__

Norrköping

Jag måste ändå säga att jag har haft en bra helg i Norrköping även om jag inte är helt nöjd med finalrundan i VW Grand Prix idag med Ramius.

Valence inledde helgen felfritt med placering i uppvärmningsklassen 135. Ramius fick gå in kravlöst och bara ta sig runt men hoppade ovanligt slarvigt och oengagerat. Ingenting jag behövde lägga någon större vikt vid då tanken var självförtroende och att han skulle få se arenan.

På lördagen började allvaret och drt var dags för kvalet till delfinalen i VW Grand Prix. Ramius bjöd på fantastisk hoppning och satte en felfri runda i 150 och tog en 10:e placering i stort och vasst startfält.

Valence hoppade troligtvis bättre än någonsin på framhoppningen vilket gav ett enormt självförtroende. Dock får ci ett fjuttpet pä första hindret och eftersom jag visste att det krävdes väldigt snabb tid flr att placera sig i 150-klassen så red jag rejält mot klockan. Han hoppade grymt bra men tyvärr höll det inte hela vägen och ytterligare två nedslag kom i 10:ans kombination där jag kom för stort in.

Idag var det finaldags och det var en stor 150 GP vi fick ta oss an. Ramius kändes väldigt pigg och fräsch i kroppen redan från början. Inne på banan inledde vi bra men innan banans viktigaste linje tappar jag tygeln helt. Jag fock problem att få med yttersidan som gärna försvinner ut i vänstersvängarna och kunde inte komma uop rakt på linjen. Den ändå krävande trekombinationen blev för tuff att ta sig igenom felfritt efter anridningen på hindren innan. Så han rev c-hindret då han var på väg ut mot höger... Hoppade sedan fantastiskt igen till jag blev lite för laddad själv och hjälpte (läs stjälpte) honom ut för mycket i tvåkombinationen med trippel in och räcke ut. Därefter avslutade han resten av banan med fantastiska språng.

Inte så mycket att säga mer än att det inte var riktigt vår dag idag och jag gjorde två väldigt dyra missar.

Valence avslutade helgen med att hoppa alldeles fantastiskt och felfritt med placering i 140 som var meetingets sista klass.

Är mycket nöjd ändå, om än lite arg och irriterad på mig själv men måste glädjas åt mina två underbara och väldigt kapabla hästar.

Det hände mycket annat intressant och lite rörande i helgen också som jag kan namna senare. Filmer kommer!

Stort tack till mina vänner Amanda och Sofia som hjälpt mig i helgen och varit ett stort stöd! :) ♥






Kommentarer
Johanna säger:

Hej!
Måste bara säga att jag är otroligt imponerad över din ridning på Valence efter att ha sett er live idag! Grattis till placeringen!

2014-08-24 | 21:33:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback