__

Morgondagen...

Imorgon händer det spännande grejer... :D

BARA FÖR ATT DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA VÄN!Den mest kreativa, lojala, positiva, finaste och snällaste vännen ii världen! Tack för att du finns, jag är så lyckligt lottad som har dig! <3


Onsdag

Hoppträningarna igår gick jättebra. Hoppade Amoremi efter och det var en jäkla fart i henne, några bocksprång blev det också. Avslutade på 130-räcke. Kanske kan få in en filmsnutt på henne på bloggen från igår!

Har ridit Caruso på långtur under förmiddagen samt markarbetat Lorden. Hoppade Scrållan på stora grusbanan också och hon skötte sig super! Blir roligt att tävla henne igen i helgen.

Nu blir det uteritter under kvällen med de andra hästarna!Svar på några frågor

Var ska du tävla med Madonna i helgen? :)

Hon ska tävla i Märsta och hoppa 130 och 140, eventuellt bara 140!
 


Väldigt nyfiken på hur höga bud du fått på Valle? :) hade varit väldigt kul om du ville berätta det, det är ju trots allt du själv som tagit honom till den nivån han befinner sig på idag :D

Det är tyvärr inget jag vill skriva offentligt om på bloggen! Han kommer ändå inte säljas :)


Hej!

Har en häst som hoppar som Amis,med andra ord han överhoppar sig galet mycket ibland.
Har du några tipps på hur man får bort det för det tar ju onödig energi på hästen att hoppa så bana efter bana på tävling,det är ju bra att dom inte vill riva men lagom vore bäst.

Sedan en fråga till; har du något tips för att kunna följa en sån "välhoppande" häst i språnget? Man skjuts ju ur sadeln:0


Jag tror att det är viktigt att hoppa en sån häst ganska regelbundet och framförallt på väldigt små hinder gärna med lite karaktär så att man bygger upp självförtroendet hos hästen och får bort lite av den nästan överdrivna respekten för hindret. En häst som överhoppar sig måste man vara mer försiktig att ta upp i klasserna.

Att ha en låg och mjuk hand brukar underlätta mycket att följa med hästen i språnget, annars handlar det ju mest om vana och balans i språnget. Det kan också vara bra att sitta lite lättare i sadeln och redan i galoppen mot hindret vara lite framme med hästen så att vägen mot hoppsitsen i själva språnget inte blir lika ”lång” eller vad man ska säga! Rygglyft och situps är ju inte heller så dumt ;)


Minst sagt fullspäckad vecka!

I veckan händer det väldigt mycket. Ikväll ska jag ha hoppträningar under kvällen samt hoppa Amoremi efter. Jag ska även hoppa Scrållan i veckan inför hennes tävling i helgen!

På fredag kommer en ny försäljningshäst till stallet. Det ska bli roligt och spännande och äntligen får Erikas häst en boxgranne!

I helgen är det tävling som gäller. Scrållan ska gå två 1m-klasser och Zorba 1m och 110 i avd. A. På söndagen ska jag tävla Madonna 130 och 140 samt Lorden i 120 och 130. Det är ursprungsplanen iallafall.

Nästa vecka drar Strömsholmstävlingarna igång. Lady Madonna och jag blev reserv i laget i kvartsfinalen tyvärr, känns jättetråkigt eftersom att jag älskar att rida i lag och tror att vi hade kunnat bidra med en insats för laget! Jag satsar på Strömsholms lilla Grand Prix med henne då istället men hon ska ändå gå en förklass för lagomgången om vi av någon anledning ska hoppa in och rida i laget ändå. Måste se över alla klasser och dagar i Strömsholm, Valence, Caruso, Madonna och Lorden ska med och tävla under Strömsholmstävlingarna!

Igår åkte Furiosa hem till sina ägare igen. Vill tacka Furiosa och hennes ägare för samarbetet under den här tiden! Det innebär att hennes box numera står tom, så vi får se om det kommer en ny häst såsmåningom.
Zorba dubbelnolla även i andra klassen!

Zorba var dubbelnolla även i 110! :) Hon var lite mattare och jag lyckades inte riktigt hålla ihop henne i galoppen. Alla distanser kändes korta när jag gick banan eftersom hon är så storgalopperad. Jag valde att rida fem fram istället för sex tillbaka mellan ettan och tvåan och då blev hon efter det lite svårare att hålla ihop. Men en bra runda, hennes tredje 110 och femte gången jag satt på henne så vi är supernöjda! Några fler 110 med bra rundor så får hon ta steget upp i 120 sen! :)

Är på tävling

Just nu sitter jag och väntar på att nästa klass ska börja. Zorba var dubbelnolla i förstaklassen och superfin! :)

Igår hade jag och några vänner tjejkväll hemmahos oss. Vi red tillsammans p å gräsbanan och hoppade lite. Madonna var minst sagt överlycklig och superladdad! Avslutade på två högre hinder och hon är bara helt grym! Det gick jättebra för tjejerna med, Erika red Lorden, Elin Caruso, Amanda och Ida på sina hästar. Det är så himla mysigt och roligt att träna tillsammans sådär, jag rider ju så gott som alltid ensam även om det också är väldigt skönt och bra. Men det där ger glädje och mer motivation!! :)

Igår var man ju inte lite stolt över att vara svensk! Loreen, helt fantastikt!!!!

FILM LADY MADONNA 130


FILM LORD GREYSTOKE 130

Jag skäms lite, han är så himla olydig och ser inte så välriden ut direkt... Fick knappt in mina åtta galoppsprång till kombinationen... Men han har ju inte varit ute på så länge och jag får bättre och bättre koll på lydnaden för varje vecka. Underbart att han är så överlycklig och laddad på hinder iallafall, så härlig känsla på honom eftersom han har järnkoll på var han har tassarna och verkligen älskar hinder!!!.


Dagarna som gått

Just nu är det väldigt mycket som händer och uppdateringen här på bloggen har verkligen varit usel sista dagarna. Jag har en sak att berätta men det kommer senare.

Hästarna går riktigt bra nu allihopa och det är riktig sommarvärme! Hästarna går alla i stora gräshagarn nu och alla ser så glada och välmående ut, det är sommar redan i maj! Hur underbart som helst!

Jättemysigt med Erika som inackordeting också, hennes häst är supersocial och jättego på alla sätt, vi har jättefint i stallet och det är underbart både med samarbete av allt stalljobb och framförallt sällskap antingen hela för- eller eftermiddagen beroende på hennes jobbskift! Ett positivt lyft på alla sätt!

Madonna har haft hoppvila sedan Falun och i helgen ska jag börja skutta lite banor på gräsbanan igen, om jag känner henne rätt kommer hon vara måttligt taggad... ;) Hon har tagit det ganska lugnt och jag har faktiskt bara ridit ut på henne, hon känns superfin verkligen. Nu taggar vi för en 140-klass nästa helg, därefter följer hon med till Strömsholm och Runstenshoppet med de andra hästarna.

Kulans tävling blev  tyvärr inställd igår eftersom jag och Erika var på utflykt hela förmiddagen och det blev så stressigt med tid!

Idag var Emma här och red ut med mig, supermysigt!


En härlig dag!

Ja den här dagen har varit helt underbar!

Erika kom hit tidigt i morse och vi fixade jättefint i stallet på morgonen. Därefter bar vi ner de sista hinderna till gräsbanan, byggde upp en bana på 12 språng med nymålade och fina hinder! :) Jag hoppade Valle och Erika sin häst Paul! Det var hur mysigt och roligt som helst!

Lorden och Kulan har också blivit ridna idag! Disa fick hoppträna på kvällen på Caruso, han var hur glad som helst och tyckte det var kul att ha en liten lätt tjej på ryggen och hoppa småhinder! Hade hoppträning för tre andra också, jätteroligt!

Imorgon ska Erika och jag på en spännande utflykt. Därefter hem och rida några av hästarna för att sedan åka på tävling i Södertälje.


Nyinflyttade!

Igår flyttade en av mina närmaste vänner Erika in i stallet med sin häst Paul. Första gången vi har en inackordering i stallet men gud så roligt det är med sällskap! Paul är en jättemysig häst också och snart ska vi släppa ihop honom med mina pojkar! Det kommer bli jätteroligt och Erika har ju varit här otroligt mycket senaste året och hjälpt till både med att rida mina hästar, hjälpa till i stallet och framförallt på alla tävlingar!


Erika och hennes häst Paul! :)

Heldag med Amanda

Idag har min vän Amanda varit här nästan hela dagen. Vi har mockat och gjort stallet, ridit ut tillsammans och haft en väldigt mysig dag!

Valence och Kulan fick komma ut på en tur i skogen med en hel del galoppjobb och lite klättring. Valence var så otroligt energisk och positiv idag, lite het men bara på ett glatt sätt och då är det bara en härlig känsla! Kulan såg väldigt fin ut under Amanda också.

Lorden och Madonna fick komma ut på en långtur med galoppjobb både i större och friare galopp men också mycket jobb i en kort och samlad galopp. Madonna var så pigg och glad idag, hon har fått ta det lite lugnare ett tag nu efter två så långa tävlingshelger med stora klasser, men nu är hon i full gång igen även om hon har hoppvila en vecka till. Hade hackamoret idag och hon var verkligen superfin. Lorden var också energisk och såg ut att jobba väldigt fint med Amanda!


Valence då och nu

Tycker du att valence var bättre förr? Känns som ni vann mer då men det kanske bara är något jag fått för mig! Svara gärna i ett inlägg! :)


Resultatmässigt så var han bättre ”förr” eller vad man ska säga. I år har vi haft massor med rundor med 4 och 8 fel. Men som häst är han betydligt bättre än förr. Han hoppar mycket bättre och lättare över stora hinder och är betydligt mycket mer ridbar på marken än förr. Han är en häst som vissa dagar är lugnare mentalt och hoppar då helt fantastiskt, medan vissa dagar är han hetare och mer stressad och får då alldeles för bråttom i sina språng.

Jag tycker också att vi har gjort många väldigt bra rundor men att det inte har givit utdelning i resultatlistorna. Men mycket av detta tror jag innerst inne egentligen sitter i mitt huvud, att jag tänker för mycket, ändrar på saker i ridningen och känner mig dålig som ryttare till honom när det inte går bra. Han är en extremt svårriden häst just pga att han otroligt nervig, het, stark samtidigt som han är superkänslig och enormt lättstressad. Han är också min första häst som nästan såldes som ”problemhäst” som fyraåring, där många ryttare försökt förstå sig på honom men inte lyckats. Jag var knappt femton år när jag köpte honom då, och har gjort min debut i 120, 130, 140 och 150 på hans rygg! Har gjort mina första svenska mästerskap och allt sånt på honom, så vi har båda lärt oss av varandra, han har lärt mig lika mycket som jag har lärt honom!

Vi hade en kanonsäsong 2010 utomhus när vi var nolla i alla starter utom en! Men när vi red utomhus SM ett år som junior så var han så enormt het och galen på framhoppningen att pappa var jätterädd, vi ringde min tränare Ted som sa att jag skulle hoppa av hästen, leda honom för hand och sedan hoppa upp precis innan jag fick gå in på banan! På det sättet beter han sig inte längre, han är mycket lugnare, kommit så mycket längre i markarbetet och hoppar stora hinder på ett bättre sätt med mer marginal än innan. Vi har också senaste året ridit mycket större och svårare tävlingar än förut!

Så, jag vill svara som så på din fråga att nej, som häst är han mycket bättre idag än för ett par år sedan men jag har de senaste åren ridit och tävlat så många fler andra hästar än honom som i sin tur gjort att jag ändrat min ridning lite efter dem. När det går dåligt med Valence så gräver jag ner mig väldigt mycket, för jag vet hur kapabel han är men det är svårt att inte känna sig dålig som ryttare att inte hantera honom. Min tränare har också ridit honom och sagt att han är otroligt känslig och svårriden som häst. Och de få vänner som fått rida honom har haft precis samma uppfattning, min mamma skrittade fem minuter innan hon kastade sig av honom av ren rädsla! Det är en häst som är enormt begåvad och fantastisk när han finns med mig och har sina bra dagar, men som också är fruktansvärt svår och frustrerande att rida vissa dagar. Jag tror att vi har varit i en formsvacka rent resultatmässigt ett tag och att det snart kommer vända och ta oss ett snäpp högre än någonsin. Han är min livs bästa vän, en häst med helt otrolig personlighet och som har givit mig chansen att utvecklas som ryttare dit jag är idag!Något att se fram emot!

Om två veckor är det Strömsholmstävlingen igen! Att hoppa på den där stora slottsbanan på gräs är en fantastisk känsla! Veckan därpå är det dessutom Runstenshoppet som också är ett av årets absolut bästa tävlingar! :D

Valence när vi vann Ungdoms Grand Prix i Runstenshoppet 2010. Förra året blev vi trea. I år kommer Valence gå stora Grand Prix och så får jag hoppas att Caruso eller Lady Madonna tar sig till finalen i Ungdoms grand prix och försvara platsen!

FILM CARUSO 140 2:a

Han kändes så himla fin och duktig på den här otroligt sluttande gräsbanan! Jag red lite dåligt till trippeln och la in ett extra onödigt galoppsprång, annars kändes ridningen och rundan bra! Slutade på en andra plats! :)


Caruso dubbelnolla och 2:a i 140!

Caruso avslutade dagen med två felfria rundor i 140, slutade på en andra placering. Caruso kändes otroligt fin idag! Grattis till min fina vän Kelly som vann 140, känns helt okej att förlora segern till henne idag ;) Mer om tävlingen idag och film senare!

LADY "FIGHTING" MADONNA 140

Två bilder på fantastiska Donna i 140 i Falun. Stort tack till Lina Andersson som tagit bilderna på oss!På väg hem

Scrållan var felfri även i sin andra 1m klass! Duktig! Dock var hon mycket tröttare i andra klassen så hon surade lite vid ingången. Många jättefina språng däremot! :)

Zorba var jätteduktig om än lite matt. Ett pet på ett plank i 110. Hon hoppade stort och väl, hennes livs andra 110 så vi var nöjda! :)

Nu ska jag hem och rida mina andra hästar! :)

Felfria!

Tävligen har än så länge börjat jättebra! Scrållan nolla i 1m unghästklass och Zorba dubbelnolla i första klassen! :)

Tävling imorgon

Scrållan och Zorba ska tävla imorgon, inga hästar från mitt stall hemma följer alltså med. Lite skönt ändå, har bara mina egna saker att packa. Vi ska åka hemifrån kl sju så det blir upp väldigt tidigt imorgon bitti. Scrållan hoppar två 1m och Zorba 1m och 110. Vår första riktiga tävling tillsammans, hennes andra 110 i sitt liv. Lite pirrigt ändå, har suttit på henne sammanlagt tre gånger hittills, hoppas det går bra! :)

Har markarbetat Valence, Caruso, Furiosa och Kulan idag på gräsbanan. Nyttiga och bra pass med alla fyra, jobbade genom dem ordentligt!

Ett steg tillbaka och tre steg fram

Furiosa kändes så himla fin idag, hon har aldrig gått i en så bra form och känts så elastisk och fin som hon var idag. Det var verkligen vårt bästa ridpass tillsammans hittills. Jag är så himla glad över det. Förra veckan kändes det som att vi backade lite, men efter några dagars vila känns hon nu finare än någonsin. Ska bli spännande att se om hon känns lika fin på tävlingen på söndag.

Valence red jag som sagt ut på, han var väldigt energisk och fin! När vi kom hem hoppade vi ett par språng hemma på banan och han bjöd på lika mycket som vanligt och hoppade väl. Så stentuff i huvudet vad gäller hinder den hästen. Enormt mod!

Madonna, Caruso och Lorden reds också ut och alla var superfina! :) Härlig solig dag med superfina hästar och fin vän på besök! :)

Gårdagen

Kulan kändes jättefin i första klassen igår och var felfri, kändes dock väldigt matt och vinglig i andra klassen och därför väldigt svårt att komma till bra avsprångspunkter. Språngkvalitén var väldigt blandad i andra klassen. Det var hans första utomhustävling för i år också, nästa vecka åker vi dit igen och gör två starter. Tror att det är viktigt att han får komma ut och tävla lite eftersom han blir så pass mycket vingligare fortfarande på tävlingar än hemma. Han hoppade däremot riktigt vatten under ett räcke igår på tävlingen jättebra! :) Men han är så mycket bebis både i kropp och knopp fortfarande!

Nu ska jag ut och rida Valence på en liten tur i skogen, mys! Första gången sedan starten i lördags!

Svar på några frågor

Åh va roligt för dig :) Vilken häst ska lämna stallet? Är det redan bestämt vilken häst som ska komma till helgen eller kan man ta kontakt med dig nu? Kram

Ingen häst ska i nuläget lämna stallet men vi har två nya uteboxar nu, en till Erika och en som jag kan ta emot en häst till i för utbildning eller försäljning. Det är några som hört av sig men ingenting är bestämt. Så vid intresse får man gärna ta kontakt med mig via telefon eller mail! : )

Hur tänker du med unghästar? :) Har en sjuåring som hoppat felfritt upp till 110, och hur avgör man vad hästen klarar? Vad krävs av häst och ryttare att ta steget upp en klass?
Varför rider du just dom klasserna med just den hästen?
Vore väldigt kul att läsa, eftersom att du "varit med ett tag" och har ridit en hel del unghästar upp i klasserna :)
Lång fråga men hoppas på svar iaf x)

Det beror på så mycket saker och hur trygg och säker man känner sig som ryttare i större klasser och hur hästen är. Men jag brukar säga att man ska ha några felfria rundor på en höjd och det ska kännas lätt innan man går upp en klass. Har man en häst som är väldigt stark i huvudet kan man gå upp snabbare i klasserna än om man har en väldigt, väldigt försiktig häst så får man gå upp i klasserna lugnare. Valence och Caruso är båda mycket modiga på stora hinder, Caruso brukar gå bättre när han får hoppa större klasser och anstränga sig lite! Valence varierar jag klasserna med ganska mycket mellan 130-150-starter även om de allra flesta ligger runt 140-145. Kulan är väldigt  modig mentalt men väldigt ung och valpig fortfarande, så honom tar jag det lugnt med nu som unghäst och tar upp honom på riktigt som 8-9-åring. Caruso gick 130 felfritt redan som femåring, så han har alltid varit väldigt färdig för sin ålder medan Kulan istället är lite sen i kroppen för sin ålder. Lady Madonna och Lorden är båda mycket försiktiga på hinder så de försöker jag variera klasserna med och när de fått gå upp ett snäpp i en större klass gå ner ett par klasser innan nästa stora klass. Rådfråga med din tränare och känn efter, känns 110 enkelt och ni vill ha en ny utmaning så välj en bra tävlingsplats och debutera 120 så om ni känner er redo! : )

Kan inte du lägga upp en film från typ första tävlingen? Jag tycker hon har blivit såå fin med mycket bättre galopp och hopp än tidigare, men det skulle vara kul att se hur hon egentligen var förut. :)

Ska höra med ägaren först om det är okej. Hon har en helt annan galopp, attityd och hoppning i sig nu, det är så himla kul!

Vilka hästar är till salu hos dig nu? :)

All information om det finns på min hemsida, vid intresse för någon av hästarna är det bara att kontakta mig via telefon eller mail!

www.amandagullstrom.n.nuVeterinärbesök

Idag kommer veterinären ut och tar hand om Carusos tänder! Senare i eftermiddag åker jag på unghästtävling med Kulan! Bästa Erika följer med! :) <3


Sen tisdagskväll

Kan inte sova, är fortfarande helt uppe i varv! Kom hem kvart i tio efter nästan sju och en halv timme borta hemifrån. Träningarna gick iallafall jättebra idag, det var väldigt roligt!

Scrållan hoppade jättefint idag, hon har tuffat på sig ordentligt och går som tåget. Eftersom hon är så försiktig har hon känts lite avvaktande mot vissa hinder men nu har hon världens största självförtroende, riktigt roligt!

Zorba hoppade också väldigt väl idag. Vi hoppade en bana på 110 och några språng på 120, hon gjorde det lätt och kändes fin. Ska bli spännande att tävla henne på lördag också.

Amoremi var helt sjuk idag! Herrejävlarns vad hon hoppar den damen! Hon var riktigt på hugget med enormt mycket energi, och det avslutande räcket ut på en linje låg på 130 och hon hoppade hinderstöden ut kan man säga... Har lite småångest för att vi inte filmade henne... Får bli nästa gång! Nu är det bestämt att hon ska betäckas nästa år istället då det är ett annat sto i stallet som också ska betäckas då. Kanske får Amoremi komma ut på några tävlingar i sommar och höst då om hon fortsätter kännas så fin och hoppa så där. Hon har enorm kapacitet i sig den hästen!


Amis första 130-språng i sitt liv... Hon överhoppade sig litegrann...

HAPPYFACE! :D

En av mina absolut närmaste vänner Erika ska flytta hit till vårt stall i helgen med sin häst Paul! Detta kommer innebära massor med positiva saker. Vi kommer hjälpas åt med stallet många dagar i veckan och bara vikten av sällskap i stallet väger väldigt tungt! Det kommer bli så himla roligt! Hennes häst är också en väldigt snäll valack som hon tävlar i hoppning med, vi hoppas att han ska kunna smälta in i vår flock också. Ser fram emot det här hur mycket som helst! Vi har egentligen alltid sagt tvärnej till att ha andra i stallet men det här känns helt rätt, jag behöver hjälp i stallet för att klara av allting och att för första gången få sällskap och slippa vara själv alltid är precis hur kul som helst! :D Jag kommer också ha en box ledig hemma från och med helgen, så ska ta in en till försäljnings-/tillridningshäst då förhoppningsvis :)

En av de första gångerna Paul hoppades under ryttare när jag fick hjälpa Erika för hon hade brutet ben! Han är jättefin! :)


Tisdag

Nu går alla hästarna i gräshagarna och betet är kraftigt redan, men nu har de fått vänja sig under flera veckor så det ska inte vara några problem. Det är så fantastiskt att titta på dem, de är så glada och ivriga för allt gräs! Mysigt!

Nu ska jag ut och sätta fart med det sista i stallet och ridningen. Furiosa, Lorden och Kulan ska gå idag! Sen bär det iväg från halv tre och kommer inte hem förrän vid nio ikväll!


En härlig måndag

Det har faktiskt varit en riktigt bra dag! Valence är helt kall och torr i benen, ser glad och harmonisk ut. Alla hästarna verkar över lag energiska, pigga och har en härlig glans i pälsen. Att sommaren nästan är här är lika underbart för oss allihopa!

Furiosa och Kulan gick båda väldigt bra under ridpassen idag!! Finingar!

Träningen gick också himla bra idag. Min elev är ung och lite osäker i hoppningen fortfarande, och har dessutom en häst som har mycket egna idéer och kan vara lite osäker och samtidigt tuff i ridningen till hinder. Nu har vi börjat om lite från början igen efter ett vinteruppehåll och idag skulle vi för första gången sätta ihop flera hinder i en följd. Då gjorde vi istället så att jag hoppade hästen innan henne över alla hinder som vi dessutom gjorde lite tittiga. Därefter höjde vi lite och jag hoppade en kort bana igen. Efter det satte hon sig upp igen och blev överlycklig, för då visste hästen vad den skulle göra, och de skuttade runt en liten bana utan några som helst problem. Det blev en väldigt positiv bild för både ryttare och häst, så ekipaget i sig tog i sin tur många steg framåt tillsammans inte minst i förtroende mellan dem. Ibland får man vara lite kreativ och testa nya saker, i det här läget blev det väldigt positiv och stor skillnad! :)

Imorgon ska jag rida hästarna hemma. På eftermiddagen har jag tre grupper med hoppträning, ska bli jättekul. Jag ska också hoppa Scrållan och det 7-åriga stoet Zorba innan träningarna börjar samt Amoremi efter träningarna har slutat på kvällen. Fullproppad dag med andra ord, med massor av hoppning - bättre blir det inte! ;) :)

Superkul med alla kommentarer, tack till er som svarat! Har verkligen varit roligt att läsa! Ska försöka göra lite statistik på det där sen! :)

EN LÄSARFRÅGA :D

Vilken av hästarna skulle ni helst vilja ha - och varför? :D Vore verkligen jätteroligt om så många som möjligt svarade!

Valence 10 år


Caruso 8 år


Lord Greystoke 10 år


Silver Bullet 6 år


Lady Madonna 10 år


Furiosa 8 år


Amoremi 7 år


Scandinavia 4 år

Så ser veckan ut...

Hästarna fick komma ut i de stora hagarna idag, och det uppskattades verkligen!

Valence vilar resten av veckan och jag kommer bara ta några promenader med honom. Madonna ska bara ut på små lugna uteritter i skogen den här veckan, och får dessutom hoppvila nu två veckor framåt (förutom eventuella provridningar).

Caruso vilar fram till hans tänder är fixade, eventuellt någon uteritt med hackamore. Hoppas få hit veterinären nu i början/mitten av veckan. Lorden och jag ska jobba ordentligt i markarbetet och i slutet av veckan kommer vi lägga in hinder på låg höjd i arbetet. Han hoppar så himla fina språng och är påå god väg tillbaka i kondition och styrka, men lydnaden har vi en lång bit kvar på! Han känns inte så välriden just nu skulle man kunna säga ;)

Furiosa ska ridas som vanligt i veckan och kommer tävla på söndag i 120 + 130! :) Kulan rids också som vanligt och tävlar en unghästtävling på onsdag 120 + 120. På lördag går Scrållan 1m + 1m, jag ska tävla Diablo en klass 1m samt ett svart sjuårigt sto i 1m och 110.

Jag har en hel del träningar i veckan så det gör verkligen inget att några av hästarna tar det lite lugnt.

Nu blir det att hålla i pengarna ett tag och det kommer dröja länge innan nästa meeting med hästarna. Men som tur är så blir det inte mycket mindre roliga tävlingar för det, vi har ju både Strömsholm och Årsta runsten framför oss i början av juni. Innan dess är det lokala/regionala hopptävlingar som gäller med andra hästar!

Det är också mycket annat spännande som händer i veckan...

Furiosa :)

Natt, dag, förmiddag och eftermiddag

Det beskriver nog mina hästar ganska bra. Jag har tittat på filmer och kan bara konstatera att alla hästarna jag rider är otroligt olika... Inte konstigt att jag får trångt på vissa distanser på Caruso efter att ha hoppat Valence eller Madonna. Från superhet, till ganska loj, till väldigt stark till extremt känslig till mycket storgalopperad till kortgalopperad! Jag tror det kan vara otroligt nyttigt just nu när jag själv utbildar mig som ryttare och det är jätteviktigt att rida alla olika typer av hästar och lösa alla möjliga typer av problem. Men såsmåningom i framtiden borde man nog försöka hålla sig till någorlunda lika hästar så man slipper anpassa ridningen så otroligt mycket till så himla olika hästar och ridstilar... Nu hoppas jag kunna forma mina hästar dit jag vill ha dem så väl som möjligt, trots att de är så egna som individer... Bara en tanke!


Söndag

Hoppade 140 på Caruso med hackamore efter alla hans tandproblem under helgen. Kändes bra på framhoppningen men på banan fungerade det inte alls. Ingen bra runda idag för vår del. Fick inget läge alls in i trekombinationen och han vek av, samt ett jättedumt pet på fyrans räcke. I veckan blir det att fixa tänderna på honom och hoppas att han snart kan vara back on track, detta var ingen bra helg för honom!

Madonna var nolla och placerad i 130, så duktig!

Lorden superfin i 130 men noll kontroll till ett hinder! Måste hitta ett bett där jag kan få tillbaka honom på linjerna för han är ute och tävlar med mig fortfarande. Sen blir det massor med dressyrarbete för hans del. Däremot har många språng varit fantastiska under helgen!

Valence kollades av veterinären och det verkar inte vara något allvarligt alls med honom, phu... Mitt hjärta!

Nu är jag helt slut både i huvudet och kroppen, lite egen tid i rummet behövs nu. Mobilen avstängd, helt själv och en film är precis vad jag behöver just nu.


LADY MADONNA 140 0+0 fel 8:e placering!La in ett extra till sista, blev nog lite väl noggrann för ville så gärna sätta nollan. Hon var bara heeeeelt fantastisk, finaste flickan i världen <3

Film från Carusos 150-debut kommer när vi kommit hem från Falun!

Lördagen i Falun

LADY MADONNA ÄR EN STJÄRNA! Hon var idag dubbelnolla och dessutom en ganska bra tid i omhoppningen, det räckte till en 8:e placering i en klass med 17 placerade!! :D Hon var helt fantastisk, jag är så glad! ÄNTLIGEN KOM NOLLAN! :D

Lorden var också superduktig idag, dubbelnolla o 130 och placerad!! Han var mycket lydigare även om han fortfarande inte lyssnar speciellt bra, men nu gick det iallafall att få runt honom skapligt runt banan och riva vill han ju inte göra. Jättehärligt!

Valence hoppade så himla bra på framhoppningen, höjde räcket till 160 och han kändes toppenfin. Inne på banan hoppade han super på ettan, jag klantade mig och la in ett extra till tvåan så vi kom för nära, jättefin trean och fyran. Sen kom trekombinationen som var väldigt kort, jag sa redan till pappa innan att det är kort på ett mellan a och b samt kort på två galoppsprång mellan b- och c-hindret. Förra året var han ju felfri nio språng i en 150 tills vi kom in i trekombinationen och han gick på ett ut istället för två, vilket såklart resulterade i att vi totalkraschade. Detta var till vår stora besvikelse precis vad som hände idag :'( Jag satte ändå tillbaka galoppen ordentligt in, och rätade upp mig som tusan till c-hindret men han bara klippte av och hoppade på ett och ramlade rakt igenom c-hindret. Han är liksom övermodig och har ingen självbevarelsedrift. Det känns sjukt jobbigt när jag själv vet att jag gjorde allt som stod i min makt att få tillbaka honom och få in två, och han hade lätt fått in det, ändå bara kastar han sig fram och försöker gå på ett. Vi landade väldigt läskigt i kraschen och Valle är nu lite stel och inte helt fräsch i traven. Dock ingen värme eller sviullnad i benen så det är förmodligen "bara" en sträckning. Både han och jag hade ju kunnat skada oss allvarligt. Valence har gjort så här säkert ett tiotal gånger sedan han var 5 år och jag minns i en 140 för två år sedan när han klippte c-hindret på ett galoppsprång när det skulle vara två, men då lyckades jag ändå på något vänster länga ut tygeln och hänga med och då klarade han hindret med stor marginal. Men det funkar ju inte att rida på det sättet, han måste ha så mycket självbevarelsedrift att backa av. Det blev vårt slut på den här helgen, jättetråkigt. Skulle han bara backa av lite mer på hinderna så skulle han dansa runt i 150, men det sitter som alltid tyvärr i hans mentala. Som Ted sagt, all kapacitet har han, men huvudet sätter stopp för hur långt han kan gå. Men nu jävlar ska jag ta hjälp av Piet med detta, han måste kunna hjälpa mig att lösa det.

Caruso fick fyra nedslag, vet att det är sjukt mycket och dåligt resultat, men jag är faktiskt nöjd. Jag ser det som att han hoppade 10 språng superfint felfritt idag! Han gjorde många bra språng och alla oxrar var riktigt stora och breda, och han hoppade många av dem väldigt lätt. Han har ju tidigare haft tendens att gå ner på bakbommarna men idag fick vi två helt onödiga pet på två räcken som jag vet att han enkelt hade klarat. Jag red på sju som det skulle vara till tvåan men satt nog kvar lite i Valles lite kortare och runda galopp för Caruso är mycket mer storgalpperad. Vi kom för nära och han rev med fram. Sen rev han a-oxern i tvåkombinationen. Det jag kände idag var iallafall att Caruso verkligen kommer kunna gå 150 riktigt bra, det känns så kul! Måste dock kolla tänderna igen nästa vecka, för han går mycket emot bettet just nu. Han har en missbildad tand som vi behöver behandla 1-2 gånger per år och nu var det nästan ett år sedan, nu börjar han få problem med den igen och det måste åtgärdas.

Imorgon hoppar Caruso 140, Madonna och Lorden 130.

Bettbyte

Imorgon går jag tillbaka till det raka babypelhamet till Caruso. Han har ju lite problem med tänderna på en sida och blir lätt svår i munnen när man rider. Idag red jag på mitt tre3delade babypelham på honom men han blev lite störd av det bettet idag, så imorgon går vi tillbaka till stången igen som han ändå gått bra på. Valence däremot har gått från stången till det tredelade och han trivs mycket bättre på det! Lorden ska jag vara lite mer bestämd på vad gäller förhållningarna och hoppas på att han lyssnar bättre på mig då!!!

Något som var riktigt irriterande idag var min CWD sadel som plötsligt börjat åka bak jättemycket på Caruso... Imorgon måste jag verkligen ha förbygel och testa med en kortare sadelgjord. När vi kommer hem måste vi nog kolla hur vidare bra sadeln ligger just nu på Caruso, för så har den aldrig gjort förut. Jag sadlade om TRE gånger på framhoppningen och ändå åkte den tillbaka bara efter ett par språng :/

LADY MADONNA 140 FALUN

Seriöst, pappa tycker vi ska sälja Caruso... Han tycker mer om Madonna! ;) Den här flickan kommer kunna hoppa 150-klasser felfritt om något år, känns som hon gör 140 lättare och lättare för varje start. Jag tycker hon känns fantastisk och ridningen känns bra, nollorna kommer när vi får in flytet igen, just nu tycker jag att vi glör bra rundor men att det ändå inte går hela vägen fram. Men känslan är så bra och den gör mig riktigt glad. Jag älskar den här lilla flickan så mycket!

Här var underlaget ändå betydligt bättre än när Caruso hoppade drygt en timme senare... Då kan ni förstår hur jäkla blött det faktiskt var! Madonna skuttade lite i bak i galoppen och gillade nog egentligen inte alls all gegga, men hon var riktigt fokuserad och hungrig på hinderna iallafall!

Fantastiskt fina hästar!

Lorden hoppade många riktiga kanonsprång i dagens 130, rev tyvärr näst sista och a-hindret i den sista trekombinationen i 130. Han är väldigt stark för mig mellan hinderna och jag får inte genom förhållningarna än, men härligt att han har så fantastisk bjudning. Rider på samma bett imorgon och är med bestämd när jag tar igenom förhållningarna så får vi se! :) 1-7 hoppade han grymt bra på.

Madonna är övertaggad men gud så fin hon är. Hon hade ett snöpligt pet på b-hindret i trekombinationen, la henne väldigt bra in tycker jag, ett så där otroligt tråkigt fel igen, att nollan aldrig kommer. Hon hoppar däremot helt fantatsiskt och leker runt i 140 nu, enormt självförtroende! Däremot vägrade hon få på sig bakskydden idag, hon tappade ett på framhoppningen för allt vatten gjorde att karborren släppte, och när vi skulle försöka få på skyddet igen ville hon inte alls. Hon tyckte nog att det var lite obehagligt för all sand som hamnade mellan benet och skyddet. Vi fick helt enkelt dra av det andra bakskydden också och hoppa utan idag!

Valence var otroligt fin idag, så himla lycklig över min älskling. Han hade ett nedslag på c-hindret, det var superkort både mellan a-b och b-c i trekombinationen och han var på väg att gå på studs till c-hindret och jag höll i. Han har gjort det förut på tävling en gång och faktiskt klarat 140-kombinationen ändå, men det är inte att föredra, lite läskigt faktiskt... Han kändes hur som helst skitfin idag, så jag är väldigt nöjd. Han är verkligen min absolut bästa häst!

Caruso hoppade jättebra på framhoppningen med stod emot och hoppade väldigt blandade språng inne på banan. Det är helt vattenfyllt och stora pölar på heeeeeela banan, det har ju regnat nästan konstant hela dagen. Caruso tyckte inte om det alls så jag fick nästan jaga på honom lite. Han rev två hinder men jag var mest nöjd att jag fick runt honom idag eftersom han tyckte underlaget var riktigt läskigt att hoppa på.

Det var en oxer som stod så det var en enorm vattenpöl säker tre meter framför och hela vägen fram och under hindret. Många hästar tyckte det var jätteobehagligt, Caruso klarade den oxern men var väldigt spänd. Madonna och Valence behövde jag bara supporta med lite mer ben. Jag var lite orolig för hur Donna skulle reagera på det här blötleriga underlaget men hon gick som tåget, så sjukt underbar häst. Helt såld!

Imorgon går Lorden 130, Madonna 140, Valence och Caruso 150. Caruso får börja jobba och anstränga sig lite nu, han går 140 på söndag så imorgon får han gå in och jobba i sin 150-debut. Det behöver han, vill att han ska börja tagga till lite mer och anstränga sig!

Madonnas 140 kommer snart upp här på bloggen. Jag är däremot sjukt ledsen för Valence runda blev aldrig filmad :( :( Pappa råkade trycka två gånger på REC så det var typ 1 sekund av hans runda som blev filmad, ni förstår inte hur mycket jag grämer mig över detta när han var så himla fin... :'(

Framme i Falun

Nu har hästarna veterinärbesiktats och varit ute på promenad. Det regnar sjukt mycket just nu i Falun och underlaget ser riktigt blött ut, får se vad hästarna känner för det.

Furiosa fick stanna hemma för att hon inte känts alls bra i ridningen under veckan, jag ville inte ta med henne till en så pass stor tävling när hon inte känns helt fit for fight just nu. Några dagars paus får hon istället så får jag se i mitten av nästa vecka om hon känns bättre, då ska hon gå en regional tävling 120+130 nästa helg istället. För att hennes ägare skulle slippa kasta pengarna i sjön så ersatte vi hennes plats med Lorden istället. Tänkte först ta med Kulan och rida unghästklasser här men han är redan anmäld och betald till en unghästtävling på onsdag eftermiddag. Lorden har gått ganska hårt i veckan så jag hoppas att han känner sig taggad ändå, men det känns som det för han är helt speedad för tillfället. Madonna verkar dessutom väldigt lycklig över att ha sin pojkvän med sig på tävling.

Valence, Madonna, Caruso och Lorden är alltså de fyra hästarna som är med oss till Falun. Lorden går 130 idag medan de andra tre går 140.


Fullt ös!

Idag har jag sjukt mycket att göra! Som tur är kommer min fina vän Amanda och hjälper mig med allt. Ikväll rullar vi mot Falun med fyra hästar, inte konstigt att det är sjukt mycket att packa...


HÄSTSHOPEN.SE

Fick hem ett nytt schabrak igår från Hästshopen!! Jag skulle inte kalla mig själv märkesfreak men vad gäller schabrak så är Equiline Octagon nästan ett måste för det är de överlägset bästa schabraken enligt mig, både i passform, utseende och kvalité. De ska vara tryckavlastande för hästarnas ryggar och av egen erfarenhet håller de sig i jättefint skick även efter mååååånga tvättar. Så gissa om jag blev lycklig när jag fick just ett sånt, marinblått Equiline Octagon schabrak! Hur glad som helst! Jättestort tack till Hästshopen!

Dessa schabrak finns att beställa hos Hästshopen i olika färger och passpoaler, man kan också matcha med huva och lindor till. Priset på dessa schabrak ligger också lägre på Hästshopen än på många andra ställen. Jag har betalat 699 kr för ett och 799 kr för två där jag gjorde egna passpoaler på de vita tävlingsschabraken jag har Hos Hästshopen ligger de på 499 kr!
 

Grabbgänget!

Hästarna har sedan några veckor tillbaka fått komma ut i en av de stora hagarna som vi använder då och då året om. Det har vuxit lite gräs i hagen åtminstone så de kan gå och noppa lite i gräset hela dagarna. Alla fem killarna (Valence, Caruso, Lorden, Kulan och Herkules) går tillsammans och verkar njuta av både gräset och sällskapet! Längtar till vi kan släppa ut alla hästar i de riktiga sommarhagarna!

Ridpass

Har ridit Valence och Madonna nu på förmiddagen. Donna reds ut på en ganska lugn tur i skogen, hoppade henne lite igår på små hinder på gräsbanan inför helgen. Valence longerades igår och fick gå ett markarbetespass på banan som avslutades med hoppning över en liten serie med en spets på ett räcke. Han var riktigt fin idag!

Igår reds Kulan ut i skogen och Caruso vilade. Furiosa longerades igår och slog lite mot pessoan i början men jobbade riktigt, riktigt fint på slutet! Lorden red jag på gräsbanan och hoppade över små hinder, jobbade med lydnad, längre banor för konditionens skull och avslutade med att hoppa en annan bana med korta svängar. Han var hur fin som helst!

Hästen som betyder allt

Nu har vi bestämt oss för att Valence helt enkelt får bli min läromästare i 150-klasser. Jag lägger alltså alla YR-kval och allt åt sidan med honom utom YRSM utomhus i sommar förstås. Detta är mitt sista år som young rider och jag måste redan nu börja tänka på och matcha mig själv och hästarna mot senioråren. Det är egentligen då det hela börjar på riktigt. Valence är så tuff i huvudet och hoppar lätt över stora hinder. För mig ger en 150-klass med ett par nedslag mycket, mycket mer än att rida runt i 140-klasser på honom. Jag pratade för ett par år sedan med en av Sveriges bästa unga ryttare som då sa till mig att en av hennes hästar lika gärna kunde komma ut med fyra nedslag i 130-140 som att komma ut med vinst, att det var en häst hon inte kunde räkna med i mästerskap på samma sätt som sin andra bästa häst men att hon använde den för att få rutin som ryttare i 150. Jag har nu funderat och Valence är svår och kan pga sitt heta temperament få med sig en bom, men han är en fantastisk häst som ligger mig allra varmast om hjärtat. Det är inte fy skam att ha en så fin häst som man älskar så mycket som sin läromästare i dessa stora klasser. Om han kan ge mig massor av 150-rutin kommer jag kunna matcha fram bland annat Caruso och Kulan på ett mycket mycket bättre sätt. Vi köpte honom som 4-åring där han varit på tre försäljningsstall på mindre än ett år och aldrig blivit såld. Valence är ingen häst jag någonsin kommer kunna sälja, vi har varit tillsammans i sex år nu och ridit fem- och sexårschampionat, ett tjugotal starter i svår hoppning samt fem svenska mästerskap med fyra finaler och nationshoppning för unga ryttare utomlands. Han är praktiskt taget hästen som lärt mig nästan allt och jag vill följa honom livet ut. Vi har hittills gjort tre starter i 150 och nu får han fortsätta ge mig mycket rutin i dessa klasser! :)


Norrköping byts ut mot Falun

Tar med mig alla fyra hästarna till Falun istället och hoppar över Norrköping i år. I helgen tävlar jag alltså Valence, Caruso, Lady Madonna och Furiosa i Falun! :) Kommer sakna min fina Lorden hemma den helgen men han tävlar helgen därpå istället! Kulan tävlar nästa onsdag i unghästklasser i Södertälje :) Det är också bra unghästklasser i närheten för Scrållan under Norrköpingshelgen så det blir nog bra att jag är hemma då så vi kan åka på dem. Norrköping ligger också veckan före Strömsholmstävlingen som alla hästarna ska gå så det känns helt rätt att skippa den helgen.
Carusos andra 140-start utomhus förra året i Falun som 7-åring!

En härlig måndag

Kulan kändes så himla fin idag, nu börjar han kännas mer vuxen och stadig att rida, helt underbart! Vi red på gräsbanan och hoppade lite små hinder. Jag hade bland annat två räcken där jag växlade antalet galoppsprång mellan, han var så noggrann och fin! Jobbade honom ordentligt på marken också och han gav en fantastisk känsla, hade honom mycket mer framme på bettet och som sagt, väldigt stadig! Bebis kanske börjar växa i sin stora kropp nu sakta men säkert!

Furiosa gick sådär idag, kändes verkligen att jag inte ridit henne på ett tag. Får jobba henne på samma sätt imorgon också.

Caruso var hyperenergisk, men jäklar vilken underbar häst han är! Vi gjorde samma hoppövningar på gräsbanan som jag gjorde med Kulan och han var verkligen supersuperpigg. Avslutade med några språng på 150 på räckerna inför helgen och han hoppade superfina språng och väldigt lätt. Mamma var nere med mig och det var väldigt roligt att hon fick se Caruso hoppa lite större språng hemma igen, det var så länge sen!


Kulisbulis <3

Kunder från Irland?

Jag ska kanske visa några av hästarna i stallet för kunder från Irland i veckan eller nästa vecka... Det är med skräckblandad förtjusning måste jag erkänna. Får se hur det blir med det för det måste passa in i planeringen eftersom vi åker till Falun på torsdag. Om det gick skulle jag helst behålla alla mina hästar och ha dem strosandes i hagarna hemma som pensionärer i framtiden! Känns lite sorgligt om man aldrig mer skulle få se dem igen och inte har någon aning om vad som händer med dem. Men hahr också insett att man måste sälja bra hästar för att kunna överleva ekonomiskt i den här sporten och ta sig fram som tävlingsryttare.


Förmiddagen

Har precis ätit lunch efter en riktig långtur i skogen med Lorden tillsammans med Erika och hennes häst. Det blev massor med galoppjobb, mycket samlat och även klättring. Lorden var hur fin som helst idag! Nu ska jag ut i solen igen och inviga gräsbanan med Furiosa, Kulan och Caruso. Valle och Donna får en heldag i de stora hagarna idag!

Det är verkligen urmysigt att vara hemma igen med alla hästarna igen!

Donnis i Skyrup


Videoklipp Skyrup

Madonna var nästan på gränsen till lite het i den här klassen, lite övertaggad... Kändes ändå som en bra runda och vi vände innanför på en del hinder ändå! Första utanför placering blev vi.Donnis i 135. Det var 6 lite fram på den linjen men jag kände att vi inte skulle räcka fram riktigt och la in ett extra´. Vi kom då lite nära och hon fick ett nätt frambensfel. Inte i en bom annars. Jätteglad över att hon hoppade vattengraven så okomplicerat också. Tar på mig det nedslaget.

Madonna kändes jättefin, trots att banan verkligen inte passade henne egentligen då distanserna var väldigt mycket framåt. Bestämde mig redan innan för att försöka rida på "rätt" antal galoppsprång och hon gjorde de två första distaanserna toppenbra. Den tredje distansen fick jag lägga in ett extra och hon hoppade strålande. In i trekombinationern kändes hon avvaktande och jag fick då rida på henne lite in, vilket gjorde att hon blev lite spänd och flack, rev dessvärre a och b. Jag hade kunnat sätta tillbaka henne ännu mer inför kombinationen, det hade kunnat underlätta för henne. Det här var Donnas 140 debut utomhus.


Madonna kändes så fin den här rundan i 140. Hon hoppade helt fantastiska språng på flera hinder. Ridningen kändes bra och jag skulle inte göra om något om jag fick göra det igen. Hon blev väldigt låg på a och b i just den tvåkombinationen trots att jag gav henne alla förutsättningar. Kombinationen låg i skugga så vet inte om det påverkarde henne eller om det var just rutinen som gjorde att hon rev dessa två. Dock ser man huur otroligt väl hon hoppar upp sig i nästa tvåkombination, där hon istället har nästan 2 dm till godo :)Valence 135. Kändes som en riktigt bra runda, han hoppade jättefint. När man ser första språnget i slowmotion ser man att han tappar en framhov på ettan. Kändes verkligen inte som att jag kunde göra något åt det alls... :/


Valence 140. Varken kändes eller hördes att han var i första hindret. Fick sedan ett frambensfel på en oxer där vi fick kort på fyra efter att ha fått rida fram lite på linjen innan. Kändes ändå som en bra runda, men med två tråkiga nedslag.


Valence 140-final. Kändes lite matt och hoppade inte med samma starka avstamp som vanligt. Rev tidigt på banan, kändes som att sprången bara blev bättre och bättre. Tycker nästan att Valle får ta på sig nedslagen idag, han får två helt onödiga frambensfel.

Inte vår helg

Vi har haft en fantastisk resa till Skåne med bra väder och underbar tälvingsbana. Hästarna har verkligen känts fina och ridningen bra men det har trots det inte gått vår väg alls. Jag måste ändå säga att jag skulle göra om de flesta rundorna på precis samma sätt även om jag fick göra om det, så jag kan inte deppa och vara missnöjd.

Valence har känts bra i helgen i alla de tre sista klasserna, lite matt i hoppet idag i finalen. Min teknik har blivit bättre och bättre för varje runda och jag börjar känna mig mer säker i den. Han har hoppat fantastiskt i trekombinationen i alla fyra rundor, så det är jag väldigt glad över. Vi är på väg till rätt spår igen, men ännu sitter inte resultaten och vi får onödiga nedslag som både han och jag kan ta på oss.

Madonna har visat så mycket kvalitéer i helgen, vilka fantastiska språng hon har i sig, jag känner mig helöt övertygad om att hon kan gå 150-klasser. På de flesta enkelhinderna (oxrar och räcken) gör hon språng som heter duga med luft och otroligt fin teknik, men tyvärr är hon fortfarande lite tveksam in i kombinationerna och blir lite spänd och för avvaktande. Jag tror att detta bara beror på hennes ringa rutin, detta var faktiskt hennes debut i 140 utomhus. När hon själv inser hur jäkla bra hon faktiskt är även i kombinationerna så kommer nollorna rulla in. Hon är en helt fantastisk häst.

Det här var första gången jag körde själv utan pappa till en så stor tävling långt bort. Erika och jag åkte helt själva och jag är riktigt glad och stolt över hur bra vi klarat av resan och allt! Världens största tack till min underbara vän som följde med och som hjälpt till med så mycket och stöttat under helgen! Puss på dig, du är bäst!

Ska lägga upp rundorna här på bloggen ikväll, spännande att se vad ni har för analyser också!

Underbara hästar

Madonna har hoppat fantastiska språng i helgen. Felfri 130, felfri 140 till sista hindret dom var trekombination där hon blev lite platt och tyvärr rev a och b. Sjukt fin idag i 135 men snuddade ett hinder litelitegrann och förstås rullade den ner. Hoppade super i trekombinationen idag och över stora vattengraven.

Valence var inte så bra i första klassen 130, fick två ner. Red därför 140 som kändes jättebra, dessvärre föll jag tillbaka i gamla tekiken på två hinder som vi fick pet på, mitt fel och tekniken som fortfarande inte sitter. Idag fick vi till en riktigt bra runda i 135 men där han tappade vänster framhov på ettan och fyra fel. Annars hoppade han helt fantastiska språng och rundan var väldigt rytmisk. Just nu känner jag mig lite uppgiven och känner att vi inte har någon medvind men det är nu jag måste kämpa på och lämna rundorna bakom mig och se allt positivt. Jag fick en finalplats på söndag vilket jag är jätteglad för, Valence går finalen eftersom han känns så himla fin och har mer rutin medan Madonna gör sin sista start för helgen med en 140 imorgon. Nu ska jag se det som en ny dag imorgon och ha kul. Hästarna är helt underbara, resultaten kommer!

Helgens klasser

Planen är som så att Madonna går 130,140, 135 och 140 i helgen. Valence 130, 135 och 140-final. Skulle Donnis kvala till finalen så kommer jag förmodligen välja henne där och hoppa en större klass med Valence en av dagarna, 145 eller 150. :) Står lite öppen inför val av klasser i helgen men så ser iallafall grundplanen ut! :)

On the road

Nu har vi kört i ca 1,5 timme och vi kommer pausa i Jönköping med middag så hästarna kan få i sig vatten och betfor. Erika slutade jobbet vid halv tre och jag hade massor att göra med hästarna hemma så vi kunde inte komma iväg tidigare. Vi beräknar att vara nere vid tio, halv elva ikväll. Valence och Madonna är nybadade och fina, gick glatt på lastbilen och verkar taggade! Det ska verkligen bli jätterolugt och jag hoppas att resan går bra, Erika och jag turas om att köra! :) Ska försöka hålla uppdateringen igång på bloggen också! :)

Onsdag morgon

Idag åker jag till Skåne för tävling resten av veckan med Valence och Madonna! :D Erika följer med mig vilket kommer bli sjukt roligt!

Däremot har jag ju tusen saker att göra innan vi åker. Har hittills på morgonen hunnit mocka alla boxar, gjort stallet, packat hö, städat rent och gjort hästdelen i lastbilen klar. Hästarna går nakna i solen och myser. Känns jättebra att Valle och Donna får gå några timmar i hagen innan vi rullar mot Skåne. Nu ska jag äta en sen frukost sen ut och fortsätta igen!

Gårdagens tävling

Scrållan var supersuperduktig igår! Hennes första tävling utomhus och andra riktiga tävling i hennes liv! Hon var nolla i första 1m klassen och hade ett snöpligt nedslag på sista hindret i den andra 1m klassen. Nedslaget berodde på att vi kom lite för nära, det var en linje på fem galoppsprång efter en tvåkombination och hon bjöd så himla väl att hon enkelt räckte fram och till och med fick lite trångt. Det är en ny häst varje gång jag rider henne och utvecklingen går verkligen framåt med stormsteg, så roligt!

Calle gick riktigt dåligt igår, två ner i 1m och tre ner i 110. I andra klassen var ridningen mellan hinderna dock tusen gånger bättre än i första, men han sitter fortfarande inte på bak och hoppar inte upp sig i fram så som jag vill och vet att han kan. Jag är nu osäker på om jag faktiskt borde fortsätta tävla Calle eftersom det i nuläget inte blir en positiv bild för någon av oss. Jag kan längre inte ge honom en trevlig runda inne på banan eftersom han är så himla olik att rida och jag inte kan forma om detta under en halvtimmes framridning och framhoppning på en tävling varannan månad. Det går att ha ett sånt samarbete om man rider på liknande sätt och att jag kan ha hästen där mellan hand och skänkel, lydig och på bakbenen när jag rider. Jag upplever nu att han går lite på bogarna och han blir för min smak alldeles för olydig och drar iväg mot hinderna istället för att ha bjudningen fram till bettet och vänta. Jag måste fundera men det känns verkligen inte bra just nu för min del, det är en häst som egentligen är väldigt felfri på hinder, han ska absolut inte ha så många nedslag i dem klasserna inne på banan.

Jag hoppade en annans häst igår också efter att klassen innan för ryttaren inte gått bra. Jag har suttit på henne en gång innan för ett år sedan, men har alltid tyckt mycket om hästen och det finns stora språng i henne! Hon fick ett stopp på tvåans oxer och därefter fanns det ett vattenhinder och ett alternativhinder som nummer fem. Jag frågade ägaren vilket jag skulle välja och de ville att jag skulle prova vattenhindret vilket jag gjorde men det var hästen inte alls tränad nog för att hoppa. Vi fick därför ett stopp till där, så jag tog alternativhindret efter och hoppade resten av banan strålande. Jag visste dock uinte att man fick 4 fel för försa stoppet och 8 fel för andra stoppet på tävling!? Hur länge har det varit så? Vi drog på oss en massa fel och tidsfel igår på en runda som jag ändå än nöjd med, hästen var inte nära en bom! Efter klassen fick jag också höra att det var hästens debut i 110, kanske var bra att jag inte fick höra det innan... Jag ska evenutellt fortsätta tävla det här stoet då de vill att hon ska upp lite i klasserna, så det kan bli roligt. Det är en häst med mycket stora språng i sig.

När vi kom hem från tävlingen åkte jag iväg för att hålla träning för fem stycken. Efter det hoppade jag Amis när hennes ägare var med och hon var jättefin verkligen! Erika var med och tog några bilder, en nedanför på fina flickan!