__

Veterinärbesök idag!

Röntgat fina Nino idag helt utan anmärkning! :)
Klippte min kärlek igår! :)

Före
EfterHektisk dag!

Den här dagen har gått i ett från tidig morgon till ganska sen kväll. Känner mig alldeles mör i hela kroppen! Även morgondagens schema är fullspäckat så jag ska snart gå och lägga mig!

Hästarna har gått väldigt fint idag och gladast är jag över Callisto som var heeerlt fantastiskt fin på uteritten idag! Jäklar vilket register han har i sin galopp, magic!
Haha minns ni denna?


Nino


Lurvig som en liten ponny. Bilden tagen innan han blev klippt :)
 

Mina hästar och deras personligheter

 Det här har jag lovat er i över ett halvår, här får ni en personlighetsbeskrivning av mina tre hästar:

Valence

Valence är en mycket het, känslig och svår på alla sätt i ridningen. Jag vet inte hur många gånger jag slitit mitt hår över den här hästen och känt att det är omöjligt, samtidigt som kärleken till honom är så stor att den styr hela mitt liv. Han är alltid "på" till 110 % i ridningen från att du har satt dig i sadeln. Han är en överambitiös häst med ett fantastiskt hjärta. När han är harmonisk som han blir mer och mer för åren som går är känslan från ryggen alldeles magisk. Det känns som att han lyssnar till tankar. I hoppningen gör hans underbara galopp att man får känslan av att "jag kan inte komma fel" på hindrena. Han är så snabb och kvick i tanken och en galopp som är oerhört lätt att reglera. Han är mycket lydigare än vad man faktiskt kan tro!

I stallet är han kanske raka motsatsen till hur han är i ridningen. Han är vansinnigt mild och mysig. Han kan alltid stå lös i gången utan att flytta sig ett steg, även när man klipper eller skor honom. Valle lyfter till och med hovarna innan man ens hunnit fram till att ta upp den. Han blir nästan skärrad av att någon höjer rösten och skriker för att han är så känslig. Min syster brukar säga att det är en av de mest speciella och häftiga hästar hon har träffat för han är reserverad mot nya människor och inte ett dugg kelig och social medan han är som en stor härlig nallebjörn med mig och personer han träffar ofta som byggt upp band med honom.

Man skulle kunna leda honom i en sytråd och han skulle aldrig slå till en i ansiktet med en hastig huvudrörelse eller gå på en när man leder honom. Det är som att han har en on- och offknapp och den absolut bästa finaste individ man kan hitta! En riktig gentleman i all hantering från marken.

 


Ramius

Ramius är mycket mer energisk än vad man tror i ridningen. Några av mina vänner som har fått sitta upp på honom blir mycket förvånade över hur mycket energi han har. Trots att galoppen ibland ser lite stel och tråkig ut så har han väldigt mycket tryck i bakbenen när han galopperar. Han är svår och lite stum i munnen och går absolut inte i en naturligt härlig form. Han är trots detta otroligt smidig, öppnor, slutor och skänkelvikningar är han otroligt rörlig och elastisk i och när man stretchar honom är han den vigaste hästen i hela stallet. Han är otroligt uppmärksam på allt runtomkring och man måste vara lugn, väldigt konsekvent och tydlig med honom. Han är lite "harig" i vardagen men den modigaste hästen jag suttit på någonsin i hoppningen. Att hoppa en 140-150 bana på Ramius är enklare än att rida en tur i skogen i avspänd form. Känslan i hans språng är unik, han kan få väldigt stora hinder att kännas väldigt små. Hade man fått chansen att köpa honom när han var unghäst tror jag att han hade tävlat på den högsta nivån nu.

I stallet är han en mycket social häst. Dessutom en riktig godisråtta! Han rullar sig varje dag i hagen, allra helst när det är mycket lera! Hemma i stallet är han lugn och behaglig, men med överallt och mysig. Han pratar och låter mycket, gnäggar när han ska få mat och morötter och när han uträttar sina behov så stönar han ljudligt. I hagen kommer han alltid fram med öronen spetsade och undrar vad som händer härnäst. Mycket speciell och personlig häst med lite humor!

 

Callisto

Callisto är en häftig häst att rida. Han har en grym balans och ett jäkla tryck i sin galopp, ute i naturen kan det ibland vara svårt att sitta ner i sadeln för att har sånt driv bakifrån. Han har egentligen en väldigt hög ridbarhet och fin mun, men är ganska tuff häst med lite attityd och egen vilja. Språnget känns från ryggen jättehärligt, massor med kraft och snabba framben, enorm försiktighet. Känslan är betydligt bättre än vad man än så länge kan se på film. Han kan fortfarande vara lite tittig ute och på träning på saker runtomkring men så fort han ska hoppa en bana är har han fullt fokus.

I hanteringen är han verkligen en översocial häst. Han ska vara med överallt och hela tiden på samma gång. Vem som än besöker stallet så tar han emot alla med öppna armar och gärna pussar rakt i ansiktet. Inte så svårflörtad direkt... Får han inte uppmärksamhet ser han till att få det, vad som än finns att göra för att lyckas. Han är lite bufflig och bånglig, närgången. Min hovslagare brukar skratta åt honom och säga "Callisto tycker att det är viktigare att han får se hur skorna ska sitta än att jag gör det". Han stoppar ner huvudet mellan frambenen och kikar på sina fötter när han blir skodd. Han är dock väldigt lätt och trevlig i all hantering såsom lastning, skoning och klippning. En genomsnäll häst men som med hela sin uppsyn säger: "Se mig, rör mig, kolla på mig". Man ser verkligen att han är ett litet barn fortfarande i allt han gör.

 

Hoppas att jag uppfyllde era önskningar om detta inlägg!Hästarna i stallet just nu

HÄSTARNA I STALLET 

Busväder!

Idag har det verkligen varit riktigt busväder! Om gårdagen var fantastisk så var dagens blåst och nederbörd precis raka motsatsen!

Jag var iväg på förmiddagen och hjälpte till med första inhoppningen av en 4-åring e Cartier. En riktigt bestämd herre men vi började med att inte vara nära av att gå över en bom och slutade passet med att skutta över tre små hinder, ett med sockerbit under och ett hinder med vattenmatta. Tänk hur många hästar man hoppat in under årens gång, denna och Callisto har varit de mest svårflörtade hittills! ;) Men det är häftigt hur fort det går om man gör rätt från början.

Amanda och jag ägnade sedan dagen åt mycket uteritter och konditionsträning. Valence och Ramius fick komma ut på en lång skrittur i skogen vilket verkade uppskattas mycket! Imorgon ska jag försöka hinna med att klippa båda grabbarna och göra dem fina inför helgens kom-igång-tävling i Södertälje! Valence verkar vara back in the game och känns jättefin i kroppen och ser så där härligt pigg, glad och lycklig ut i blicken!

Tack min underbara vän för en härlig och effektiv dag trots att snön piskade i ansiktet! :)

Valence 150Underbar dag!

Jag har haft en underbar dag med härliga hästar, fint sällskap och strålande sol! Det har blivit många långritter och luften är så härligt frisk just nu!

Har ridit två långritter med min älskade pojkvän och en långritt tillsammans med min fina vän Felicia och Flying Emma som många säkert minns från förra året. Jättemysigt hade vi och fina hästar! Jag red på Lorden då och vi möttes på halva vägen innan vi tog en längre runda tillsammans. Lorden kändes verkligen kanonfin idag!

Måste också tillägga att jag blivit kär i Nino, satan vad underbar häst han är att rida och hantera. Till skillnad från min bråkstake Listo... ;)


Dagens pay'n jump

Hästarna skötte sig bra på dagens payn jump. Gunde hade två ner i första klassen och ett ner i andra. Hade betydligt mycket bättre känsla i den andra klassen. Det var bra att komma iväg med honom för att känna på vad han behöver jobba med. Han har en härlig ridkänsla och inställning så det kommer gå att utveckla en hel del hos honom, han måste verkligen banta också! ;)

Ramius kändes överlag fin på framridning och framhoppning, hoppade ganska stora hinder på en väldigt liten framhoppningsyta men kapaciteten har det ju aldrig varit fel på. Inne på banan brusar han fortfarande upp för mycket och är inte lika lydig utan blir istället lite spänd och forcerad, detta märks mest i känslan och även att sprången inte blir lika runda. Men jag ska inte ställa för höga krav i början av året, det var ändå nästan 2,5 månad sedan vi var iväg och tävlade sist. Han behöver komma ut och få bra rundor och harmoni i kroppen, så kommer han blomma ut ordentligt under utomhussäsongen i år tror jag! Han gick två 140-rundor idag, två ner i första och felfri i den andra. Finns mycket att jobba på men bjuder på den andra rundan där jag fick igenom lite mer av vad jag ville än i den första. Klart godkänt för att vara första riktiga banhoppningen på länge.

Tusen tack till bästa Freja som var med mig idag och hjälpte till, det var en rolig eftermiddag! :)


Filmer Nino

Filmer på min nya unghäst i stallet. Har kanske inte berättat om honom men strax efter att Elmer blev såld kom den här över mig och jag blev väldigt förtjust. När jag satt på honom första gången hos ägaren så misstänkte vi sadeltvång vilket vi märkte var fel när vi kom hem och satte på en bättre sadel. Så ett problem som jag trodde skulle ta ganska lång tid att lösa existerade inte ens, han hade bara en sadel som klämde. Nino är sent tagen valack som är ett år äldre än Callisto, också holsteiner med toppstam. Jag förstår inte att jag lyckades träffa en ny så fin häst efter att jag sålde Elmer som jag trodde grymt mycket på. Ägarna kunde inte ta tillvara på honom. Stammen tilltalar mig mycket och hans språng ger en helt underbar känsla. Superförsiktig och otroligt elastisk. Han var inte inhoppad när han kom till mig men är otroligt läraktig. Detta var första gången som vi höjde hindrena lite.. Han kommer ju då tyvärr också säljas såsmåningom då jag inte kan ha fyra hästar men jag vill ta ut honom på tävlingsbanorna först. Kul att ha en att matcha tillsammans med min Callisto!Film Ville

Ville var grym idag! Han har blivit en riktig fighter och trots att jag la honom på lite för stora eller korta distanser på hindrena kämpade han med glädje och tog alla lägen utan problem! Det känns som att förra helgens träningstävling givit honom stort självförtroende! Dessutom trivs han bättre utan martingal så han får ha huvudet var han vill när hindrena kommer framför näsan! Han fick värma upp över några småhinder sedan hoppade vi en bana på lägre höjd och sedan lite högre. Vi nöjde oss med det för han hoppade strålande och hade jättefin inställning!


Ändrade planer

Valence kommer inte hoppa payn jump som planerat imorgon. Sportsman S (Gunde) får ta hans plats och vi gör vår första riktiga banhoppning tillsammans 110 + 120. Ramius följer också med och går 140 cm. Valence får istället hoppa en 140 nästa helg i Södertälje för att känna på bana inför SM.
Miss her...
 Hoppning

 
Åker och hoppar i Södertälje med två försäljningshästar vid lunch! Får se om det blir någon film! :) Bästa Mandis följer med och hjälper mig!

Monalisa

 
 
 

Visste ni att...

- Jag har en tvillingsyster och en storebror som är fem år äldre än jag

- Jag tycker mycket om och är duktig på att laga mat

- Jag är en urusel sångare men älskar musik

- Varje måndag sitter jag bänkad framför Icabladet och skriver upp bra saker att handla för vecka. Vissa i min omgivning tycker att detta är lite småtöntigt medan jag tycker att det är ekonomiskt! ;)

- Jag är kvällspigg

- Hade jag inte hållit på med hästar på det sättet jag gör idag hade jag satsat stenhårt i skolan för att bli veterinär

- Jag är så kallad "fruktoman". Äter extremt, omänskligt mycket frukt...

- Jag har aldrig rökt en cigarett

- Jag skulle aldrig vilja bo i storstan

- Jag föredrar att träna för hårda tränare som säger rakt ut vad de tycker och tänker framför tränare som är milda och snälla i sin framtoning

- Jag festar och dricker alkohol max 5-6 ggr per år, då vid speciella och riktigt roliga tillfällen, annars föredrar jag kvällar hemma med min pojkvän, familj, vänner eller andra med andra par :)

- Jag tappar ofta bort saker

- Matematik var ett av mina bästa ämnen i skolan och jag är duktig i huvudräkning. Jag är dålig i språk.

- Ludger Beerbaum, Rolf-Göran Bengtsson och Scott Brash är stora förebilder för mig i ridning

- Jag är för snål för att gå till frisören mer än max en gång per år. Istället slingar jag håret hemma och så får min mamma, pojkvän, syster eller kompis klippa mitt hår

- Jag fick ta mycket skit av vänner och killar i högstadiet för att jag nästan alltid valde ridning och tävlingar på helgerna istället för att festa och umgås med folk . Idag är jag glad över att jag valde att fortsätta med sporten ändå och träffa andra vänner därigenom

- Bruce Springsteen och Elton John är mina största favoriter

- Känner jag en liten talang i en hopphäst kan jag arbeta väldigt lång tid för att försöka lyckas ta fram det trots att människor runtomkring misstror eller avråder mig från att lägga ner arbetet

- Jag har ett vansinnigt och nästan sjukligt stort intresse för djur, hästar och ridning ;)

 

Kiropraktorbesök!

Idag kom bästa kiropraktor Kauko ut till oss och kollade igenom ett stort antal hästar! Vi fick även finbesök av några av mina vänner som ville kolla igenom sina hästar så här innan säsongen sätter fart på riktigt!

Valle har varit het senaste två veckorna och även när vi var och hoppade i ridhuset senast så var han lite styv och stum i galoppen trots att sprången var fina. Det kom bara över ett par dagar och man kände även att han var lite spänd över ryggen och länden. Så sant som det är sagt var han rejält trött i muskulaturen efter det fysarbete vi lagt ner över vintern. Han har blivit oerhört mycket starkare men nu kommit till en gräns tar han behöver tid för återhämtning då han är trött i alla stora muskelgrupper och har slaggprodukter i muskulaturen. Han fick många nålar och vi ska på återbesök någon dryg vecka innan SM för att han ska vara så fit i kroppen som möjligt. Slut med hårdträning som vi trappat ner på rejält redan men nu blir det mycket skritt, korta pass och gärna komma igång med hoppningen. Nu går vi från kvantitet till kvalitét i ridningen och passen kommer bli betydligt kortare!

Ramius har dock tagit samma träning mycket bättre i kroppen och var riktigt fin och elastisk, känns inte alls trött i musklerna vilket jag själv redan innan reflekterat över. Det kan ha att göra med att även om de har ungefärligt träningsschema så använder Valle kroppen mycket mer, han är ju mycket mer ambitiös i allt han gör än Ramius och dessutom använder han mycket mer kraft och höjd i sina gångarter!

Callisto fick en klar stjärna och var mycket rörlig och mjuk, behövde inte få någon som helst behandling idag! Härligt!


 Mental träning

Igår var jag på möte igen hos min grymma mentala coach och det är verkligen lika intressant och givande varje gång! För varje samtal blir det viktigare och viktigare dialoger och jag är väldigt nöjd med beslutet jag tog om att börja ta hjälp av en mental coach.

Jag upplever att jag är ganska stark i mitt psyke och känner mig i rätt fokus inne på tävlingsbanan så just det låter vi egentligen få vara. Jag tycker snarare att det går bättre för mig när jag är lite nervös och jag kopplar alltid bort alla yttre faktorer från det att jag kommer in på tävlingsbanan och känner mig väldigt bekväm i mitt mentala fokus inne på banan. Jag har tillexempel aldrig påverkats av hur mycket publik det är, om just DEN personen tittar, om det är mycket yttre press eller om det är extremt viktig klass och jag blir så nervös att jag förlorar fokus. Även om jag känner det innan eller är nervös så har det alltid från att jag går in på tävlingsbanan runnit av mig och jag kommer bara in i ett härligt fokus. Däremot har jag väldigt mycket att jobba med runt omkring som kommer hjälpa mig oerhört mycket och även känslan innan och efter tillexempel en tävling. Nu har jag fått en enormt viktig läxa för framtiden till nästa samtal.
 
Det är fascinerande hur man kan prata med en människa som man egentligen inte har träffat många gånger i sitt liv men den personen känner mig som person och hur jag fungerar, känner och tänker bättre än nästan vem som helst i min omgivning. Man blir verkligen förstådd till hundra procent, det är en häftigt och otroligt befriande känsla. 
 
 
 

Ett fantastiskt ekipage att titta på!

Ett riktigt grymt ekipage och imponerande häst som jag älskar att titta lite extra på!
Film Ville 120 felfri!


KÄRLEK till den här hästen!

Debut för året och debut i 110 på en av känslan mycket maxad bana. Inte ens fem år fyllda. Känslan från ryggen är fantastisk, och vilka språng han gjorde på framhoppningen idag! Min blivande stjärna, han har koll på tassarna minsann! :) Lite klantigt men jag tappade tygeln på tredje sista hindret, vattenmattan, och hade klumpiga handskar så fick inte fatt på tygeln. Inte för att det märks den minsta på Callisto som har siktet inställt på nästa hinder. Skönt att han är så oberoende av handen i alla fall, men jäkligt klantigt! ;)


Härlig bild!

Lika härligt som det ser ut! Gårdagens uteritt på Ramius tillsammans med Rebecca och Lorden! Underbart väder och fina hästar!

 

Han som inte gick att klippa...

När Ville flyttade ner till oss berättade hans ägare att det inte gick att klippa honom. Skulle man envisas med att klippa så var man tvungen att ge honom lugnande. Jag förstod varför hon berättade det första gången vi gav oss på ett försök, då han verkligen betedde sig som en livrädd, farlig och superstressad häst som stod mer på bakbenen än på alla fyra.

Tack vare min fina vän Amanda, mycket tålamod, envishet, tid och engagemang har vi tränat och tränat och nu har vi kommit så här långt... Är det inte fantastiskt? Jag tycker att vi har rätt att känna oss stolta över vårt arbete med Ville!


ÄNTLIGEN!

Imorgon bär det av till payn jump i Södertälje. Trots att det ännu inte är Valence och Ramius jag sitter på ska det bli otroligt skönt att ÄNTLIGEN starta igång säsongen igen med banhoppning.

Jag kommer hoppa två unghästar som är ute för första gången samt Callisto debuterar som 110 och Ville som går två stycken 120-klasser. Nästa helg åker jag med Valence och Ramius till en annan payn jump där de startar 130/140.


Valence YRSM final 2011. Utan det där petet i kombinationen hade vi tagit medalj i SM! Om OM ändå fanns... ;)


Lite ledsen har man väl rätt att vara...

Det som jag skrev att jag skulle berätta för er i december eller vad det var blev tyvärr inte så roligt som jag hade hoppats. Min stora plan var att åka till Arezzo, Italien i två veckor med Valence och Ramius för att tävla utomhus. Komma iväg och få lite internationell rutin och få starta upp utomhussäsongen tidigare, vilket hade varit nyttigt inför ett kommande utomhus SM. Dessutom är båda pojkarna mycket bättre utomhushästar än inomhus. Jag hade ordnat så att Valence, Ramius och jag skulle få åka med Linda Heed ner, men jag kom tyvärr aldrig ens så långt till en intresseanmälan till tävlingen... Detta endast pga ekonomiska skäl. Jag betalar ju allt kring mina hästar själv och tyvärr satte kostnaderna stopp för dessa. Därför unnade jag mig själv åtminstone att starta inomhus SM och få med mig den rutinen. Att det ska vara så jäkla svårt att både arbeta med hästar och samtidigt försöka satsa inom sporten för att kunna komma dit man vill utan en väldigt stor ekonomisk uppbackning... :'( Precis som min kloka tränare Ted intalade mig för ett par år sedan.:. Att åka utomlands och arbeta bara som ryttare kanske vore något ändå i framtiden... :/ Aja, fortsatt fokus på att bygga upp min ekonomiska plattform och företag så får vi ha som sikte att göra det nästa år. Eller vi bara ska göra det, punkt slut!
 

Tips och nyheter

Hej igen! 

Jag tänkte varför inte göra ett inlägg till innan jag drar! :) ni som tyckte mitt förra inlägg var bra, grattis och ni som hatade det sorry :D 

Nu tänkte jag dela med mig av 3 saker ni inte visste om Amanda samt lite 2 st tips från henne.

Amandas tips (eller snarare mina tips till Amanda) 

Rid inte 8 hästar varje dag i joggingbyxor och stövlar (vilket Amanda gör hela tiden..) Inte konstigt att hon har köttsår på insidan av benet... 

Uppfostra din hund att ligga i sin korg och inte i sängen för då kan det bli så att gästerna inte har någon säng att sova i... Tubbbbbiiiii <3 och hur skulle det se ut om gästerna var tvungna att sova i hundkorgen.... 


Saker ni inte visst om Amanda 

Amanda gör världens godaste smoothie <3 

Amanda ÄLSKAR frukt och grönsaker... Finns typ inte en grönsak eller frukt hon inte smakat.. 

Amanda hade inte ett enda glittrigt pannband när jag var här första gången men det har tagit sig och nu för tiden tävlar hon till och med lite glitter på kavajen. (Jag ÄLSKAR GLITTER) 

LORDEN ÄR BÄST, INGEN PROTEST!

Hej! 

Rebecca här, (ja, ni vet den spralliga glada hästägaren till jordens finaste häst, lorden så klart!) 

Jag och lorden har stormat Amandas gård idag. Fast den här gången har jag varit extremt snäll och duktig! Lorden skall bo hos Amanda i 2 veckor nu eftersom jag skall till Thailand med en kompis. Men iallafall så brukar jag ha med mig 6 schabrak, 4 träns, 8 täcken, 3 grimmor, 4 grimskaft, 10 borstar m.m. om vi är här 2-3 dagar, ja ni fattar att jag lider av en sjukdom. Jag är nämligen galen i bl.a. schabrak och lorden får stå ut med att bära de mesta färger och sorter. 

Amanda blir galen på mig när jag har med mig så mycket grejer och byter outfit vid varje rid pass dessutom har lorden mycket rosa grejer. Förut när jag var lite elak tog jag med alla rosa grejer.  (Amanda är inte precis den som rider ut i rosa skydd och schabrak) men det jag egentligen ville komma till är att denna gången har jag varit extremt duktig och snäll. För det första har lorden inte med sig en enda rosa grej! Wow! Dessutom har vi lämnat schabraken hemma (ja vi tog med oss 2 st... Men det var ju nödvändigt) 2 träns fick åka med och en sett med skydd! Guldstjärna till mig alltså! 

Annars vet jag inte hur bra koll ni har på oss (mig och lorden) några av er kanske har kikat in på min blogg någon gång, andra kanske inte vet någonting och vissa kanske inte bryr sig ett jävla skit. Haha 

Iallafall så kan jag berätta den stora nyheten från förra året att Lorden och jag red i Globen under Globen horse show. Det var helt magiskt och både jag och lorden njöt! Vi blev även ägare till jordens snyggaste täcke under Globen. Ni skall få se ;) 

Nog snackat om oss, Amanda är underbar, bäst, härligast, beundransvärd m.m. Haha (fjäsk) nä men Amanda är verkligen sjukt duktig på det hon gör och jag tycker att det skall bli kul att se vad detta året kommer bjuda på för hennes del. 

Du och Valle kommer ta alla med storm på SM <3 och skulle ni av någon anledning inte göra det, är ni bäst ändå och då är det bara att ta nya tag och kämpa på för jag vet att du kommer kunna krossa alla om du vill i framtiden ;)  

Nu skall vi bege oss i säng! Ni kommer få stå ut med lorden uppdatering under 2 veckor nu, varje dag för jag måste veta att min älskling mår bra så jag har väll på ett sätt tvinga Amanda att minst skriva här om hon inte gör det på FB eller sms istället... 

Hoppas ni uppskattade mitt ointressanta inlägg. Bjuder på lite sköna bilder istället tagna i kväll. Lite andra blandade bilder :) 


Ny häst i stallet!

En ny försäljningshäst i stallet! 10-årig valack e Spender S - Cor de la bryere som tävlats upp tom 120. En ståtlig herre!

Filmer gårdagens hoppning

Igår var vi i ridhuset och eftersom pappa var med och säsongen snart drar igång på allvar ville jag känna på lite höjder igen. Eftersom Valence ska gå SM redan i februari så ville jag känna på om sprången och självförtroendet finns där eftersom vi inte hoppat på två månader nu annat än hinder på max 90 cm.

Båda hästarna kändes riktigt fina på uppvärmningen och när jag jobbade en lydnadsövning mellan två sockerbitshinder. Hoppmässigt märker jag att de har blivit starka under vintern och som vanligt inte en uns av sviktande självförtroende, mina modiga grabbar!

Hoppade sedan ett räcke med travbom upp tom 130 och därefter rullade jag ut bommen till drygt 5 m från hindret. Hoppade upp till 150-155 cm med kort ur sväng, kort distans i samlad galopp så hästarna fick bara hoppa på kraft! Båda hästarna var riktigt fina och inte i en enda gång!
Därefter hoppade vi en 5,5a med båda några gånger, vilket båda gjorde strålande fint!
När hästarna fått hoppa den några gånger och verkligen fått komma ihop sig på två övningar och endast hoppa på styrka så ville jag lägga upp galoppen ordentligt och hoppade då en oxer med galoppbommar innan så jag bara kunde rulla i en större galopp hela vägen fram till hindret. Detta extra viktigt på Valence eftersom man gärna håller tillbaka honom lite, han kan ju hoppa hur högt och brett som helst utan någon större galopp. Men det är viktigt att han kan hålla sig välbalanserad och lugn i större galopp utan att bli flack. Valence fick stretcha ut rejält över en 155 bakbom på en oxer som var riktigt, riktigt bred för att verkligen använda hela kroppen. Det gjorde han busenkelt! Ramius höll vi oxern på 150 cm och mer parallell.
På Ramius avslutade jag med två enkelhinder. Nu kommer inte han att gå någon 150 inomhus i vår men under tidig utomhussäsong blir det 150-klasser för hans del. Stora målet är att kunna starta både Valence och Ramius i utomhus SM i år. Han har en otrolig kapacitet och eftersom ridbarheten börjar kännas mycket bättre tror och hoppas jag att vi kan nå det målet. Känslan i hans språng är verkligen något alldeles extra!
Så glad över att mina två pojkar är just mina! :) <3 Nu laddar vi upp med payn jumps för att få in banhoppningen igen. Hoppar höjder på 130-140 cm på dem, så det här blev de sprången på riktigt stora hinder innan tävlingarna drar igång! Hoppade båda på vanligt tränsbett och utan martingal och jag hade själv täckbyxor och termostövlar. Framöver blir det riktiga utrustningen på och hästarnas normala "tävlingsbett", förbygel, skydd osv. Då brukar allt kännas bättre och lättare också ;)


Hoppade mina stjärnor igår!

Pappsen var med. Hästarna fantastiska! Filmer kommer kanske om ni blir lite bättre på att kommentera... ;) Så tråkigt att ha en monolog med sina läsare!
Får finbesök av mina älskade imorgon!

Rebecca & Lorden ♥
Hoppträningen igår

Det var riktigt roligt att hoppträna för bästa Anette igår. Jag känner verkligen att jag har hittat en tränare som jag uppskattar tänket på och har ett förtroende på hundraprocent till. Det är också första gången i mitt liv som jag har en tränare som åker till tävlingar för att se en "in action", kollar videoklipp från tävlingar och analyserar osv. Det är ovärderligt och jag tror att det kommer hjälpa mig att höja prestationerna ytterligare under året. Det är extra roligt att ha hittat tillbaka eftersom Anette faktiskt tränade mig på ponnytiden och när Valence var liten bebis som 4-5-åring!

Tränade ihop med fina Freja och hennes numera fyraåriga Fabbe som jag red in förra året. Om Valle var svår och nervig som unghäst har han träffat sin överman i Fabbe. Freja har tuggat grus många gånger förra året men tålamodet, viljan och modet att fortsätta har definitivt givit resultat för han har blivit skitfin verkligen! En rörande historia kring den hästen egentligen. Själv red jag Callisto, min egen lilla bebis, som skötte sig mycket fint! Eftersom att det är ganska osäkert underlag i ridhuset jobbade vi mest med stärkande arbete, travhoppning, studs osv. Callisto avslutade med ett par 120-språng ut från en 5,5:a och kändes överlag jättefin. Han är ju väldigt mycket bebis i sitt rörelsemönster och utseende fortfarande men jag vet att han är min framtida stjärna!

Det ska bli riktigt roligt att få hoppa ordentlig bana i galopp i helgen efter allt "teknikarbete" och styrkejobb i vinter. Callisto ska ju debutera 110 på payn jump nu i helgen, jätteroligt!

Förutom hoppträning igår bjöd dagen på konditionsarbete på ängarna med tre riktigt fina hästar samt veterinärbesök med tandcheck på fyra hästar och vaccination av en! :)

Bjuder på två korta filmer från gårdagen:Anmälda tävlingar

Nu har jag några fina anmälningar i TDB igen, så kul! Galet tävlingssugen nu, bra att jag har pay'n jumps att rida tre veckor framöver så jag åtminstone får lite efterlängtad banhoppning i kroppen igen! :D
 
 

Ville :)

Sprången börjar komma nu, ska bli kul att se hur han utvecklas på tävling i vår!
Fullspäckad vecka!

Har en riktigt fartfylld vecka framöver men ska försöka hinna med att blogga så mycket som möjligt i alla fall!

På onsdag kommer en ny försäljningshäst hit, tioårig valack som gått 130!

Och roligast av allt är att det är pay'n jump i helgen med fyra hästar, så himla kul att komma igång lite igen. Ska försöka köra till Södertälje med Valence och Ramius i veckan och hoppa också.

Imorgon blir det i alla fall hoppträning med Callisto för bästa Anette, efterlängtat! Jag håller också träningar hela kvällen för mina fina elever!

 Mitt första senior SM

Ja, säsongen inleder med flertalet pay'n jumps nu i januari, tidigt februari pga brist på tävlingar. Valence och min första riktiga tävling för året blir Borås där vi faktiskt kommer starta SM. Tuff start om något. Det blir debut i seniorsammanhang, dock 7:e SM-starten under våra år tillsammans. Ser det mest som någonting riktigt bra att få med sig till rutinkontot och kul att testa sig själv lite bland Sveriges seniorelit med tekniska och stora banor. Både kval och final går i 150 cm och vi kommer rida en förklass innan. Tre dagars tävling totalt och det är dessutom veckodagar, så vi kommer åka hem på fredag eftermiddag och så kommer jag göra en tävling här i närområdet med andra hästar den helgen. Jag åker alltså endast ner med Valence till Borås där inomhus SM går i år. Ramius tävlar dock den helgen på en nationell tävling bara någon timme i från oss i 130 och 140 men får inte följa med till Borås.

Siktet står alltså inställd på SM i mitten av februari, vi kommer ladda upp med en payn jumps för att få bankänsla i kroppen igen. Synd att SM går så himla tidigt. Dock ser jag mer det här som en chans att skapa rutin och tror att det kan vara nyttigt att ha i bagaget för ett kommande utomhus SM i år.

Vi hann bara med två starter i svår hoppning inomhus under 2013 men det gjorde han fantastiskt bra med 4 fel vardera, ett pet per runda som helt klart berodde på piloten uppe på ryggen...


Snö och en crazy Valle!

Måste erkänna att det är lite mysigt att snön har kommit ändå! Vintern har varit perfekt för mig i år, jag har verkligen kunnat träna hästarna så som jag velat. Men nu är det mysigt med lite snö i naturen också!

Idag red jag en nykomling i stallet, Callisto, Ville och Valence. Callisto och jag tog en långtur själva och konditionstränade lite. Han var riktigt fin i dag och hade en fantastisk bärighet i sin galopp. Ville och jag tog en lugn tur i skogen i alla gångarter och förutom lite snöstyltor hade vi en trevlig uteritt. Sedan red jag ut med Freja som sällskap med den nya vilket var jättemysigt.

Valle var däremot inte rolig alls idag. Jag vet inte hur många gånger jag funderat över hur mina kära föräldrar vågade köpa en häst som honom till mig när jag bara var 14 år gammal. För så som han var som unghäst, och så som han kan vara även nu vissa dagar om året är verkligen på gränsen till livsfarlig. Jag vet inte hur jag ska beskriva det för er läsare, för det är nästan att man måste se för att förstå.

Idag var han inte riktigt hos mig så som jag vill ha honom och så som han normalt sätt är nästan alla dagar om året nu i äldre dar. Jag vill att hästarna ska stanna hos mig och kunnas rida med väldigt lös kontakt i samling och allt i ridningen utan att man får känslan av att de springer ifrån mig. Idag fick jag känslan av att när jag lättade av helt i handen så sprang han ifrån mig, så fokuserade på att arbeta med detta. Jag brukar då normalt sätt sätta mig ner i traven och jobba hästen, för att sedan rida lätt igen när hästen givit efter och är där jag önskar. Lättridningen blir då lite som en belöning för rätt arbete och hästarna blir väldigt lydiga och uppmärksamma. Ofta räcker det med att sitta några steg så vet dem vad man önskar och sedan är de hos en hela passet utan att man ständigt behöver arbeta för det. Men Valle idag alltså, han fick totaldamp och kastade sig höger, vänster, ner i dikena, skenade rakt in i tätskog, lufthopp, backade i hysteriskt tempo och förstås Vallespecial, piruetter i fasansfullt högt tempo. Stundtals var han fantastiskt fin men i ren protest mot att han inte får gå framåt i det tempo han vill så flippar han ut totalt. Man brukar säga att skillnaden mellan geni och idiot är hårfin och det är precis vad den är på Valle, dock pendlar han ibland rikligt däremellan. Dock har mitt tålamod fått enorm uthållighetsträning genom åren så jag har blivit världsmästare på att bara sitta och vänta ut honom. Jag tar inte dessa dagar så allvarligt som tidigare, utan vet att efter ett pass som det här i sin tur ger en jättelydig häst dagen efter och många månaders pass utan problem. Ridpass som idag var vardag för oss i ålder 4-7 år, sedan hände det något. Nu har vi max två pass som detta per år även om han självklart är hetare vissa dagar än andra fortfarande. Överlag är han sedan ett par år tillbaka fantastiskt fin att rida på backen. Svårslagen känsla i markarbetet när allt stämmer.

Valence är fantastisk och den stora kärleken i mitt liv på alla sätt, men också den absolut svåraste, knäppaste, galnaste och konstigaste häst jag någonsin suttit på. Hade jag själv varit förälder skulle jag absolut aldrig köpt en sådan häst till mitt barn... Men jag är evigt tacksam över att mina föräldrar gjorde det den soliga dagen. Det hade kunnat sluta illa men tänk hur bra det har blivit. Han skapade vägar och möjligheter i mitt liv som jag inte trodde fanns!

Härlig torsdag!

Idag har jag ridit ut på Valence och galoppjobbat med mycket samling. Han är riktigt fin just nu och fick jobba på ordentligt idag. Han får tränas lite hårdare bara någon vecka till innan vi trappar ner och börjar jobba på finliret mer igen. Han har aldrig någonsin känts så fin att rida som han gör just nu så jag är överlycklig.

Ramius fick komma ut på en långtur i naturen där vi fokuserade mycket på tempoväxlingar och formen. Det har tagit 1,5 år men nu kan han faktiskt spänna av ute i naturen och det är först nu jag verkligen kan arbeta med honom utan att han är spänd och rädd för allt han ser. Han har blivit mycket lättare i handen, liksidig och mycket mer harmonisk under vintern. Han har nästan alltid varit bedrövlig i all ridning på marken men nu är det riktigt trevligt och lätt att jobba tillsammans med honom. Jag visste att vi kommer behöva ta några steg framåt rid- och lydnadsmässigt för att kunna höja nivån i de stora klasserna i år och tror att vi har kommit en god bit på väg!

Callisto har faktiskt fått en vila under nästan en vecka och idag var första gången sedan dess som jag satt upp och red. Jag tror att man ska vara uppmärksam på hur sina hästar känns, inte minst när dem är unga. Callisto har varit lite motsträvig i all ridning och inte känts på hugget varken i kroppen eller mentalt. Jag bestämde mig för att inte börja bråka med honom utan istället ge honom lite tid att känna sig pigg och fräsch i kroppen och skallen istället. Det verkade vara rätt beslut för idag när jag red ut i alla gångarter så fick vi det bästa passet tillsammans hittills. Och när han är fin ger ju han en grym känsla. Fint sällskap i form av Amanda och Kulan fick vi också.

Ville vilade idag men ska ridas imorgon igen! :)

Jag fick ett rörande sms idag angående Elmer, det kändes i hela kroppen. Allting går hur bra som helst och de hade varit ute och ridit i skogen igår och han är lika underbar och gosig i hanteringen som här. Det känns som att vi hittade det bästa tänkbara hem till honom. Finaste, finaste Elmer.
Bild på fina Elmer & Callisto i november. <3

FILMER VILLE

Det börjar hända grejer med den här killen och han är så himla rolig att rida och hoppa, så kvick och snabb i tanken. Hoppade bana på 130-135 cm. Sedan hoppade vi ett räcke på 140 cm och en oxer på drygt 130 cm, där han hoppade riktigt grymt. Jag har dock inte hunnit ladda upp film på dem sprången ännu, men lovar att det kommer! Här är i alla fall två filmer från i helgen när vi hoppade!Nu är jag ensam ägare på min fina, vita storhoppande prins!

Lycklig.


Hoppat större bana för första gången för säsongen

Nu har Ramius börjat komma igång lite mer ordentligt med hoppningen igen inför en spännande säsong 2014. Idag red vi ut först och sedan gick vi direkt in och hoppade en bana där de flesta hinder låg runt 140 cm. Det känns som om arbetet i vinter har givit resultat och även om vi är lite ringrostiga (framförallt jag). Han bjöd in i kombinationen andra gången vi skulle hoppa den gröna oxern så anridningen dit blev konstig och vi kom tokstort på en oxer som dessutom var rejält bred. Lite tokigt språng och jag kom helt ur balans men sen tog vi om den och han hoppade fantastiskt! Känns så härligt att kunna gå in och hoppa en så pass stor bana med mjukisbyxor, utan bakbensskydd och utan att ens sätta tryck i galoppen och ändå hoppar han så enkelt och väl! Älskar verkligen den här hästen och ser väldigt mycket fram emot den här säsongen med honom och Valence! 

Två fantastiska talanger har lämnat stallet!

Elmer blev såld idag. Han har hamnat i ett underbart hem och hos en duktig ryttare med placeringar tom 140. Han var helt klockren på allt på besiktningen idag och röntgades verkligen från topp till tå, allt röntgades, även ryggen och det fanns inte en anmärkning. En otroligt frisk och sund häst med en atletisk och korrekt kropp. Jag kommer sakna honom väldigt mycket och det har varit ett tufft beslut för mig att ta, men ur ekonomisk synpunkt tyvärr det enda rätta. Jag kan också skvallra om att även självaste Helena Lundbäck var hemma hos oss och provred honom och fattade tycke för honom, men att affären kort efter blev avslutad med dessa köpare istället. Även om det var riktigt roligt med Helena så har han nu fått hamna i ett långvarigt och personligt hem med mycket kärlek. Så beslutet var i slutändan inte svårt alls. Jag kommer nog få se en hel del under Elmers resa med sin nya ryttare Hedvig då de inte bort alltför långt bort så det ser jag verkligen fram emot.

En annan saknad individ är Rebell som idag fick ställas på lastbil hela vägen till Skåne för att landa på fina Grevlundagården hos Lisen och Peder. Han ska vara där i två veckor först för att provas. Vi får se om han kommer tillbaka, jag hoppas innerligt men tror inte det. Han har mycket kapacitet men det är otroligt mycket jobb på honom också, i både ridning och hantering. Så vi får se. Mitt hjärta hoppas väldigt mycket på att han kommer tillbaka samtidigt som det vore fantastiskt roligt för Rebell och där får han ju alla möjligheter till den bästa utvecklingen.

På en dag blev två boxar på två starka personligheter med mycket talang tomma och det är klart att det känns både tufft, sorgligt och bra på samma gång. Hästen e Tornesch kom aldrig pga att jag vill ha en bra dialog och en rimlig plan för de hästar jag tar emot så efter en diskussion valde jag att tacka nej. Är det någonting jag har lärt mig senaste åren så är det att man ska lita på sin magkänsla!
Bus i hagen

Finns det något som är så underbart att titta på som det här?  Glada och busiga grabbar i hagen igår!


Fina hästar

Idag reds alla hästarna förutom Elmer och Callisto som fick en välförtjänt vilodag! Det blev långritt för Ramius barbacka och han gav en riktigt fin känsla idag. Dock konkurrerar han inte ut känslan på Valles rygg nu för den är verkligen bättre än någonsin!

Imorgon står hoppning på schemat för några hästar under eftermiddagen.

Jag går nästan på nålar just nu för att jag vill komma igång, tävla igen och ha fullspäckat schema med saker som händer. Så som det ska vara och så som jag älskar! Längtar verkligen tills tävlingarna drar igång igen. Veckan som kommer nu kommer dock vara mycket händelserik på andra sätt så det ska bli en minst sagt spännande vecka!

 Trimmar på formen

Hästarna jobbas för fullt just nu och känns överlag väldigt bra. Valence och Ramius hoppas mycket banor med fokus på lydnad och rakriktning och känns finare och finare för varje pass. Valenc e känns vrålstark efter arbetet i vinter och känslan med honom är nog bättre än någonsin!

Ville och jag ska hoppa en lite större bana snart igen och han har också kommit i fin form och laddar nu upp inför kommande säsong inför en försäljning. Jag har en bra känsla på honom och för varje gång vi hoppar utvecklas språnget mycket!

Rebell och Elmer rids mest ute i naturen och Elmer är precis hur fin som helst, han har verkligen landat i sig själv den killen. Imorgon kommer en ny försäljningshäst till stallet, mer om det senare!

Idag har jag haft en liten hoppkurs under dagen med banhoppning med fokus på lydnad och teknik. Kul att komma i gång med det igen efter mycket styrkejobb under vintern med serier osv. Överlag mycket hög nivå och fina hästar och elever! Avslutades med lunch och tävlingstänk, planering osv. Tvingar nästan mina elever att vara lika målinriktade som jag själv men än så länge protesterar de inte... ;)

Har anmält till payn jump den 19:e på SRK med Callisto och Ville, ska eventuellt hoppa en häst till då också. Callisto ska hur som helst gå två 110 då, debut för honom! Spännande! Ville går två 120 cm.

Nästa payn jump är två veckor efter och då blir det smygstarten för stjärnorna i stallet, Valence och Ramius! Jag längtar nästan ihjäl mig!


My love

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!

Gårdagens nyårsafton firades hemma med gäster och mycket god mat! Vid tolvslaget stod vi ute i stallet och skålade med hästarna för att hålla koll på att ingen fick panik. Hästarna var överlag mycket lugna och fick mycket morötter av oss alla där ute! :)

I och med nytt år, 2014, så är också alla hästarna ett år äldre! Valence och Ramius blir tolv, vilket jag faktiskt inte ser som någon nackdel. De har ännu ett år med rutin i bagaget och det finns hästar i den absoluta toppen som är flera år äldre än dem och i sina bästa år. Jag ser fram emot ännu ett utvecklande år tillsammans med mina grabbar i de högre klasserna på stora tävlingar under året!

Callisto och Elmer blir fem, vilket kanske är roligast av allt! Nu får de ta steget från 1m till 125 och då börjar det ju ändå bli lite hinder och lite spännande tävlingar att delta med! Elmer kommer nog inte finnas med mig så långt in på året men det ska bli riktigt kul att se hur Callisto axlar manteln som nybliven 5-åring och alla mål som följer med på vägen.

2013 var yttligare ett skadefritt år där hästarna förutom en mindre svullnad i Valles ben över ett par dagar och en hovböld hos en försäljningshäst gick mycket smärtfritt. Valence har nu hållit sig frisk från allt vad har med kotledsinflammationer, senskador mm att göra från att han var fyra år! Och att nämna är att detta blir hans sjätte år i svår hoppning! Vi hoppas att vi får hålla oss lika friska och fina även under 2014!