__

Nöjd med hästarna

Jag är verkligen så nöjd med hästarna den här helgen. Quintin och jag har resultatmässigt haft lite stolpe ut men känslan är att vi utvecklats massor och att verkligen går i rätt riktigt just nu. Han kastar sig inte till vänster i sprången längre och han är kvickare, starkare och mer positiv i både sin galopp och i sin hoppning. Vi rullar på i dessa klasser till vi har en stabil form och så hoppas jag se ännu mer fortsatt utveckling under våren. Ambitionen är att kunna kliva upp i klasserna under utomhussäsongen om utvecklingen går åt det håll jag önskar och tror.

Valence har varit fantastisk hela helgen. Härligt att kunna känna sig så pass väl förberedd så här i början av året ändå. Han satte två fina nollor med placering i 145 klasserna fredag och lördag. I dagens Grand prix fanns det fortfarande kraft kvar i kroppen på honom. Jag gjorde två missar i ridningen vilket kostade oss mycket i dagens 150 GP. Jag blir så irriterad på mig själv för nu har jag gjort samma misstag så många gånger. När jag går banan så har jag en känsla och taktik på hur jag tänkt lösa distanser etc. Detta är ju min egen känsla som utifrån min häst är väldigt rätt eftersom vi känner varandra så väl. Men sedan har jag ofta tendens att ta in annan information antingen genom att höra eller se hur andra ryttare löser de tekniskt svåra bitarna. Då ändrar jag planen och det blir väldigt sällan bra. Jag blir så besviken på mig själv. Hade jag hållt mig till min plan och känsla idag så hade Valence hoppat felfritt. Han är så otorligt kvick och försiktig och jag blir så förbannad på mig själv. Men jag ska verkliegn, verkligen, verkligen försöka vända det till någonting positivt och lära mig någonting av dagen istället för att gräva ner mig, Jag ska försöka ladda hem några låtar som får mig in i rätt känsla inför tävling och införskaffa ett par hörlurar så att jag går in i min egen värld vid bangång etc. Jag ska försöka lära mig att tro på min egen plan och känsla. För när jag gör det blir det nästan alltid rätt.

Nåväl, älskar min Valence högst av allt i hela världen!

Tack pappa för en härlig helg. Vi har njutit av fin hoppning av hästarna, underbar hotellfrukost och härliga dagar i Skåne.

Filmer kommer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback