__

Förtroende

Igår red jag Madonna på banan. Vi jobbade först i låg form med lite serpentiner och volter i trav och hon var väldigt avspänd och jobbade med längd och takt i steget. Jag red utan stigbyglar och det kändes riktigt bra på henne. I galoppen jobbade jag på samma sätt men över en åttvolt istället för serpentiner och hon var jättefin även under galoppjobbet. Därefter hoppade vi två tvåkombinationer som jag hade ställt upp på banan. Kände sist att hon backade av lite mot trekombinationen framförallt i 120-klassen så kände att jag villa hoppa igenom några kombinationer hemma på lite lägre höjder bara så hon får självfötroende och känna att det är enkelt. Hon hoppade ruggit bra och det bara slår till i backen när hon hoppar av, så häftigt. Idag blir det en lugn skogstur inför tävlingen imorgon.

Valence red jag ut på i nästan 1,5 h. Jobbade först med att galoppera framåt med stora galoppsprång, därefter samlade jag honom och red i riktigt kort, bärig samlad galopp. När båda galopperna kändes riktigt bra så varierade jag mellan stora galoppsprång framåt för att sedan samla honom så mycket att han nästan galopperade på stället, med ca 5-6 gsloppsprång mellan ökning och samling. Han kändes fantastiskt fin. när han är lugn och mentalt avspänd så har han den mest underbara galopp som finns att rida i. Så otroligt balanserad med så mycket krafft!

Lorden och jag tog en skritt- och travtur på ca 1 h i skogen! De andra vilade.

Idag ska jag rida en lugn tur ute på Madonna och Diablo. Kulan får vila, Valence får gå ett pass på banan, Caruso ridas ut och Lorden en skrittrunda barbacka. Men först ska jag åka och rida Erikas häst. Och sen måste jag åka och storhandla :/ Men sen sätter jag igång med ridpassen!

Kommentarer
Anonym säger:

vad jag har förstått så har du alltid varit för att hästen ska få gå ute så mycket som möjligt och med andra hästar. Undrar därför om du aldrig funderat på att ha dina hästar på lösdrift? De mår ju som bäst då och det är ett mycket smidigare sätt att sköta de på då man slipper fodringar + in och utsläpp. Jag vet att det inte alls är vanligt med tävlingshästar på lösdrift men du är ju en av få som är för att hästar ska få vara häst, så varför inte ha de ute dygnet runt? Handlar de om skaderisk eller något annat?

2011-11-10 | 18:26:18
Anonym säger:

Har en häst som precis korrigerats i korset och jag ska nu börja rida igång henne. Hur gjorde du med Madonna efter att du rättat till henne när hon var sne i korset?

2011-11-10 | 18:47:57
Åsa säger:

Trevlig och inspirerande blogg! :)

2011-11-10 | 22:16:30
Bloggadress: http://hasteriet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback