__

Bloggpaus

Mitt liv är lite småkaos just nu. Så bloggen blir vilande ett tag.

När jag kommer tillbaka så kommer det ha hänt mycket saker som är annorlunda för er.

Världens bästa och tappraste kämpe!

Här är en bild på Valence över endast hinder nummer 3(!) i Grand Prix i Runsten... Med faktum att han dessutom hade rejäla gräsbroddar och sidokappor så är det sjukt att han hoppade 13 språng på 150 på det här sättet. Ni ser ju hur höger framsko sitter redan här... Och den åkte inte av förrän åtta språng senare :/ Min älskade häst...

Tack till världens bästa hovslagare som kom redan tidigt dagen efter tävlingen och tog hand om min stjärnas söndertrasade hov och gjorde så att han kunde gå ohalt igen. Som verkligen bryr sig!
 

Tävling i helgen

På torsdag ska jag till en lokal/regionaltävling med Agamemnon och en häst jag tävlar för första gången som heter Imeldina. De går 110+120 respektive 1m+110.

På fredag rullar lastbilen mot Sunne med mina två stjärnor Valence och Ramius. Bästa Amanda följer med <3 Båda går 140 som är sista klassen på fredagen, sedan går förhoppningsvis Ramius 150 lördag, Valence går 140 då. På söndagen går båda 145! :)

Ska bli riktigt roligt att komma iväg på meeting igen. Dock är tävlingen på gräs vilket inte är jättepoppis, men bra att få yttligare några större klasser med oss i bagaget!

Finaste <3

Läsarfråga: Favorit(er) DÅ och NU?

- Vilken av hästarna som funnit i mitt stall antingen som jag själv ägt eller som varit här för utbildning och/eller    försäljning har varit er favorit och varför?

- Vilken av hästarna som jag har just nu är favoriten hos er och varför?

Vore jätteroligt om så många som möjligt ville ta sig tid att svara på läsarfrågan! Som tack får ni en mer utförlig beskrivning om hästarna och deras personligheter som många länge frågat om! :)

Vill ni fräscha upp minnet lite kan ni kika in på min hemsida och läsa om hästarna i stallet och sålda hästar i högra kolumnen! :)

www.amandagullstrom.n.nu

 

Stolt!!

Man har väl rätt att få vara stolt över sina fd hästar som man hoppat in och utbildat sedan de var bebisar och att de nu med sina nya ryttare agerar läromästare och studsar över 130-140-hinder så himla fint och väl!? Jag blir hursomhelst galet stolt och det är så roligt att få vara tränare till dessa två ekipage! Dessutom har de båda blivit två av mina allra närmaste vänner! <3


Superkorta klipp från träningen som jag snott från youtube, överst Lord Greystoke (Lorden) och Rebecca och undre Amanda och Silver Bullet (Kulan).
 

Film på en av de fina hästarna jag hoppade igår

En häst jag bara hoppar åt ägaren då och då! :) Jättefint litet sto!


Härlig måndag!

Amanda och jag red en riktigt roligt teknikbana på våra finingar Kulan och Ramius idag. Mycket markarbete och lydnad samt styrketräning, och vi alla fyra fick jobba på hårt i värmen. Under kvällen åkte jag för att hålla lite träningar och hoppa hästar åt ägarna vilket gick strålande!

Imorgon ska vi iväg på spännande äventyr hos equiterapeut och massage för hästarna, två ska skos, många ska ridas, Callisto iväg och hoppas lite smått för första gången på nytt ställe, och sedan ska jag återigen iväg och hålla träningar. En fullspäckad tisdag och bästa sällskapet från morgon till kväll med älskade Mandis! <3 En dag att se fram emot! :D


Jag tror att jag har hittat min kommande topphäst...

 Några av de språng han gjorde häromdagen, ja, det visar på kvalité för någonting riktigt, riktigt bra. Jag älskar min Callisto så mycket, och hans personlighet är helt otrolig!

Bilder från ett kanonsprång från en av de första gångerna han hoppades under ryttare.
 
 

Nöjda hästköpare

Jag har haft kontakt med flera av de sålda hästarnas nya ägare senaste två veckorna och har hittills bara fått väldigt glad och härlig rapport!

Levinio sköter sig som den fina och snälla prins som han är hos sin nya ryttare! Han har dessutom fått hagsällskap och allt verkar gå jättebra. Ska bli kul att få se dem på tävlingsbanorna framöver!

Caruso går allting hur bra som helst med, han verkar poppis hos alla tränare som sett honom (förstås) och de tävlar hittills upp tom 120 med bra resultat! Hon som äger honom tävlar ponny samtidigt och har precis gått upp i klasserna på storhäst. Det är så roligt att höra att det går så bra, det har det verkligen gjort från dag 1! Önskar att jag hade bott närmare så att jag hade kunnat vara med och hjälpt till lite med träning och allt eftresom jag känner honom utan och innan. Menmen, någon gång får jag ta mig ner och hälsa på!

Lorden och Rebecca har ju levererat riktigt fina resultat i år trots mycket sadelproblem och ska till hösten försöka etablera sig i 130-klasserna! Nu är ju Lorden här eftersom Rebecca är på semester i USA en månad, det är verkligen ett nöje att få ha honom hemma sålänge!

Bernity fick jag rapport om härom veckan och hon sköter sig också jättefint, lite busig emellanåt men verkar bara uppskattas av ägarna. Hon har tävlats i dressyr på över 68 % och ska ut på hoppbanorna också nu i sommar. Hoppträningarna har gått jättebra och som det låter vill de behålla henne för resten av livet!

Hon som köpte Calypso boy tycker fortfarande att hon köpt sin drömhäst! De tävlar mest i fälttävlan och lyckas riktigt bra i terrängen också! Jätteroligt!

Amanda som köpte Kulan av oss är nog gladast och lyckligast av oss alla! Hon säger att hon har fått sin drömhäst och livskamrat!

Monalisa har installerat sig fint i sitt nya hem och går i en jättestor gräshage med kompis! Ska bli mycket spännande att följa henne som är så lovande och nu har en riktigt satsande och talangfull yngre pilot på ryggen!

Jätteroligt att få sälja häst till nöjda köpare och det känns så viktigt att det blir bra när man säljer hästar, både för ryttarens men allra mest för hästarnas skull. Roligt också att få lite rapporter om hur det går ibland. Och att dessutom få träna två av mina fd hästar Kulan och Lorden med sina nya piloter är obeskrivligt roligt och inspirerande!


En video på Caruso får pynta inlägget:

Time to breathe

De två senaste veckorna har varit kaotiska för min del. Det är fortfarande hundra bollar i luften men i och med Monalisas försäljning igår och en nyinbokad häst för utbildning, tingade försäljningshästar och allt annat pappersarbete i ordning så har ändå en hel del lugnat ner sig.

Idag och i helgen ska jag bara ägna mig åt uteritter på mina älskade hästar men framförallt ägna tid med min älskade pojkvän. Vi ska bland annat ut med hans båt och bara vara ute på sjön och ha det lugnt och skönt. Ska spendera lite kvalitetstid med min familj och idag förstås fira midsommar med allt vad det innebär och fest ikväll.

På något sätt skönt att inte ha några inbokade tävlingar eller träningar etc. Ibland behöver man helt enkelt tid för att bara vara, stanna upp, andas och må bra!
 Monalisa är såld...

Idag åkte denna fina, mörkgrå och alldeles fantastiska gummibollen till sitt nya hem nere i Småland. Det har varit ett väldigt svårt beslut för mig att ta och efter att hon blivit "tingad" av köparna så har jag flera nätter vaknat med ångest och varit osäker på om detta är och kommer vara rätt beslut. Jag har gråtit och velat värre än vid någon annan försäljning...

Tyvärr är ju Monalisa egentligen inte min häst, utan eftersom hon togs som delbyte av Kulan som var mina föräldrars egen häst så blev också Lisa det. Av den anledningen och att jag egentligen "bara" ska ha max tre egna så känns det på något sätt skönt att kunna avsluta den affären, men att ta farväl av denna lilla flicka har varit allt annat än lätt.

Monalisa är utan tvekan en av de absolut mest fantastiska och intressanta unghästar som jag har suttit på i mitt liv hittills. Hon har en spänst och försiktighet helt utöver det vanliga och hoppar med en makalös power, hinderuppfattning och teknik.

Det jag och även några av er läsare som följt Lisa kan glädjas åt är att hon hamnar hos en riktigt duktig tjej. Hon är välridande och har tävlat bla ponny Grand Prix i Falsterbo, på ponnyer som hon dessutom själv har utbildat. Hon har med hjälp av en väldigt närvarande tränare tagit fram många ponnyer och kommer nog ge Monalisa alla chanser att utvecklas till någonting alldeles fantastiskt. Jag ser fram emot att, på distans, kunna följa deras resa och önskar dem all lycka till. Jag hoppas verkligen få se denna underbara tjej i större sammanhang om några år! Då kan jag åtminstone skryta lite med att det var jag som hoppade in och tävlingsdebuterade henne... ;)

Hennes box kommer verkligen, verkligen kännas tom i stallet...Tack Lisa för den tiden jag fick med dig!


 

Bebi-update

Det går bra med min fina lilla Callisto, han utvecklas för varje ridpass känns det som. Häromdagen hoppade vi tvåkombination för första gången med honom. Om än lite vingligt men han bröt aldrig ut. Har det faktiskt på film, om ni kanske vill se en liten glimt av honom...

Hans livs första tävling är inplanerad den 5 juli. Det är på gräs, så vi får träna lite på det innan. Nu är planen att vi ska kunna åka iväg till lite nya ställen innan, och kanske hoppa en liten bana. Vi håller på att lastträna och det går jättebra!

Det är så häftig resa men en unghäst. Inte alltid så lätt, men åtminstone rolig och inspirerande!
 

Ramius på hackamore

Jag åkte aldrig med Ramius till Runsten för att tävla på söndagen. Men när jag väl kom hem senare på kvällen så red jag ut på honom i sällskap av Amanda och Kulan. Provade då att rida på hackamore igen vilket gick riktigt bra. När vi kom hem så hoppade vi en kort bana på ca 1m-110 och därefter hoppade vi samma korta bana där hinderna låg runt 135-140. Ramius hoppade riktigt bra och känslan att komma ur svängarna med rytm och rakriktning blev klart bättre och det kändes som att han trivdes bättre på det.

Lady Madonna trivs ju utan tvekan allra bäst utan bett så hon går ju så gott som alla sina starter med hackamore. Hon är dock mycket känsligare som häst än Ramius, och blir aldrig lika stum som han kan bli. Hon går på ponnyhackamore endast med en läderrem under men det går absolut inte att svänga när jag har det på Ramius. Därför bytte jag nu ut denna mot en kedja istället, och det kan vara en ganska lyckad bettkombination tror jag. Kommer i alla fall försöka prova och se om han blir lättare att rida mellan hindrena på det bettet. Hoppmässigt finns det ju ingen större begräsning i honom, men däremot är han den absolut svåraste hästen jag har haft att rida på backen. Det känns som att det finns två lägen, antingen full galopp och ligga på eller så blir känslan att han är lite "tom". Det är liksom bara av eller på som gäller, finns inte så mycket att spela på däremellan. Har ju som tidigare nämnt använt mig av många olika dressyrtränare och tom att några suttit upp och ridit, men utan vidare resultat. Han har ändå utvecklats mycket, men det är en lång väg kvar att gå och som Sylve sa så är dessvärre många Cardentohästar lite så... Men vi får jobba på som bara den och hoppas att vi hela tiden åtminstone kan ta myrsteg fram i utvecklingen!

 

Du betyder mer för mig än vad ord kan beskriva

Min fantastiska vän som bara sista året stormat in och tagit en så stor plats i mitt liv och mitt hjärta. Jag är så lycklig över att du finns i mitt liv och för att vår vänskap blivit så stark som den har blivit! <3

Ha nu en underbar semester i en månad så lovar jag att ta väl hand om Lorden åt dig.

Jag älskar dig och tack underbara människa för att du finns <3

Rebecca & Lorden <3
 

Jämnheten själv!

 Lady Madonna har på hela året haft som sämst 4 fel på tävling, det tycker jag är väldigt jämnt! I sin 140-klass i Sundybyholm hade hon ett pet plus ett tidsfel, felfri i omhoppningen i 140. Sedan står det 54 "fel" för att det var poängen hon fick i ackumultorhoppningen som hon vann! Så av sammanlagt 17 starter i år har hon varit felfri i 11 st och haft ett pet i resterande 6 plus i en omhoppning! Grym tävlingsindivid och en otroligt härlig häst! <3 Hon har dessutom vunnit en 130-klass i år! Nästa månad blir det fler 140-145-starter med henne! :)


 
 

Första året som senior och fantastiska hästar

Det här är mitt första år som seniorryttare och nu efter helgen har jag verkligen fått smaka på hur det är att rida med de riktigt rutinerade seniorerna och att hoppa stora GP kval och final för seniorer. Det är en enorm skillnad att hoppa kval och final i dessa sammanhang och på 150 än på junior och YR nivå där finalerna och kvalen går på lägre höjd, som i helgen upp tom 140. Det gäller att samla rutin i dessa klasser och lära sig rida rätt för att kunna hantera alla tekniska svårigheter kombinerat med dessa stora och breda hinder.

Jag är så glad över att kunna känna att jag har två fantastiska hästar som med träning och rutin har kapaciteten som krävs för dessa utmaningar. Båda har dessutom modet och försiktigheten som krävs. Båda är riktigt bra tävlingsindivider och jag älskar dem av hela mitt hjärta.

Jag är otroligt inspirerad och taggad inför att jobba mot att ta det här klivet upp som senior och i framtiden kunna vara med och fightas om topplaceringarna. Detta går inte utan en riktigt bra häst och jag har två fantastiska hästar i stallet. Tillsammans ska vi ut och skaffa rutin i 150-klasserna nu framöver i år och försöka etablera oss på dessa höjder när vi är mogna för det.

Om två veckor åker vi till ett nationellt meeting med Valence och Ramius där båda går klasser upp tom 150. Nu ska vi lägga upp träning och tävlingsplanering, skaffa rutin och försöka ta det stora steget upp på seniornivå. Kan verkligen inte beskriva hur glad jag är över mina två riktiga stjärnor! Valence har rutin från fyra stycken 150-klasser sedan innan varav en dubbelnolla och han har mycket rutin från SM och 145-klasser dessutom. Han har också trots sitt heta temperament en hög ridbarhet mellan hinderna och hanterar och löser många situationer. Kan dessutom gå snabbt mot klockan. Ramius ligger långt efter rutinmässigt, och är svår att få med sig mellan hindrena. Men han har snäppet större hopp i sig och ett annat lugn mellan hindrena. Och båda killarna har mod så det räcker och blir över. Så hur de matchas framåt ser lite olika ut, men båda kommer få nöta på lite mer i klasser 145-150 nu framåt, självklart med lägre klasser mellan så det får kännas enkelt ibland också!

 

Vilken helg!!

Hästarna har hoppat helt fantastiskt i Runsten och det är en av de absolut mest lärorika helger jag har haft under alla år!

Valence och Ramius gick båda Grand Prix kvalet i 145. Det var en lång och stor bana på hela 16 språng med både två- och trekombination och vattengrav med relaterat både för och efter. Det var många väldigt etablerade ekipage som fick mycket fel, och med tanke på hur pass stor och svår banan ändå kändes när jag gick den, så är jag helt otroligt glad och stolt över mina två stjärnor!

Ramius gick direkt in i en så stor klass och gjorde sin livs andra start i svår hoppning. Han hoppade helt fantastiskt. Kommunikationen oss emellan och hans pass dåliga ridbarhet gjorde att vi fick två grova missar på banan. Första kom på 5a där bogen försvann i svängen samt att min första förhållning tog han genom att kasta upp huvudet och all galopp försvann. Där borde jag ha gått på honom mer framåt men istället blev det att hoppa typ stillastående över a och gick på tre galoppsprång istället för två till b-hindret. Därefter flöt det på bra och han hoppade otroligt väl. Nästa fel kom på näst sista hindret på banan, jag låg lite stort och hade nog inte tillräckligt mycket ben på honom där. Han har gjort liknande i en 130 klass i Södertälje i början på året, så jag tror att jag måste supporta med mer ben när jag ligger lite stort för att han faktiskt ska hoppa av och inte kliva rätt in i hindret.


Valence gick därefter in i GP kvalet och det kändes så roligt och lekande lätt. Han hoppade fantastiskt även på framhoppningen. Tyvärr fick vi ett pet på näst sista hindret, tror att jag släppte kontakten lite vilket gjorde att han hoppade lite för mycket framåt. Annars var han inte i en bom och jag fick en fantastisk känsa på hans rygg. Vi kvalade oss vidare till stora Grand Prix finalen och efter en så bra känsla så bestämde vi oss efter lite diskussion at starta 150-finalen. Det är svårt att bara kunna ta sig till en så stor final, och att dessutom få rida en 150 så nära hemifrån. Så det kändes som rätt beslut.


Väl i stora GP klassen hoppade han magiskt på framhoppningen, tror faktiskt inte att han hoppat så bra som ett två språng han gjorde därinne. Inne på banan började vi riktigt bra med felfritt de 5 första hindrena. Därefter kom trekombinationen som jag var rädd skulle bli väldigt kort ut, men jag satte nästan tillbaka honom för mycket och fick ett skitpet på c-hindret. Han hoppade grymt bra på a och b. Därefter är han jättefin två hinder efter, plus vattengraven och den gigantiska oxern efter vattnet. Sedan var det en skarp sväng tillbaka och jag känner bara hur han börjar protestera och inte riktigt vilja gå fram för skänkeln. Detta är något jag aldrig tidigare upplevt på hans rygg. Jag fick inte alls fram honom genom hela svängen vilket gjorde att vi kom i ett helt tomt läge som inte gick att hoppa ur. Då fick vi lägga volt och komma på igen och då fick jag ha mycket mer ben på än vanligt. Hoppade det riktigt fint, rev sedan a-hindret i sista kombinationen samt sista oxern. Så vi samlade på oss en väldig massa fel på sista linjen efter en kanonrunda :( När vi kom ut från banan så gick han inte rent på grusvägen utan ömmade ganska ordentligt. Då har han förstås dragit av sig en framsko rejält och ena sidan på hoven var ordentligt trasig... :( Funktionärerna hittade sedan skon några meter efter vattengraven så där fick jag också förklaringen till varför han försökte säga till att allt inte var riktigt bra. Min tappra kämpe som tog sig i mål trots detta. Självklart blir man ledsen över sånt, och jag tror att vi hade kommit i mål på 4 max 8 fel om inte detta hade hänt. Men vi samlade på oss 15 fel bara på sista linjen. Dock glädjs jag över hur fantastiskt fint han hoppade och vilken rutin vi fick genom att hoppa denna långa stora 150-Grand Prix final med 16 språng i ett jättebra startfält.Lady Madonna har återigen gjort en kanonhelg. Hon har gått fyra klasser med resultaten 0+0 fel 2:a, 0+4 fel, 0+0 fel 8:a smt 0+0 fel i finalen och 5:a. Finalen bestod av många riktigt etablerade och snabba ryttare i RS Mustang Cup. Donna var felfri och gjorde en fin och enkel grundomgång. I omhoppningen var hon helt grym och vi gasade på ordentligt. Hade nog kunnat få till två svängar bättre och tajtare, men i det motstånd vi hade så är jag ändå väldigt nöjd med en 5:e placering. Hon är en fighter ut i hovspetsarna och en riktigt häftig tävlingsindivid. Snabb mot klockan och koll på var hon har sina fötter dessutom! Nu ska vi upp i 140-klasserna i juli igen, hennes självförtroende är nog på topp efter åtta senaste starterna felfritt i alla omgångar utom en omhoppning med ett pet. Vilken stadig och duktig tjej hon är! Älskar att sitta på hennes rygg!!!Avslutar med att lägga upp Valence 135 från i fredags där han var 0:a och 4:e placerad.

Valence och Lady Madonna placerade!

Båda hästarna har visat storform idag, riktigt fina!

Lady Madonna gick endast en klass idag, och var dubbelnolla och 8:a placerad. Jag hoppas och tror att hon nu är klar för finalen på söndag och att hon bara kan få gå hemma och strosa i hagen och komma ut på en skrittur imorgon så hon får känna sig utvilad och taggad inför söndagens final.

Valence hoppade riktigt bra idag och trots att jag tog en lång utanförsväng till treans hinder och inte red så överdrivet mot klockan knep han en fin 4:e placering i 135 i ett riktigt stort och bra startfält. När jag har vanligt tränsbett på honom är han extremt snabb naturligt. Ville inte gå in för att försöka vinna klassen eftersom att han ska gå 145 imorgon. Jätteglad över att vi trots detta var så snabba som vi faktiskt var och fick en fin placering med oss hem.

TUSEN TACK TILL BÄSTA REBECCA FÖR ALL HJÄLP IDAG <3

Nu ska jag på studentmottagning för min finaste vän Amanda och därefter tillbaka till Runsten för ryttarfest! Ska bli riktigt roligt!

Imorgon går Valence och Ramius GP-kvalet i 145. Det är mest för vår rutins skull och ingen kommer att starta en eventuell final i söndagens 150 GP även om någon av dem skulle lyckas kvala dit.

Ha en trevlig kväll allesammans!

Skönt!

Lady Madonnas två klasser imorgon är flyttade in till ridhuset! Det kommer hon bli glad över! :) Valence klass går utomhus på stora gräsbanan där underlaget är betydligt bättre!


Runsten dag 1

Lady Madonna skötte sig återigen jättebra! Hon hade 0+0 fel i första klassen och kom 2:a. I andra klassen hade hon 0+4 fel och var första utanför placering. Vi åker till Runsten med henne också imorgon för jag vill ha en placering till för att vara säker till en finalplats på söndag! I andra klassen regnade det hur mycket som helst och hon är inte jätteförtjust att hoppa på en hal gräsbana i regn. Hon är lite för försiktig för det. Men hon kämpade på bra även om känslan hos henne i första klassen var bättre. Nedslaget i omhoppningen tar jag på mig då jag kom lite för stort på det hindret.

Imorgon åker alltså Donna med igen men då med sällskap av Valence som går 135. Hoppas på en placering till med Donna så hon kan vara hemma och vila upp sig inför söndagens final under lördagen. Åkte helt själv med Donnis idag och hon skötte sig som en liten prinsessa som vanligt! Tusen tack till bästa Rebecca och hennes underbara pappa för all hjälp idag!

Nu blir det studentskiva! Imorgon åker vi hemifrån inte en minut senare än 06:20... Därefter hem, gå på en studentmottagning och sedan åka tillbaka till Runsten för ryttarfest med middag! Sååå trevligt! :D

Heldagskurs onsdagen den 19:e juni

Jag har en heldagskurs nästa vecka. Brukar egentligen bara vara ryttare i omgivningen som deltar, då jag kan som max ha 10 st deltagande.

Kursen börjar på morgonen med markarbete i ca 1,5 h per grupp. Därefter äter vi lunch tillsammans. Efter lunchen blir det teori där vi denna gång tar upp lite kring mental träning och upplägg inför tävlingar. Därefter bygger vi gemensamt bana tillsammans på stora gräsbanan, som vi också går, stegar avstånd och tänker kring hur man ska rida den rent tekniskt. Efter det är det banhoppning som gäller för båda grupperna, ca 1,5 h per grupp. Efter är det fika tillsammans med personlig utvärdering och framtida tänk hur man kan jobba vidare för att utvecklas.

Jag hade en kurs i maj, nästa är nu på onsdag den 19:e juni. Kommer ha en kurs även i juli och augusti.

Nu finns det tre platser kvar. Vid intresse får ni gärna höra av er. Daguppstallning, lunch, fika, teori och båda ridpassen ingår i kurspriset.

Maila gärna vid intresse!

AmandaVCL@hotmail.com

Första tävlingen med bebis är anmäld!

Känns sjukt, vi får träna på tills dess! :)

 
 
 

Obegränsade språng och sjuk bakbensteknik

Monalisa, ja, det finns obegränsad spänst och gummi i henne...

 

RUNSTEN EQUESTRIAN GAMES

Från och med torsdag är det tävling på Runsten resten av veckan. Lady Madonna ska gå kvalen till lilla rundan som går i 120 cm. Det blir hennes sista tävling på lite lägre höjd innan hon går upp i 140 cm i slutet av juni.

Hon går samma klasser även på fredagen men får då sällskap av Valence som går en 135 bed A:0.

På lördagen åker Valence och Ramius med och båda går 145 som är Grand Prix kvalet. Det är mycket för vår rutins skull och Ramius gör sin andra start i svår hoppning och går dessutom in i den som första klass på meetinget. Så vi får se det som en bra runda att lägga till rutinkontot helt enkelt.

På söndagen går Valence och Ramius en 140 tidshoppning och så hoppas jag att Lady Madonna kvalat sig till finalen i lilla rundan! :)

Tyvärr har ju jag blivit gammeltant nu som första år som senior och får inte delta i den häftiga ungdoms Grand prix som går i 135-kval och 140-final med rejäl prispott. Får njuta av minnena att Valence och jag segrade i Runstens ungdoms GP tillsammans 2010! Jag var då 18 och han var 8 år! :) Fantastiska häst <3

FILM Valence vinst 130 Strömsholm


Fina hästar igår på Strömsholm!

Valence startade sin andra klass på Strömsholm igår och tog sin andra VINST! Så himla duktig, snabb är han också! Jätteroligt! Lady Madonna fick ersätta Ramius som kändes lite matt efter sina två långa rundor i värmen i fredags, vilket hon gjorde med en ära! Hon gick ut sist i klassen och knep en 2:a placering bara någon sekund efter Valle. Trodde verkligen inte det när jag såg banan då det var väldigt mycket galoppsträckor i omhoppningen, men vi tog den enda riktigt tajta vägen som gick innanför vattengraven och båda hästarna var riktigt försiktiga och duktiga på det hindret. Det var en bra dag på jobbet och en bra dag för plånboken, där visserligen pengarna får gå till reparation av lastbilen som är trasig! ;) Menmen, hästarna var grymt fina och inte i en bom inne på banan! :) Bra för dem att få gå ner lite i höjd ibland och känna att det är lite lättare!

Tyvärr glömde vi kameran hemma :( Kanske var roligt för pappa visserligen att för en gångs skull se klasserna "live"! :) Donna fick gå in på prisutdelningen och göra ärevarv - något som hon tyckte var vääääldigt roligt! ;)

Tusen tack till Linda och Rebecca som var med och hjälpte till! Tack till bästa Linda som tagit bilden nedan!Valence vann dagens klass i Strömsholm

Valle är verkligen i toppform och hoppade fantastiskt fint idag! Han var dubbelnolla och vann 130-klassen med nästan tre sekunder i ett stort startfält med ca 70 startande! Hur roligt som helst! Han är i toppform!

Ramius var dubbelnolla även han i den klassen och kom 4:a! :D Duktig! Han var lite spänd och tittig när han kom in men var jättefin i sin hoppning trots det.

Ramius startade först i den klassen och Valence var bland de sista startande, och eftersom jag stannade vid banan för prisutdelning och ärevarv så fick Ramius stå kvar länge i lastbilen... När vi kom tillbaka var han alldeles genomblöt av svett på hela kroppen som han hade sparkat sig till i lastbilen... :( I lagklassen är jag jättemissnöjd med resultatet förstås, men egentligen inte så missnöjd med själva rundan. Många hinder hoppade han fantastiskt på och det var mest att han var lite matt och då blev kommunikationen oss emellan och att jag la honom för nära som gjorde att vi fick de nedslag vi fick. Ramius har kanske en tiondel av Valence rutin i bagaget och han måste ju dessvärre skynda på sitt rutinkonto lite mer än Valence som fått växa in i allt sedan han var unghäst. Ramius vet jag en dag kommer bli en otroligt bra hopphäst på hög nivå och passera Valence, och det är det vi bygger upp nu närmaste året som kommer.

Jättenöjd med mina fina pojkar och extra guldstjärna till Valence som verkligen var grymt fin från det att jag satt upp till jag satt av idag! Inte i en bom på banan!

Filmer kommer imorgon, nu ska jag mysa framför Game of thrones med min älskade pojkvän och sambo! <3 :)

Strömsholm imorgon

 Imorgon bär det av mot Strömsholm, Valence och Ramius följer med. Blir härligt att tävla på den fantastiska slottsbanan igen! Känner mig mycket bättre i knät efter två lugnare dagar.

Vi åker inte förrän vid lunch så båda hästarna jobbas lite på morgonen! :)


 

En ledig boxplats

Från och med nästa månad kommer jag med största sannolikhet ha 1-2 boxplatser lediga i stallet för att ta emot nya försäljningshästar eller hästar för utbildning. Så är ni själva eller vet någon som skulle kunna vara intresserad av det får ni jättegärna höra av er till mig!

Amandavcl@hotmail.com

Vattenträning

Hade tänkt åka till antingen Runsten eller Södertälje och vattenträna med Ramius! Men det fick vi faktiskt chansen att göra igår efter träningarna hos Sylve. Valle gjorde jag inte det med eftersom jag vet att han hoppar vattengravar utan att blinka, han har ju hoppat det bland annat i Runsten på tävling, i Drammen, Norrköping, Skyrup och Västerås mfl. Däremot visste jag inte alls hur Ramius skulle reagera men han var lika tuff som Valence, hoppade utan minsta tvekan och hoppade mycket väl! Skönt att inte behöva bekymra sig om det i alla fall! :D Båda ska ju faktiskt gå GP-kvalet i Runsten och då kommer vattengraven med största sannolikhet vara med!
Böjprov

 
I morse gjordes böjprov på Valence och Ramius, båda helt utan någon som helst reaktion. Vilket betyder att båda är fit for fight inför Strömsholm i helgen. Frågan är bara om jag och mitt förbaskade knä kommer vara det? :/
 
Eftersom att Flying Emma är tingad av en kund så kommer hon inte att starta på tävlingen imorgon. Jag har också valt att ställa in den med de andra två jag skulle tävla eftersom jag behöver vila mitt knä så mycket som möjligt.

På fredag går Valence en vanlig 130 tidshoppning i Strömsholm, Ramius går samma klass som uppvärmning inför laget. Han går efter omgången som senior i laget som också går i 130.

På söndagen går dessutom båda en 125, mest för Ramius rutins skull att få känna på en mer arenaliknande tävlingsbana och dessutom bra uppladdning inför Runsten Equestrian Games som också går på gräs helgen efter.


Valence 140 i Strömsholm 2012Callisto!

Numera kan jag och bebis hoppa kortare banor upp tom 80-90 cm! :D I sommar kommer vi nog kunna komma ut på tävlingsbanorna och hoppa 4-årsklasserna! Duktig! Han är otittig och kan hålla galoppen jättefint nu. Bjuder tom på hindrena. Noggrann om tassarna är han också! Jätteroligt med en så grön unghäst att utbilda nu från början. Alltid en spännande och unik resa med varje unghäst.

Sylveträningen

Träningen för Sylve gick jättebra med båda killarna, Valence var nog dagens stjärna! Sylve tyckte i alla fall att Ramius var med ridbar och inte lite "lat" den här gången, roligt att det går framåt. Grymt bra övningar och instruktioner som vanligt, och hästarna skötte sig så himla väl. Nyttig träning och en härlig känsla med sig hem!

På väg till Jumpclub & Sylve :)

Har Valence och Ramius med mig bak i bilen och bästa vännen Amanda bredvid :) <3

FILM LADY MADONNA VINST 130 A1:a


FILM YAMAZAKI 1M & 110


LADY MADONNA VANN 130! :D

Idag var stjärnan nolla och 2:a i 120 och sedan vann hon 130 huvudklassen. Gick ut sist i omhoppningen och lyckades göra en snabb och felfri runda som räckte med marginal till vinst! Hon har varit felfri rakt igenom hela helgen och är i storform! Hoppar grymt bra och känns så taggad och tävlingssugen!

Agamemnon var placerad i 110 och jag var nöjd med rundan i 120. Kändes dock som att han snabbt blev matt och fick några oförklarliga pet tyvärr. Men får nöja mig med bra känsla och tagga inför nästa tävling med honom.

Vill också avsluta med ett jättestort grattis till världens bästa AMANDA OCH KULAN SOM NOLLADE 120 IGEN OCH ÄR KVALADE TILL 130!!!!!! En helt fantastisk runda idag och de slutade på en 5:e placering!!!! GRATTIS! :D <3

The Lady <3

FILM DONNAS VINST IDAG


Lady Madonna vann - Yamazaki levererade två nollor!

Donna har haft en liten tävlingspaus och kom tillbaka med bravur! Hon var riktigt taggad från att vi tog ut henne från lastbilen till ärevarvet innan vi åkte hem. Hon hoppade grymt bra och var inte i en bom på hela dagen. Vann sin klass ganska överlägset, trots att det var en ganska stor ackumulator. Är så otroligt glad över att ha tillgång till en så fin hopphäst som henne! Hon har stenkoll på var hon har tassarna, är snabb, tittar aldrig på något och kan hoppa stora och breda hinder med lätthet. Hon är en otroligt duktig tävlingsindivid! Dessutom har vi verkligen lärt känna varandra under den här tiden och allt känns så enkelt och roligt på hennes rygg!!

Yamazaki har överraskat mycket positivt idag och var nolla i både 1m och 110. Hans tidigare istadighet visade sig ingenting på banan och trots att det var två maxade rundor och endast hans andra 110 så visade han hur lätt och fint han gör det! Jätteroligt och jag kan inte beskriva lättnaden och känslan efter två så bra rundor utan något krångel. Hoppningen har aldrig varit något problem för honom, det är saker runt omkring och mentalt hos honom. Men det verkar vara på väg ur nu. Jätteglad!!


Fråga: Hur höga är hästarna du har hemma?

Valence är ca 165, Ramius 170, Callisto 166, Monalisa 163, Levinio 174, Lady Madonna 160, Yamazaki 171, Flying Emma 164. :)