__

Kursen för Piet Raymakers

Valence skötte sig superfint på kursen för Piet. Han var väldigt energisk men fortfarande väldigt ridbar. Han gjorde både markabretesövningarna och hoppningen väldigt fint, jätterolig och nyttig träning som vanligt! Jag blev bjuden på middag med ett gäng tillsammans med Piet efteråt och det var så intressant att lyssna på hans historier och om hans långa och hårda väg han gått för att nå ditt han en dag kom. Han berättade om massor av intressanta saker, oerhört inspirerande och roligt att få ta del av.

Ramius fick följa med andra dagen på kursen och var inte alls roligt under markarbetet. Jag tror faktiskt inte att jag har ridit en häst som är så pass lite utbildad och väldigt jobbig och tråkig på marken. Men det var så givande och det var stor skillnad från början till slutet av uppvärmningen. Jag fick dessutom massor med bra tips från Piet om hur jag aska jobba vidare för att utveckla honom i dressyrabetet. Hoppningen gick däremot som vanligt bra, han var jättefin! Ramius fick beröm av Piet också som tyckte han hade ett jättestort scope! Väldigt roligt att få höra det!

Valence och Ramius är verkligen mina stjärnor just nu och jag älskar dem båda så oerhört mycket! <3

Skärpning!

Jag vet att min uppdatering har varit urusel länge nu, men det beror också till stor del av att jag har varit så himla sjuk! Jag har fortfarande inte fått upp filmerna på Valence från Runsten (kval och final), lite hoppning på Emma och andra videoklipp jag har tänkt ladda upp. Ska verkligen ta tag i min uppdatering igen!!Lordius <3 En vecka till tillsammans innan besiktningen, jag älskar dig så mycket!

Lugnare med åren?

Så fin som Valle känns nu, åh, det är så underbart! Han är så ridbar, superfin i dressyrarbetet och alla pass vi gör både i hoppning, dressyr och ute i skogen är bara fantastiska! Han blir lugnare, mer och mer ridbar för varje år! Han kanske kommer vara lätt och lugn att rida alltid när han är äldre, vem vet? :) 
 
Klokare för varje år, han är en fröjd att rida när han är mentalt avspänd för all power, energi och fullkomliga balans finns där till hundra procent ändå! Världens bästa och finaste älskling <3

En underbar dag!

Idag har det varit en jättehärlig dag verkligen! Madonnas ägare kom och hälsade på oss och det blev massor med prat, planering, gos med hästarna och även ridning! Donnis såg glad ut över att ha sin välbekanta ryttare på ryggen igen och hon var så fin!

På kvällen hade jag träningar för världens bästa och gulligaste elever, var bara såååå roligt!

Imorgon har jag återigen en rolig dag! Ska rida ut med Disa och Diablo på morgonen, rida några av de andra hästarna på dagen, ha en privatlketion och sen bär det av mot Runsten för träning med Valence för Piet Raiymakers! Sååå roligt!

Ramius får gå på torsdagen istället tänkte jag! :) Han har varit lite gallig i benen efter en längre uteritt för några dagar sen. Jag vet att han dels inte ridits ut mycket alls och är inte så van vid den typen av träning och underlag samt att han nu också går i stora gräshagar med mycket bete som han heller inte har gjort, och att det kan ge reaktion i benen med gallor. Men jag är så nojjig så det är inte klokt! Ingen av mina andra hästar har någonsin gallor så klart man blir småhysterisk! Till min enorma glädje var han supertorr och fin nu på kvällen när vi tog in dem från hagen! Pust!

Nu måste jag verkligen sova! Har varit vaken 15,5 timme nu och det har varit fullt ös hela dagen!

LADY MADONNA! <3

Frisk som en nötkärna!

Nu är jag frisk och hästarna rids och tränas precis som de ska igen! Min vän Amanda har varit här ganska mycket och ridit med mig också. Alla hästarna känns riktigt fina och det är hur härligt som helst att känna sig frisk och stark igen, motivationen är på topp verkligen!

Imorgon kväll ska jag ha träningar igen också, det var väldigt länge sen nu eftersom jag har varit så sjuk så länge. På onsdag ska jag på Piet Raiymakers kurs på Runsten, tar med mig Ramius då. På torsdag är det dag 2 på kursen och det passet får Valence gå. Ser verkligen fra emot träningarna för honom, han kommer med så viktiga små förändringar i ridningen som gör så stor skillnad!

I helgen är det tävling också! Madonna och Ramius ska gå 130 och 140 (inte säkert att Musse går 140), Caruso och Valence får eventuellt följa med på söndagen och gå en varsinn 140.


Skrittade ut på mitt hjärta idag!

Hade finaste sällskapet också i form av Amanda och min andra stjärna Ramius <3 Underbart att komma ut i kvällssolen och njuta av hästarna igen. Nu ska jag sova. Känns som att jag är lite på bättringsvägen nu iallafall.

Amanda red alla de andra hästarna också, så flitig och snäll som hjälper mig så mycket!

Dör snart av uttråkning

Har återigen blivit sjuk såklart, var på sjukhuset igår. Nu ska jag verkligen ta det lugnt tills jag känner mig bra och en dag till utöver det. Dock kan jag redan imorgon skritta ut barbacka en häst per dag.

Tur som det är har jag min fina vän Amanda som är här och rider för fullt på hästarna så de hålls igång som vanligt iallafall.

Jag varierar mellan att sova, titta på inspelade världscuphoppningar, filmer, sova och läsa litegrann. Jätteroligt liv som soffliggare, verkligen... Inte! Nu börjar det dessutom bli jättefint väder ute igen, vill så gärna komma ut och göra saker nu!

Nästa vecka har jag dock massor med roliga saker inplanerade, bland annat kurs på Runsten för bästa Piet Raiymakers igen!!! Valence och Ramius hoppas jag på kan följa med dit.

Vi har också en köpare på finaste Lordius. Det är en jättegullig tjej som verkligen tycker om honom. Det känns väldigt bra med henne och hon bor någon dryg timme från oss så om det blir att hon köper Lorden kanske vi kommer kunna ha kontakt framåt. Det kanske till och med blir så att hon kan komma hit och bo över några dagar då och då med Lorden. Nya vänner är alltid lika roligt, och få ha kontakten kvar med Lordens nya ägare vore ju fantastiskt! Men röntgen och besiktning väntar först nästa vecka!Red finaste Madonna dagen innan jag blev sjuk igen. Hon var helt fantastisk verkligen. Vi red först ut en ganska lång runda och avslutade sedan på ett par större hinder hemma. Hon hoppade makalösa språng!!! Saknade verkligen henne i Runsten, men jag tror samtidigt att det var rätt beslut eftersom hon gått mycket och jag inte var i mitt bästa jag pga att jag varit så sjuk och infektionen inte gått ut min kropp än. Man kan säga vad man vill, men det är tusentals små beslut som tas hela tiden på en runda och när man är sjuk så blir dessa inte alltid lika bra... Har fått flera frågor om varför hon inte var med i Runsten och det beror just på det. Plus att jag brukar lägga ner mycket jobb på att markarbeta henne dagarna innan och inför Strömsholm hade jag inte chans att rida henne själv innan, och detta påverkade både känslan och resultaten. Jag var ju sjuk efter Strömsholm också och visste att jag inte skulle kunna rida hästarna själv innan Runstenshoppet heller. Eftersom Donna påverkas mycket av det fortfarande så valde jag tiillsammans med hennes ägare att stryka hennes starter i Runsten. Längtar dock redan till Madonnas nästa tävling!

Finaldagen

Det var fruktansvärt regn hela dagen, så himla typiskt när det är grästävling och allt. Det knäppaste av allt är att det är regn så gott som varje meeting vi är på!

Valence var helt otroligt duktig i finalen, vi var felfria fram till sista linjen där vi rev a-hindret i tvåkombinationen. Jag kom lite stort in tror jag, och blev inte riktigt klar och ville hjälpa till lite för mycket tror jag. Skulle ha varit kall och kommit in lite närmre på a så hade han varit nolla. Jag ville så gärna komma till omhoppningen alltså, men jag är ändå så glad över att min stjärna är i jättefin form igen och framförallt att vi tillsammans har hittat tillbaka. Det var lite som att rida i en bassäng på vissa delar av banan och då blir Valles galopp ännu mer uppåt, så distanserna blev väldigt långa för oss. Efter trekombinationen var det en linje ner till en oxer där jag borde ha ridit ett extra, tur att man har en så fin häst som kan klippa hindret så stort iallafall. Annars kändes resten av banan bra!

Efter vår ungdomsfinal så flyttade de in resten av klasserna i ridhusuet. Vi kollade på 150 GP som var väldigt kul att se, några riktigt bra ryttare som man inte får se allt för ofta! Därefter började lilla rundans final med Ramius. Han var bra spänd när jag gick in för all publik på läktaren som kom så nära, och tvåans hinder stod precis så man red ut mot läktaren. Där fick jag svårt att få ut honom på linjen men det gick till slut. Annars kändes det jättebra och vi var nolla i grunden. I omhoppningen red jag ändå ganska tighta vägar men han hoppar ju stort och luftigt så hans språng tar lite mer tid i luften. Jag ville inte chansa för mycket heller så vi kom ut med en felfri omhoppning också, det räckte för en 3:e placering i lilla finalen. Så glad över honom! Ska lägga ner mycket, mycket jobb på markarbetet med honom nu, och rida ut mycket för att stärka honom. Tror han kommer bli riktigt bra, jag bara älskar att sitta på hans rygg!

VALENCE OCH RAMIUS TILL FINAL IMORGON!

Valence har varit så fantastisk idag, han hoppade så otroligt fina språng och var mentalt avspänd och en härlig ridkänsla. Han var dubbelnolla och placerad i kvalet, går finalen i ungdoms grand prix imorgon och har ett sent startnummer! Min finaste älskade Valence.

Caruso var kanon på framhoppningen i båda klasserna. Blev väldigt spänd inne på banan i första klassen och rev tvåans och treans räcke. Därefter hoppade han superfint resten av banan. Han fick därefter gå in i GP kvalet. Vi fick fyra nedslag, och det resultatet är ju bara sjukt dåligt, men alla dessa fel kom innan banans sjätte hinder. Därefter hoppade han strålande, hoppade vattengraven så bra, hela trekombinationen med linjen efter fram till en stor oxer och sista linjen. Vi är nu så fundersamma kring Caruso, jag tror att han kommer bli hur bra som helst och att dessa pet beror på orutin och att han måste lära sig att öppna upp lite tidigare bak än han gör. Jag tror också att jag måste rida honom lite annorlunda och flytta ut avsprångspunkten på hinderna ett par decimeter för att han ska få mer plats innan hindret. Men jag verkar i nuläget vara ganska ensam men den känsla jag har för honom. Ska lägga ut min analys jag har och filmen så vore det spännande att höra era åsikter iallafall! Jag ska också ta med honom till Piets träning och förklara problemet jag har, för han kommer upp så fint i luften och river extremt sällan med fram, och är egentligen väldigt angelägen om att inte riva, som jag upplever det, men får touchar bak på vägen upp där han egentligen måste vinkla ut bakbenen lite tidigare. Jag tror egentligen bara att jag behöver ändra något i min teknik som gör att jag kan slippa få de där peten med honom, för höjden och kapaciteten vet jag finns. Jag tror också att hans ringa ålder och rutin skapar dessa nedslag, förra året gick han ganska ofta ner på bakbommarna på oxrarna vilket han iprincip aldrig gör längre.

Ramius gick vidare till finalen i lilla rundan imorgon, vilket är en 120-klass bedömning A1:a på stora gräsbanan. Ska bli jätteroligt!

Superambitiös!

Har hoppat underbara Emma på banan på kvällen, och viljen tjej! Valence var verkligen överambitiös som unghäst men här har han fått en motståndare... Hon är helt underbar på backen och har all världens bjudning på hinder samt kanonsprång och grym hinderuppfattning! :) En stor förmåga som verkligen har stora chanser att utvecklas till någonting riktigt bra!

Fin häst <3

Musse skötte sig lika exemplariskt idag. Dubbelnolla i 110 och superfin även i 120, men fick ett litet pet på ett räcke. Han hoppar emellanåt lite till höger på hinderna (detta var också anledningen till att jag ramlade av i första starten vi gjorde i 110) och det gjorde han på hindret innan så jag gjorde mitt yttersta för att kunna hålla benet och knäet borta från hinderstödet. Det gjorde att vi inte fick optimala förutsättningar till nästa hinder, och fick ett riktigt tråkigt pet. Men han är så fin och ämnad för betydligt större klasser än så här. På framridningen till 120 idag var han dessutom riktigt fin, jättehärlig känsla. Det är så kul att jobba med honom!

Imorgon ska mina prinsar följa med och hoppa på stora banan, det ska bli riktigt roligt.

Nu ska jag på ryttarträff på Runsten! :)


Men åh...

Lorden har dragit av sig en sko i hagen nu på kvällen. Ska åka vid 6 imorgon, kommer ju inte hinna få på den innan eftersom jag inte vågar slå på skor själv... Vill inte starta Valle eller Caruso imorgon heller... Men åh, vet inte hur jag ska göra nu! :/

Morgondagen

Imorgon följer Ramius med och går 110 och 120, vi börjar med dessa småklasser för att lära känna och förstå varandra. Lorden följer även med och går samma klasser.

På lördag börjar egentligen det riktigt roliga för då hoppar jag på stora banan på Runsten, de har ju delat upp klasserna på en större och en mindre bana. Det ska bli riktigt kul. Nu måste jag sova så jag orkar med imorgon!

Något av det gulligaste jag någonsin sett!

Kom precis in på en ny blogg "kommentatorn". Alltså gud vad roligt det var, vilken härlig människa som driver den! Jag tipsar verkligen alla om att kika in på bloggen! Jag brukar bara läsa mina vänners bloggar men denna ska jag följa dagligen, no doubt!

Här är adressen:

http://hastbloggskommentatorn.wordpress.com/


Film Ramius 120 0 fel 10:a


Nöjd med dagen

Inledde med en 110 på Ramius, grunden kändes väldigt enkel, sen klantade jag till det i omhoppningen och han hoppade hur högt som helst och jag fick värsta stöten av hinderstöden på benet, så ramlade av - klantarsel! Han gick därefter 120 och hoppade fantastiskt, vilken känsla i sprången! Musse blev placerad i båda klasserna! :)

Zorba har skött sig jättefint! Dubbelnolla i 110. Sen debuterade vi 120 och hon trampade om till treans oxer, samt fick ett litet pet på ett räcke på tvåan, resten hoppade hon kanon på! Fick två nedslag och två tidsfel¨då jag valde att rida långa, noggranna vägar. Vissa språng visar hon verkligen scope i, kommer nog bli riktigt bra det där!


Provridningen av Lorden gick också bra, trevlig familj och tjejen red honom jättebra. Jag red själv som en kratta när jag visade honom, så trött i huvud och kropp efter hela dagen, men hoppade ändå några språng på 140-145 och han är så fin min kille <3

Nu ska jag vila heeela kvällen, hoppas verkligen inte att jag blir mycket sämre när värktabletterna har slutat verka...

Film på Musse kommer snart!


Inte tålamod nog, eller kanske bara inte tillräckligt förnuftig?

Jag åker och tävlar imorgon trots att jag är långt i från frisk. Jag förstår alla er som tycker att jag är utomordentligt korkad, skulle jag se mig själv utifrån skulle jag vara benägen att hålla med. Men nu ser jag tyvärr saker ur mitt eget perspektiv och kommer alltså prova tävla och se vad jag får för respons från min kropp. Jag har bara en egen häst med och får dessutom skjuts så det blir lugnare än vanligt.

Ramius och jag gör vår första tävling tillsammans, förmodligen gör han sin första tävling på gräs också. Jag har inte hunnit rida honom allt för många gånger själv eftersom jag varit så sjuk, men tror inte att det ska vara några problem. Zorba gör även hon gräsdebut och sin första "riktiga" tävling med lite högre standard, hon debuterar dessutom 120 imorgon.

På kvällen kommer en tjej och provrider Lorden. Hon låter himla go i telefon och det låter som om det skulle kunna passa ridmässigt också, men det ser vi imorgon!

Nu ska jag sova, vet inte riktigt hur jag ska lyckas somna, får sparka mig till sömns varje natt nu när jag bara sover om dagarna och kollar på film. Har läst att man ska tänka sig ett svart hål och bara fokusera på det, eller tvinga sig själv att hålla upp ögonen och sedan blunda långsamt, öppna ögonen och hålla på så ett tag för att sedan, till slut, somna. Kanske värt att testa? ;)


Ramius <3


HÄSTSHOPEN.SE

Hästshopen har fått in väldigt snygga saker från HG (Hervé Godignon-HG ) till butiken, deras träns från Week Collection. De säljer även senskydd och huvor från deras collection.

Fler frågor

Varför är Kulan till salu? Han som är så fin :)

Vi hoppas fortfarande på att kunna behålla honom, om Lorden blir såld så kommer jag behålla honom. Tror att det är den absolut bästa hästen jag har, men att han behöver tid.

När får vi se bilder och film på de nya hästarna + film på Scrållan? =)

När jag blir frisk igen!

Så kul! Men har du inte bara 7 boxar? Nu har du ju 7 hästar på gården + din mammas och Erikas hästar. Hur går det ihop sig? =)

Vi har nya uteboxar! :)

Hur mycket var Valence och Caruso tävlade när du köpte dom?

De hade aldrig startat, Caruso hade precis gjort sina första språng under ryttare eftersom han var tre när jag provred honom. Valence var väldigt grön för sin ålder, 4 år.

Hur länge är det tänkt att du ska ha ”Emma”?

Tanken är att hon ska säljas men att hon förhoppningsvis ska hinna komma upp lite mer i klasserna först, men har redan två som ska komma och provrida henne så får se hur länge hon får stanna. En underbar liten häst!

Hur gammal var du när du köpte din första stor häst? När tycker du att det är bra att lämna ponnyåren?

Hade precis fyllt 15 år när jag köpte Valence. Jag tror att det gynnar ridningen att gå upp på stor häst ganska tidigt, däremot tror jag att rutinen många ryttare får som rider höga klasser och mästerskap på ponny kan vara nyttigt.

Varför känner du att det är så jobbigt att sälja Lorden, du har ju så många olika hästar hemma?

Mest för att han är otroligt speciell och personlig samt att jag egentligen inte känner mig ”färdig” med honom, jag har ännu inte tagit fram allt som finns i honom, han har så mycket stora språng i sig och kan utvecklas väldigt mycket. Jag fäster mig mycket med alla hästar jag har hemma. Men jag måste tyvärr sälja några av mina egna för att kunna ta in fler försäljnings-/tillridningshästar.


Frågor om hästarna

Har fått många frågor om vilka hästar jag rider just nu. Förstår om det är rörigt med så mycket nya namn och allt. All information om det är nästan lättare att följa via min hemsida. Har kopierat inlägget nedan från hemsidan.

Frågor om hästarnaHÄSTARNA I STALLET:

4-12462000160.jpg

Valence

Val f -02 e Athletico - Quito de Baussy - Ahorn, KWPN
Uppfödare: Margaretha Hoeve, Holland
Ägare: Amanda Gullström

"Valle" köptes som 4-åring år 2006 som min första storhäst. "Valle" är en het, väldigt känslig häst med mycket nerv. Han har stort mod och är försiktig på hinder. En riktig kelgris i stallet.

Valence har varit i final i fyra SM, har placeringar i svår hoppning till och med 150. Valence tog en 7:e placering på YRSM inomhus mars 2011. Debuterade internationellt 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=-Shb-mvNnCo&list=UUnuHgz5xj9tr6u58Z8vj0Eg&index=41&feature=plcp
http://www.youtube.com/user/AmandaGullstrom1#p/a/u/1/UR16n1RJ6Os
http://www.youtube.com/watch?v=SRmrou9Dsg4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=yxH2y5ZCkqo

252617-394055883964868-665804930-n.jpg
Caruso

Val f -04 e Indoctro - Calido I - Landgraf, Oldenburger
Uppfödare: Georg Dierker, Tyskland
Ägare: Amanda Gullström

Caruso köptes i januari 2008 som grundinriden 4-åring. En otroligt lovande häst som har mycket lätt för sig med hög ridbarhet.

Caruso har vinster och placeringar upp till och med 140 samt debuterat i svår hoppning 150.

http://www.youtube.com/watch?v=krgS7_J2qqI
http://www.youtube.com/watch?v=o8op48x3NTY
http://www.youtube.com/watch?v=z-RpcTaaDBU

kulan-01.jpg
Silver Bullet

Val f -06 e Cassiano - Lasino - Silvester, Holsteiner
Uppfödare: ZG Wittenberg, Tyskland
Ägare: Eva & Thomas Gullström

"Kulan" köptes i januari 2010 som 4-åring. En kelig kille med hög ridbarhet och stort scope, riktigt hopphuvud. Löshoppar fantastiskt. Gjorde flertalet nollor i 1m-klasser under 2010. Silver Bullet har under 2011 felfria rundor upp till och med 120-klasser. Växer och är tunn fortfarande men en riktig framtidshäst för stora klasser. Matchas för 130-klasser 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=ynB2dquIv90&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=bA7c4y5XT_0
http://www.youtube.com/watch?v=8RaEjlF0A_Y

dsc-4159.jpg
Lady Madonna

Sto f -02 e Cardento - Tasano
Uppfödare: Hans Ingemarson
Ägare: Emilia Bostedt

"Donna" är ett sto som står hos mig för träning och tävling inför försäljning. Hon är ett fantastiskt litet sto med ett otroligt hjärta för hoppning. Försiktig, modig och mycket vilja, pigg och känslig att rida. En riktig fighter inne på tävlingsbanan. Har tidigare tävlats upp till och med 135 men har under de senaste två åren tävlats i lite lägre klasser. Underbar personlighet. Stor glädje att ha henne i stallet!

Felfri och placerad upp till och med 140-klasser. Hoppar stora vattengravar problemfritt. Matchas för svår hoppning under sommaren/hösten 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=95uGw8VYTfM
http://www.youtube.com/watch?v=9LCPLlG4tmM&list=UUnuHgz5xj9tr6u58Z8vj0Eg&index=2&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=Lj3FLldwsUU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=iRysNECZa8k
http://www.youtube.com/watch?v=Lj3FLldwsUU

Lady Madonna är till salu. Vid intresse kontakta gärna mig för mer information (amandavcl@hotmail.com / 0707873099).

35235-147530135260853-100000116026131-516772-642832-n.jpg
Lord Greystoke

Val f -02 e Landlord - Farmer (Voltaire)
Uppfödare: Helen Djupfeldt, Sverige
Ägare: Amanda Gullström

Lord Greystoke köptes i augusti 2008 som insutten 6-åring. Han är otittig, mycket försiktig på hinder och har ett stort hopp. En otroligt personlig och härlig häst!

"Lorden" har placeringar i 130-klasser, felfri 130 nationellt och är färdigkvalad för 140-klasser. Startat 140 under våren. Målet är att bli stadig och ta placeringar i 140 under 2012.

Vid intresse för Lord Greystoke kontakta gärna mig för mer information  (amandavcl@hotmail.com / 0707873099).

http://www.youtube.com/watch?v=D4wzPSGe1VQ&list=UUnuHgz5xj9tr6u58Z8vj0Eg&index=3&feature=plcp
http://www.youtube.com/watchv=rmpTnzK1mnA 
http://www.youtube.com/watch?v=UfJy_Nj0qW0&feature=related
http://www.youtube.com/user/AmandaGullstrom1#p/u/3/EtynDiKX0ak
http://www.youtube.com/watch?v=tWmcwYlqSbE

BILD SAKNAS

Bernity B


Sto f -06 e Larino - Calvados - Voltaire KWPN
Uppfödare: J H. Boomkamp
Ägare: Philippa Dalsgaard

Ett otroligt fint litet skimmelsto med energi, mycket bra gångarter och jättefina språng. Tävlad upp tom 110 än så länge. Här för tävling och försäljning.

http://www.youtube.com/watch?v=xsYAUIUsjj8

dsc-0960.jpg
Ramius

Val f -02 e Cardento - Turban Rose - Chapman
Uppfödare: Carl-Erik Clausen
Ägare:

Ramius är en otroligt härlig individ med fantastiskt språng. Har inte börjat tävla högre klasser förrän sista halvåret, hittills gått två 130-klasser felfritt, men besitter mycket stor potential och kapacitet. Förhoppningsvis en häst för riktigt stora klasser. Ska bli mycket spännande att jobba vidare med honom.


HÄSTAR JAG RIDER ÅT ANDRA:


374691-10150384112593749-645218748-8481646-934282194-n.jpg
Scandinavia WCT

Sto f -08 e VDL Sheraton - Nobel - Irco mena
Uppfödare: Tina Zätterquist & Zara Knutson
Ägare: Johanna Boqvist

"Scrållan" hoppade jag in åt ägaren under hösten 2011. I år ska hon förhoppningsvis ut och tävla 4-årsklasserna. Scrållan rids av sin ägare till vardags men hoppas av mig. Ett riktigt fuxsto med massor av attityd, men modig och bra i huvudet och visar stor lätthet i sina språng!

Tävlad 1m felfritt! Färdigkvalad för semifinal i 4-årschampionat!


dsc-0851.jpg
Zorba

Sto f -05 e Zephyr - Robin Z
Uppfödare: Eva Damberg
Ägare: Eva Damberg och Antonia Haeffner

Zorba är ett storhoppande sto med mycket bra hopphuvud. Rids till vardags av sina ägare men tävlas av mig. Tävlar i dagsläget upp till och med 110-klasser felfritt. Debuterar 120 inom kort.

photo-94599-1407133.jpg

Amoremi

Sto f -05 e Akribori - Romancier
Uppfödare: Annika Andersson, Sverige
Ägare: Christina Klingspor

"Amis" hoppade jag in åt ägaren under våren som 4-åring. Vi deltog därefter i kvalitén i Strömsholm med 9-9 i hoppning, slutade 3:a. Amoremi har varit felfri i flertalet 1m-hoppningar och debuterade i 110 under 2010. Amoremi är mycket försiktig och har stor kapacitet. 

Kommer troligtvis betäckas i vår!

http://www.youtube.com/watch?v=2tGXvE0F7AYWhat would life be without your friends

Idag har jag verkligen tagit det lugnt hela dagen, men kan ändå gå och lägga mig med gott samvete eftersom alla hästarna har blivit ridna ändå. Detta tack vare min fina vän Amanda som slitit hårt men gjort ett grymt bra jobb med hästarna idag. Tusen tack Amanda! Erika har hjälpt till de andra dagarna plus att jag ridit själv, så det känns skönt att alla får hålla igång med träningen som vanligt!

Tyvärr kommer morgondagen se likadan ut för min del, detta för att min chans att kunna delta på Runstenshoppet ska bli större. Jag kommer också ändra mina starter lite där, och dra ner på antalet hästar och starter per dag för att orka med.

På torsdag startar jag bara Ramius och Zorba, båda går 110 + 120. Lorden stannar hemma, har ändå en provridning på honom under kvällen.

På fredag hoppar jag Ramius och Lorden, båda går 110 + 120.

På lördag hoppar jag Valence och Caruso i kvalet i lilla Grand Prix 135, Caruso går även kvalet till stora Grand Prix för rutinens skull 145. Håller på att testa honom i de större klasserna för att kunna avgöra i slutet av juli månad om han kan följa med och starta YRSM utomhus i augusti, han behöver rutin i svårklass innan dess.

På söndag hoppar jag Valence eller Caruso i 140 och hoppas att en av dem går finalen i lilla Grand Prix.

Madonna följer alltså inte med till Runstenshoppet, hon har gått mycket stort ett tag nu och eftersom jag inte vet hur min prestation som ryttare kommer vara så är både hon och hennes ägare värd en ryttare på topp för att det ska vara värt att starta. Jag måste också orka hålla fokus på alla, så max två hästar per dag får det helt enkelt bli.

Fantastiska lilla flicka <3

Bilden från ridskolefoto.se


Hoppning på gräsbanan

Igår hoppade jag Zorba och Ramius på gräsbanan inför Runstenshoppet. Zorba var lite spänd i början över gräset och de tittiga hinderna. Det släppte mer och mer och i slutet kändes det riktigt bra. Hon gör sin största tävling hittills i veckan så det blir spännande att se hur hon reagerar.

Ramius skötte sig så fint och hoppade jättefina språng. Jag har massor av jobb att lägga i markarbetet på honom, och han är rädd för det mesta ute i skogen, men i hoppningen har han ett riktigt bra huvud och språnget finns där. Han är så underbar, att jobba med honom kommer bli bara väldigt mycket glädje!

Jag vill bli frisk nu, är så fruktansvärt trött på min hals, feber och sega kropp. Vad är det här, nu när jag behöver vara som piggast och med motivationen på topp? Gaaaah, blir galen snart.


Zorba igår, fotat av Erika

Valence felfri i 135

Caruso gick 145 och 135 idag, det gick inte så jättebra resulatmässigt men riktigt bra rutin för hans del, och det var så vi tänkte när han fick hoppa 145 på Strömsholm. Han var jättefin över flera språng och mindre bra ibland, samt att min taijming till hinderna inte var jättebra. Han kändes över lag loj idag, redan när mamma ledde honom i början var han seg och inte alls taggad på sin uppgift, förmodligen trött efter alla intryck igår och sina fina språng. Caruso gör inte allt för mycket gratis och måste taggas i gång för att vara alert och jobba, men tror att han tröttnat på mig och min ridning i helgen så har full förståelse för det!

Valence är ju min kille när det är som jobbigast, så fin på framridning och framhoppning, lugn och harmonisk. Pappa hade värsta pepptalk innan jag skulle hoppa med Valence som nog gjorde att vi sen gick in på banan, fightades ihop, hade roligt, var nolla i 135 och det kändes så enkelt och självklart med min stjärna igen. Pappa tyckte att jag var avstängd, inte såg ut att ha så roligt som jag alltid har och var orolig för att jag fortfarande inte är frisk. Vi pratade igenom varför jag håller på med det här, hur mycket jobb jag lägger ner till vardags på alla hästar och att det allra viktigaste faktiskt är  fokus på mina egna och min egen känsla med dem. Med Caruso höll jag liksom på och funderade på hur många galoppsprång jag red på distanserna vilket gör att det inte fungerar, jag måste rida på min känsla på hinderna och inte fokusera på sånna saker. Allting liksom släppte med Valence igen, jag gick in och red bara på min känsla på alla distanser och Valence verkade vara lika glad över att vi var ett team igen. He's the one <3

Jag hoppas att min dåliga taijming i ridningen i helgen beror på att jag varit så fruktansvärt sjuk. Jag åkte ambulans in i lördgs natt till sjukhuset och har, även om jag blivit extremt mycket bättre, feber och ont. Nu ska jag lägga ner lite extra jobb på Madonnas markarbete, Caruso som jag haft lite svårt att få med ytterbogen med i höger varv och hålla Valence på gott humör fram till nästa helg när det är Runstenshoppet! Även Lorden, Ramius och Zorba ska hoppa där. Jag ska se till att sova massor och bli frisk innan dess. Det är så otroligt mycket roliga människor och underbara vänner där också, det ska bli en kanonhelg! Den här helgen får jag bara se som en rutinhelg för oss!


Film Caruso 140 Strömsholm

Filmen från Carusos 140 igår. Han var helt livrädd för tvåans räcke som har skyltar med lastbilar under, för två år sedan stannade han ut sig på dessa i en 120-klass i Strömsholm ;) Men lyckades få över honom ändå trots lite protest från hans sida. Jag gjorde verkligen en supermiss till det räcket han springer förbi, skulle ridit 5 normala lite fram men tappade linjen och red istället för en distans som inte fanns. Annars tycker jag att han hoppade jättebra trots att han tycker att det är lite tittigt och läskigt. En helt fantastisk framtidshäst på alla sätt och vis!


BILD Valence 140 Strömsholm


Ja, kapaciteten finns ju. Bara matte som måste börja skärpa sig nu!

Mina älsklingar i Strömsholm<3
Tack till Fredrik Starck (ridskolefoto.se). Köper bilderna av dig imorgon!

Skitdag

Alltså åh, förmodligen min sämsta tävlingsdag någonsin. Hästarna har egentligen hoppat väldigt väl men fan vilka dåliga resultat! Ännu tråkigare nu när mamma var med mig och tittade för första gången på länge också...

Däremot är jag ledsen över min egen inställning idag, framförallt med Valence inne på banan. Han var så sjukt fin och ridbar hela dagen, men jag kände att kraschen i Falun faktiskt satt hårdare än vad jag trodde. Det här var vår första start efter det och jag red inte alls som jag ska. När jag ser filmen blir jag dock väldigt positivt överraskad för han hoppade så runda språng och hade mycket marginal på många hinder, jättefin genom trekombinationen. Han känns verkligen som att han är på rätt spår, men jag måste få tillbaka min positiva känsla med honom och inte motarbeta och rida lite mer offensivt istället för defensivt som det blir just nu.

Madonna hoppade helt fantastiskt på framhoppningen. Inne på banan kändes det jättebra 1-4 i trekombinationen rev hon b-hindret som var ett räcke. Men det var trippelbarr in och hennes rutin skapar de nedslagen. Sen hoppade jag två hinder lite på skrå och hon fick med sig dem bommarna. Hoppade många superfina språng men kändes matt för jag fick svårt att få med henne i svängarna på hackamoret och hon gick mycket lägre med huvudet än vanligt.

Caruso var superspookey redan på framhoppningen, men sprången var så bra. Han gjorde egentligen allt rätt idag, men jag missade helt distansen mellan 3:an och 4:an så vi kom på en omöjlig distans. Annars var sprången så fina och han kämpade verkligen för att vara nolla trots att hans ryttare inte gav honom optimala förutsättningar direkt... Vi fick alltså ett "stopp" och ett pet och ganska många tidsfel. 

Imorgon får Madonnna stanna hemma och ta det lugnt inför Runstenshoppet. Valence och jag behöver en runda till och Caruso hoppas jag får visa hur duktig han är och att jag skärper mig imorgon. Han har utvecklats så mycket och ger en fantastisk känsla just nu.

Det var världens gulligaste lilla tjej som kom fram till mig idag efter rundan med Caruso och bad om autograf. Jag ber verkligen om ursäkt för att jag inte stannade upp ordentligt och tappade bort henne efter, jag var helt inne i min egna värld för tillfället och frustrerad över dagens resultat. Om du nu läser det här så får du jättegärna komma fram imorgon och så måste jag få säga förlåt! Måste också säga att jag för stunden tänkte att jag inte ens har någon autograf och idag hade många andra ryttare varit bättre förebilder, men det var så gulligt och jag blev helt chockad! Stor kram till dig!

Det här är liksom bara att svälja och glömma, annars kan man ju lika gärna lägga ner redan nu. Dåliga dagar på jobbet har man och man lär sig ännu mer av det. Ny dag i morgon och lägga dessa rundor bakom sig, hästarna var superfina och stora delar av banorna var riktigt bra!

Ett ner i 130

Madonna var mycket mer framme och kändes som vanligt i andra klassen, hon är ju alltid väldigt mån om att inte riva men hon brukar alltid ge en känsla av stort förtoende inne på banan. I en sväng tappade hon tyvärr fästet och halkade till ganska ordentligt bara några galoppsprång innan hindret...Jag fortsatte rida ändå och hon fick ett pet på det hindret då vi kom helt ur rytmen. Inte mycket att göra sånna här dagar, laddar inför mprgondagens 140 med Valence, Caruso och Madonna istället! Lorden får hem och vila, fixa skon samt hålla rent såret och ladda för Runstrnhoppet nästa vecka istället.

Hemsk morgon!

Började med att vi glömde hästpassen, så himla dåligt. När vi väl kom fram har Lorden skrapat upp ett sår på bakhoven och skon sitter dåligt - kan inte starta! Jag får egentligen inte starta utan att visa passen först. Vi får hispa runt som idioter och leta efter överdomaren och be om att få visa upp passen imorgon istället. Tar hur lång tid som helst. När jag till slut får starta genom stt skriva på ett papper som intyg har jag sjukt bråttom med Madonna. Hinner hoppa två språng på framhoppningen. Kommer in på tävlingsbanan och Lorden står utanför staketet och skriker so en blådåre, självklart svarar Donna till sin älskade pojkvän och är inte speciellt fokuserad på mig. Hoppar otroligt runda språng och backar av lite för mycket och blir nästan överförsiktig. Hoppar dock bra 1-5. Distans på sex normala, lite fram i uppförsbacke till en oxer där vi ligger något stort men hon vågadeinte riktigt hoppa av. Fick ett stopp sen hoppade hon den och de två sista oxrarna hur fint som helst. Banan i sig är spektakulär första gången för en häst, gräset är blött och det är vår första grästävling tillsammans. Hon hoppade otroligt väl men när hon backar av så pass mycket måste jag ha ännu mmer ben på. Skönt att hon fick gå 120 idag så hon fick känna på bsnan lite. Nu ska hon snart gå 130 också, får hoppas på att det gör den här dagen till något positivt!

Back on track

Igår mådde jag betydligt bättre! Var hos kiropraktorn på förmiddagen för en check av Bernity (vi kallar henne Emma). Hade också veterinären ute som vaccinerade henne och nykomlingen Ramius, vi kallar honom Musse! Alla hästarna reds dessutom igår, Erika hjälpte mig med en, Kulan och Caruso reds på banan och de andra ut i skogen. Alla var hur fina som helst! Idag har också alla ridits, Emma och Musse lite lugnare eftersom de vaccinerades igår.

Jag kommer alltså åka på Strömsholmstävlingen och det är fyra hästar som ska tävla där. Vi åker mellan såklart. Imorgon är första dagen tävlingarna sätter igång och då följer Madonna och Lorden med. Ska bli hur kul som helst verkligen! Madonna går 130, förklass för laget, Lorden 120 och 130. På fredag följer Caruso, Valence och Madonna med och går alla kvalet till lilla GP 140. Därefter får vi se vilka hästar och klasser det blir lördag och söndag.

Jag är helt överlycklig över att känna mig så mycket bättre igen, och är supertaggad inför Strömsholms fina tävlingar på slottsbanan!


Nykomlingarna...

Den nya försäljningshästen är ett sockersött skimmelsto med toppstam! Larino - Calvados - Voltaire. Hon har tävlats upp tom 110 än så länge, men besitter stor kapacitet. Hon har jättefina gångarter och startade dressyr förra året som femåring med 69 %. Hon har power och energi, men väldigt lätt och härlig att rida! Bilder på henne kommer!

Sen är den nya hästen som så många är nyfikna på en 10-årig valack som hittills startat två 130 med en junior och varit dubbelnolla i båda, startad i 140 men då ramlade ryttaren av pga ett missförstånd. Han är alltså väldigt sent tagen och fortfarande inte bevisat så mycket, men jag blev tipsad om honom av en välkänd tränare och ryttare som rider svår hoppning. Jag åkte och tittade på honom och har aldrig suttit på en häst med de sprången! Tack vare en fantastisk människa blev det möjligt för mig att få ha honom och jag har stora förhoppningar på den här hästen för framtiden. Tror att det här är en stor chans för mig! Det ska bli otroligt roligt och spännande. Finns en hel del jobb kvar att lägga i markarbetet och rutinen i hoppningen, men han besitter mycket stor kapacitet!! Han är skimmel, ca 170 cm e Cardento - Turban rose. Vi kommer göra våra första tävlingsstarter tillsammans under Runstenshoppet! Jag är delägare i honom.

Bilder och filmer på båda två kommer!

www.amandagullstrom.n.nu


Om man ändå kunde behållla alla...

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=618169Silver Bullet, Lady Madonna och Bernity B är också tre hästar i stallet som är till salu. Finns inte på annons. Kontakta mig vid intresse.
www.amandagullstrom.n.nu

Roligt!

Jag fick ett samtal från en tävlingsledare i Strömsholm angående en showklass i höjdhoppning som de ska ha på Strömsholm under fredagskvällen med jättebra prispengar. Jag blev inbjuden om jag själv tyckte att jag hade en häst som jag kunde delta med, hur kul som helst att få en sån förfrågning! Nu blev jag ju dessvärre tvungen att tacka nej eftersom att jag inte vet om jag kommer kunna delta överhuvudtaget, men är ändå väldigt glad över att ha fått frågan! Förra året hoppade den högsta 185 cm. Hade jag varit fullt frisk och hunnit träna lite innan hade jag lätt chansat och varit med på Caruso. Vi har hoppat räcke på 170 cm några gånger som högst, men det har han gjort enkelt! Har ju en bra bit kvar till 185 dock, men bara att delta hade ju varit sjukt kul...

Så himla tråkigt!

Alltså jag dör snart av uttråkning, sova, kolla på en film, äta lite, sova, sitta vid datorn, sova, äta lite, kolla en film... Bläää hatar det här!

Tusen tack till världens bästa vän Erika som rider ut på hästarna åt mig så de får motioneras som vanligt. Hon är så duktig och rider alla hästarna så väl! De två nykomlingarna har dock ingen annan ridit än, men det gör inte allt för mycket nu när de ska acklimatisera sig och allt nu i början. Erika är just nu ute och rider på min älskling, det är ingen annan än jag som ridit honom på säkert över ett år... Men Valence har varit finare än någonsin senaste två veckorna, helt fantastisk, lugn och ridbar så jag är inte så orolig över det. De ska bara ta en lugn tur och Valence är klok!

I eftermiddag ska läkaren ringa och ge svar på det sista provsvaret, det säger ganska mycket om hur mina veckor blir framåt. Om det är så pass allvarligt så kan det dröja ganska lång tid innan jag blir frisk, men om det inte är det så hoppas jag att jag kan börja rida lite smått imorgon eller absolut senast på onsdag. Strömsholmstävlingen siktar jag fortfarande på att delta i! Hästarna känns så himla fina, vi är laddade för de här två fantastiska tävlingarna nu, Strömsholm och Runsten!

Lovar att skriva om de nya hästarna idag också, jag menar, nu har jag ju tid...


You're the love of my life

Natten spenderades på sjukhus

Vaknade med den.mest fruktansvärda smärta jag någonsin känt innanför bröskorgen ner mot magen i natt. Fick åka in till sjukhuset och ta massor med prover men alla värden såg väldigt bra ut. Har fått medicin för magen och måste verkligen börja lyssna på min kropp igen. När jag kom hem från sjukhuset på morgonen kräktes jag dessutom. Min kropp är arg på mig nu! Jag har tagit värktabletter mot mitt halsont och kört på ändå. Nu ångrar jag verkligen gårdagen där jag tog ut mig helt och hållet på hästar som inte ens står i mitt stall :'( Nu hoppas jag att jag tillfrisknar väldigt fort och kan delta på Strömsholmstävlingen som börjar på torsdag... Som ni förstår blev vi tvungna att ställa in tävlingen idag med Madonna och Lorden... :'( Så jäkla arg på mig själv just nu, så himla korkad!

Zorba besitter nog stor potential! :)

Zorba var inte nära em bom i andra klassen heller, dubbelnolla igen! Måste erkänna att jag tror hon har kapacitet att gå långt! Känslan hon ger emellanåt är verkligen fantastiskt och det känns otroligt mycket bättre för varje start! Hon tvekar inte längre utan verkar ha stort förtoende och roligt inne på banan :) Nu ska hon förhoppningsvis med till Runstenshoppet och debutera 120! :)

SCRÅLLAN KLAR FÖR SEMIFINAL!

Efter en nolla i andra 1m-klassen har Scrållan nu satt sina tre nollor och är färdigkvalad för semifinal i 4-årschampionatet i år! Hoppade kanon i första klassen med men tjurade vid utgången och fick ett ner på det hindret. Hon var inte så glad i allt regn och underlaget idag, ganska rejält humör hos rödtotten men hon satte en fin nolla i andra klassen. Nu får hon lite hoppaus och vila ett tag innan vi sätter igång med träning för championatet.

Zorba var superfin, dubbelnolla och placerad i första klassen. Går sin andra start alldeles strax! :)

Två nya hästar i stallet!

Jag tror fortfarande att det är en dröm, men jag har flera gånger under kvällen övertygat mig om att han faktiskt står ute i en box i stallet. Helt otroligt. Jag är så lycklig! Vill verkligen tacka den person som faktiskt gjort den här chansen möjlig!

Har också fått hem ett skimmelsto som en vän till mig ställt här för försäljning, vilket gått fort och jag är hur glad som helst över att kunna ha henne hemma. Hon är 6 år med superstam! Hur fin som helst! Ägaren har själv tävlat svår hoppning och YRSM, så känns som en ära att få det är förtroendet. Är också glad över att jag fick in en ny försäljningshäst så fort!

Nu är det fredagsmys hemma med mamma, tidig sänggång och sedan upp för tävling med Zorba och Scrållan, vi åker redan vid 6-tiden!

Skriver mer imorgon och berättar mer!
 It's like a dream