__

Valence 140-placerad

Båda hästarna var jättefina i dagens huvudklass 140. Valence felfri i grunden, rev sista i omhoppningen. Slutade på en 8:e placering. Jättefin! ♥

Ramius också suprer, tog dock tag i fel hinder, fick fyra fel. Han är så rolig, lite svår inomhus men han suger tag i alla hinder framför näsan inne på banan. Helt rätt inställning men han blir störd när jag "styr om" på annat hinder... Kanske skulle han vara lite mer mån om att lyssna på sin pilot. Ramius har hoppat riktigt bra hela helgen! :) Härligt att sista dagen kändes så bra med mina fina grabbar! Vi behövde den här helgen för att komma igång! :)

Världens bästa pappa har varit på telefon många gånger under helgen och haft viktiga samtal för att hjälpa mig att hitta tillbaka till positiv känsla och självförtroende. Det hjälpte mig verkligen och igår var jag tillbaka i mig själv igen efter att ha varit riktigt låg första två dagarna. Min underbara vän Amanda har också stöttat och vi har haft en härlig helg med mycket skratt. Troligtvis precis vad som behövdes efter flera tuffa och intensiva veckor!

Fina hästar men dålig dag!

Skitdag idag. Båda hästarna har egentligen hoppat mycket bra. Valence känns jättefin men timingen stämmer inte hundra. Vi har ju inte tävlat sedan SM och vi behöver nog bara komma i gång igen.

Ramius känns fin. Hade en värdelös framhoppning. Resulterade i nedslag ettan och tvåan. Hoppade sedan strålande hela banan utom en oxer vi kom nära på. Inte så mycket att säga. Han känns fin!

Ibland känns det helt enkelt inte riktigt hundra på banan trots att hästarna känns i bra form. Jag har några riktigt jobbiga veckor bakom mig som kan påverka. Detta är också en kom-igång-tävling för oss vilket verkligen behövs. Hopoas att några fler bitar faller på plats imorgon!


Fina hästar idag!

Ramius dubbelnolla och hoppade mycket bra! Lite nervös och överenergisk, som vanligt alldeles uppjagad av att vara hemifrån... De kilon han äntligen lagt på sig kommer vara som bortblåsta efter helgen :/.

Valence kändes oförskämt fin på framhoppningen. Fantastisk! Hoppade även kanon på banan men jag gjorde en dundermiss så ett ner på det hindret.

Imorgon 140 med båda! Kul att tävla dem igen!

Fullspäckad dag!

Den här torsdagen har verkligen gått i högt tempo från början till slut och trots att schemat såg tufft ut har jag hunnit med allt jag skulle.

Morgonen började med frukost tillsammans med bästa vännen, planering och packning av sovkläder inför helgen. Vi red sedan ut och konditionstränade på Rebell och Kulan innan Amanda gav sig iväg till jobbet.

Därefter har dagen varit fylld av bland annat ridning av Valence och Ramius, smörja alla saker, packa sadelskåp, göra rent lastbilen, packa väskor, mocka hela stallet, kratta gården, packa hö inför helgen, annat foder, täcken och tanka fullt i lastbilen. Jag var också iväg och tankade fullt i lastbilen, köpte dieselrengöring och kylarvätska, handlade mat och frukt inför resan samt badade hästarna. Hann dessutom med långa telefonsamtal under arbetet och lite medhjälpare på banan till Freja som studshoppade sin fina 4-åring. Nu är lastbilen packad med allt och hästarna står nybadade och nyfriserade i stallet.

Det är skönt att vi bestämde oss för att åka imorgon i stället för idag. Båda hästarna reser bra, det är inte jättelångt och jag tror att de uppskattar en dag till hemma i sina egna boxar. Kl 6 imorgon bitti rullar lastbilen sedan beräknar vi ha ca 4 h innan första start efter att vi kommit fram. Imorgon inleder både Valence och Ramius med en 130-klass.

En nybadad och fortfarande lie blöt Vallis i boxen tagen av Amandas mobilkamera! :)
 En tuff period i livet

Jag har haft en tuff period ett tag. Det har varit en rörig period med hästar, ägare, försäljningar, samarbeten och en vardag som gått konstant i 180.

Det är bara att konstatera att det är en tuff och hårt sport där man som liten ynkling utan föräldrabakgrund och stora drömmar ibland tvivlar och känner att resan kanske är för svår. Jag behöver ibland lite tid till att bara landa.

Ser fram emot att tävla i helgen. Skönt att komma iväg, lämna vardagen för en stund och bara fokusera på tävlandet ett tag. Dessutom följer bästa vännen med och mina älskade hästar Valence och Ramius. Det är mycket förberedelser men när vi väl sätter oss i lastbilen och kör iväg kan vi pusta ut och ha en härlig helg.

Har planerat upp vår- och sommarsäsongen, prioriterat och valt bort tävlingar och mål. Allt måste gå runt ekonomiskt också, och man måste hinna med vardagen så det går inte att göra allt. Mitt stora fokus i år kommer ligga på Valence och Ramius och vår resa mot den högre seniornivån i Sverige. Unghästarna kommer få komma ut och växa under året men de meeting- och reseavgifterna jag kan lägga ska få gå till mina bästa hästar.

Nu har jag ventilerat tankarna rakt ut i världen där både människor som vill en väl och inte får ta del av det, vet inte vad som blir bättre av det egentligen. Men nu ska jag ut och hoppa lite serier med mina underbara unghästar Nino och Listo tillsammans med Amanda och hennes Kula! Individer som finns där i vått och torrt och får en att må bra!

Vad vore livet utan dig?
 
 

Rebell felfri i sin 130-debut!

Rebell har hoppat magiskt på framhoppningen idag som var utomhus. Det gör mig bara ännu mer sugen på att få starta i gång utomhussäsongen där han kan få börja använda galoppen ordentligt!

Han rev ett i 120-klassen efter en brytsväng där hindret var ganska skymt av ett annat hinder. Annars en godkänd runda! I 130 var han återigen fantastisk på framhoppningen och inne på banan satte han en ganska säker nolla! Så duktig! Det är mycket jobb mellan hindrena både med galoppen och ridbarheten mellan hindrena. Men det räddas av en väldigt snabb reaktionsförmåga, försiktighet och uppmärksamhet på hinder. Det kommer komma med tiden och går inte att stressa fram. Han har en lovande framtid att möta!

Callisto rev första hindret i 120, hade 4 fel i dagens klass. Även om han gör det enkelt och ett pet så tidigt i säsongen är väldigt bra resultat, så är känslan inte av Callistorang, inte ens nära. Han känns mycket mattare och hans otroligt starka avstamp i sprången finns inte där. Jag tror både att han är i en växtperiod och att våren gör sitt, så nu blir det en lugnare period för honom. Han har tävlingsuppehåll i drygt en månad och det är nog mycket välbehövligt. Han ska inte vara en stjärna förrän om flera år, och en dag kommer han att vara min bästa häst. Nu är han bara ett barn och jag tycker att det är viktigt att lyssna till signalerna unghästarna ger!

Nästa vecka sätter det ÄNTLIGEN i gång på allvar igen med stallets stjärnor Valle och Mius, vilket jag verkligen har längtat efter! Är otroligt tacksam över att ha Rebell i stallet också då han kanske kommer kunna ta Donnas "plats" som en av stallets topp tre som kan gå de lite större klasserna. 140-ambitionen till i sommar känns plötsligt inte alls så långt bort...

 

Underbar lördag!

Haft en helt underbar lördag! Dagen började med morgonfodring och utsläpp tillsammans med Amanda. Därefter uteritt i solen!

Visade en häst vid lunch oxäch sedan spenderades eftermiddagen på hästryggen i solen med min älskade pojkvän. Vi red bland annat långtur på Valence och Ramius! :)

Imorgon tävling med dessa två! :)Fina Nino!

Nino skötte sig mycket bra på dagens P&J och hoppade felfritt och väl. Nu tror jag äntligen att saker börjar landa för honom och att den lilla rutinen han hittills har fått på olika tävlingsplatser har givit honom ett annat lugn och en trygghet. Redan i collectingring var publiken nära men han var helt avspänd.

Kommer bli en mycket intressant vår tillsammans med spänstiga, fina lilla Nino!

 

Ramius uppfödare?

Är det någon som läser min blogg som känner till Ramius uppfödare Carl-Erik Clausen? Jag vet att det är en som känner Ramius väldigt väl som unghäst som läser min blogg...

Är det någon som vet hur jag skulle kunna få kontakt med honom, antingen via telefon eller mail? Han verkar inte ha någon facebook i alla fall.

Maila gärna mig om ni vet: amandavcl@hotmail.com

Tack på förhand!

Träningstävling med busen ikväll!

Innan dess mycket stalljobb och ridning, fantastiskt väder idag!

På söndag är det tävling igen, Rebell går 120 & 130, Callisto går 120!

I helgen ska jag passa på att ha riktigt mysigt och äta gott med min älskling också eftersom vi är helt själva på gården! :)
Killen som hoppade alldeles fantastiskt igår! ♥
FILM RAMIUS 130

Riktigt konstigt språng på ettan, har problem med ytterbogen i vänster varv. Annars kändes det som en bra start på säsongen!


En riktigt bra helg

Hästarna har varit jättefina i helgen!

Ramius och jag gjorde vår första riktiga tävling i år och han satte en fin dubbelnolla i gårdagens 130 och knep en placering, hoppade mycket bra!!

Callisto debuterade 120 och kändes redan på framridningen lite mattare, tittigare och vingligare än normalt. Han är ju bara barnet så det skiljer sig lite från dag till dag och självklart beroende på hur veckan sett ut och så. Han gjorde det ändå lekande lätt, känns inte som att han behöver ta i alls. Tittade som tusan på ettan så fick trycka på honom där, tyvärr gjorde jag en miss in i kombinationen så han rev a-hindret. Men 4 fel i debuten är klart godkänt! :)

Rebell har återigen levererat fin och felfri hoppning i helgen! Dubbelnolla i både 110 och 120, inte i en bom. På framhoppningen i andra klassen fick han mig att lufta ordentligt ur sadeln. Han är lite bökig att rida, slår lite med huvudet efter hindrena ibland, är stor med sina 184 cm men vi klickar väldigt bra och jag är väldigt, väldigt glad i den här hästen. Han är kvick och försiktig, stort språng. Ska bli spännande att se vad som blir av honom! Nästa helg debuterar han 130!

Imeldina har gått fint idag! 0+4 i 110 och ett pet på sista hindret i 120 tyvärr. Varit rejält spänd på framhoppningen men hoppat riktigt bra inne på banan! Glada och nöjda, vår första tävling inomhus tillsammans och första tävlingen sedan september förra året!


Fredag

Idag är det ridning och stalljobb på schemat, därefter packa och förbereda inför morgondagens tävling. Det ska bli riktigt roligt att få tävla på hemmaklubben i helgen, en fantastisk anläggning, härlig stämning och skönt att slippa åka så långt hemifrån.

Som ni redan vet tävlar Ramius och Callisto på lördag. Det blir debut i 120 för Callisto, alltid lika spännande. Det var bara några veckor sedan han gjorde sin 110-debut. Ganska stort steg från 4-års ålder till 5 år. När jag har en så fin unghäst i stallet kan jag inte bli annat än sugen att lösa kvalificeringspapper till Falsterbo. Men samtidigt handlar det om stora pengar och lång resa för Callisto som ännu är bara barnet. Så just nu lutar det åt att satsa på roliga unghästtävlingar, tex under Runsten i sommar, och kanske Champion of the youngsters. Men vi får se, nu har vi i alla fall en spännande debut att se fram emot imorgon.

På söndag tävlar jag Imeldina och Rebell i 110 och 120, eventuellt följer även Ville med och går samma klasser. Det blir en rolig helg med mycket starter. Firar dessutom min pojkväns mammas 50-årsdag på lördag kväll, roligt!

Längtar till stjärnan kommer ut nästa gång, han fick ett rejält tävlingsbreak efter SM.En underbar onsdag!

Jag har nog haft en av de härligaste dagarna i mitt liv idag! Vädret har varit fantastiskt, jag har ridit och pysslat hela dagen och hästarna har gått nakna i vårsolen!

Innan jag satte fart med hästarna hemma åkte jag och hoppade fyraåringen e Cartier som vi hoppade in för två månader sedan. Det gick kalas och han hoppade enkel bana helt okomplicerat! Därefter mycket socialt umgänge med två underbara människor på anläggningen!

Ramius känns otroligt fin just nu. Vi hade en underbar uteritt i skogen och han var så lätt och fin i handen, harmonisk, lyhörd och gav bästa känslan hittills. Jag kände hur jag satt och log större delen av ridpasset och han kändes minst lika glad och lycklig som jag!

Callisto och jag gav oss ut på en härlig runda med lite galoppjobb på grusvägarna. Han har varit lite tittig och jobbig under en period men det verkar vara på väg att släppa. Idag var han helt med på noterna och med så avspänd häst blev ridbarheten grym. Avslutade med att gå in på banan och hoppa några språng med pappa som hjälp. En stor bred oxer pch ett högt räcke för en så ung häst men galet vilka kvaliteer han besitter. Gud måste ha velat mig väl när den här hästen hamnade i mina händer, han är fantastisk.

Red också ut på Valle som jobbat en hel del på banan senaste veckan. Han är lite ojämn just nu, strålande fin ibland och andra stunder het som ett strykjärn. Men vore det lätt så skulle han ju inte Valence...

Därefter fick jag sällskap på långtur med Rebell i form av Freja och hennes fina fyråring. Underbart i eftermiddagssolen!

Avslutade kvällen med passet jag skrev om på banan med bomjobb!
Framkalla problemen i vardagsarbetet

Idag hjälpte Amanda mig väldigt mycket med Nino. Vi red bombana tillsammans och mycket markjobb, hon på sin lydiga Kulan och jag på yviga Nino. Men han är faktiskt väldigt reglerbar och lätt att variera galoppsprång och tempo både på bågar, linjer och brytsvängar. Jag hade ställt massor med saker runt hindrena, stolar, murtorn osv för att framkalla våra problem pä tävlingsbanan. Detta gjorde att han trängde lite och ökade tempot något till en början, men väldigt snart glömde han bort alla otäcka föremål och var fullt fokuserad på mig och arbetet.

Amanda var då så snäll och satt av, började plocka med saker, dra föremål runt på banan och flytta på föremålen kring hindrena. I och med detta lyclades vi framkalla precis samma beteende som inne på tävlingsbanan! Vi skrattade gott båda två för våra tokigheter, medan Nino hade fullt upp med att vara helt uppe i varv och helt glömma bort sin ryttare och övningarna han ställs inför. Men efter en stund kunde Amanda hålla på utan att det på något sätt störde arbetet med bommarna och galoppen. Så himla duktig! Helt avspänd och fokuserad.

Avslutade med att Amanda krattade bakom hindrena och då höll han återigen på att krypa ur skinnet, det tog några gånger innan han kunde hoppa bågen utan att kasta sig ut från linjen.

Jag tror fina Nino kommer sova gott i natt och är så glad över att vi kan framkalla problemen i hemmiljö. vi får jobba stenhårt med detta så kommer han nog snart förstå att det inte är farligt och kunna fokusera på mig istället. För hoppar, det gör han fantastiskt! Tusen tack bästa Amanda för hjälpen idag!


He's my living dream
FILM REBELL

Som ni ser mycket jobb med galoppen, bytena måste fungera samt att han mer och mer kommer land i rätt galopp. Men han är så duktig, över 180 cm i mankhöjd i ett trångt ridhus med knixiga vägar och linjer och gör det så bra! Jag tror mycket på honom och ser enormt mycket fram emot våren och sommaren! Han har ett stort språng och är kvick i benen trots sin storlek!


FILM

Han är den mest försiktiga häst jag någonsin på. Blir ibland lite för försiktig. Det stod en i vägen till kombinationen så blev att jag fick avvakta mycket in där, unghästar kan ju reagera väldigt starkt när personer står bakom hindrena. Borde också tagit bort ett galoppsprång mellan fyran och femman, kom för nära, han är väldigt storgalopperad. Men det är en grym känsla på honom och jag längtar till utomhussäsongen och att han visar sina fina bakben som vi får se mycket mer av hemma. Jag älskar den här hästen! 
 

Snyggingen efter dagens provridning! :) ♥
Planerade tävlingar tre veckor framöver!

Ser verkligen fram emot helgens tävlingar i Södertälje!

Callisto debuterar 120 på lördagen och Ramius går en 130, vår första tävling i år!

På söndagen går Rebell och Imeldina 110 och 120!

Helgen därpå tävlar vi i Botkyrka på söndagen! Rebell går 120 och ev debuterar 130 medan Valence går en 130 som mjukstart efter SM.

Helgen därpå åker jag på meeting med mina stjärnor, Valence och Ramius. Där går båda 130, 140, 140.

Callisto <3
 Nino var trött efter gårdagens rabalder!

Så söt och fin vilandes i kvällssolen. Nu får han ta det väldigt lugnt några dagar och smälta alla intryck och upplevelser. Det tror jag verkligen att han behöver för att landa i allt nytt han har lärt sig.
Christoffer och Ramius dubbelnolla på dagens tävling! :D

Vilken fin runda de bjöd på idag! En klockren dubbelnolla som var snygg och stabil i lugn rytm i 1m idag! Inte nära en bom. Fantastiskt! Mycket stolt flickvän och hästägare är jag! :D På framhoppningen fick de hoppa några större språng och Ramius var fantastisk! Film kommer :)

Nino var dock helt galen på alla sätt idag, hoppade några helt fantastiska språng på framhoppningen idag till andra klassen. Men han var otroligt ljudkänslig och livrädd för både banpersonal och framförallt läktaren som kommer så nära inpå på den här tävlingsplatsen. Jag har väldigt mycket tålamod och håller mig ofta lugn mycket länge, men efter världens lufthopp i andra klassen där jag sträckte till nacken rejält blev jag faktiskt ganska arg på hans fasoner idag. Men jag inser att hindrena är det minsta problemet vi har och jag måste träna på att hoppa hemma med folk som står på sidorna om hindrena och bakom för han kastar sig för allt. Vet inte riktigt vad detta beror på men jag måste få bukt på problemen. De kommer förstås att gå över av sig självt när han fått komma ut på tävling några gånger men jag måste få honom att förstå att det inte är farligt. Sprången blir ju inte alls så bra som han normalt sätt hoppar eftersom att han blir så spänd. Skräcken för läktaren kommer att försvinna när han har fått komma ut några gånger, det hade Valence också som 4-åring. Jag har gjort den här resan med så många unghästar och jag vet att han snart kommer ha landat i allting och vara en fantastiskt fin hopphäst, men just nu känns resan ganska tung och dagens tävling var väldigt påfrestande för både kroppen och hjärnan.  

Nu ska jag vila min kropp som är rätt mör, det ilar i musklerna vid nacken och skulderbladen. Unghästar alltså, de får en att pendla mellan hopp och förtvivlan, skratt och gråt, hela tiden. Men det är ju resan till att bli en riktigt fin tävlingshäst som gör att det är värt att kämpa för!


Felfritt idag!

Hästarna har levererat felfria rundor idag!
Callisto har hoppat fantastiskt. Några språng på framhoppningen fick mig att lätta rejält från sadeln... :) Inne på banan var han inte nära en bom pch känslan är fantastisk... ♥

Jag fick jobba mycket med Rebell på framhoppningen idag och han fick göra betydligt fler språng än vad jag normalt gör på en framhoppning. Tog många språng innan jag fick den känsla jag ville, men de sista tre sprången kom äntligen luften och bakbenen som jag saknat tillbaka i språnget. Inne på banan hoppade han strålande. Vi måste jobba på byterna och att landa i rätt galopp men han är väldigt försiktig och kvick. Stort språng! Framtiden ser ljus ut!

Världens bästa Amanda var med oss idag och hon har stenkoll på allt. Vi träffade Rebecca och Lorden där också så vi tre hade en mysig och härlig tävlingsdag! ♥


Sometimes I really miss you

Så otroligt hög ridbarhet, så lydig, uppmärksam och underbar att rida, varje dag. Ibland undrar jag varför man väljer att ständigt börja med nya, vilda projekt och varför många av de riktigt svåra, egensinniga och heta hästarna tilltalar mig mer. Men jag kan verkligen sakna känslan av att sitta på Carusos rygg. Det var mycket jobb med honom som 4-5-åring men från att han var sex år var han fantastisk att rida, alltid. Jag hoppas innerligt att Callisto och kanske Nino kommer kunna ge en ridkänsla som denna i framtiden. Valence och Ramius är fantastiska på många sätt, men någon hög ridbarhet har dem inte... Callisto och Nino har förutsättningarna om man kan arbeta sig i genom deras attityd. Jag ser dock inte attityden och kaxigheten som någonting negativt eftersom att jag tror att det krävs för att bli någonting alldeles extra.


Helt rätt!

Det var som nästan alla gissade Callisto ni såg på bilderna, bara någon vecka efter att jag hade köpt honom. Lite skillnad från hur han ser ut i kroppen idag och bättre blir det hela tiden! :) Det är ännu en otroligt rolig resa att följa, hur unghästarna kommer och ser ut som en sparris i kropparna och utvecklas till vältränade sporthästar under årens gång!


 

Behind the scenesPay'n jump igår kväll

Vi fick sent besked igår kväll och bestämde oss snabbt för att sätta oss i lastbilen och köra mot Strömsholm.

Nino skötte sig mycket bättre igår! Han fick för första gången gå direkt in i 1m och gick en till runda på samma höjd strax efter. Han hade ett pet i vardera men hoppade många riktigt fina språng. Övning ger verkligen färdighet och det är precis vad han behöver! Hoppa kan han men det är allt runtomkring och lite attityd vi har att jobba med. Men jag ser stora framsteg hela tiden och hans attityd kommer bara vara en stor fördel i framtiden. Jag älskar min lilla gummitarzan!

 

Gissa vem?


Vattenträning!

Den här årstiden är perfekt för att börja med lite vattenträning för unghästarna. Nino hoppade utan större tveksamhet. Callisto var lite skeptisk om än väldigt lättövertalad. Stora och luftiga språng från båda! Riktigt bra början av träning inför att hoppa stora vattengravar!

 
 
 
 

Ingen P&J

Strömsholm är fullt och vi verkar inte få några reservplatser tyvärr, så ingen P&J ikväll med Nino. Vi väntar in en ev strykning men vi får nog lägga kvällens aktiviteter vid sidan och satsa på helgens tävling i stället! Har bokat några lokala tävlingar för honom nu, det kommer bli en spännande vår med min halvgalna gummiboll! :)

 
 Mycket jobb

Känslan med Rebell är väldigt blandad just nu. Det är väldigt mycket jobb med honom och just nu hoppar han inte som jag vet att han kan. Vi håller hindrena låga och lägger mycket jobb i markarbetet och stärker honom ute i naturen. Eftersom att han behöver rutinen från tävlingar, blir detta den enda ordentliga hoppning han får veckorna framöver. Vi får helt enkelt se tävlingarna som hoppträningar ett tag. Scope, vilja och försiktighet vet jag att han har. Allt annat kan man utveckla och jobba med.

Jag är glad över att vi ser honom som ett mer långsiktigt projekt ett tag för det måste man göra med honom. Han är förstås till salu under hela tiden men ambitionen är större än så. Jag har planerat upp vårsäsongen för honom så får vi känna av under tidens gång.

Det ska bli riktigt roligt att jobba med honom i vår och sommar!

Rebell i januari innan han åkte! :) Fin häst!

Skärpning!

Jag ber återigen om ursäkt för mina stökiga och ibland mycket svårlästa inlägg här på bloggen. Jag är inte så dålig på det svenska språket som många möjligtvis kan tro. Problemet är att jag skriver alldeles för snabbt och korrläser sällan eftersom jag upplever att tiden inte räcker till. Jag lovar att skärpa mig på den fronten omedelbart!

Veckan

Det här blir som vanligt en fullspäckad vecka!På onsdag ska Freja och jag på P&J i Strömsholm med våra bebisar Nino och Fabbe. Nino hoppar två 1m, han behöver all träning borta som han kan få!

På lördag tävlar jag Callisto i 110 och Rebell i 110 + 120 på en regional tävling.

På söndag är det tävling igen. Christoffer och Ramius tävlar 90 cm och 1m och Nino och jag rider samma klasser men i unghästavdelningen. Utöver detta mycket ridning och annat kul. Ser fram emot helgen också då Christoffer och jag får finbesök på middag under lördagskvällen! :)

När man har en häst som honom...

 Jag blir alldeles lycklig i själen när jag tänker på att Callisto står i stallet och han är bara min. Han är min investering för framtiden och jag tror verkligen att han har alla kvalitéer jag kan önska. Ibland kan hela kroppen fyllas av längtan och otålighet av alla förväntningar för framtiden och viljan att han ska få bli äldre och kunna gå de större klasserna. Men samtidigt är det precis perfekt, jag har några år till på mig att bli en bättre ryttare och samla mer rutin i de stora klasserna så att jag kan supporta honom bättre när han blir äldre. Jag har aldrig haft en så begåvad häst tidigare, och trots att det kanske fortfarande är svårt att se från sidan, så är känslan från ryggen alldeles magisk.

Jag köpte honom för snart ett år sedan bara på stammen och den lätta, sportiga modellen. Hade egentligen ingen aning om vad det var för häst jag köpte och han var bara riden ett fåtal gånger. Jag tänkte att med det blodet, en mamma e Contender - Landgraf som belönats med 10-10 i hoppning och en far som Rolf-Görans Casall som dessutom givit många fantastiska avkommor så borde han kunna vara ett fantastiskt ämne. Jag chansade och är oerhört tacksam till den person som hittade, tipsade och importerade honom åt mig från hans uppfödare i Tyskland. Tänk att han fanns där just där och då och att han blev min. Att få vara den som tog honom över en bom första gången under ryttare och nu ha alla år framför sig med honom, det är lycka i livet!

 


Ramius igår

Nu känns det som att vi börjar hitta rätt i bettsling och har kommit mycket längre i kommunikationen. Dessutom har vi en ny foderstat som vi följer slaviskt och han ser redan finare ut i kroppen. Nu hoppas jag att vi kommer ha ett riktigt roligt och framgångsrikt år tillsammans, Ramius och jag!P&J Södertälje RK

Christoffer och Ramius var felfria i båda rundorna i Södertälje! Stolt flickvän! Första rundan var hur bra som helst, en jättefin runda! Den andra var lite sämre ridmässigt, Christoffer fastnade lite i handen över hindrena så Ramius hoppade med ganska högt huvud några språng, men fortfarande en bra runda och Ramius är ju fantastisk!

I helgen kommer de tävlingsdebutera på riktigt! :)

 

<3


Hoppdag imorgon

Imorgon är det banhoppning på schemat för några av hästarna. Pappa agerar coach och medhjälpare. Förhoppningsvis lyckas jag få någon att filma lite också! :)