__

Underbar dag!

Det är helt underbart för numera går min bana att rida på! :D Sanden är perfekt och nästan allt slask har försvunnit! :D

Red Kulan på banan under eftermiddagen och hoppade dels en liten studsserie, en grind med galoppbom framför och bakom, en spets och ett väldigt tittigt hinder. Jag struntade i ridhuset och gjorde dessa övningar hemma istället. Passet blev fantastiskt bra och både han och jag var glad över att kunna rida hemma på banan och hoppa utomhus igen! :D Han kändes riktigt fin och jag kunde bygga ihop övningarna som en bana och hålla jämn bra galopp genom hela banan. Han var stadigare än vanligt och känslan oss emellan var riktigt härlig idag.

Red därefter Madonna nere på banan och började med samma övningar som med Kulan. Hon var jättefin under uppvärmningen i skritt och trav, men sen i galoppen och över dessa små hinder var hur överdrivet energisk, hon var smått tokig över att hoppa utomhus igen tror jag, för det var motor i till hundra procent! Avslutade med att hoppa en oxer med bom framför och bakom (Valleövningen) som hon gjorde riktigt bra. Tog därefter bort bommarna och la en stor vattenmatta under oxern, som då låg på ca 130 höjd. Hon kikade ner på mattan och stannade av lite i uppsprånget de första två gångerna, så då sa jag till henne lite och gasade på lite efter hindret. Därefter hoppade hon ett kanonsprång! Efter det provocerade jag henne lite med att höja räcket till 140 och lägga ut vattenmattan ordentligt, den låg säkert nästan en meter i framkant. Jag satte lite mer galopp i henne eftersom att hon skulle bli tvungen att gå av lite tidigare än normalt, men jäklar vad hon hoppade alltså! Kom på den två gånger, hon tvekade inte en sekund utan tryckte av så det small i backen och gjorde två helt helt fantastiska språng!!! Hon är så häftig, för det finns helt otroliga språng i henne! Är helt övrtygad om att hon har mer än 140 i kroppen!

Det jag själv lärde mig av dagens ridpass med Madonna är att jag måste sätta upp galoppen lite mer inför ett hinder med så utdragen vattenmatta eller marklinje! Numera har hon fått en mycket bättre kvalité i galoppen och då underlättar det ju bara att rida henne i ett lite högre tempo!

Lilla Donnis, älskar henne så mycket!!

Har under kvällen ägnat en lång mysstund åt min älskade vackra Lordis. Det kanske är den sista veckan tillsammans med honom nu, och när tankarna kryper på så inser jag hur mycket jag kommer sakna honom om han försvinner, vi har delat så mycket under de här åren och han har så otroligt stor personlighet.

Nu måste jag  verkligen sova så jag kan ta vara på dagen imorgon! Är som sagt helt överlycklig över vädret och att det går att rida på min underbara ridbana hemma! Kärlek till den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback