmes omvårdnad av mig själv. Tror att det är viktigt att vara rädd om ryggen för den sliter jag rätt ordentligt på i mitt jobb och jag vill kunna hålla på med det här läääänge!

Nu har jag tagit måndagsmys med fint sällskap och känner mig väldigt nöjd med starten på den här veckan!


Höst ❤Scofield 💕


Härlig dag med Thea!

Idag kom Thea ut igen, något som nästan blivit tradition varje vecka nu, urmysigt! Thea äger Sally som står hos mig för försäljning, och det är så vi lärt känna varandra. Nu är hon en väldigt fin vän till mig som jag har otroligt roligt ihop med! Dessutom är hon jäkligt duktig på att rida, och inte minst trimma hästarna, så det är fantastiskt roligt sällskap och väldigt bra hjälp!

Jag har många hästar hemma i träning just nu. Jag har mina tre egna, Valence, Callisto och Scofield. Scopan som jag kallar min treåring är inte högst prioriterad direkt, men rids några dagar i veckan och är väl framme för sin ålder och har nästan lite för hög ridbarhet för allas bästa. Det är viktigt att inte ta ut för mycket från en så ung häst. Han är fantastisk på alla sätt. Otroligt glad över honom. Kul nästa år när han blir fyra och får komma ut och tävla lite.

Annars är det ett helt gäng med hästar från fyraåringar till hästar som går 140 nu. En hel del arbete och utbildning behöver jag lägga, men framtiden ser ljus ut. Hittade en fantastiskt fin treåring som jag skulle köpa till mig själv nu härom veckan, men tyvärr blev den såld mitt framför ögonen! Lite ledsen blev jag allt men då får man väl tro att det inte var meningen att jag skulle köpa just den. Det dyker nog upp någonting annat förr eller senare! Har inte bråttom att hitta en till häst, men dyker det upp något intressant så kommer jag nog köpa en till.

Har fått hem en intressant fyraåring från Gunilla som jag samarbetar med. Han är e Satisfaction (Stakkato) - Cortez. Ska snart få hem ytterligare två från henne som ska hoppas in och komma ut på lite pay'n jumps under vintern, en e Chairman la silla - Cardento och en e Plot blue - Spender S. Har sett båda under löshoppning i vintras och båda ser lovande ut. Det är alltid inspirerande att arbeta med unga, kommande stjärnor! Det sätter guldkant på vardagen. 

Callisto! Härligt att komma hem till min fina Listo efter några dagar i Billdal.
 

Nya anläggningen, flytt och stora förändringar i livet!

Jag har fått enormt mycket frågor om var jag har flyttat, varför, hur jag trivs osv. Frågor som jag kan försöka besvara så gott jag kan.

Anledningen till flytten var att jag behövde komma hemifrån och få ta steget ut och prova mina egna vingar. Egentligen ett beslut som skulle tagits långt innan det faktiskt hände, men det är inte helt enkelt att få en verksamhet med hästar att bli ekonomiskt lönsamt om man inte får ha de hemma till ett betydligt lägre pris än på andra ställen.

I och med min pappas flytt från gården drygt ett år innan min egen så blev situationen hemma annorlunda och jag kände att jag fick lägga alldeles för mycket tid och energi på fel saker. Dessutom mådde jag inte riktigt bra och det blev tungjobbat på många sätt utan ett riktigt stall, allt ansvar och utan ridhus. Jag fick då en enorm chans genom några bekanta som hyrde ett stort stall på en enorm gård med ridhus, ridbana och helt fantastiska ridvägar och backar. Jag fick möjlighet att hyra in alla mina hästar där och de är otroligt bra och enkla att ha och göra med. Jag fick chans att fortsätta min verksamhet precis som jag ville men på ett ställe som gav större möjligheter. I samband med det blev en lägenhet i centrala Mariefred med fantastiskt läge tillgängligt. Jag var tvungen att ta snabba och stora beslut och jag valde att ta de chanser jag fick för jag förstod att de inte kommer igen. Beslut som jag verkligen inte ångrat.

Hästarna och jag trivs jättebra. Det är helt underbara människor, socialt och härlig stämning. Jag har många vänner där och vi är ett starkt och roligt gäng! Det är underbart att omges av människor med samma intresse och glöd men på helt olika sätt. Det ger energi varje dag och gav mig mycket motivation tillbaka. Att ha ridhus där man står är otroligt lyxigt och kommer spara mycket tid i vinter. Min nya lägenhet är också en upplevelse. Ibland känns det konstigt att inte bo så att man har hästarna utanför dörren men det är också skönt. När jag kommer hem nu så kommer jag verkligen hem och kan koppla bort jobb och hästar (Valence skulle gärna få sova bredvid mig i sängen dock;)). Det är nyttigt och ger mig ett mer normalt liv. Jag har mer tid för annat nu vilket gör livet ännu rikare.

Det har också varit ett tungt år på många sätt. Det tog slut med min sambo som jag hållt ihop med i nästan tre år. Ännu tyngre har det nog varit för att han var min första riktiga kärlek i livet och att så många andra stora saker och förändringar skedde i samband med vårt uppbrott. Det blev lätt att känna sig ensam och förlora en människa som stått en så otroligt nära under flera år. Det är också en av de svåraste sakerna i livet att ena dagen dela allt med en person till att andra dagen vara helt ute ur en varandras liv. Men det som inte dödar, det härdar brukar man säga och det är faktiskt ett bra uttryck. Även om jag i perioder trott att jag ska dö... Det var ett nyttigt uppvaknande och jag har lärt mig enormt mycket av det. Livet är inte alltid en lätt resa men det är häftigt hur olika händelser utvecklar en som person. 

Försäljningen av Ramius var också en stor förändring i livet men gav också en trygghet på andra plan. Det blev tomt att "bara" ha en häst att åka på de största tävlingarna med och det var tomt att mista en vän och så nära tävlingspartner. Det som gjorde det beslutet lättare var att han fick hamna hos några som står mig nära och att han mår som den prins han är!

Trots att det är mycket tungt som har hänt det här året och trots att jag i perioder mått så dåligt som jag inte i min vildaste fantasti trott att man kan må så är det här ett av mina bästa år i livet. Jag har verkligen vuxit som människa och så otroligt mycket bra saker har hänt i mitt liv. Nu ska jag försöka njuta av det när allt landat och så väntar jag med spänning på framtiden! Jag har inte kunnat lägga så mycket energi i min satsning som jag hade önskat under året, men det kommer jag kunna göra nu framöver. Ibland går motivationen i vågor när det händer så stora saker i livet men jag är överlycklig över att kunna arbeta med min dröm och största intresse. En elitsatsning kräver enormt mycket och jag är ändå glad att det gått så pass bra som det gjort i år trots allting. Nu kan jag bara drömma om hur bra det kan bli när jag verkligen lägger ner fokus och engagemang till hundra procent. Om allt som hänt i år kan hända på ett enda år så ska det bli spännande att se var man står om ett år från nu!

Jag har fantastiska vänner runt omkring mig som stöttat, peppat och bara på alla sätt varit helt underbara och funnits där varenda sekund och ger så mycket skratt och glädje. Och en pappa som engagerat sig enormt mycket och en syster som varit ovärderlig. Mina hästägare känns ibland som att de är sända från himlen helt ärligt, så underbara och ger så mycket positiv energi och gemenskap. Jag har verkligen fått stanna upp och se vilka fantastiska människor jag har runt omkring mig. Det är verkligen rörande!

Den här killen har gjort 2015 till ett fantastiskt år. Många felfria rundor och placeringar upp tom 150, oförglömliga upplevelser, SM brons i Falsterbo med bästa SRK och så många underbara ridpass till vardagen. Så mycket mysstunder och pussar på den mjukaste och finaste mulen i världen! Han som är så mycket mer än en häst. Han som förstår och känner mig bättre än de flesta. Min fighter och stora kärlek i livet. VALENCE <3
 
 


 

Sally är till salu!

Se hennes annons HÄR!

 

Film från Umeå


Avslutade bra i Billdal

Söndagens 145 var en härlig runda där Valence hoppade väldigt enkelt och väl. Red inte alltför mycket mot klockan men fick till en bra runda och tiden visade sig vara bättre än jag trodde. Vi slutade på en 6e placering i 145 i ett starkt startfält. Så lycklig över min fantastiska häst och hoppas att vi har många år kvar tillsammans på tävlingsbanorna! Han blir bara bättre och bättre med åren ❤
 

Jättearg

Idag hade Valence två ner i 150 VWGP kval här i Billdal och därmed missade vi finalplatsen imorgon. Jag grämer mig väldigt mycket då min häst var fantastisk som vanligt och jag var så disträ idag. Fel dag att inte vara med i matchen på. Det var väldigt dålig start också då Quintin inte alls var med mig idag och därefter blev det dopingkontroll som tog väldigt lång tid och jag hade tidig start med Valence.  Men jag känner generellt att jag är lite ofokuserad just nu.

Imorgon vilar Quintin då vi måste kolla upp honom och förstå varför han drar sig så mycket till vänster i hoppningen. Valence går en 145 imorgon.

Det går inte att spola tillbaka tiden och göra om. Men det går att fundera på varför och vad man kan göra bättre. Jag ger inte mig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas. Och i all elitsatsning så krävs det ett enormt engagemang och enormt mycket träning och struktur. Där har jag otroligt mycket att jobba med och förbättra och jag ska använda dagens erfarenheter som en väckarklocka. 

Motivationen har svajat i år och jag har genomgått väldigt stora och drastiska saker och förändringar i år. Men jag vet att det är det här jag vill göra och då ska man också ge sig själv de bästa förutsättningarna utefter de möjligheter man själv har.

Det var nog bra att det blev som det blev idag så jag fick en smäll på käften och en motivationskick. Hur tråkigt det än är så är det tyvärr motgångar man lär sig allra mest av.

Men min häst alltså, han är verkligen heeeelt fantastisk. VALENCE ❤