__

My pleasure

Bils på My pleasure förra helgen i Norrköping 💖

Köper ny häst...

Jag kommer köpa en ny häst. Tvåårig hingst via en jag känner. Jättedumt egentligen, så ung och så lång tid kvar innan han kan börja tävlas och så. Men skulle han vara äldre skulle jag inte kunna köpa loss honom. Han kommer förhoppningsvis med transportör nästa vecka! 
 
Planen på om jag ska behålla eller inte är inte klar än. Ambitionen och önskan är att behålla för egen framtida satsning, men får fundera över sommaren.
 
Han är e Kannan - Kashmir van shuttershof - Heartbreaker. En kombination av de bästa blodslinjerna i världen!
 

Härlig första dag i Norrköping!

Valence inledde helgen fint med en dubbelnolla och 7e placering i 145 i stort och bra startfält. Han hoppade väl och enkelt, min fantastiska häst! Kvalificerade sig direkt till finalen på söndag men vet inte om jag rider den... Tror att jag rider 150 imorgon och 145 på lördag istället. Då kommer vi hem på lördag och får söndagen hemma. Men har inte riktigt bestämt mig ännu.
 
Callisto gav en fantastisk känsla, dubbelnolla och placerad i 130. Hans prestationsångest som skapat problem med istadighet börjar nog släppa. Han har aldrig problem med hindrena i sig, men jag är övertygad om att han drabbas av prestationsångest. Han gör aldrig det för att vara dum så det är ingen idé att bli arg på honom, bara vänta ut honom... Idag var han helt kontrollerad och ville göra sitt jobb inne på banan och kändes fantastiskt fin. Min kommande superstjärna med åren!
 
Callisto 💖

I helgen väntar meeting i Norrköping med Valence och Callisto 😃 💖


Felfri 110

Vi var på unghästtävling med 5-åringarna Chuck Bass och Querido samt 4-åriga Scofield i helgen som var. Första klassen hade vi lite alla möjliga problem och händelser , man vet aldrig vad som händer med unghästarna de första tävlingarna. Nu när jag har allt så bra hemma också blir man automatiskt sämre på att åka iväg för miljöträning etc så då tar det lite längre tid att landa i tävlingsmomentet. 
 
Vi valde därför att debutera båda 5-åringarna i 110 för att få gå in i en klass till. Då visade båda vilka kvalitéer de besitter genom att leverera en felfri runda. Det var en maxad och inte helt enkel 110 så jag är väldigt stolt att båda grabbarna gör det så väl efter så lite rutin och erfarenhet av hoppning under ryttare överhuvudtaget.
 
Chuck Bass skulle nog faktiskt kunna vara den bästa hästen jag suttit på hittills i livet. Den känslan han ger när det stämmer är helt unik. Så mycket nerv, hetta och så hårfin gräns mellan geni och idioti. Han sätter mitt hjärnkontor på högvarv och är en riktig utmaning på många sätt. Men wow, han är fantastisk.
 
 
 

Stolt!

Jag kan stolt berätta att Nils och Ramius satte en dubbelnolla och placering i sin andra 140 tillsammans. Ett år har de nu varit ett ekipage och det har gått enormt fort i utvecklingen! Målet vi satte var junior SM och vi tyckte det var ett stort mål att sikta mot med tanke på hur lite rutin Nils hade innan och tiden det brukar ta att rida in sig på en häst även om hästen i sig har mycket rutin och är väldigt kapabel. Det här ekipaget är nu tillsammans kvalificerade till junior SM som går i Sundbyholm i sommar! Så otroligt stolt över min fd fantastiska Ramius och Nils!! 

Skulle ljuga om jag inte sa att det är svårt att inte sakna den här känslan ibland! Vi fick tre underbara år tillsammans, egentligen riktigt framgång sista året då vi nollade många 150 Grand prix klasser och tog flertalet placeringar i 150. Den enda häst jag köpt så grön vid så pass hög ålder, men jag ångrar inte en dag! Det blev en häftig resa!


Norrköping första helgen

Var och tävlade i underbara Norrköping, Åby med Quintin och My pleasure förra fredagen. Quintin kändes verkligen kanonfin och vi har verkligen börjat hitta varandra. Han känns så självsäker på banan nu och allt känns enkelt och han börjar dessutom bli mycket mer alert och vändbar. En retsam 4-felstrend håller i sig men det viktigaste är vilken känsla vi får inne på banan och den är riktigt bra. Nu känner vi oss redo för att börja hoppa 145-150-klasser tillsammans under sommaren.

My pleasure är en av de absolut mest speciella hästar jag någonsin suttit på men oj vad jag känner starkt för den knasiga bruden ändå. Hon vill ha precis allt på sitt sätt, vill absolut inte ha martingal på sig, vill springa med huvudet rakt upp i vädret och gärna slå lite med det också, Men jobbar man med henne istället för emot henne så är hon en riktig fighter som sällan gör en besviken. Hon var felfri och snabb i 120, 6:e placerad och hade ett retsamt nedslag i 130 där jag inte hann bli klar. Hon kommer snart få presenteras i 140-klasserna för nu börjar hon snart bli mentalt redo för det!

💖


Mycket på gång

Det är då mycket som händer just nu. På alla möjliga sätt, så det är full aktivitet på många plan. Men då är livet också väldigt spännande!
 
I helgen städades stallet ur, boxarna tömdes och vi har skrubbat och spolat med högtryckstvätt. Därefter målat och fått hjälp av killarna på gården med att laga diverse slitage i boxarna. Alla inackorderingar och fler har hjälpt till och allting går så fort och är roligt när man är många. Stallet besiktigades på onsdagmorgonen och hästarna har flyttat in i superfina fräscha boxar! Nu är vi redo för ett år till.
 
I helgen väntas tävling med My pleasure och Quintin san på fredagen i Norrköping. Tänkte åka på en liten tävling med unghästarna på lördag förmiddag och spendera resten av helgen hemma med en hel del provridningar och träning.
 
Nästa helg är det tredagars meeting i Norrköping med Valence och Callisto och då följer bästa Amanda med och vi ska bo hos några vänner till mig med hästarna. Blir som en liten minisemester. 

Nya hästar kommer och hästar säljs, full rullians vilket kräver mycket tid och planering men också är väldigt roligt.
 
Jag håller just nu på att göra en jätteknäpp sak. Väldigt spontant. Inte väl igenomtänkt alls. Men jag tror att man måste våga chansa och satsa i livet om man ska komma någonstans. Får se om det går i lås. Då får ni veta mer! 
 
Så glad över min ferrari. Chuck Bass på bilden. Vilken känsla jag får på den här hästen. Mycket arbete men det är så värt det!
 
 
 

Lite sorg i hjärtat

Fantastiska Califf är numera Skånebo och kommer tävlas under ny ryttare. Vi satte 3/4 nollor i 130 under utomhusstarterna i Sundbyholm i år som 6-åring. Det har varit ett roligt samarbete där jag hoppat Califf hemma och sedan tävlat honom. Vi började tillsammans förra året få han bara hade gjort ett par starter året innan som fyraåring med sin ägare och sedan har vi satt nollor i 120 som 5-åring och nollor i 130 som 6-åring. 

Jag tror mycket på hästen och hoppas på att få se mer av honom i framtiden. Hans ägare har köpt en ny toppstammad treåring så samarbetet fortsätter nog även om jag inte har möjlighet att fortsätta med fantastiska Califf! 

Det är alltid tomt när en häst man tror på blir såld eller försvinner men jag är väldigt glad över tiden jag fick med denna underbara häst!Film Monalisa debut 130 cm


Film Valence fredag 150 0 fel 5:e placering


Film Querido

Det här är min vän Theas häst. Toppstammad 5-åring. Otroligt intressant häst för framtiden. Här på sitt livs andra tävling!
 

😃

Glädjen när Valence känns finare än finast trots en helg med tre 150 rundor i kroppen. Så fräsch, stark, mjuk och bara ger en så grymt fin känsla. Min kärlek! 


Se markarbetet från ett annat perspektiv

Satt och trimmade på banan igår. Ted Quintin med delar från MSV C 2 dressyrprogrammet. Ska verkligen börja använda mig av den formen av arbete när jag trimmar. Det tog markjobbet till en annan nivå och när man tvingas göra allt precis vid rätt ögonblick så blir det så mycket tydligare var hästen faktiskt är på hjälperna. Vi båda var get slut efter gårdagens jobb, och mina ben var rejält stumma vid avsittningen efter ett långt pass i en dressyrsadel dessutom.Ny häst

Två hästar håller på att bli sålda och idag anländer en ny häst i stallet. 6-årigt toppstammat sto. Hon är grön och inte inhoppad ännu, men så roligt med en nykomling. Bild och info kommer senare!Skrattade gott...

...När jag läste den här kommentaren på bloggen. Måste utan tvivel vara den bästa kommentaren jag fått 😅😅❤


Tävling Jump Club

Var iväg på tävling under förmiddagen med två försäljningshästar, Chamora och Calypso boy. Båda var felfria I 1m och Chamora även dubbelnolla i 110 där Calypso boy hade ett per. 
 
Känns inte riktigt som jag gör annat än att tävla just nu. Riktigt intensiva dagar även om det också är det bästa jag vet.
 
I helgen är det dock tävlingsfritt och då finns tid för lite återhämtning och ägna sig åt andra saker i livet ;D
 

Unghästtävling

Amanda och jag var iväg på unghästtävling på söndag morgon innan finalen. Lagom intelligent så här i efterhand , men det var iallafall en väldigt rolig förmiddag med våra framtida stjärnor. Finns det någonting som är så motiverande som att ha yngre lovande hästar för framtiden?

Alla tre gick en klass var. Scofield (Casall-Contender) var felfri, Querido (Quidaro - Carthago) felfri och Chuck Bass ( Centadel - Kannan - SilvioI ) ett litet pet. Och vilka språng de bjöd på, så häftig känsla! Querido har köpts in från Tyskland och ägs av vänner till mig. Han har hoppats in här och utvecklas enormt hela tiden. En kvick, lätt och mycket försiktig häst med ett stort språng. Jag kommer tävla honom lite parallellt med ägaren och göra debuter mm. Ska bli roligt att gemensamt matcha honom!

Här är min egen häst, Chuck Bass, som ger mig fjärilar i magen. En svår och känslig häst med riktigt bra galopp och fantastisk kapacitet. Lite svårt då han inte riktigt har någon koppling,  och en Ferrari på det, så vi jobbar med att kunna hålla samma rytm och kunna variera tempo och steglängd utan explosion. Och han är så intelligent... Love him!


En fantastisk häst

Valence var så otroligt fin, som alltid, under helgen i Sundbyholm. Han är så ambitiös och vill verkligen över felfritt och 150 känns enkelt på hans rygg. Jag hittade lite ny ridning och fick några aha-upplevelser under helgen vilket är häftigt när det kommer. Den här hästen lär mig saker varje dag fortfarande.

Han var 5a i 150 på fredagen och 4a i 150 på lördagen. I finalen var han lika fantastisk men jag tog inte rid på mig in i kombinationen och fick en riktigt dålig distans in och i alldeles för högt tempo. Annars hade min stjärna varit felfri även där.

Trekombinationsproblemen vet jag nu hur jag ska lösa, Valence har inga som helst problem med dem. Det gäller bara att jag rider rätt in, med mer galopp, i balans, och komma in lite nära så han behöver stöta ifrån och backa av. När jag får till det hoppar han fantastiskt. Så nu gäller det bara ATT få till det.

Jag är så lycklig över min häst!

Dag 2 på Sundbyholm

Idag var vi återigen på Sundbyholms fantastiska tävlingar med ett nytt gäng hästar.
 
Dagens roligaste start blev den felfria rundan med Lisa och Manuels 6-åriga Califf som jag ridit i drygt ett år nu. Han har hittills hoppat tre 130 utomhus i Sundbyholm och varit felfri i två. En mycket lovande häst för framtiden som kommer växa med sina uppgifter. Jätteroligt!
 
Quintin kändes superfin inne på banan i båda klasserna idag. Ett tidsfel i 130 (var idag ensam om det) och ett nedslag i 140. Han har verkligen ändrat sin inställning på banan, hoppas med stort förtroende och jobbar för att vara felfri. Snart kommer nollorna ramla in och sen kan vi ta ett steg till upp i klasserna.
 
My pleasure var felfri på hinder i 120 men stannade till vid framhoppningen så fick lägga volt där. I 130 när vi plockat bort martingalen så var hon mer sig själv och hoppade fantastiskt. Ett pet i 130 där det kändes som att hon uppfattade en oxer som ett räcke.
 
Harry var också med idag och blir fortfarande lite spänd med varierade språng inne på banan. I 120 var han felfri I grunden med bra runda. I 130 var känslan bra men några bommar föll. Han är fortfarande grön och behöver rutin och hitta sig själv. Men språng och kapacitet finns!!
 
Imorgon blir det en förmiddag hemma vilket blir jätteskönt. Sedan är det Callisto och Quintin som ska få lufta sig i 140 och Valence i 150. Rolig dag att se fram emot!
 
Califf med stolta ägare idag! :) ♡ 
 
 

Dag 1 i Sundbyholm

Monalisa hoppade helt fantastiskt idag! Hon är en så häftig häst med så mycket krut och vilja. Hon fick ett otroligt nätt pet i 120 och debuterade sedan 130 med fantastisk hoppning. Tyvärr ett nätt nedslag även där, det kom på sista hindret. Hoppade även vattengraven som var valfritt efter lekande lätt. En otroligt lovande häst för framtiden,, ska bli kul att matcha henne.
 
Quantino hade en rörig dag och var så spänd och tittig för omgivningen. Ett nedslag i 120 och så utgick vi i 130. Inte mycket att säga om det. Ingen rolig dag för oss.
 
Imorgon väntar tävling för Quintin san  som går 130 och 140, samt My pleasure och Harcos som går 120 och 130. Även Lisas underbara 6-åring Califf går 130 imorgon. Han satte en fin nolla i sin 130 debut utomhus i Sundbyholm för två veckor sedan.
 
I helgen kommer även Valence till start i 150 GP klasserna och Callisto kommer gå två 140!
 
Kiwi solade sig i sommarvärmen i Sundbyholm idag ❤

Hej igen

Dags att ta tag i bloggandet nu efter allt som har hänt och när utomhussäsongen sätter igång på allvar! Nu kan ni förvänta er mer bloggande igen! :)